• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum gününe gidilir mi

Herkes kafayı yemiş
Kız çalgılı cengili eğlenceye gidicem dememiş zaten ne saygısı ne yasi ne etikligi?
Doğum gününden bahsediyor.
Evet cok çok üzücü bı olay doğru ama hayat devam ediyor bı yerden başlamak zorunda ben olsaydım giderdim çocuğu alıp bir saat iki saatte olsa. Yok saygisizlik o bu çok anlamsiz geldi çoğu yorum

yani bu cok göreceli bi kavram. gidip de eğlenmekten kendinizden geçecek değilsiniz diye düşünüyorum. oturup hediyenizi verirsiniz dönersiniz hemen. insan görmek de iyi gelir.
yas süresinin bi sınırı da yok. 45. günde mi eğleneceksiniz, 6. ayda mı? Kim karar verecek yeterli sürenin dolduğuna? Hem sizin nasıl hissettiğinize bağlı. gideyim havalanayım da diyebilirsiniz, coluk cocuk göreyim enerji dolayım da diyebilirsiniz.
Kim ne der diye değil, sizin içinizden gelmesi önemli olan. 1 ay uzun değil ama kısa da değil, hayat devam edecek yani.

Bebeğiniz varsa gidin o da eğlensin. Ama bebeğiniz yoksa gerek yok. Bahaneniz de varmış gitmeyin.Millet ürüyor diye ben neden sürekli masraf yapıyorum saçmalık geliyor bana bu işler.

Eski konunuzdan yola çıkarak gidin diyorum sormanız hata sizin.

Neden gitmeyesin . Başınız sağolsun görümceniz vefat etmiş ama ömür boyu yasını tutacak değilsiniz.

Ben olsam giderim. Çünkü hayatıma devam ediyorum, evden çıkmayıp yas tutan bir insan da değilsem fazladan bir organizasyona katılıp hediye verip çıkmak benim için normal. Kalkıp göbek atmayacaksınız sonuçta.

Herkes kafayı yemiş
Kız çalgılı cengili eğlenceye gidicem dememiş zaten ne saygısı ne yasi ne etikligi?
Evet cok çok üzücü bı olay doğru ama hayat devam ediyor bı yerden başlamak zorunda ben olsaydım giderdim çocuğu alıp bir saat iki saatte olsa. Yok saygisizlik o bu çok anlamsiz geldi çoğu yorum

Hiç ani ölüm yaşadınız mı? Daha 1 ay diyor eşi kardeşinin mevludunu düşünüyordur arkada kalan 1 bebek var bilmiyorum düşünülmesi bile garip. 40 gün olmamış normal hayattan biraz uzak kalsa birsey olmaz eşinin hatrina. Doğum günü ztn aile üyeleri dışında çok önemli bir etkinlik degil

Evet hayat devam ediyor ama o doğum gününe gitmezseniz de hayat devam edecek. Çok zaruri bir şey değil bence.
Başınız sağ olsun. Sadece şunu düşünün. Allah herkese hayırlı ömürler versin. Vefat eden sizin yakınınız olsaydı, eşiniz arkadaşının çocuğunun doğum gününe gitmek isteseydi ne hissederdiniz?

Hanımlar yine fikirlerinize ihtiyacım var. Bu pazr en yakın arkadaşımın oğlunun 1 yaş doğum günü var ve doğum gününe çağırdı. Gorumcemin vefat edeli de tam o gün 1 ay olacak. 2 gün önce de gorumcemin doğum günüydü 2 gün önce vefat eden gorumcemin doğum gününde aglayip dualar okurken şimdi pazar günü kutlamaya gitmek olur mu arkadaşıma da bişey diyemedim ama ne yapmalıyım
Ben Eşinizin yerinde olsam gücenirdim. Belli ki siz katilmak istiyorsunuz. Buraya bununla ilgili post açacak kadar dertlendiginize gore. Eşinizin kardesi, gencecik bir insan kaybedilmiş. 1 ay cok kisa bir sure. Lütfen biraz saygılı olun..

Herkes kafayı yemiş
Siz zannediyorum hiç çok yakınızı kaybetmediniz. Hiç öyle hayat devam etmez. En azından bir süre etmez. Ben annemi kaybettiğimde yanimda gulerek sohbet eden is arkadaşlarımın suratini hala unutmuyorum. Genç yaşta eşinin kardeşi ölmüş. bu kadar ağır bir dram varken ortada doğum gününe gitmeyi düşünmesi bile ayıp bana göre. 1 ay çok kısa bir süre. Hiç bir zaruri durum yok. Yakın akraba değil.. çocuk doğum günü.. Gitmese ne olacak?

Siz zannediyorum hiç çok yakınızı kaybetmediniz. Hiç öyle hayat devam etmez. En azından bir süre etmez. Ben annemi kaybettiğimde yanimda gulerek sohbet eden is arkadaşlarımın suratini hala unutmuyorum. Genç yaşta eşinin kardeşi ölmüş. bu kadar ağır bir dram varken ortada doğum gününe gitmeyi düşünmesi bile ayıp bana göre. 1 ay çok kısa bir süre. Hiç bir zaruri durum yok. Yakın akraba değil.. çocuk doğum günü.. Gitmese ne olacak?
Kaybetmedim cok şükür Allah'ım korusun.
Başınız sağolsun öncelikle, tabikide haklı yaniniz var. Ama malesef hayat devam ediyor bu kacinilmaz. Sizin icin hayat duruyor diye onlar için duramaz ki bı iki saatten bişey olmaz. O zaman durup devamli hayat boyu yas mi tutulsun? Bilmiyorum Allah göstermesin ama saçma geliy

Ben Eşinizin yerinde olsam gücenirdim. Belli ki siz katilmak istiyorsunuz. Buraya bununla ilgili post açacak kadar dertlendiginize gore. Eşinizin kardesi, gencecik bir insan kaybedilmiş. 1 ay cok kisa bir sure. Lütfen biraz saygılı olun..
Siz saygimin olmadığımın nerden çıkardınız pardon siz yorum yapmayın gerek yok!!

Doğum gününe git diyenlere inanamıyorum,gerçekten ölüm ne zaman bu kadar ucuzlaşti? Ölen gencecik bir kadın arkada bir yavru bırakmış Doğum günü çalgı ,çengi yoktur ama herkes mutlu arka fonda müzik herkes el çırpıyor şarkıyla doğum günü kutlanıyor,millet bol kahkahalı bir ortamda eğleniyor . İçiniz rahat eder mi?
Kenarda ifadesiz otursaniz tepki çeker,gulseniz vicdanınız rahat bırakmaz Her sene doğum günü olur çokta elzem değil,ama ölen bir kadının daha 40;İ çıkmadan göstereceğiniz tutum insaniyetinizi gösterir.

Arkadaşınıza durumları biliyorsun eşim ve ailesi hala çok üzgün bende öyleyim, maalesef katılamayacağım,bir dahakine inşallah deseniz ve gitmeseniz sorun eder mi ki?
Bence etmez.
O da gelmeme ihtimalinizi göz önüne almıştır zaten ama yakını olduğunuz için teklif etmiştir yine de.
İstemiyorsanız gitmeyin

Yahu altı üstü doğumgünü
Düğün olsa neyse katılmak gerekir de, dopum gününe katılmak mecburi mi?
Mazeretini bildir gitme tabiki

Back
X