Doğuma Hazırlık doğum çantası

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bebek için en az uç takım kıyafet battaniye bez ıslak mendil sana pjama hasta bezi terlik.iç camasiri doğum Yapalı beş ay oldu unutmusum valla yedek kıyafet sana tercihen biberon koyabilirsin ama kullanmadık biz peçete.

canim genelde nette aratirsan bulursun bu tur listeler ama cogu da fuzuli doldurulmus seylerdir.bir de tabi hastanenin verdikleri vardir,goturmeye gerek duymazsiniz.kac aylik sizinki acaba?
Ben i ternette bulduğum listenin birinde plates topu vardı. Doğumun neresinde kullanicaktim bilmiyorum :KK70:

Ben i ternette bulduğum listenin birinde plates topu vardı. Doğumun neresinde kullanicaktim bilmiyorum :KK70:

bn bır yabancı sıtede görmüştüm.. plates topuyla anne hamileliğe hazırlanıyordu egzersizle..normal doğum öncesı sancılar sırasında :)

kızlar anne ve bebek için çantada neler olmalı

anne için 2 emzırme sutyenı ve atletı ..tercihinize kalmış
yıne tercıhınıze bağlı olarak iki adet lohusa geceliği ya da pijaması
mesane pedi ya da hasta bezı,
isterseniz kullan at lohusa kulodu ya da bır kaç yüksek bellı iç çamaşırı
süt gelmeme ihtımaline karşı sağım makinesi ( almadıysanız hastanelerde var galiba..kullandırıyorlar)
terlik,çorap,sabahlık,havlu,tarak,ayna
fotoğraf makinesı,cep şarj aleti

bebek için; hastane çıkışı setlerınız, bır kaç zıbın, 2 çorap,2 eldiven,şapka,battanıye,emzik,yelek..

aklıma bunlar geldı :)

Doğum çantasını ne zaman hazırlamak gerekir? İlk doğumum ve sorabilecegim kimse yok. Yavaş yavaş hazırlamak istiyorum.

Bebek için ; doğum anında hemen sarıp temizlemeleri için amerikan bezi tarzında beyaz , kaynatılıp ütülenmiş bez hazırlamıştım.Doğar doğmaz onla temizlemişlerdi , ilk kıyafeti tertemiz gelmişti bebeğim.
Doğumhaneye ; bebek battaniyesi , hastane çıkışı , çorap, şapka, eldiven , 1 tane bez , ağız mendili götürmüştüm.
Çantamızda ; çarşaf , yastık yüzü , pike , benim için 2 çift pijama , iç çamaşırı , terlik , çorap , tarak , ayna
Bebek için de ; beşiği için çarşaf , bir kaç bataniye , bir kaç takım , çıtçıtlı body , çorap , şapka , eldiven , bebek bezi , ağız mendili , ıslak mendil , emzik , biberon
bir kaç poşet (kirlenenleri koymak için) , havlu peçete vs. de eklemiştik

Keske cantasini hazirlayan birisi resimlerini atsa buraya ☺

kışın doğum yapıcaksanız
2 battaniye
yenidogan takımları 2 adet en az
bez
çorap
biberon yada kaşık (sütünüz gelmezse)
süt sagma mak.
emzik
anne için gecelik ve esortman tk
emzirme sütyeni atleti vs
peçete
çorap
terlik
toka
fotograf mak
sarz aleti
önemli eşyalarınızıda alın eve hırsız girebilir. Allah korusun
duş alıcaksanız ona göre malzemeler konulabilir.
bebek puseti araba için

kendı lıstemden örnek vereyım...
anne için : dız hızası kolsuz onden dugmelı gecelık, kısa kollu dugmelı pıjama takımı, emzırme atletı (1 adet), emzırme sudyenı (1 adet), iki adet külot, hasta pezi, uzun ped, taç ve terlik, kısa çorap, üşürsem diye ince bir hırka, havlu, tarak ve makyaj malzemesi,göğüs pedi ve göğüs kremi, havlu kağıt, ufak bır ayna, şampuan, telefon şarjı ve fotoğraf makinesi.
bebek için: bir adet 10 lu bir adet 5 li hastane çıkışı, ağız mendili, çorap ve patik, ince bir hırka, kalın battaniye (penye battaniye hastane çıkış setınde var zaten), yedek tulum ve zıbın, bebek bezi, biberon , emzik, gerek olursa diye mama, ıslak mendil, pişik kremi.
gelenlere ikram için : şişede loğusa şerbeti ve karton bardak, bebek çikolatası.
oda süsü için : hazır lapı süsü, şerit halinde hoşgeldin bebeğim yazısı, tül ve balon ve yapıştırmak için bant.

ne güzel heyecanlar.. cicileri yıkayıp ütülemem gerek :KK51:

Normal doğum yapan kişiler sancılarla başa çıkabilmek için kullanıyorlar.
Sıcak su torbası bile götüren var yanında.

Canım 32 haftadan sonra çantanın hazırlanmış olması gerekir.
Çünkü yıkamak ütülemek de zaman oluyor.
Kendim için ; 3 adet pijama alt üst takım götürdüm. Gecelik koymanı özellikle tavsiye ederim oda kontrollerin de daha rahat oluyor.
Hırka
Terlik - Toka - diş fırçası macun -
Havlu ıslak mendil peçete
Hastane çıkışı için kıyafet
Orkid
Çorap - İç Çamaşır ( lohusaa kullan at çamaşırlarından alabilirsin )
Emzirme ürünleri ( göğüs kalkanı göğüs ucu kremi göğüs pedi )

Bebek için ;

4 adet yenidoğan alt üst takım
4 adet alt zıbın - pijama
çorap eldiven şapka agız bezi
kalın ince battaniye
bebek bezi
saf pamuk
biberon ve emzik de almanı öneririm.

Aklıma gelenler.. :KK51:

Valla ben daha hazirlamadim 35 haftanin icindeyim:) insallah bu haftasonu hazirlarim ben de artık..

Valla ben daha hazirlamadim 35 haftanin icindeyim:) insallah bu haftasonu hazirlarim ben de artık..
ay bana da dua edin ben de hayırlısıyla hamile olurum da ben de bu heyecanı yaşarım Rabbim cümlemize hayırlı sağlıklı salih ve saliha evlatlar nasip etsin amin sizlere de kolay doğumlar nasip etsin amin

Back
X