• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum gününe gidilir mi

Hanımlar yine fikirlerinize ihtiyacım var. Bu pazr en yakın arkadaşımın oğlunun 1 yaş doğum günü var ve doğum gününe çağırdı. Gorumcemin vefat edeli de tam o gün 1 ay olacak. 2 gün önce de gorumcemin doğum günüydü 2 gün önce vefat eden gorumcemin doğum gününde aglayip dualar okurken şimdi pazar günü kutlamaya gitmek olur mu arkadaşıma da bişey diyemedim ama ne yapmalıyım
Giderseniz eşiniz de bozulabilir belki..

gitmek istiyorsan git ama istemiyorsan gitme tabii
önemli olan senin ne istediğin
ben olsam giderim ama sosyal medyada paylaşım yapmam yani bir tarafta yas varken
diğer tarafta eğlendiğimi belli edemem, ayıp çünkü

Hanımlar yine fikirlerinize ihtiyacım var. Bu pazr en yakın arkadaşımın oğlunun 1 yaş doğum günü var ve doğum gününe çağırdı. Gorumcemin vefat edeli de tam o gün 1 ay olacak. 2 gün önce de gorumcemin doğum günüydü 2 gün önce vefat eden gorumcemin doğum gününde aglayip dualar okurken şimdi pazar günü kutlamaya gitmek olur mu arkadaşıma da bişey diyemedim ama ne yapmalıyım
Ben olsam gitmezdim eşimin hatrına.
Ben çok saygı duyuyorum ölümdü taziyeydi falan. Ölen kişi uzak değil hem uygun değil gibi 🌸

Ben biraz eşime göre hareket ederdim sanırım. Bozulcagini hissedersem gitmezdim ama gidersem de içim rahat değil ama çocuğun ilk doğum günü ,hediyesini verir dönerim diye aciklardim. Dostum diyebileceğim kadar yakinimsa eşimde bunu anlardı zaten. Sonuçta barda diskoda kutlama değil bu. Bir de bebek doğum günü.

Kenarda oturur hediyenizi verir kutlar dönersiniz. Sonuna kadar kalmanıza gerek yok. Bir kutlar dönersiniz. Çok oturup haha hiih gelmedikten sonra ne gibi bir sorun olabilir ki?
aynen tam bunu yazacaktım
kenarda oturur hediyesini verir gelirsiniz.. muhtemelen kızınız da çok isteklidir

kızınız için yapın bunu.. o da kaç gündür yasın içindedir ister istemez.. iyi gelir

Açıkçası içinizden nasıl geliyor.zi Zannedersem genç bir vefat olmuş, yüzünüz gülüyorsa yada size arkadaşlarınızla görüşmek iyi gelecekse gidin. Totalde baktığınızda gündüz oturması ile doğum günü arasında bir fark yok bence. Ama orada bulundukça huzursuz olacaksanız gitmeyin. Anlayışla karşılanmayacak bir durum değil.

basiniz sagolsun.
Cocugunuz varmi? Varsa sirf cocugum icin bile giderdim. Cünkü onlarin böyle durumlarda cok travmatik bi zaman yasamasini istemem. Zaten yoksada sadece hediye verip bi kac bisi yiyip geleceksiniz. Eger istiyorsaniz gidin sizde iyi gelir hayat devam ediyor. Icinizden grleni yapin. Ama yok sirf vicdaniniz rahatlasin diye gidip orada yüzünüz asik " yasda oldugum belli olmali gülmemeliyim eglenmemeliyim insanlar yoksa ne der" modunda takilacaksaniz, gidip arkadasinizin da günüünü mahvetmeyin

İnain içimden zaten gelmedi peki en yakınım olduğu için ne diyebilrim
İçimden gelmiyosa , gorumcemi seviyor acım hala tazeyse gidemem. Arkadaşımda kırılmasın diye anlatırım ruh halimi. Başınız sağolsun, neden vefat etti gencmiydi

Ben gitmezdim, sebep çok çok geçerli. 1 ay bana kalırsa kısa bir süre hem de doğum günü zaten çok da önemli bi organizasyon değil o aile dışında olanlar için.

Gitmenizi bende etik bulmadım.
Kısaca durumunuzu anlatır telefonla da kutlayabilirsiniz.
O ortamda olmanız elbette şart ve elzem değil.

Erkekler böyle konularda alınmazmış gibi gözüküp gidildikten sonra herhangi bir konuda kavga vs gibi durum olduğunda sen benim acım tazeyken partilere gittin diye suçlamaya girişiyor. Hatta böyle bi konuda vardı.
Gidilmesi cokta gerekli değil laf vermeyin bence partiye gitmeyin daha sonra bir pasta alın gidin sakin sakin kutlayın.

Ben olsam gitmezdim eşime saygısızlık edebileceğimi düşünürdüm

Back
X