doğum izni süresi ve iş yerinde yapılan haksızlık

aynen canım, 2. sinde kullanıcam sonuna kadar.

Hafta da 1 gün süt iznimi alıyorum canım, 1,5 ay sonra bitecek ama başından beri kullanıyorum süt iznimi.

özel sektör maalesef birşey yapamıyoruz işte
gerçekten haksızlık edilmiş size
ben daha beter bir şirkette çalışıyorum, süt izni istedim diye neredeyse işten çıkartılıyordum, sonuçta onlar kazandı süt izni kullanamadım

Suan benim bir arkadasimda hamile ve o da diger kizlar gibi yapacak acaba sizin doneminize bu izin sureleri denk gelmemis farkli olabilir mi? Eger oyle bir sey yoksa bence hala hakkinizi savunmaniz icin bir sansiniz var bebeginiz kucuk bu arada ekstradan ucretsiz izin 4 ay daha katiliyor biliyorum ben

Su an yapabilecek bişey yok ama geçmişte sormuş olsaydınız yasal haklarımız kullanıyorum kabul etmezseniz mahkemeye kadar gider bu is diyebilirsiniz. Izin surenizde cikartamazlardi ama sonrasinda tazminatinizi verip cikartabilurlrdi. En azindan tazminatinizi almış olurdunuz ama sanırım artik iş işten gecmis.

Benim aklımın takıldığı nokta, kızınız şimdi 11 aylıksa, haziranda nasıl 3.5 aylık oluyor?

Bir ikincisi, yasal hakkınızı siz kullanmamışsınız, onlar izin vermemiş değil. İş arkadaşlarının mesajları, tepkileri filan onların sorunu. Siz hakkınızı almamışsınız, şimdi alan alıyor diye iş yerine kızmaya hakkınız yok diye düşünüyorum.

Canım Şubat 15 te doğdu, 1 haziranda işe başladım. 15 haziranda 4 ayını bitirdi. 15 aralıkta 10 ay bitti, 11. ayın içinde.

Size eğer 6 aylık yasal hakkınız verilmediyse tazminatla işten çıkma talebinde bulunabilirdiniz şikayet edebilirdiniz.

Daha önce de doğum yapanlar oldu, benim gibi muamele gördüler. İnsan kanıksıyor bir süre sonra sonra böyle bir muameleyi, şirket politikası deyip geçiyorsun ama burada 5 kadın doğum yaptı, 16 hafta sonra işe geldiler. bizlerden sonra doğum yapan 1 bayan 6 ay daha izin aldı, bunu duyan diğer kız da haklı olarak ben de isterim dedi ve aldı... Biz de zamanında havamızı aldık afedersiniz :) Kendimiz ettik tabi, diyecek birşey yok...

Oha ya vallahi okurken ben bile sinirlendim suanda sen iyi duruyorsun bizim mudurler bir sey yaptiginda ayrimcilik fark edince kiyameti kopartiyorum dayanamiyorum haksizliga

Size eğer 6 aylık yasal hakkınız verilmediyse tazminatla işten çıkma talebinde bulunabilirdiniz şikayet edebilirdiniz.

daha önce başkasına verilip te bana verilmeseydi yapardım bunu, ortalığı ayağa kaldırırdım. Ama dedim ki şirket politikası işte, ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan geçeceksin misali... aptallık bende, patrona ne ki senin sütün kesilmiş, o yaptıracağı işe bakar... Ben kendimi ve bebeğimi düşünmedikten sonra...

Ama'lar var işte hep maalesef. Evlilik borçları, tüp bebek borçları, araba kredisi, ev kirası.... Tazminatım hepsine yetmezdi çünkü asgari ücret üzerinden görünüyor... tazminatı alıp çıksam kaç ayda iş bulurum kaygısı, malum işsizlik almış başını gidiyor, belki şu anki maaşımın yarısına bile talim etmek zorunda kalacaktım. Yani bu kadar kadın yaptı bugüne kadar, herkes 16 haftada döndü işe, hiç düşünmedim başkalarına imtiyaz tanınır mı diye o dönem...

Benim de kredi borcum var ve eğer 6 aylık iznim verilmezse tazminatımla işten çıkmayı isticem. Hak veriyorum tabiki kolay işler değil maaşımı her ay alıp gidip bankaya ödemek çok zor geliyor. belki sonrası nasıl olur vs ama şuan süt izniniz var mı peki? Yani onu kullandınız mı?

Süt iznimi kullanıyorum canım, cuma günleri gelmiyorum işe... Laptop'ım elimde giderdim perşembe akşamları, cuma cumartesi evden iş takip ederdim. ama artık yapmamaya karar verdim bu olaydan sonra... Bu akşam çıkarken almayacağım bilgisayarımı...

Özel sektör gerçeği.
Haklı demiyorum. Bende bebeğim 3,5 aylıkken işe döndüm. Çok zor biliyorum.
Şöylede bir gerçek var
Özel sektörde minimum iş gücü minimum maliyet demektir.
Toplamda 9 ay izin kullanan biri için 9 ay ihtiyaç duymadığım elemanı neden çalıştırayım mantığı olur. Onsuzda iş yürüyor der
Ama izin kullanan arkadaşlarımızın çalıştığı bölümde sirkülasyon çok oluyorsa onlar gider birileri gelir sonra birileri gittiğinde onlar gelir. Yada satış elamanıdır primle çalışıp kendi maliyetini çıkarıyordur vs.
İşi bilmeden kıyaslama yapamam. Yasal hakkım gelmiyorum diyemediğinize göre işten çıkarılma riskiniz vardı
Özel sektör bu durumlarda çok zor gerçekten

Evetbiraz burunlarının sürtmesi lazım biz sanki hamalız anlamıyorum

Şöyle anlatayım, arkadaşlardan biri satın almacı, diğeri de fatura girişleri yapan bir bayan... Benim de mesleğim dış ticaret... İhracat işlemlerini yürütüyorum... Burada ingilizce bilen 2 kişiyiz, biri müdürüm biri de ben. dış ticaret işlemlerinden anlayan başka biri yok. Patronumun dediğine göre sen yokken sıkıntı çektik, yerine oturtacak birini bulamadık, ama onların işini yapan var....

Ama ne olursa olsun, haksızlık mı evet koca bir haksızlık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…