- 26 Kasım 2015
- 322
- 354
- 103
- Konu Sahibi indira gandhi
-
Yumuşak başlı olmak işe hiçbi zamanmı yaramaz yahu.
kesinlikle haksızlık yapılmış...
Yani şu an izin alan kızları kıskanıyo pozisyonuna düştüm biraz söylendim diye... beni neredeyse yasal sürem bitmeden işe çağıracaklardı, dönmedim izin bitiminden önce. Hatta 27 mayısta bitiyordu, 1 hazirana bağladım diye etmedik laf bırakmadılar....
Bi avukatla falan gorusseniz dava etme gb bi imkaniniz olurmu ki sizin ucretsiz izin hakkınızı kullanmaniza engel olduklarina dair bi kanitla dava ederseniz belki hakkinizi alabilirsiniz ama orda calismaya devam edebilir misiniz bilmiorm iste bi avukat gorusu almak iyi olcak gb gelio bana
o mesajları kanıt olarak kullanabilirsiniz sanırım.
evet size haksızlık yapılmış ama haksızlık yapılmasına siz izin vermişsiniz. devletin verdiği hakkı kullanmayı talep etseydiniz mecburen izin vereceklerdi.
üzüldüm
evet, ben de kendime kızıyorum... Hiç ama hiç aklıma gelmedi böyle birşey yapacakları, genelde izin konularında tavırları netti, böyle durumlarda izin almak güç zaten bizim şirkette... ama bu güçlüğü herkese göstredikleri için yadırgamamıştım baştan... Daha önce birilerine bu izin verilmiş olsaydı, zaten konuşturmazdım bile gel demek için aradıklarında. Kanuni hakkım der gelmezdim...
Maalesef kimse sizin hakkınızı gasp etmemiş, siz hatır- gönül laflarına kanmışsınız.İş yerinize karşı daha net tavırlı olmalısınız.Bir dilekçe ile çözülebilecek işte sessiz kalmışsınız.
Kanunen hiç bir hakkın yok ki. Dava filan açamazsın. 6 ay ücretsiz izin hakkın vardı; kullanmamışsın. Kullansaydın der sana devlet. İş yeri çağırdı diye (tabii çağırır) geri dönmüşsün (3 ay para kazandın işte fena mı?); geri dönmesen işyerinin yapabileceği hiç bir şey yoktu; 6. ayın sonunda geri döndüğünde seni işe almak zorundaydı. O yüzden yapabileceğin bir şey yok artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?