Doğuma Hazırlık Doğum izni hakkında!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
32 hafta dolunca ayrılabiliyorsun, ben bi hafta önceye çekemez miyiz diye sordum doktora o da sana rapor yazıyım dedi.

ben de 31+ 2 günlük hamileyim şimdi öğretmenim 8 şubatta yani okulun ilk gününde izne ayrılmayı düşünüyorum o zaman 33. haftam dolmuş oluyo.tatildeki 1 haftalık izni doğum sonrasına ertelemem mümkün olmaz sanırım dimi? bilenler cevaplasın lütfen ....ya da doktora 32 haftalık yazdırmayı mı denesem rapora:kedi:

mümkün olur. 1 hafta için çalışabilir raporun olması lazım ama sanırım.
doktor 32 de yazar istersen.bence tatilse yanmasın o hafta.

şubat tatili ya..o bakımdan belki olmaz diye düşünmüştüm..cevabın için teşekkür ederim.
Ama siz bu tatillerde de çalışıyor sayılıyorsunuz diye biliyorum, annem öğretmendi benim, yaz tatili de olsa çalışıyor oluyor.
Ben de bebeğim doğduktan sonra ya üniversiteye döneceğim, ya da öğretmenliğe.Çok güzel avantajları var böyle.

Evet tatil de olsa çalışıyor görünüyoruz. Ben de 25 ocakta yani sömestr tatilinin ilk günü 32. haftalık gebedir 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldım okula gönderdim. Bu 2 hafta doğum sonuna eklenecek 5 haftanın içinde oluyor ve yanmadan kullanabiliyoruz.1 martta izne ayrılacağım kısmetse. 8+5=13 hafta tamı tamına okulların kapandığı haftaya kadar denk geliyor. Ama işte doğumu ne zaman yapacağım o belli değil. Belki arada 1-2 haftam yanabilir.

arkadaşlar sizlerden bir şey öğrenmek istiyorum bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.benim doğum iznim martın 27 sinde başlayacak..yani 32 haftalık hamile olucam.bu izne ayrıldıktan sonra iş yeri benim primi ödemezse ben doğum paramı alamıyacakmıyım.?

slm kızlar ben 28 haftalık hamileyim önceden 95 şimdide 53 gündür sigortam yatıyor toplamda 148 acaba ne kadar yatarsa ben rapor alabilirim bununla ilgili bilgisi olan paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler

slm arkadaşlar ben öğretmenim öğretmenlerin doğum öncesi 5 haftalık izinlerini doğum sonrasına aktarmaları diye bişey kalmamış kullanmazsan iznin iptal oluyor diye duydum bu konuda bilgisi olan var mı?

arkadasım öyle birsey olamaz cunku bu tümm memurların hakkı. öğretmenlerın elınden bu hak alınsa yer yerınden oynar zaten. ben 32 hafta dolunca ayrıldım ama sımdı calısan sonraya aktaran arkadaslarım var. yalnız kesınlıkle doktorundan calısabılır raporu almak zorundasın. onu ozellıkle kac hafta calısacaksan (32. haftadan sonra) al cunku diyelım ki sen 3 hafta calısabılır raporundan sonra 35 haftalıkken ızne ayrıldın. 1 gun sonra sancılanıp dogum yaptın, kalan 5 haftan gıder, sonraya aktaramazsın. sadece raporu aldığın 3 haftayı aktarabılırsın. bıraz uzun oldu ama umarım anlatabılmısımdır...

benim doktorum onu kabul etmedi.tam 37.haftada calisamaz raporu verdi gicik

slm arkadaşlar,benim size bir kaç sorum olacak

1- özel hastaneler doğum izni raporru verebiliyorlarmı bilginiz varmı? Yoksa sadece devlet hastanesindenmi alınıyor?

2- 37. hafta bitimine kadarmı alınıyor en son rapor, yoksa 37. haftaya girene kadar mı?

3- Doğum yaptıktan sonra (SSk lılar) izin rapor paralarını nerden alıyorsunuz?SSKdanmı yoksa PTT denmi?

4- Süt parası bilmem bişey ler daha ödeniyormuş , onları nasıl ne zaman alıyorsunuz?

canım özel hastanelerin ssk ile anlaşması varsa doğum raporu veriyorlar. ben özel hastaneden aldım mesela. sezeryan olacağım için bir hafta önceden verdi hatta doktorum bir haftan boşa gitmesin diye. yani illa 37 -38 diye bişey yok onu doktorunla sen ayarlayabiliyorsun.
ama para konusunda benim de hiç bilgim yok nerden ve ne şekilde ne kadar alacağımıza dair.

çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgi için

anladığım kadarıyla yanlışsam sen düzelt canım ,yani normalde 40 hafta deniyor, sezeryan olunca planlı sezeryan tabii 39 hatta 38. haftada bile alınıyor bebek, o arada 1-2 hafta boşa gidiyor, o sebeplemi doktor 1 hafta daha erkene yazıyor raporu canım?

para konusunda, toplamda 4 ayda alacağınzı maaşın 3/2 ni ssskdan alabiliyormuşuz arkadaşlar

belli bir miktarın üzerinde olunca ödenecek miktar (slınan maaaşa ve brüt ücrete bağlı) SSK ödemiyormuş, PTT şubelerinden alınıyormuş diye duydum. PTT dede almak çok zor oluyormuş bazen para kalmayabiliyormuş

Arkadaşlar konu çok hassas sakın benim gibi ince hesaplar yapmayın sonra paranızı alamıyorsunuz. SSK nın bilmediğimiz kendi iç tüzükleri var..
Ben özel sektörde çalışıyorum. 32. haftam dolduğunda doktorumdan 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldım. Ve o hafta istanbuldaki sel iş yerimi vurdu ve işe başlayamadım. Bizde işe gitmediğiniz günler ssk primi yatmaz bana işe yeri hamile olduğum için gelme dedi ücretsiz izin verdiler. Bende 37. haftaya kadar rapor aldım gidip tekrar çalışamaz raporu alamam zannettim ve 34. hafta doktor kontrolunde doktor alabileceğimi söyledi ve doğum iznine ayrıldım. 2 haftam doğum sonrasına aktarıldı. Rapor sürem dolunca SSK ya paramı almaya gittim ve paramı alamayacağımı iç tüzüklerine göre ücretsiz izinden doğum iznine çıkılamayacağını doğum iznine çıkmadan önceki gün mutlaka çalışmış olmama gerektiğini söylediler. Bilmediğimi işyerimin selden dolayı böyle bişe yaptığını doğal afet geçirdiğimizi anlattım ama nafile. ış yeri yoktuki şe gideyim dedim ama nuh diyorlar peygamber demiyorlar. Nitekim iznim biteli 1 aydan fazla oldu hala paramı alamadım. Olurunu söylemiyorlar. üç gün koşturduk eşimle minicik bebeğimi bırakıp şehrin bir ucundan ötekine gittim günlerce.En sonunda iş yerimin geriye dönük prim yatırması (cezalı olarak) durumunda paramı alabileceğimi sölediler. ış yerim 20 günden sonra olur dedi ama işlemlerin tamamlanması 1-2 ayı bulurmuş. bebeğim 6 aylık olana kadar ücretsiz izin kullanacaktım ama mecburen erken başlayacağım yıllık izinlerimi başlattım beş kuruşsuz kalınca. Kocacığımada acımak lazım zaten hayat zor aylardır idare edicem diye geceyarılarına kadar çalışıyor bebeğimizden kısmamak için. Bu SSK nın insafı yok sayın devlet büyüklerimiz 3 tane doğurun diyor doğurduğumuz 1 tane için yasal hakkımızı alamadık. Aman pür dikkat olun benim gibi yaş tahtaya basmayın...

ınnuk 'cum çok üzüldüm bu şekilde bir olayla karşılaşmana, ve tamamen senin elind eolmayan sebeplerdne dolayı paranı alamadığıan. Malesef devletin bu işleri prosedürleri çok saçma oluyor, Sen Bir avukatlada görüş bence durum uanlat belki bir yol gösterir, eğer paranı alamazsan da sakın arkasını bırakma bu olayın.

uamrım uğraştırmadan verirler çok fazal beklemeden alırsın

bu arada hayırlı olsun bebeğini güle güle büyük sağlıklıca inşallah

Saol canım, bakalım bekliyoruz iş yeri yatıracak geriye dönük primi. Bende başta düşünmüştüm mahkemeye gitmeyi ama bu ülkede mahkemede bir seneden önce bitmez. hem SSK yımı dava edeceksin iş yerini mi? iş yeri zaten selden madur olmuş ve beni mağdur etmemek için işe gelme demiş adamlara ne dersin. SSK iç tüzük diyo başka birşey demiyor. Peşini bırakmam zaten. Sanki yalan söylüyorum doğurduğum çocuk ortada.. Neyse geç olması hiç olmamasından iyidir. Bekleyeceğiz çaremiz yok. Ama zamanında gelseydi en azından bebeğimi bu kadar erken bırak iş başı yapmak zorunda kalmazdım yıllık izinlerimde dururdu. İlerde Allah korusun bebeğim hasta olsa bişe olsa kullanacak izin kalmadı (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…