• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum günü davetli sorunsalı

Evet haklısınız aslında. Bi tanesi iyi idare edilebilcek gibi de diğeri aşırı fena, mesela en son geldiklerinde biberona çay yaptırdılar yaptım sonra çocuk biberondan halıya çay dökmeye başladı, kuzenim kahkahalar patlattı bu hep böyle yea evde geçen nesquikleri yaptı dedi elinden biberonu almadı gene de:KK57:
Ve ertesi gün paso halı sildim ben
ay bu olurken istemsiz de olsa kızmadınız mı?
hani insan napıyosun falan yapar, ben olsam zaten bu kadar rahat insanlardan soğuyorum.
aranız iyiyse çağıracaksınız madem, son gün haber verin dediğiniz gibi.
çağırmasanız küserler sanırım
halıydı koltuktu başka bir şeyi görmezden gelin bir günlük madem

Bence çağırmamak olmaz. Sizinde çocuk var ya size de aynısı yapılsa. Çağırın yarim saat geç saat söyleyin. İlk misafirleriniz gelince ortalık karman çorman olmasın, sonrası önemli değil.

ben 50 kişinin içinde hiç çocuk olmasa bile böyle bir organizasyonu hayatta evimde yapamayacağım için benim verebileceğim tek fikir dışarıda bir yer ayarlamanız olabilir.eğer evimde bir doğum günü partisi yapacaksamda bir yaş partisi olduğu ve bebekte anlamayacağı için sadece yakın aileyle kutlardım kuzenlere kadar davet etmezdim.ama sizde doğum günleri bu şekilde oluyorsa da yapacak bir şey yok,o güne kadar düşünüp düşünüp her gün yorulacağınıza ertesi gün evi toparlarken yorulurum diye düşünün derim o_O

çağırmamak olmaz çağıracaksınız mecbur da bence bu kadar evham yapıyorsanız tek care dısarda cafede kutlamak

Evet haklısınız aslında. Bi tanesi iyi idare edilebilcek gibi de diğeri aşırı fena, mesela en son geldiklerinde biberona çay yaptırdılar yaptım sonra çocuk biberondan halıya çay dökmeye başladı, kuzenim kahkahalar patlattı bu hep böyle yea evde geçen nesquikleri yaptı dedi elinden biberonu almadı gene de:KK57:
Ben öyle kuzenin .......

Anladın sen.

Çıldırır elinden ben alırdım. Halılarım kıymetlidir benim.

İyi geceler hanımlar.
Fikirlerinize ihtiyacım var, yavrumun 1 ay sonra doğum günü var. Ve her anne gibi ben de çok heves ediyorum :21:
50 kişilik bi parti yapıcaz evimizde, eş dost, kardeşler falan. Şimdi sıkıntı şu; benim iki kuzenin çocukları çok aşırı derecede şımarıklar, çocuktur yapar eyvallah ama anne ve babaları hiç bişey demez oğlum yapma etme vs diye. Beni rahatsız eden de bu. Şimdi güzelce hazırlancam süsleyeceğim evi ve sırf onlardan korkuma (korkudan kastım bozmasınlar diye gözetleme) gözümde büyüyo doğum günü :KK43: çağırmasam çok ayıp olcak iki ucu şeyli değnek hadi bana bi fikir verin kknın her soruna çözüm üreten zeki hatunları:KK66:

OZAMAN siz güzel bir dille uyaracaksınız veya çok samimi değilseniz çağırmayacaksınız !
Yada yavrunuzun hatırına sakinliğinizi koruyup o günü böyle idare edeceksiniz,

Şu sorunsalı kelimesi ne demek merak ediyorum. Burada öğrendim onu.

Doğum günü olan kişiler çocuk , ve artık ne kadar büyük olabilise bir evde 50 kişi. Ne kadar temiz kalabilir o ev ? Kuzenlerinizin cocukları çağrılmalı evet. Çok değişik tavsiyeler okudum başlık altında. En mantıklı olanı dışarda kutlamak. 50 kişi bir evin içinde düşünemiyorum.

Çocuğunuz kaç yaşına girecek? 1 demeyin düşer bayılırım vallahi.
50 kişiye ne gerek var,çocuğu olan bir kaç arkadaşınızı çağırın.Sizin ve eşinizin ailesi de gelsin yeterli.50 kişi çok fazla.
Bir de çocukların ilgisini çekmek için bir odayı balonla doldurun orada oynasınlar,ben öyle yapıyorum

Yok artık !kahkahalar patlatmış kuzeniniz öylemi hiç hoş değil ,
Halıya döküyorsa çocuk isterse 2 isterse 3 yaşında olsun yanlış olduğunu belirtmeli çocuğa ,
-Ne alaka !!
Çocuk bu şekilde büyütülmez takındığı tavır yanlış ,kendi evinde bile buna musade etmemeli,
Ayrıca benimde 2 ve 4 yaşlarında yavrularım var .Öyle birşey yapmazLAR çok şükür, diyelim ki yanlışlıkla dökülse bile anneciğim diye belirtirler,BENDE kendim kalkar orayı hemen temizlerim kuzeniniz ne rahat kadınmış !Bu kadınların da bu rahatlığı batar bana ,

Aynı dert bende de var.

Kızımın ilk doğumgünü her şeyine özenmek istiyorum ama kendi ablamın çocuklarına hiç sahip çıkmaması korkutuyor. 10 çocuk olacak ama sadece birinin çocukları böyle.

Doğumgübü sonrası yatağımdan pasta çıkması tüm süslerin yırtılması(kızım korkar diye balon şişirmeyeceğim çünkü bilerek patlatıyorlar:( 10 yaşında olanlar hem de)

Pastayı bile bozmadan kızım ben babası foto çekilir miyiz allah bilir :)) :(((

50 Kişi çağıracağım diyorsunuz. O kadar kalabalık olunca zaten ister istemezz ev dağılacak kirlenecektir. o kadar kalabalıkta zaten o çocuklar o kadar yaramazlık yapamaz yapsada etrafındaki insanlar rahatsız olur ve uyarırlar anne bi önlemini almak zorunda hisseder kendini .Siz ev sahibi olduğnuz için uyarmanız belki olmaz ama başka yakınlarınızdan uyarmalarını isteyebilirsiniz

Çocuğunuz kaç yaşına girecek? 1 demeyin düşer bayılırım vallahi.
50 kişiye ne gerek var,çocuğu olan bir kaç arkadaşınızı çağırın.Sizin ve eşinizin ailesi de gelsin yeterli.50 kişi çok fazla.
Bir de çocukların ilgisini çekmek için bir odayı balonla doldurun orada oynasınlar,ben öyle yapıyorum

Aileler kalabalıksa elli kişi oluyor işte:)) yoksa kimse konu komşuyu davet etmrz..

Kızkardeşiniz veya yakın bulduğunuz birkaç kişiyi tenbihleyin. Gözetlemeye yardım etsinler ve böyle halıya çay dökme gibi nasıl tabir edeceğimi bilemedim ama terbiyesizlikteki son noktaya müdahale etsinler.Ya da hiç çağırmayın kafanız rahat etsin.
Bu arada çocuk halıya çay dökerken kuzeninize "farkında mısın halıma çay döküyor" dahi diyemediniz mi?

Tabikide cağırmaLIsın. Bu arada hayırlı yaslarınız olsun. Düşünsene senin bebeğinde büyüyünce çok yaramaz ve sen hep özel günlerde ayrılıyosun

Aslında bebek yaramaz diye değil, anneleri umursamaz diye çağrılmak istenmiyorlar.

Çocuklar yanlışlıkla kırıp dökünce üzülmüyorum ama anneleri umursamayıp yerinden kalkmayınxa sinir hastası olabilirim :))

Aynı dert bende de var.

Kızımın ilk doğumgünü her şeyine özenmek istiyorum ama kendi ablamın çocuklarına hiç sahip çıkmaması korkutuyor. 10 çocuk olacak ama sadece birinin çocukları böyle.

Doğumgübü sonrası yatağımdan pasta çıkması tüm süslerin yırtılması(kızım korkar diye balon şişirmeyeceğim çünkü bilerek patlatıyorlar:KK43: 10 yaşında olanlar hem de)

Pastayı bile bozmadan kızım ben babası foto çekilir miyiz allah bilir :)) :KK43:(([/QUOTE
ben de süsleri hediyelikleri pastayı zor muhafaza ettim. sadece üçümüzün olduğu bir fotoğrafımız malesef yok. masada bekleyen ikramların dağılmaması için özel çaba sarfettim. elbette ev dağılacak yerlere bir şeyler dökülecek. ama 5-6 yaşındaki çocuklara da biraz dur denebilir. rahat olun, öyle de böyle de geçiyor işte doğumgünü :)

hadi çocukları hayatımızdan çıkaralım.

aaa o zaman çocuk doğum günü yapamayız değil mi, tüh ne yapsak acaba!!!

not: ya oğlum bir yaşına girince 5-6 kişi pasta keselim dedik, onda bile oğlum fotoğraf çekinmemize izin vermedi.

50 kişiyle evde doğumgünü yapmak gerçekten çok zor olacaktır. Dışarıda uygun fiyatlı bir yer ayarlasanız sizin için daha rahat olur. Ben geçen yıl oğlum anaokuluna giderken bir doğumgünü furyası patladı gitti. Her hafta bir arkadaşının doğumgününe davet edildik tabii oğlumda özendi ve bende istiyorum diye tutturdu. Mayıs doğumlu oğlum 24 çocuk vardı sınıfında 24'te anne tabii ee anneanne-babaanne kuzenler filan (yeğenlerim ve eşimin yeğenleri) hepsini çağırmasanda olmaz. Önce oğlumu vazgeçirmek istedim ama baktım işe yaramayacak kayınvalidemin bahçesi var bahçede yapın isterseniz o kadar insan eve sığmaz ee torunumda çok istiyor dedi. Bahçeyi süsledim yemekleri açık büfe şeklinde 2-3 masayı birleştirip yerleştirdim. Yaklaşık 70 kişiydik doğumgününde ve 70 kişinin 40'ı aşkını çocuktu. Düşünsenize evde yapsaydım sanırım bir daha eve uzun süre giremezdik. Çokta güzel oldu bahçede çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Arkadaşlar yorumlara çok teşekkür ederim. Sanırım bazıları yanlış anladı tabiki çocuklara yapıyorum doğum gününü, diğer anne babalarda sıkıntı yok bu çay dökenler çok sıkıntı çünkü gerçekten gık demiyolar çocuğa buda beni çok rahatsız ediyo. herkesin kuzeniyle ilişkisi farklıdır, şimdi resimleri görürlerse hem alınırlar hem arkamdan dedikodumu yaparlar 'aaa bak şunu çağırmışlar bizi çağırmadılar' gibi. bize kalsa çağırmıcaz sadece ailelerimiz ve bikaç arkadaş ama annem 'amaaaan çağır kızım onları çağırmazsan darıllırlar' deyip duruyo. Bu arada yer araştırması yaptık ama inanılmaz pahalıya gelecek bize 50 kişi hemen hemen 1000 tl yi bulacak, bu ayda onu karşılayacak bütçemiz yok.
Geçen bu bahsettiğim kuzenim kızkardeşime geldi, orada da inanılmaz yaramazlık yaptı, çocuktur yapar eyvallah da annesi babası hiç mi bişey demez ya... Biz uyardık devamlı çerezleri çay bardaklarına dolduruyo milletin, yapma etme demek yok.. O kadar gözetlememize rağmen duvar kağıdını yırtmış kızın. Bu arada bahsi geçen kuzenim ÖĞRETMEN..
Evet halıya çay döktüğünü gördüm ama ben görene kadar olan olmuş, aldım artık elinden ama misafir olunca çokta bişey diyemiyosun :KK43:(((

Back
X