doğum dan sonra benı nasıl bı hayat beklıyor yardım...

p_o_l_y_a_n_a

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
237
0
0
Aydın
slm arkadaslar kafama takılan bazı seyler var sizden yardım almak ıstyorum. özellıkle dogum yapan hanımlar yazarsa cok sevinirim.Oncelıkle benım dogum yapmama az bı zman kaldı ve dogum normal dogum olacak ınss.. dogumdan sonra kac gunde toparlanırım ve arada cocuk olacagı ıcın esıme ılgı gosterebılırmıyım yoksa onu cokmu ıhmal ederım cocuk dogduktan sonra kac gunde toparlanır kafamdakı bu uc soruya cevam verırsenız cok sevınırım arkadaslar cunku cok korkuyorum... yorumlarınız ıcın sımdıden tesekkurler...

bu konu benide dusunduruyor biraz, ama herseyi olacagina biraktim..umarim eslerimiz anlayisli olurlar o zamanlarimizda...Rabbim yardimcimiz olsun ve kolay dogumlar nasib etsin :16:

öncelikle hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum, benimde 11 aylık bir kızım var.
ben sezaryenle doğum yaptım, benim canım tatlıdır zaten ilk 10 gün oldukça zorlandım hareket etmekde. ama 10 gün sonrasında ameliyatla ilgili bir problemim kalmamıştı. 40 gün yanımda annem ve kayınvalidemler dönüşümlü olarak kaldılar.
bu süreç biraz zorluydu, bebeğe alışmaya çalışıyorsun, sürekli gaz ve uykusuz geceler bide yanında büyükler, müdahale etmeler falan. ama 40 çıktıkdan sonra herşey daha oturuyor yerli yerine. Tabiiki eşinle eskisi gibi özgür bir hayatınız olmuyor, canınız isteyince çıkıp sinemaya gidemiyorsunuz mesela, ama bebekli hayatda başka bir güzel. Helekki biraz dillenip bilinçli tepkiler vermeye başlasın hayat onun etrafında dönüyor.

Herşey güzel olacak diye düşün, öyle olsun.

slm arkadaslar kafama takılan bazı seyler var sizden yardım almak ıstyorum. özellıkle dogum yapan hanımlar yazarsa cok sevinirim.Oncelıkle benım dogum yapmama az bı zman kaldı ve dogum normal dogum olacak ınss.. dogumdan sonra kac gunde toparlanırım ve arada cocuk olacagı ıcın esıme ılgı gosterebılırmıyım yoksa onu cokmu ıhmal ederım cocuk dogduktan sonra kac gunde toparlanır kafamdakı bu uc soruya cevam verırsenız cok sevınırım arkadaslar cunku cok korkuyorum... yorumlarınız ıcın sımdıden tesekkurler...

normal doğum olursan 2 güne hiç bişeyin kalmaz.
yanı şimdi sadece 1 2 gün ilgilenmeyeceksin bebeğinle ömür boyu ilgileneceksin
doğal olarak,
insanın elinde olmayan nedenlerden dolayı ilgisi azalıyor (istisnalar kaideyi bozmaz)
hem çalışıp çocuklu olup hemde evin ile ilgilenirsen sevgin azalmaz ama ilgi azalabilir
çünkü yetişemiyosun

Merhaba tatlım,

Normal doğumda çok kısa bir süre sonra toparlanabişliyorsun. En fazla 3-4 gün sürer. Ben sezeryan doğum yaptım. Eve geldikten 2 gün sonra işlerimi yapmaya başladım. Bebeğin doğduğunda eşin pekte umrunda olmayacak. O an ona ayrıabileceksin sadece vaktini. Zaten en güzel ve mucizevi bir duygu.

Öncelikle hayırlı olsun bebegin insallah sorunsuz saglıklı sekılde kucagına alırsın hayırlı evlat olsun
Hepımızın boyle korkuları oluyor malesef
Normal dogum yaptım hemde hıc ıstemedıgım halde sımdı pişmanmıyım tabı kı hayır

İyi olma sureceıne gleırsen 40 gunu buluyor altta dıkıs olursa baya bır acıyor ama zaten sana temızlenmen ıcın su verıyorlar o suyla yıkayınca bıraz hafıflıyor acı
ayaga ben ertesi gun kalktım mısafırlerıme bısyler bıle hazırladım
ıllakı ılk gunler yardım edecek bırılerı olur tabı depresyona sokacak bırılerıde oluyor( bebek bakma profları)
ılk bebek ılk heyacan bılgısızlık bısey olacak korkusu oluyor
bırde sureklı mesgul olmak zorunda oldugun kucucuk yavrucak
ınanırmısın hıc bıseyı hıckımsyı dusunmeden bos bos oturdugum gunlerı ozluyorum bazen ama kuzularım dunyaya bedel
dunyanın en guzel duygusu anne olmak bence
her kadın bunu yasamalı
ne bos yasıyormusum onceden:17:(sahsı fıkrım)

Esınle tabı kı eskısı gıbı olmaz ama ben buldugum her fırsatı esımle gecırmeye calıstım
(bulasık utu yemek temızlık ve çocuklaradn kalan vakıt)
bır motor takılması lazım arkaya
ama bır sure sonra bu tempoyada alısıyorsun
ve hersey cok guzel olacak ınsallah

bunları dusunme bugunlerının tadını cıkar bırde bol bol uyu
uyuyabılırsen tabı:52:

Son düzenleme:

doğum yapmadım ama bilgilerimi paylaşayım ,kişiden kişiye bünyeden bünyeye değişir dogumununda iyi gecmesı önemli tabı ama en kötü 1 haftada toparlanırsın ihtiyaçlarını görürsün,eşinle ilgilenmeye gelince o sürede sana baglı dogum sonrası hıssettıklerın cok farklı olacak o yuzden zamana bırak allah kurtarsın

sımdıden gule gule buyut bebişi

cok saolun arkadaslar benım tek korkum dogumdan sonra uzun bı sure kalkarmıyım kalkamazmıyım dıyeydı gercı yıne allah bılır ama yınede bıraz olsun rahatladım saolun

arkadaslar hic birsey olmamis gibi ayaga kalkabilmek her ne kadar istedigimiz sey olsada, bir kac gun yatak istirihati sart aslinda..cunku rahim cok fazla sarsiliyor, degisiklik yasiyor normal dogum da olsa...hatta bu sekilde merdiven inip cikmak zararliymis. bir kac gun isleri annenize yardimciniza ya da esinize yikip sadece bebekle ilgilenip yatmak en guzeli.

Ah biz kadınlar yok mu...
İlgim azalır mı diye bile kendimizi sorguluyoruz, yaw ben adama çocuk doğurmuşum daha ne olacak bi zahmet de o ilgilensin benimle doğumdan sonra da...
bi can dünyaya geliyor basit birşey mi... bebek dünyaya alışacak, siz bebeğe alışacaksınız, evet zorlu bi süreç 40ı çıkana kadar...
benim de 2 yaşında bi kızım var, eşime kızdığım zamanlar olmadı desem yalan olur hamilelikte, yeni doğum yaptığım dönemlerde ama kızım için herşeye değermiş diyorum şimdi...
şunu da belirteyim ben hamileyken daha zorlu bi dönem geçirdim, bebeğin zorluğundan daha ağır geliyordu bana hamile olmak...
bebeğin sağsalim dünyaya gelsin inşallah gerisinin hiçbir önemi yok, sen kendine ve bebeğine iyi bak yeter canım gerisi fasa fiso...

cok saolun arkadaslar benım tek korkum dogumdan sonra uzun bı sure kalkarmıyım kalkamazmıyım dıyeydı gercı yıne allah bılır ama yınede bıraz olsun rahatladım saolun

Bebeğinizi sağlık ile kucağınıza alın....Toparlanma bünye meselesi, ben sezeyan oldum doğru düzgün yatmadım bile....10.günden sonra yanımda kimse yoktu.

çocuk normalde ikinizin çocuğu olacağı için ihmal durumuna niye bu kadar takıldınız. bu durumda ilgiye daha çok ihtiyacı olan sizsiniz zaten. zaten 9 ay gibi uzun bir hamilelik yolculuğundan çıkmış olacaksınız. sonra küçük bir bebeğin sorumluluğu üzerinizde olacak. babada sizin kadar sorumlu sonuçta tabi. bu durumda sizin en çok düşüneceğiniz şey ben ve eşim çocuğumuza iyi bir anne baba olabilecekmiyimiz olmalı. tekrar söyleyim bu durumda birisi ihmal edilmeyecekse bu kesinlikle sizsiniz....
:ssz:

kaç günde toparlanacağınız sizin bünyenizle alakalı..doğumdan hemen sonra insana garip birşekilde annelik-babalık duygusu yükleniyor(istisnalar hariç,duyguyu algılayabilene)...merak etmeyin herşey yavaşta olsa rayına oturuyor..sevgi azalmaz ama ilk zamanlar,alışma sürecinde ilginiz vaktiniz doğal olarak ikiye bölünür.Allah bebeğinizi-tüm bebek bekleyenlerin bebeklerini sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin..

Ben sezeryanla oğlumu dünyaya getirdim . . Canı öyle çok tatlı biri değilimdir.
2.Gün hemen ayaklandım ama illaki ağrılarım vardı. . .
Bebeğiniz olunca özellikle ilk 10 gün eşin senden hiç ilgi beklemicek bence . . Sana sadece teşekkür edicek meleğiniz için . . .Çocukla uğraşmaktan ne sen onu nede o seni görücek . .
Uykusuz gecelerin olucak uykusuzluk sinir yapabilir azda olsa o zaman kendine hakim olmaya çalışman gerek bence . O sırada birbirinizi yıpratmazsanız gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten . .

Şunuda belirtim doğumdan sonra duş almanız ve bol bol su içmeniz sütünüzü arttırır. . Mutlulukta sütü etkileyen en önemli faktör. . Sezeryan olmasına rağmen sütüm hemen geldi . . bebeğinizi canı gönülden emzirmeyi dilerseniz sütünüzün olacağını düşünüyor ve hayırlı doğumlar diliyorum

Epidural Sezeryanla doğum yaptım, çok çok memnun kaldım, hiç ağrım sızım olmadı, 3. gün ayakta dolaşıyordum.

Doğumdan sonra eşimle ailemle kimseyle ilgilenmedim, bebeğimden başka kimseyi gözüm görmedi.

normal doğumda çabuk ayaklanırsın başka bir sorun yoksa,eşimle ilgilenebilirmiyim demişsin ilk zamanlar eşini gözün görmez büyük ihtimal ,dünya bebeğinin ve senin etrafında dönecek çünkü:1:ama sen ona değilde o sana ilgi göstermeli bence

Sezeryan ile dogum yaptim IKinci gunu kalktim ayaga sonradan agri tabikide oluyor
Annen veya seni bakabilicek birisi var ise sanslisin

Emin ol bebegin oldukdan sonra hersey cok guzel bambaska oluyor isde ozaman diyirsunki
Biz aile olduk ozgurlugun kiditlaniyor ama herseye degiyor varsa yoksa tek dudunceniz bebeginiz
Olacak kirkin ciktikdan sonra rahatlarsin atlatana kadar sonra bir bakmissin hepsi gelmis gecmis

Tek nefesde saglicakla alirsin insallh kucagina

ay cnm bende aynı derttenim toparlanma derdinde.eşime gelince o benle ilgilensin öglede olması lazım zaten.bebis veriyoruz eşlerımıze onların etrafımızda pervane olması lazım.

Back
X