Dogum izni

suefsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.417
2.326
208
sizce dogum izni 6 ay olurmu biz dogurana kadar...benim umudum pek kalmadı...ucretsiz izne ayrılmayı dusunen varmı acaba..yada benim gibi almak isteyipte eli kolu baglı olan varmı..eşimin maası cok az..taseron olarak claısıyor..1000 tl maası var..bir tane oglum var dersanesi okul masrafı birde cocuk...benim maas olmasa asla gecinemeyiz ...Rabbim kolaylık verir inş..tektesellim yarım gun bebegimden ayrı kalcam

Çok zor biliyorum şimdiden sıkıntı düşüyor yüreğine ben de geçen sene bekledim ekimde girecek dediler kesin gözüyle baktım ama olmadı bebeğimdoğdu. Biz ücretsiz izin meselesini düşündüğümüz için 2 ay da olsa ayrılmak için para biriktirdik çünkü bizim de borçlarımız çok ayrılma tarihleri çok önemli ücretsiz izin için ben 22 nisan da ayrıldım nisan maaşını aldılar mayısi aldılar bi de devlete borçlu giriyoruz ya ise o yüzden onu da aldılar tabi bizde para kalmadı haziranda başladım süt izinleri sağolsun bebeğime bakıcı bakıyor ve 8 aylık oldu bile üzülme 6 aylık olma da olmasa da sen ayrılıp çalışacaksın eninde sonunda herşey onlar için çünkü.. Ve bebek büyüdükçe daha zor ayrılması aklı eriyo çünkü kapıda ağlıyor saat onbire doğru kapıda beklemek istiyor gelecegimi biliyo bunlar zor.. İnşallah çıkar doğum izni yine ekim dedi bakan keşke çıksa doğuma yetişmedi bari süt iznim uzasa super olur
Rabbim yardımcınız olsun ekimde parlementoya verilecekmis ama 6 ay değil sürede değişiklik olacak galiba öyle duydum istihdam yüzünden

benim de hiç ümidim yok 6 ay olması konusunda.. bakan, bu konu ekimde kesinleşecek demiş ama bakalım.. ben ücretsiz izin almayı düşünüyorum.. öğretmen olduğum için ilk dönem ücretli 4 ayı ikinci dönem de ücretsiz izni kullanmayı düşünüyorum nasipse.. gebeliğim riskli olduğu için doğum öncesi 2 ayı kullanmam lazım, aslında 5 haftasını sonraya aktarabilsem çok daha iyi olacaktı ama nasip.. Benimde aklımda hep sonrası var, annem ve kayınvalidem memlekette.. iyi bir bakıcı bulabilecek miyim düşüncesi beni çok üzüyor.. Allah hepimizin yardımcısı olsun..

bu izin muhabbeti yıllardan beri var herhalde...bize de yeni lazım olduğu için yeni keşfettik :) inşallah olur tabii ama çok da umutlu değilim açıkçası baştakilerin adalet anlayışına hak hukuk dağıtışlarına pek de güvenim kalmadı...para sıkıntısı herkeste var maalesef yoksa herkes 2 yıl ücretsiz izne ayrılırdı hiç düşünmeden...bu sene bizim okulda bir bayan doğum yaptı ilk dönem ve müdür yardımcımdan öğrendiğim kadarıyla doğum sonrası izni bitince önce doktor raporuyla( senede 40 gün alabiliyoruz) sonra da kurul raporuyla ( bu sınırsız galiba) idare etmiş, galiba başhekimi tanıyordu :) yoksa ben hasta olduğum halde doktora gitsem bana rapor yazmaz birşeyin yok der :) ilk doğumumda doktorumdan 10 ar 10 ar almıştık rapor maaş gününü tamamlamak için,sonrasında 2 ay ücretsize ayrılmıştım, yine öyle yaparım herhalde izin artırılmazsa..

Ücretli izin 18 hafta sonrasında da iki sene yarım gün çalışılacak diye duydum bende. Eğer gerçekten böyle olursa dayanabildiğim kadar işe gidip ki 37. haftaya kadar gitmeyi düşünüyorum bir aksilik olmazsa ondan sonra izne ayrılmayı düşünüyorum. Sonrasında da çocuğu yaşına getirip işe tamamen dönmeyi istiyorum ki eğer böyle olursa zaten ilk 16 ay yarım gün gitmiş olucam. Bu durum 24 haftalık ücretli izinden daha iyi benim için. Devlette özele göre daha rahat ama özelde olsaydım o yarım gün işe gitmekte zor olabilirdi. Bende devlet hastanesinde çalışıyorum o yüzden yarım gün çalışmak 2 sene boyunca 24 haftalık ücretsiz izinden daha iyi gibi geliyor bana...

canım inşallah dediğin gibi olur ama ben izin sonrası esnek çalışma muhabbetinden çok umutlu değilim, devlette bile olsa..

bende yasayı 4 gozle bekleyenlerdenım kuzumla vakıt gecırmek ıstıyorum cunku.Özelde calışınca ucretsız ızın meslesı bayag zor cunku ısverenler bu duruma hıc ıyı bakmıyor.Bende en azından 1 ay ucretsız kullanayım dıyorum ılla 6 ay kullanmak zorunda degılız dımı?

canım öyle bir zorunluluk yok diye biliyorum, 1 ay kullanabilirsin.. ama sen yine daha iyi bilen birine sor..

Arkadaşlar ben daha evli değildim bu izin meselesi vardı 6 aya çıkacak diye evlendim şimdi 6,5 aylık hamileyim hala sorun çözülemedi umarım çözülür de çalışan anneler yavruları ile biraz daha zaman geçirebilir.
Sizlerin tecrübesine ihtiyacım var benim son regl tarihim 03 şubat 2013 buna göre gün gün sayarsam ve haftaya bölersem tam olarak bugün dahil 27 hafta + 5 günlük hamileyim en son 1 ay önce gittiğimiz doktorda ultrasona girdiğimde 5 gün ilerde gidiyor dedi ne demek olduğunu bilemedim ama bilginiz olsun diye yazıyorum.
2007 hazirandan bu yana hala aynı yerde (özel sektör) çalışıyorum ve mesaiye kalıyorum mecburi ama çok zor sabah yedi akşam yedi artı 01 eylül ve 02 eylülde mesaim bitecek 2 gün peş peşe izin kullanıcam ardından tekrar mesai 22 gün boyunca ama ben o mesaiye kalmak istemediğimi bildirdim sonuç ne olacak bilemiyorum hayırlısı diyorum umarım beni çıkarmazlar çıkarırsalar çok zor durumda kalırım çok borcumuz var Asıl öğrenmek istediğim sizlerden bilen varsa hamileliğime göre 02 eylülde doktora gittiğimde doktordan son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu almak istiyorum ilerde gidiyor demesi kafamı karıştırdı neye göre ve tahminen hangi tarihte beni izne ayırır verdiği rapor??? lütfen yardımcı olurmusunuz ona göre patronla konuşacağım mesaideyim doktorada gidemiyorum meraktanda çatlıyorum bilen varsa yazarsa memnun olurum.Kızım olacakmış bu arada kızlarda erken doğar derler bi yandan da doktorlar regl gününe göre 15 gün erken gün veriyor diyorlar diğer yandan doktor regl günüme göre baktığında 5 gün ilerden gidiyor dedi kafam karman çorman oldu 5 gün ilerden diyeli 1 ay oldu şimdi o beş gün daha da artmış olabilirmi:)

ultrason tarihine göre 32. hafta raporu alman uygun olur. ayrıca bildiğim kadarıyla yeni kanunla hamileleirn mesaiye kalmamaları şeklinde yeni bir düzenleme yapıldı. adet raihine göre 27+5 isen ve ultrasonda da 5 gün ileride isen sen şu an 28+3 oluyorsun. 9 eylül gibi (32+0 oluyosun) 32. hafta raporunu, 14 ekimde de 37. hafta raporunu alabilirsin.

Ben pazartesi doktorumdan aldım raporu, öğretmenim okuldaki memura verdim memurumuz da milli eğitime götürecek başka da birşey yapmadım inşallah 37. haftama kadar çalışabilirim okul öncesi öğretmeniyim benim minikler başladılar okula bu hafta, 1 ay beni zorlayacaklar tam alışacaklar zorlukları azaldı derken ben gideceğim veliler de hamile olduğumu öğrenince aahh öğretmenimiz değişecek diye kaygılanıyorlar
İnşallaaaaaah 6 ay olur doğum izni ama olmayacak gibi geliyor olmazsa bende ücretsiz izne ayrılacağım 4 ay kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…