doğum izni başlangıcı 32. hafta bitimi mi başlıyor? birde bu 32. hafta normal doğum veya sezeryan içinde farketmiyor değil mi?
çünki sezeryan tarihi normal doğuma göre 1 hafta önce sanırım.
doktora gidince sorucam ama şimdi kafama takıldı. bilen arkadaşlarımdan yardım istiyorum bu konuda..
ben Allah nasip ederse eylülün ortasında doğum yapıcam. doğum öncesi iznim yaz tatiline denk geliyor oysaki ben 37. haftaya kadar çalışıp 5 haftalık süreyi doğum sonrasına aktarmak istiyordum. bu şartlarda aktarma yapamıyor muyum? bilgisi olan var mı çünkü mevzuatta bu konu ile ilgili bilgi yok
ben Allah nasip ederse eylülün ortasında doğum yapıcam. doğum öncesi iznim yaz tatiline denk geliyor oysaki ben 37. haftaya kadar çalışıp 5 haftalık süreyi doğum sonrasına aktarmak istiyordum. bu şartlarda aktarma yapamıyor muyum? bilgisi olan var mı çünkü mevzuatta bu konu ile ilgili bilgi yok
evet tam da bunu öğrenmek istiyordum biyandan..
birde illaki 37. haftaya kdar mı olması gerek yani ben istesem atıyorum 35. hafta çıkamazmıyım ki?(32. hafta dışında)
umarım sorum karışık olmadı..
32.haftada doktor çalışabilir raporu verdiğinde 37.haftaya kadar yıllık izin veya rapor alamazsınız. bu pek bilinmeyen önemli bir bilgi.
alındığı takdirde doğum sonrası izinden düşülüyor. özel firmalardada böyle mi bilmiyorum ama ben kamu kurumunda çalışıyorum, çalışma arkadaşım bunu bilmediği için
32.haftadan sonra çalışır raporu alıp yıllık izin almıştı ve aldığı izin gün sayısı doğum sonrasından düşüldü.
32.haftada doktor çalışabilir raporu verdiğinde 37.haftaya kadar yıllık izin veya rapor alamazsınız. bu pek bilinmeyen önemli bir bilgi.
alındığı takdirde doğum sonrası izinden düşülüyor. özel firmalardada böyle mi bilmiyorum ama ben kamu kurumunda çalışıyorum, çalışma arkadaşım bunu bilmediği için
32.haftadan sonra çalışır raporu alıp yıllık izin almıştı ve aldığı izin gün sayısı doğum sonrasından düşüldü.
ama 32. haftada izne çıksam ondan önce de yıllık izinlerimi kullansam bi problem olmaz sanırım.
ama bu durum mantıklı değil. 32. haftada çalışabiilir raporunu aldıktan sonra bir problem çıkabilir ve çalışamaz hale gelebilirsin. zaten izne ayrılmak hakkın var. bu cezalandırma gibi bir durum oluyor. gebelelik bu ne olacağı belli olmaz ki. bir de erken doğum halinde doğum izni nasıl oluyor acaba normal doğum tarihine göre mi veriliyor?
ne güzel Avrupa ülkelerinde doğumdan sonra iki yıl ücretli izin veriliyor. bizde ise iki ay. uzatmak için uğraşıp duruyoruz. gelde iki aylık bebeği bırak sabah 7 de çık akşam 4 te eve gel çocuk nası büyücek bilmiyorum. neyse hayırlısıyla kucağımıza alalımda Allah büyüktür
kızlar bu durum benim aklımı karıştırıyor. ben ssk çalışanıyım.şimdi 32. haftada çalışır raporu alıp sonra yıllık iznimi kullanmak olmaz mı yani 37. haftaya kadar. baya bir iznim kaldı içerde..
aklım karıştı
MErhaba acikladiginiz konu tam cevap bulmaya çalıştığım şeydi çok önce yazılmış ama yine de sormak istiyorum. Benim doktorum da benzer birşeyler söyledi sen sezaryan olacaksın 32. Hafta değil de 30. Hafta yazabiliriz dedi iznini. Bu konudaki bilginizden eminsiniz değilmi. Yani 2 haftayı doğum sonrasına aktatmayla ugrasmayacaz zaten yaz tatiline gidiyor öğretmen olduğum için. Bu kısımda idare sıkıntı yaratirmi acabaizin 32+0da başlıyor
fakat sezeryan tarihiniz kesinse doktorunuz ona göre 8 hafta öncesini 32. haftaymış gibi yazabiliyor
ama genel prosedür gereği normal sezeryan farketmez
söylediğim doktorunuzun insiyatifine kalmış bişey
doğum öncesi 5 hafta izninizi doğum sonrasına aktarma hakkınız da var
bu durumda 32+0da çalışabilir raporu alıp 37+0da çalışamaz raporu alıyorsun
bu durumda doğum sonrası izniniz 8 hafta yerine 13 hafta oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?