Doğum iznim bitiyor psikolojik desteğe ihtiyacım var

Tabikide fikrimden caymayacagim burda bı kaç kişi "banane yeaa bende bakmam torunuma" dedi diye o sizin fikriniz Buda benim hayata bakış açım

Ne anneniz ne de kayınvalideniz kızınıza bakmak zorunda değiller. Zaten büyüteceklerini büyütmüşler, okutmuşlar, evlendirmişler.
Ne yani bu insanlar hiç nefes almasın mı?
Kızınıza bakıcı tutabilirsiniz
Kreşe bırakabilirsiniz
Pek çok anne sizinle aynı durumda ve her anneye evladı kıymetli. Başınızın çaresine bakabilmeniz lazım.
En uç seçenek de krediyle aldığınız evi satıp işinizden istifa etmek olur. Bence evladınıza değer.

Ben her turlu fedakarligi gosteriyorum zaten Evimizin borcu bitince calismayacagim Siz cadirda mı yaşıyorsunuz Barınma ihtiyacı insanın en temel ihtiyacıdır. Bunun işsiz kalmasi var hastaligi var ev almak zorunludur Sanki luks için işe dönüyorum çok saçma

Evi satıp uygun fiyatlı bir ev almayı düşünmez misiniz? Borç ödeme problemi ortadan kalkar.

Bakıcı tutacagim zaten kimseyi zorunlu tutmadik mecbursun demedik
Etrafa anlatırken "ayy valla torun evlattan çok seviliyomus, tapıyorum " diye anlatan büyükannelerin ,evlattan daha cok sevdiklerini iddia ettikleri şeyi yanibaslarindayken bir yabancinin insafına birakmasi tamamıyla ikiyüzlülüktür Yıllarca tartışsak ikna olamam bu konuda Kuru kuruya sevgi olmazzzzz

+1000
gelinlerin kızların çocuklarına bakıyorlar yine memnun olmuyorlar
niye o saatte uyuttun niye bu kadar yedirdin niye su içirdin
ben hiç birinin de canı gönülden Allah razı olsun dediğini görmedim

ben o bana bunu yaparsa bunu yaparım denilen ilişki dost ilişkisi bile olmaz bana göre çıkar ilişkisi derim
değil anne babaya

Son düzenleme:
yıllar önce üstün dökmenin bir programı vardı (keşke şimdi de olsa toplumun çarpıklıklarını güzel yansıtıyordu neyse )
o programda siz hiç şöyle bir dadı aranıyor ilanı gördünüz mü demişti

- romatizmal ve çeşitli eklem rahatsızlıkları bulunan
-gözleri iyi görmeyen kulakları iyi duymayan
-özellikle şeker ve tansiyon hastası
- kalp krizi riski bulunan
- 50 -60 yaş arası dadılık ve bakıcılık yapacak bireyler aranıyor
servis yemek verilmeyecek ücret ise çocuğun bezi ve mamasıdır diye
ben 29 yaşındayım biri bana bebek bıraktığında geriliyorum 3 - 4 saat içinde yoruluyorum bu insanlar ne yapsın

geziyorlarmış ne güzel gezsinler işte
en azından size zararları dokunmuyor
kendileri hasta olsa hem sizin çocuğunuz hem anneniz kaynanız bakılacak durumda olsa ne yapardınız

Tartışmaya mahal yok zaten. İkna etmek gibi bir çaba da söz konusu değil.
Anlayış göstermek var, bencil olmak var.
Ama şöyle bir şey yapılabilir bundan sonra: siz kızınızı büyüyüp anne olduğunda ve siz onun çocuğuna bakacak durumda olmayınca ya da bakmadığınızda size kin beslemeyecek şekilde yetiştirirsiniz. En azından bir sonraki nesilde bu sorun çözülmüş olur.

Kimse kusura bakmasin cocuk olmus 20 aylik yok aglamalar, hasta olmalar, aileleri affetmemeler. Boyle zayif karakterli ve bencil kadinlardan negret ediyorum. Evi satin diyenler olmus birde ancak bu kadar basit ve sacma dusunceler olabilir. Ailelerde sizin cocugunuza bakmak zorunda degiller. Ulkede tek cocukla ise donen anne siz degilsiniz tek evlat da sizinki degil. Boyle vicik cicik aglamakli iliskilrden fenalik geliyor bana.

Birde siz de onlar yaslaninca bakmayin diyenler olmus. Hayatimda boyle merhametaiz bir laf duymadim. Sorsan cok iyi insaniz derler. Kindar ve kotu kalplisiniz. Bencilsiniz. Cocuguma bakmiyor diye aileleri silecek kadar gaddarsiniz.

Tabikide fikrimden caymayacagim burda bı kaç kişi "banane yeaa bende bakmam torunuma" dedi diye o sizin fikriniz Buda benim hayata bakış açım

Madem bakış acınız değişmeyecek ne demeye konu açıp burdakilere fikir danışıyorsunuz?
Not = kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil!

işe ilk başlarda aglarayarak gidip geliyordum kendimi çok kötü hissediyordum ama zaman geçtikte oğlumla çalıştıgımdan dolayı daha kaliteli vakit geçirdiğimi anladım. Yani evde olsam boş durmayacagım bazen aman boşver diyebiliyorum. Yapmıyorum hiç bişiey ve oğlumla ilgileniyorum. Şuan bunları anlamayacaksın bana bak kafan dağılıcak dedilerinde iki katı aglıyordum beni anlamıyorlar diye. Neyse şuan sıpam 14 aylık çok hareketli:) Evden bi hengame çıkıp babannesine bırakıyorum . Yani kapıdan fırlatıyorum Ve inan iş yerinde dinleniyorum :) Enerjimi toplayıp hoop bebeğimin yanındayım :)

Ben olayı azcık yanlış anlamışım . Neyse üstteki ek bilgi olsun. Yani tamam bakmak zorunda değiller ama insan başka kkimseyede güvenemiyor. Ama düşününce bakmak istemiyorlarsa en güzeli bakıcı bulmanız .

Bende böyle gaddar, duygusuz, kadın demeye bin şahit bayanlardan nefret ediyorum

Madem bakış acınız değişmeyecek ne demeye konu açıp burdakilere fikir danışıyorsunuz?
Not = kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil!
Ben bu donemi daha kolay nasıl atlayabilirim Sizler nasil alistiniz bakıcı ararken nelere dikkat etmeliyim fikir alışverişi moral olsun diye actim, Bakmak zorunda degiller doğurmasaydiniz cumleleri hiçte yardimci olmadi açıkçası

Ne guzel inşallah bende sizin gibi kolayca adapte olurum kaç aylıkken bıraktıniz emziriyormusunuz

Birde memeden kesme konusunda kararsızım şuan emiyo 20 aylıkken ise baslayacagim Hem bakıcıya bırak hem memeden kes birden çocuk şoka girmesin dedim ama Emdiği için beni çok arar mı gündüzleri acaba inek sütü alerjisi olduğu icin devam sütü icemiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…