doğum iznimden sonra iş arkadaşımlarım çok değişti :(

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
yıllardır birlikte çalıştığım ve herşeyimi paylaştığım canım gibi gördüğüm arkadaşım
doğumdan sonra 6 ay izin yaptım ve bu süre zarfında benden uzaklaştı
6 ay sonra işe başladım işe başlayalı 2 ay oldu
ama bu 2 ay içerisinde çok farklı olduğunu anladım artık
neden böyle yaptığına anlam veremiyorum

iş çıkışı hadi bir yerlerde yemek yiyelim felan diyoruz hep birlikte (tüm ofis)
arkadaşım yok siz gidin ben gelmeyeyim diyo
ama ertesi gün bir bakıyorum ofisten başka bir arkadaşla başka yere gitmiş

mesela masalarımız yan yan her konuda bişeyi olduğunda bana danışırdı söylerdi ilk önce
ama şimdi hemen başka arkadaşa gidiyor onunla sesizce konuşuyor
sonradan bana söylüyor

ne bileyim buna benzer bir sürü şey
çok üzülüyorum çok zoruma gitti
bu yüzden soğudum arkadaşımdan artık hiç bir şeyimi paylaşmıyorum
iş dışında çok şeyleri konuşmuyorum

önceleri benmi yanlış anlıyorum değim ama değil
artık benimle zaman geçirmek istemiyor kesinlikle anladım
yüzünede söyledim ama yok diyor sen benim kankimsin diyor sen yanlış anlamışsın diyor

çözemedim kafam allak bullak oldu

ama artık bende sınırımı koyacam ve eskisi gibi davranmayacağım
sizce yanlış mı yaparım

demek ki sen yokken arkandan çok dedikodunu yapmışlar canım böyle insanları çok iyi tanırım... bence dikkat et mesafe koy...

6 ay uzun bir zaman, o arada başka biriyle yakınlaşmış ve samimi olmuş olabilir.... Buçok doğal...
Çok da kafanıza takmayın... ış arkadaşısınız sonuçta her şeyinizi paylaşmanıza gerek yok..
Eğer zaten gerçekten sizi seven bir arkadaşsa bu kişi aradaki dengeyi bir süre sonra oturtacaktır...
Sizinle olan paylaşımları azalmış olabilir, bu yüzden eskisi gibi samimi olamıyor olabilir...

ne bileyim yaa çok üzüldüm aslında
6 ay uzun bi süre olabilir ama öncesindede 6,7 yıllık arkadaşlığımız
herşeyimizi paylaşmışlığımız var
hergünümüz birlikte geçti
zaten söyledim yüzüne sen çok değişmişsin dedim
oda yok diyip duruyor ama artık kesin kararımı verdim çok fazla samimi olmayacam
araya sınırımı koydum ama
çok samimi olduğunuz akşama kadar yana yana masalarda oturduğunuz bir arkadaşınızla
birdenbire araya sınır koymak gerçekten çok üzücü
off yaa

araya 6 ay doğum izni girdi diye uzaklaşacaksa,zaten boşver onu. ondan dost falan olmaz. gerektiği kadar konuşursun sadece işle ilgili. hem nasıl yakın arkadaş bu 6 ay hiç aramadımı seni hiçmi gelip gitmedi de araya bu kadar zaman girip soğudu, cidden sandığın gibi yakın olsaydı araya bu zamanın girmesine bile izin vermezdi,yanında olurdu zaten. o yüzden boşver iş için muhatap ol sende. gerektiği kadar muhatap ol.

ben bebek dolayısıyla evden çıkamadım uzun bi süre ama o geliyordu bana
çoğu kezde tlf msn felan hep görüştük
ama ne bileyim işe başlayınca daha iyi anladım
2 aydır hep düşündüm takip ettim yanlışmı algılıyorum diye ama yok
yani
evtt bende aynı şeyi düşündüm zaten gerçek dostum olsaydı 6 ay ayrı kaldık diye
hemen benden vazgeçmezdi
ama ne bileyim çok üzülüyorum eskiden olsa akşama kadar ne güler oynar birlikte iş yapardık
işlerimizi paylaşırdık
birbirimizin üstündeki iş yoğunluğunu azaltırdık
şimdi yan masamda oturuyor bazen birden kalkıp sarılıp şakalaşmak istiyorum ama
sonra birden tutuyorum kendimi
o niye bana böyle davranıyor diyorum

çok üzülüyorum zor olacak araya sınır koymam bu kurala uymam

Biraz ipleri gevşetin, uzaktan bakın, daha iyi anlayacaksınız bence.
Şunu da unutmayın, kimse vazgeçilemez değildir,
Kim benden geçerse ben de ondan geçerim...

6 ay uzun bi zaman bencede arkadaşım gerçi benim işe dönmem nerdeyse 1,5 yılımı aldı veben geldiğimde hiç ayrılmamış gibi buldum ortamımı ama heryer ve herkes aynı değildir tabi . ama bide sen arkadaşını seviyosun galiba o yüzden kendin için sevdiğin birinden bu kadarda çabuk vazgeçme drim ben sen gene eskisi gibi davran biraz daha zaman ver baktın olmuyor kendiliğinderen sogur zaten . zorlada şöyle yapmalıyım deme bence

bence en iyisi senin dediğin gibi canım
çünkü çok sevdiyorum arkadaşımı kardeşim gibi canım gibi
içim iimi yiyor konuşmasam gülmesem ona takılıp şaka yapmasam
bir süre yine eskisi gibi davranıcam
bakarım eğer hala o soğukluğu devam ederse üzülsemde bende ondan vazgeçerim ne yapayım
inşallah eski günlerimize dönebiliriz.
saolun kızlar düşünceleriniz ve önerileriniz için

Merak ettim arkadaşınızın çocuğu var mı?

Biliyorum üzülüyorsunuz ben de çok takardım kesin... Ben olsam akışına bırakırdım, çok üstüne düşmeyin bakalım tavrı ne olacak...

Son düzenleme:
ben bu ıste bıraz kıskanclık sezdımm. cocugu yoksa tabe... ama varsa farklı bı sebebı olabılır.. ama su da varkı bence gercek dostlar sorun neyse konusur halleder,yok bıseyle gecıstrmez... bunlar göstermelık dostluklardr

Merak ettim arkadaşınızın çocuğu var mı?

Biliyorum üzülüyorsunuz ben de çok takardım kesin... Ben olsam akışına bırakırdım, çok üstüne düşmeyin bakalım tavrı ne olacak...

arkadaşım nişanlı daha ..
bilemiyorum yaa üzücü bir durum gerçekten
bende zamana ve akışına bıraktım herşeyi ama aynı değişen bişey yok
üzülmeme rağmen bende çok yaklaşmıyorum ne yapayım demekki
gerçekten dostum değilmiş

bu tip arkadaşlıklar çok yanıltıcı olabiliyor.sen çok seviyorsun çok değer veriyorsundur ama onu seni çekemiyordur sevmiyordur.sen sevdiğin için anlamıyorsunda bunu.
benimde başıma geldi canım dediğim arkadaşımın hakkımda çok irenç konuştuğunu öğrendim.sonrasında beni ne kadar kıskandığını anladım.herşeyimle taklit ediyordu beni.başka arkadaşlar uyarmasa ben daha anlamazdım.o kadar değer veriyodum ona.kimseye güvenme derim.zaten iş arkadaşlıklarından dostluk bekleme.
inan gerekte yok işyerinde dostluklara.işi yap git evine.

Son düzenleme:
kesinlikle uzak dur bu kızdan.sen yokken yeni gelen kıza senle ilgili çekemediği ne varsa anlatmıştır.fısır fısır konuşmaları da bundandır.hiç üzme kendini ayrıca.

olmadığın oz aman zarfında araya bi kopukluk girmş sanırım..olsun bi tek o yok ya sende başka arkadaşlar edinirsin kendine..

bende eskisi gibi yakın davranmıyorum artık işimi yapıp çıkıyorum
hiç özel hayatına ait bişeyde sormuyorum kendimle ilgili bişeyimi paylaşmıyorum artık
gerektiğinde konuşuyorum
demekki özünde dost değilmiş bunu anladım en azından

sizin adınıza üzüldüm.belki arkadasınızın bir sorunu olabilir oturup konusmak lazım aslında
ama sunu söylemeden geçemicem
ış arkadaşlığında çok dikkat etmek lazım
benim anneminde basına geldi böyle bi olay detaya girmiyim ama kısacası
kimseye güvenmeyin heleki iş ortamında. basınıza ilk defa geldiği için üzüntünüz normaldir.ama zaman geçtikçe şaşırmamaya baslayacaksınız malesef...
deneyim acıdır ama çok fazla şeyler öğretir insana

canım yukarıda bir arkadaş da söylemiş sen onu gerçekten seviyorsundur ama o seni içten kıskanıyordur sen farketmemişsindir benim başıma da geldi çok sevdiğim samimi olduğum bir iş arkadaşım meğer arakamdan neler demiş kıskançlığından resmen kuyumu kazmaya çalılmış çok üzüldüm haddini bildirdim ama şunu öğrendim iş arkadaşınla her zaman mesafe olacak aranda boşver belkide böylesi daha hayırlı olmuştur

böyle davrandığınızda,size karşı nasıl?şaşırıyormu,böyle yapmanıza.
genelde böyle tipler ilgiyi hep kendilerinde isterler,olmayınca da bozulurlar.
taktiğiniz güzel,devam edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…