Merhaba arkadaşlar
ben öğretmenim ve izin yönetmeliğini inceledim, doğum öncesi 8 ve sonrası 8 hafta izin olduğunu biliyorsunuzdur. Doğum öncesi iznin 5 haftalık kısmını aktarabiliyoruz diye biliyordum.Bizim prensesimizin doğumu 1 ekim gözüküyor, doktorumuz 25 eylülden itibaren doğum olabilir dedi. Ben doğum öncesi iznimi sonraya aktarmayı düşünüyordum. fakat milli eğitim müdürlüğünde yetkili kişi ile görüştüğümde yaz tatilinde öğretmenler idari izinli sayıldığı için bunun mümkün olmayacağını söyledi. Şimdi benim kafamı karıştıran nokta şu oldu. Ben doğum iznine 1 eylülden itibaren mi ayrılacağım? Bunun için doktordan rapor mu almam gerekiyor? ne yapacağımı bilmiyorum. bu konuda bilgisi olanlar bana fikir verirse sevinirim...
bende aynı durumdayım... 32. haftadayım şu an 25 eylül normal doğum tarihim. ama sezeryan olcam o yüzden 17 gibi dedi doktor... şimdi çalışabilir raporu alcam ama bende birkaç kişiye sordum tatile denk geldiği için o 5 haftayı sonraya aktaramıyormuşuz... çalıştığımız kadarki kısmı aktarabiliyormuşuz... sanırım ben hiç başlayamicam ama sen seminer dönemi başlarsan eğer çalıştığın kadar yani 1 hafta 10 günlük kısmı sonraya aktarabilirsin galiba....
canım ben de başlamayı düşünmüyorum bunun için sanırım ektradan çalışabilir raporu almama gerek yok değil mi?? yani Eylülün 1inde normal doğum izni almam yeterli değil mi??
arkadaşlar neden aktaramayacakmışız.ben de bugünlerde bununla uğraşıyorum.yarın çalışabilir raporumu ve dilekçemi veriyorum okula.iyi araştırın lütfen.meb personel izin yönergesinin 17. maddesine göre 5 haftalık süreyi doğum sonrasına aktarmamız için hiçbir engel yok. mutlaka 32.haftada raporunuzu alıp okula verin.
arkadaslar bu konuda size yardımcı olabilirm sanırım.Ben de öğretmenim mebde. Ben de iki hafta once hastaneme gittigimde orada rapor hazırlama bolumundaki bayanla gorustum. KAdına ust uste 3 kere filan sordum. 5 haftayı sonraya aktarabilecegiömizi soyledi. Sanırım mayıs ayında çıkan torba yasasında varmış bu. Tatile denk gelen izinler artık kullanılabiliyomus yani. ben de 32. haftada calısabilr raporu aldım. 37. haftada gidip 5 haftamı sonraya aktarıcam. İnternette torba yasası ile ilgili bir yazı goremedim ama okulumuzdaki mudur yardımcısı da torba yasasından bahsetmişti. bence hastanenizdeki bu konuyla ilgili kişiyle konusun ya da torba yasasını bulablirseniz ona bakın.
sevgili heaven1 çalışabilir raporunu elbette okula vermelisin.yoksa dilekçeni neye dayanarak yazacaksın.sen işini garantiye al
Bende calisabilir raporumu aldim ve okula verdim.ilce milli egitimden olmaz aktaramaz demisler. Torba yasada konu ile ilgili sayfanin ciktisini aldik verdik. İlcedekiler ili aramislar ildekilernizin yonergesinde henuz bir degisiklik olmadi demisler. Sonra onlari bize gonderin bi inceleyelim demisler. Henuz bi haber vikmadi insallah olur. Bi gelisme olursa yazarim. Aktarilmamasinin haksizlik oldugunu dusunuyorum. Hem nufus artsin cocuk yapin diyolar hemde anne olmalari icin calisan kadinlari desteklemiyorlar. İlk bebegimi daha 3 aylikken bakiciya emanet ettim. Bunda insallah ucretsize ayrilicam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?