doğum için kaynanasına giden yada gitmeyi düşünen var mı??

eluze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
50
0
26
Tekirdağ
eşimin işinden dolayı ailelerimizden uzak bi şehirde yaşıyoruz doğum için anneme gitmek istemem eşime çok ters geldi eğer çok istiyosan benim ailemin yanına gidebilirsin sizinkilere giderse yanlış anlaşılır filan diyo ama ben keyfi gitmek istemiyorum ki hem diyorum doğumdan bi kaç gün sonra toparlanınca sizinkilere gider bikaç gün de orda kalırız diye.. ama yok anlamıyo.. Allah aşkına kaynanasına doğum yapmaya giden var mı?? ben hiç görmedim etrafımda kimde gördüysem uzakta olan annesine geliyo anormal bişey mi bu??

eşimin işinden dolayı ailelerimizden uzak bi şehirde yaşıyoruz doğum için anneme gitmek istemem eşime çok ters geldi eğer çok istiyosan benim ailemin yanına gidebilirsin sizinkilere giderse yanlış anlaşılır filan diyo ama ben keyfi gitmek istemiyorum ki hem diyorum doğumdan bi kaç gün sonra toparlanınca sizinkilere gider bikaç gün de orda kalırız diye.. ama yok anlamıyo.. Allah aşkına kaynanasına doğum yapmaya giden var mı?? ben hiç görmedim etrafımda kimde gördüysem uzakta olan annesine geliyo anormal bişey mi bu??

olurmu canım öyle eşler bu konuda hiç anlayışlı davranmıyor sonuçta senin yardıma ihtiyacın olacak annen senin isteklerini daha iyi karşılar ve sende çekinmeden söylersin eşine bu şekilde söyle hatta biraz sert konuş ki anlasın böyle durumlarda kendi ailenin yanında daha rahat edeceğini söyle kayınvaliden ne diyor peki...

olurmu canım öyle eşler bu konuda hiç anlayışlı davranmıyor sonuçta senin yardıma ihtiyacın olacak annen senin isteklerini daha iyi karşılar ve sende çekinmeden söylersin eşine bu şekilde söyle hatta biraz sert konuş ki anlasın böyle durumlarda kendi ailenin yanında daha rahat edeceğini söyle kayınvaliden ne diyor peki...

ya hepsini anlattım tatlılıkla da olmadı sert de olmadı.. artık sen o evden çıktın benim annem senin annen niye rahat edemeyesin ki falan filan.. yani ben nası diyeyim onu getir bunu getir zaten bi resmilik var kayınvalidemle aramda normal gidince bile çekiniyorum zaten eşim de biraz ondan yapıyo alışman lazım benim aileme filan kompleks yaptı iyice.. kayınvalidem siz bilirsiniz nası istiyosanız öyle yapın demiş ama ya gönlü kırılırsaymış kimse beni düşünmüyor bakalım ne halde olcam??

evinde dogum yap anneni çagır yanına bu daha dogru olur kayınvalide yanında rahat edemezsin

evinde dogum yap anneni çagır yanına bu daha dogru olur kayınvalide yanında rahat edemezsin

aslında ben de öyle yapmak istiyodum en başta ama annemin gelmesi de biraz sıkıntılı yani gelir de ben gitsem daha rahat olcak ama sonunda dediğin gibi olcak sanırım.. eşimin izin durumuna da bağlı.. bakalım günlerimiz yaklaşsın kesin bi karar veririz heralde.. ama merak ediyorum cidden kv ye doğum yapmaya giden var mı??

Artik o evden ciktin mi?
Olmadi genlerinizi de degistirsin, artik o evin kizi degilsiniz ya...
Kusura bakmayin, esinizin bos bos konusuyor...
Bu durum sanirim erkeklerin isine geliyor, o evden ciktin artik bana ve aileme kaldin, sus sesini cikarma, nihahahaha!!!
Orasi sizin hala ikinci bir eviniz ve onlar da anne ve babaniz...
Kafaya bak...
Neyse, ya sert cikisin kendi anneme daha nazim gecer, bu surecte bir susuver de ben karar vereyim diye...
Yok illa ev huzuru derseniz, gelsin anneniz, zorlayin biraz durumu ama annenizle olun...

Bende iki taraftan da uzak oturuyorum. Doktora bulundugum yerde gidiyorum dogal olarak. Son aylar doktorum duzenim degissin istemem. O yuzden annem buraya gelecek,kayinvalidem de oyle. Ben toparlaninca bayrama dogru hep beraber memlekete doneriz. Annemin evi de olsa dogum önü duzenim bozulursa tedirgin olurum.

dogum ve sonrasi zaten yeterince acili ve zor bir surec bi de sonrasinda rahat edemeyecegin bir ortamda kalmak depresyon sebebi.. ben kendi evimde kalip annemi cagirdim iyiki de oyle yapmisim baska turlu hayatta rahat edemezdim.. dogum sonrasi kv ve annem geldi inan annem bana bakti kv bebege bakti... seni kendi annenden baska kimse dusunmuyor inan bana.. hep soylerim dogumda lazim olan en onemli sey: ANNE!!!

Dogumda ve dogumdan sonra yanında olacak kişi; sana yardımcı olabilecek, güven veren, seni anlayan, nazini tuzunun geçtiği potansiyelde biri olmalı
Bu annen oluyor:34:

Hayatımda bu süreci kv.nin evinde geçirmiş tek bi insan tanımıyorum
Eşin ne derse desin, cok hassas bi konu olduğunu; kendini her şekilde rahat hissedeceğin bi ortamda olman gerektigini anlat.
Emin ol huzursuz ve stress altında hissedersin kendini.bu da seni olumsuz etkiler, en önemlisi sütünü bile etkileyebilir
En uygunu doğumda evinde olman ve annenin yanında olması.annen gidince,sonrasinda kv. de gelir kalır.
Bi şekilde konuyu bağla aman, hamilesin ve eşin sözüne gelsin

Son düzenleme:
neyse ki bir karara erdik nolduysa eşim kendi kendine annenin yanında olsan daha iyi olur dedi şaşırdım doğrusu ama demekki bazı şeylerin üzerine gitmeden sabırla beklemek gerekiyomuş şükürler olsun.. doğumdan önce annemin yanına gidicem son 1 hafta filan eşim de gelcek doğum sonrası toparlanınca kv geçip biraz da orda kalıcaz inşallah.. herşey yoluna girdi yani elhamdülillah annem de çok sevinicek bu duruma :) inşallah sağlıklı bi şekilde bebeğimi kucağıma almayı da nasib eder Rabbim inşallah..

Dogumda ve dogumdan sonra yanında olacak kişi; sana yardımcı olabilecek, güven veren, seni anlayan, nazini tuzunun geçtiği potansiyelde biri olmalı
Bu annen oluyor:34:

Hayatımda bu süreci kv.nin evinde geçirmiş tek bi insan tanımıyorum
Eşin ne derse desin, cok hassas bi konu olduğunu; kendini her şekilde rahat hissedeceğin bi ortamda olman gerektigini anlat.
Emin ol huzursuz ve stress altında hissedersin kendini.bu da seni olumsuz etkiler, en önemlisi sütünü bile etkileyebilir
En uygunu doğumda evinde olman be annenin yanında olması.annen gidince,sonrasinda kv. de gelir kalır.
Bi şekilde konuyu bağla aman, hamilesin ve eşin sözüne gelsin

bende herkes gibi şaşkınım .bence kendini yıpratma doktorunla konuş son dönemlerde seyahat etmenin uygunsuz olacağını eşine söylesin..erkekler doğurmadığın sürece anlamıyorlar hatta doğuma gırmezlerse de.ben eşimi doğuma soktum oyle anladı ne yaşadığğımı yoksa herkes doğuruyor sende doğrususun ne war diyordu.

Back
X