Arkadaşlar merhaba bugün 32. hafta dolduğu için kontrole gittim ve 37. haftaya kadar çalışabilir raporu aldım. Ancak 10 gündür raporlu olduğum için iş yerimi hiç arayıp son durumlar ile ilgili bilgi almamıştım. Geçen haftaki sel bizim işyeri binasınıda vurmuş o nedenle iş yerim taşınmış. Bu durumda benim sabit olan çalışma saatlerim servis problemi nedeniyle tekrar vardiya sistemine dönmüş oldu yani bu durumda yarından itibaren akşam 17:00 gece 02:00 çalışmam gerekecek...
Off yaaa naptım ben yaaa bebeğim doğduktan sonra birlikte zaman geçiririz die böyle bir karar almıştım şansa bakın şimdi. Ya dayanamazsam gece çalışma sistemine?? iş yerinden bana tekrar ayrıcalık vermelerini isteyemem adamların zaten işleri arap saçına dönmüş beni düşünecek değiller yaa..
şimdi doktora gidip ben vazgeçtim izne çıkmak istiyorum mu desem? yoksa dişimi sıkıp dayanbildiğim kadar dayansam mı?? Ama ya gecenin bir vakti oralarda doğurursam(
yada şimdi doktor çalışabilir raporunu verdikten sonra tekrar çalışamaz die rapor verebilirmi??
sen vermemişsin raporunu henüz ben vermeştim üstelik işyerine ama değiştirdim
ya arkadaşlar ben bişi sorcam;
bu doğum izni denilen şey tam 32. haftada yada tam 37. hafta da mı olmak zorunda... 34. haftada yada36. haftada alamaz mıyız?
beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim canım... İnşallah sende problemini kısa sürede halledebilirsin ve minikini sağlıkl kucağına alırsın... :))
Çok şükür gerek kalmadı. Normalde bugün akşam beşte gidecektim işe ama saat 2 gibi arayıp problemi çözdüklerini yenden eskisi gibi sabah devam edebileceğimi bugünde işe gitmeme gerek olmadığını söylediler.. Yoksa bugün gidip bakacaktım dayanabilecekmiyim diye çünkü gerçekten doğumdan sonra bu izin daha çok lazım diye düşünüyorum. Oğlumun bana ihtiyacı olacak ve ben onu çok küçükken bırakıp işe gitmek istemeyeceğim büyük ihtimalle...Şimdi benimle işe gelebiliyor en azından :))
Allahtan işyerinde hamile sayısı fazla :)) mayısta rekor kırdık sayımız 20 idi şimdi 8 kaldık..
Allah herkese hayırlı doğumlar versin inşallah..
Bu arada SSK dan çıkışımı yapacaklardı demişsin. Normalde ücretsiz izne çıkardıklarında ssk nı yatırmıyorlarmı yani. İşin ücretsiz izin kısmını hiç irdelememiştim. Yani hamilelik döneminde yada sonrasında ücretsiz izin alırsan işten çıkarabiliyormu seni :??
32.hafta oldugunu bılıyrm.ogrenmek ıstedıgım doktorum benı 32.haftada gosterebılır mı?bebegımle daha az degıl tammm zamanlı vakıt gecırecegım.ne yaparsam yapayım subat tatılındekı 2hafta zaten ıznımı harcayacak.barı onden kullanayım.
hallettiğine sevindim ücretsiz izni ben almadım kriz nedeniyle onlar çıkardılar hersene yapıyorlardı iş olmadığı zamanlarda sigortayıda ödemiyorlardı ama bu sene öyle yapamadılar ceza alma korkusuyla oyüzden sigortadanda çıkış vericekti işler açıldığındada tekrar alıcaktı
selam kıslar. bu izin konusu ile ilgili benimde bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. ikiz gebeliklerde de 32. haftada mı alıyoruz iş göremez raporunu bilgisi olan var mı?
Yok canım ikiz anneleri 29. haftadan sonra çıkabiliyorlar. Kanun maddesinden aynen aktarıyorum...
Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?