Doğuma Hazırlık doğum çantası

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ay bana da dua edin ben de hayırlısıyla hamile olurum da ben de bu heyecanı yaşarım Rabbim cümlemize hayırlı sağlıklı salih ve saliha evlatlar nasip etsin amin sizlere de kolay doğumlar nasip etsin amin

amin..

ALLAH hayırlı evlat nasip etsin size ve tüm isteyenlere..

kızlar kaçıncı haftada hazırlamaya başlasak acaba? benimde ne koyacağım hakkında en ufak bir fikrim yok :/

Bende şimdi çamaşırları astım minik minik yaa :KK46::nazar:

Söylenelere ek bende Zemzem ve hurma aldım oğlumda da aynısını yaptık. Hayırlısı ile atlatsak inşallah. Son günler geçmiyor bitmiyor sanki

BİRKAÇ SİTE VE BURADAN DERLENENLERLE KENDİ LİSTEM :) BELKİ BİRİLERİNİN İŞİNE YARAR..

Doğuma giderken çantaya neler almalı

hastane çıkış setleri
• 2 adet tulum
• Bol miktarda bebek bezi

Pişik kremi
• Bebeğinizi taşımak için ana kucağı ya da koltuğu
• Emzik

Emzik kutusu
• Eğer bebeğinizi emziremiyorsanız biberon
• Önlük
• Bebeğin kusması ihtimaline karşı küçük el bezleri
• Battaniye
• Hazır popo silici kağıtlar
kirli torbası

Sarı tülbent

Süt sağım makinesi

-Bebek Taragı /fırça
-Alt acma seti

Anne için hastanede gerekenler

• Doğum sırasında giyebileceğiniz bir gecelik

Pijama takımı
• Kalın çorap(üşümeyi önlemek için)
Dudaklar için nemlendirici(hamile doğum öncesi ağızdan nefes alıp verir,bu kurumayı önlemek için)
• Terlik
• Sabahlık
• İç çamaşırı(birkaç adet)
• Doğum sonrası giyebileceğiniz rahat kıyafetler
• Emzirme pedleri(Emzirirken sızan sütün sütyene geçmemesi için)
Emzirme sütyeni

.Emzirme atleti
Meme ucu çatlakları için krem—lansinoh
• Hijyenik kadınbağı(doğum sonrası için) buyuk boy
• Yumuşak havlu
• Tarak
• Diş macunu,diş fırçası gibi kişisel temizlik malzemeleri

Kagıt havlu,

Lastik Toka,

Göğüs kalkanı

Süt toplama ve saklama torbası,

Telefon şarj aleti

Pil

Fotoğraf makinesi

kozmetikler

Baba için eşofman,tshirt,terlik,bozuk para,su,pet bardak,atıştırmalıklar

Nüfus cüzdanı,evlilik cüzdanı

Kaynak: www.saglikvakfi.org.tr ve bazı anne bebek siteleri

Kızlar bazı yerlerde hastane çantasına bebek için havlu filan yazıyor. Ben anlamadım. Bebek doğduğunda yıkanacak mı? Yada temizleniyorsa nasıl, ne ile, önerileriniz nedir? Ne götürmeli onun için.

Kızlar bazı yerlerde hastane çantasına bebek için havlu filan yazıyor. Ben anlamadım. Bebek doğduğunda yıkanacak mı? Yada temizleniyorsa nasıl, ne ile, önerileriniz nedir? Ne götürmeli onun için.

bazı hastaneler yılıyor bazıları silerek temizliyormuş..hastanenızle görüşüp sorun ıstersenız..

bazı hastaneler yılıyor bazıları silerek temizliyormuş..hastanenızle görüşüp sorun ıstersenız..
Anladım, artık ben ne olur olmaz koydum başlıklı bir bebek havlusu çantamıza. Şimdi onu sormak için arasam hastaneden ya adam akıllı bir cevap alırım ya alamam. Uğraşmayım dedim hiç.

Ben i ternette bulduğum listenin birinde plates topu vardı. Doğumun neresinde kullanicaktim bilmiyorum :KK70:
Merhabalar,

Bende normal dogumla bebegimi dunyaya getirecegim insallah. Plates topu ile yapilan doguma ozel hareketler ile dogum dalgalarini rahatca atlatmak, acilmayi kolaylastirmak gibi faydalar var. İnternetten bir arastirin isterseniz. Size dogum oncesi dalga asamasinda faydali olacaktir. Tabi koca topu sisirip goturmuyoruz. Orada sisirecegiz

Merhabalar,

Bende normal dogumla bebegimi dunyaya getirecegim insallah. Plates topu ile yapilan doguma ozel hareketler ile dogum dalgalarini rahatca atlatmak, acilmayi kolaylastirmak gibi faydalar var. İnternetten bir arastirin isterseniz. Size dogum oncesi dalga asamasinda faydali olacaktir. Tabi koca topu sisirip goturmuyoruz. Orada sisirecegiz
Ben doğum yaptım kizim altı aylık oldu.Allah size bir avazda doğurması nasip etsin sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu

Ben i ternette bulduğum listenin birinde plates topu vardı. Doğumun neresinde kullanicaktim bilmiyorum :KK70:

Normal doğum yapan biri olarak söylüyorum plates topu sancılar esnasında hayat kurtarıcıdır. Topun üzerinde sallanarak gelen sancıları geçirmek çok daha kolay oluyor, inanın oturmak ya da yatmakta çok daha iyi gelecek. Benim doğum yaptığım hastanede vardı, olmasaydı da evdekini mutlaka götürürdüm.

kızlar anne ve bebek için çantada neler olmalı

Öncelikle doğum yapacağınız hastaneyi arayıp neler verdiklerini öğrenin.

Anne için:
-2 takım pijama
-2 adet çorap
-Terlik
-Depend Hasta Bezi (Nasıl iyi olduğunu anlatamam)
-Orkid Gece (Herhangi bir ped)
-Tarak, ayna, toka
-Islak Mendil
-Kolonya
-Göğüs Ucu Kremi (Ben lansinoh'tan memnun kaldım)
-El/Yüz Krem (eller ve ayaklar ciddi kuruyor.)
-Havlu (Hastane vermiyorsa)

Bebek için:
-10'lu Hastane çıkışı (2 tulum, 2 çorap, battaniye, şapka)
-Altını silmek için Pamuk
-Bebek bezi (doğum öncesi kilosuna göre alın)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sütüm geldiği için sağma makinasına ihtiyaç duymadım. Biberon vs zaten hastane karşılıyor. Mama da gerekirse hastane etrafında zaten oluyor hemen alınabilir. Çok yük etmeye gerek yok. Normal doğum yapmayı planlıyorsanız doğum öncesi için bir tunik ya da elbise de almanızı tavsiye ederim.

Back
X