Doğum iznim bitiyor psikolojik desteğe ihtiyacım var

evlat için endişelenmek çok farklı bir durum ama ben konu sahibinde o potansiyeli gördüm ,bakmaz ,Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin zaten .

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bulunan ruh sağlığı uzmanlarının nerdeyse tamamının ruh sağlığı bozuk zaten
Adamlar ne yapsın akşama kadar neler dinliyorlar ...üstelik boşan butonu da yok

evlat için endişelenmek çok farklı bir durum ama ben konu sahibinde o potansiyeli gördüm ,bakmaz ,Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin zaten .
Amin.Bu anneler ne yapsın evladı doğur büyüt meslek sahibi et evlendir.Torununa bakmıyor diye kötü ol.Adalet mi bu? Sonra da derler ki E dünyaya getirmeseydi madem beni , bana mı sordu? Size sormadı elbette ama sizi okutmayan sizinle ilgilenmeyen bir anneniz de olabilirdi.Bir sürü şey yapmış konu sahibi için , ama toruna bakmadı diye kötü insan oldu , yaşlanınca ben de ona bakmam oldu.Allah size muhtaç etmez belki de annenizi.İnşallah de etmez.

Bu mudur? Budur.. 100 yildir savundugum seyi baskalarinin da soylemesi cok guzel ya :) ama sor onlar cocuklarini kapinin onune koyuyor derler, bizimkiler koymadigi (!) icin olene kadar kendimiz icin calistiriyoruz..
"Gelinimiz işten gelince abimi hazır yemekle karsilamiyor bu yüzden elem ve keder içindeyim " diye konu açılan bir camiadayiz.Birgun yetişkin gibi davranmayi basaricaz ama bu zaman alacak.

Anneleriniz olmasaydı ne olacaktı? Benim annemde kaynvalidemde vefat etti. Keşke haytatta olsalarda varsın olsun bakmasalar. Ama biz çocuk planımızı yaparken annelerimiz yok bakacak kimse yok demedik. Yenidoğanı bakıcıya vermekte istemediğim için gayet güzel geliri olan işimden ayrılma kararı aldım en azından 2 sene ara vericem çalışma hayatıma bu bebeğim için aldığım bi karar. Belki tekrar işe döndüğümde aynı şartlarım olmayacak ama en doğrusu bu şimdilik o bebeği yapıyorsak sorumluluğunuda biz alıcaz ailelerimiz değil. Bebeğinizi Allah bağışlasın sağlıklı, mutlu bi ömrü olur inşallah.

Çocuğu kv ve anneye baktırma merakını anlamıyorum bir türlü.
İçinize sindirerek bakmazlar yaşlı insanlar sonuçta kendi doğruları var sabit
Merhametli ve titiz bir bakıcı tutup eve de kamera döşetin rahat edin.
Kv ve anneye laf denmez yönlendiremezsin bir de kötü olduğunla kalırsın huzurun kaçar.
Ne gerek var yüz göz olmaya hem de rica minnet.
Zaten düşünen kendi der bakayım diye ki o zaman bile yanına bir yardımcı tutularak bakması daha uygun.
Şurda 2 sene sonra çocuk okula başlayacak.

Anne - kaynana değil mi tabi ki bakacaklar, ben doğurayım onlar baksın, kariyerim elimde kalsın, kaynana evime gelmesin haddini bilsincileri unutmayalım.

Anne-baba fikir vermeye kalksa, biz ayrı bir eviz karışmasınlar deriz ama çocuk baktırmaya gelince vay efendim nasıl bakmaz deriz.
Onların görevi bize karşıydı. Görevlerini yaptılar. Doğurduğumuz çocuğa bakma görevi de bize ait. Kimsenin üstüne yıkamayız.
Maddi sıkıntı varsa zamanlamanı yapar ona göre kendini ayarlarsın.

Yeri gelince tu kaka olan kaynanalar şimdi aile değilmiyiz birbirimize destek olmamız lazım laflarıyla ezilmeye çalışılıyor.

Konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum. Ben de bebeğimi bakıcıya baktiracagim . Gönül isterdi ki aile desteğim olabilsin . Anne artı bakıcı gibi ( çünkü çocuk bakmak 1 sene değil 1 ay bile zor bence ) .. ama Allah anne babalarımızı başımızdan eksik etmesin . Empati yapabiliyorum . Çünkü ben bile bu genç yaşimda bakmakta zorlaniyorum. Ve açıkçası onların hayatını değiştirmek eğer çok çok istekli değillerse biraz bencilce geliyor . Çalıştığım yerde tam zamanlı çalışacağım ve muhtemelen yasal süt iznini bile kullanamayacagim. Kamera artı bakıcı .. büyüklerin bir duası var . Allah tan korkan kuldan utanan insanlarla karşılaştırsin Allah ... Ve temiz sevgi dolu iyi yürekli bir bakıcı bulabilelim

İlk olarak "annelik" (ve elbette "babalık") iliskinin iki tarafından biri ölene kadar sona eren bi kavram değildir.

Çocuğu doğurup reşit olacağı yaşa sağ salim getirince bitmez.

Çocuğa kendi ayaklarının üzerinde durup kendi gelirini elde edebilmesi için bi meslek kazandırınca da bitmez.

Çocuğu evlendirince biter mi? Yine bitmez.

Anne olmak çocuğunuz 50 yaşına bile gelmiş olsa ve siz atıyorum o sırada 80 yaşında bile olsanız, çocuk "Anne yardım et" dediğinde gücünüz yettiğince evladınıza el verdiğiniz, kucak açtığınız, fedakarlık ettiğiniz bi müessesedir.

O yüzden "çocuk sahibi olurken iyice düşünün", "hazır olmadan böyle bi yükün altına girmeyin" "oturmamış evliliklerinizde saçma sapan adamlardan çocuk yapmayın" "herkes anne olmak istemeyebilir, bu son derece doğal ve anlaşılabilir bi durum." diyoruz.

Kimse kendini ömrü boyunca adayacağı (harcayacağı demiyorum bakın, "harcamak"la "kendini adamak" arasındaki fark önemli çünkü) bi sorumluluk altına girmeye mecbur değil çünkü. Ama bi kere girdiyse kararının arkasında durmaya mecbur. Bu işin bi boyutu bana göre.

Bu nedenle "Anneleriniz sizi bu yaşa getirmiş, sıralarını savmışlar. Sizin bu saatten sonra onlardan hiçbi şey istemeye hakkınız yok. Onlar sefa sürecekler, siz ölüyorum bi bardak su ver bile diyemezsiniz" şeklindeki yorumların hiçbirine katılmıyorum.

Gerçi bu tarz yorumların gelme sebebi konu sahibesinin konuya yaklaşımının son derece itici ve sinir bozucu olması sanırım. Tepkisel bi durum yani.

İşin diğer boyutuna gelince anneliğin bu denli zor ve fedakarlık isteyen bi müessese olması hicbir evlada bırakın 1 yılı 1 günlügüne de olsa "Tüm düzenini boz, yaşının ve gücünün üstünde bi efor harca ve benim çocuğuma bak. Çünkü sen ömrünü benim isteklerime göre harcamak zorundasın " şeklinde bi şımarıklık yapma hakkı vermiyor.

Çocuk için fedakarlık yapacak kişi "anne" çünkü, "anneanne" değil.

Üstelik ortada gerçek bi ihtiyaç bile yokken böyle bi beklentiye girmek, "çocuğuma bakmadınız sizi asla affetmeyeceğim, huzurevinde çürüyeceksiniz nihahaha" gibi yorumlarda bulunmak çok haksız ve çirkin. Konuda defelarca belirtildiği üzere iş annelere gelene kadar çocuk ve konu sahibi için çok daha verimli olacak milyon tane seçenek var.

Annelerin burada size edebilecegi yardım çocuk için güvenilir bi bakıcı ya da iyi bi kreş bulunması yönünde olabilir. Sizin işe dönüs stresiyle baş etmeniz için bi omuz olmak olabilir. Tecrübeleriyle yol göstermek olabilir.Ama asla ve asla "anneanne degil misin eşşek gibi bakacaksın" olamaz.

Son olarak : Konu buraya nasıl geldi bilmiyorum ama huzurevi korkunç bi yer değil yahu. Yaşlı insanların düzenli bakıma ve sağlık kontrolüne, kendi akranlarıyla vakit geçirmeye, yaşlarına uygun aktiviteler yapmaya ihtiyacları var. Ücretsiz seyehat kartlarıyla her gün aynı otobüste sabahtan aksama İstanbulu dolaşan yaşlılarla dolu mesela bu şehir. Yan koltuklarına biri otursun da sohbet edeyim diye bekliyolar. Üstelik evde evlatları olan insanlar bunlar. "Artık ineyim benim kız yemegimi hazırlamıstır" diyen amca gördü bu gözler.

Elbette ailelerine de ihtiyaçları var ama nasıl hiç kimse düzenini bozup torununa bakmak zorunda değilse ama bu torununu sevmedigi anlamına gelmiyorsa aynı şekilde kimse gücü ve yaşam koşulları el vermiyorsa anne babasına da bakmak zorunda değil. Bakamıyorsan sevemezsin diye bi şey yok yani.

Bizim kültürel olarak bakım anlayışımız yanlış sanırım. Destek ya da yardım istemiyoruz, aile üyelerimiz bizim için saçlarını süpürge etsin telef olsun, biz hayatın kaymagını yiyelim istiyoruz. Tüm ailenin hayatına müdahale edelim ama kimse bizimkine karısmasın istiyoruz. En basiti dügünü aileler yapsın, evi aileler dizsin ama aile çiftten 5 kuruş istedi mi pislik kaynana oglunun rızkına göz dikiyo olsin istiyoruz

Bencede kimse torun bakmak zorunda değil iki oğlum var henüz çok bebekler şimdiden diyorum ben asla torun falan bakmam diye hem ev hem iş kostur kostur gecircem omrumu tam emekli oldum evlendirdim gezip tozacam eşimle turlara katilacam hayallerim varken torun mu buyuteyim bu kezde ha dar zamanlarında bakıcı bulamayınca ne biliyim ekstrem durumlarda birkaç ay idare ederim ama sürekli asla bakmam

Kaç yıllık uyeyim ilk defa siteye erisimim engellendi Sebebini öğrenebilir miyim Kural ihlali denmis ne gibi bı kural ihlali yapmisim Kazen Mune

Arada okudum da onlar yaşlandığında da biz bakmayız demek de moda oldu. O zaman sizin çocuğunuz da siz yaşlandığınızda size bakmasın?
Ne de olsa siz de ona bakmadınız, bakıcıya ya da anneanne babaannelere bırakıp işe döndünüz. ?! Sizin mantığınıza göre evladınız size hiç hiç bakmamalı.
Tutun bir bakıcı baktırın.
Madem bakıcıya güvenmiyorsunuz o zaman evinizi satın daha makul borçsuz yaşayın ve çocuğunuza kendiniz bakın. Sonuçta annelerinizden torunları için istediğiniz fedakarlığı siz kendi evladınız için gösterebilirsiniz bence!
Herkesin evi olacak diye bir kaide yok ama çocuk yaptıysanız bakmak zorundasınız.

Offf okumamak,okuduğunu anlamamak; anlamadan yorum yapmak....
Ben ''bende onlara bakmıycm huzurevine gondericem'' gibi bisey mi dedim
Bir bayan sende onlara yaşlanınca bakmazsın demisti
Bende" hiç bı engel yokken bi yil torun bakmamak normal geliyosa aynı kisilere bende onlara yaslaninca bakmam desem o da normal gelir" dedim
Ne zormus insanlara laf anlatmak yahu
Bazilari kültürümüzü aşağılayıp Avrupalılara ozenmisler ama ben ahlaki degerlerimizi, geleneksel Türk aile yapimizi çok seviyorum çocuklarımıda elimden geldigince bu duygusallıkta yetiştiricem

7 aylıklen bırakmak zorunda kaldm ilk bir bucuk ay banaı baktı ama zorlandı sonra r yasında bakıcı . alısırsın

Bir insanı sırf istemiyor diye kötü ilan etmek bizim aile yapımız mi? Resmen anne babaları somurmeye çalışan bir durum bu.oyle olmasa bakmak istemeye istemeye kotu anane babanne ilan etmediniz. Herkes ne dediğinizi anladı ama siz sabit fikrinizden caymiyorsunux.

Ben 8 aylıkken bakıcıya verdim çocuğumu. Hiç korktuğum gibi olmadı çok seviyordu bakıcısını hatta ayrılması zor oluyordu. Siz de korkmayin vicdanlı iyi niyetli bir bakıcı bulursanız gozunuz arkada kalmaz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…