Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası doğum izninin bitmesine az kalan ve bebeğini nasıl bırakacağını düşünenanneler napcaz

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

voice79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
29
0
36
Adana
arkadaşlar,
yüreğime bir acı çöreklendi,boğazım düğümleniyor ne yapacağız , nasıl bırakacağız bu yavrucakları.
herkes aynı şeyi yaşıyor tabii ama çok zormuş bir de bakıcı aramak daha da zor.

aaah ahhh seni en iyi anlayanlardan biri benim. Ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum. 2 tane bakıcı adayı buldum ama hiç içime sinmedi. İkisi de laf arasında kışın evde oturmaktan çok sıkılırım diyor. Ben de benim oğlumu gezmeye falan götüremezsiniz çünkü düzeni bozulunca hem uyumaz hem de hasta olur dedim yok o zaman haftasonları gezmeme giderim ben diyorlar amaa sanki bu insanlara çocuğumu emanet edersem hergün kapı kapı gezeceklermiş gibi geliyor.

Allahım yavrularımızı korusun hep iyi insanlarla karşılaştırsın.

napıcammm bilmiyorum doğum iznimin bitmesine çok az kaldı minik kızımı kime emanet edeceğim bilmiyorum annem kendine bile bakamıyor kayınvalidem gelemiyor görümcem bakmak istemiyor babam arada derede büyür diyor bakarız diyor ama içime hiç sinmiyor .9 aylık olucak bebeğim en azından 2 yaşına kadar çalışmasam kreşe veririm 2 yaşında .napıcam bilmiyorum arada derede büyüsün istemiyorum huzurlu büyüsün istiyorum .ama çalışmasamda tek maaşla çok zor oluyo şimdiden kredi kartları dolu :((((((((((((((((

Annem emekli bankacı,bakıcıda büyüdüm.maddi durumunuz iyiyse 4 yaşına kadar evladınla olmanı tavsiye ederim. Yüksek lisans mezunuyum,kızım 7 aylıkken memur olarak atandım ama işe başlamadım.hiç pişman değilim,hatta kızımla çok mutluyum.bakıcıda büyümenin acısını çok çektim,evladıma yaşatmam.biraz büyüsün tekrar KPSS ye hazırlanacağım.

napıcammm bilmiyorum doğum iznimin bitmesine çok az kaldı minik kızımı kime emanet edeceğim bilmiyorum annem kendine bile bakamıyor kayınvalidem gelemiyor görümcem bakmak istemiyor babam arada derede büyür diyor bakarız diyor ama içime hiç sinmiyor .9 aylık olucak bebeğim en azından 2 yaşına kadar çalışmasam kreşe veririm 2 yaşında .napıcam bilmiyorum arada derede büyüsün istemiyorum huzurlu büyüsün istiyorum .ama çalışmasamda tek maaşla çok zor oluyo şimdiden kredi kartları dolu :((((((((((((((((

ayy canim cok üzüldüm sizin isinizde zor :( inan yakinimda olsaydin ben bakardim...

Annem emekli bankacı,bakıcıda büyüdüm.maddi durumunuz iyiyse 4 yaşına kadar evladınla olmanı tavsiye ederim. Yüksek lisans mezunuyum,kızım 7 aylıkken memur olarak atandım ama işe başlamadım.hiç pişman değilim,hatta kızımla çok mutluyum.bakıcıda büyümenin acısını çok çektim,evladıma yaşatmam.biraz büyüsün tekrar KPSS ye hazırlanacağım.

sana katiliyorum canim ama napican bazilari mecbur durumda oluyor calismaya yoksa hic kimse anne yerini tutamaz :(

Bütün çalışan anneler aynı şeyi yaşıyor.Üzülmeyin
Çok zor ama inanın Allah yardım ediyor.Dünyaya gelmiş bir şekilde büyüyor.
Bir bakmışsınız yıllar geçmiş.Bende işe başlayacağım zaman nasıl ayrılacağım diye
diye çok üzülmüştüm.Ne kadar endişelenmiştim şimdi 23 yaşında.

Benimde iznimin bitmesine 2 ay kaldı..maalesef benimde bakacak kimsem yok. ailem başka şehirde. kayınvalide bakmıyor bakıcı mı kreş mi diye düşünüyoruz, zaten bakıcı bulmakta zor, 9 aylık olacağı için yakınımdaki kreşler 24 aydan önce almıyor. çocuğu bıraktığımamı yanayım yoksa hiç bilmediğim tanımadığım insanların elinde olacak ona mı... ailem burda olsaydı bunların hiçbirini yaşamazdım o da ayrı bi konu..Allah hepimize yardım etsin.

ben de devlet memuruyum..2 yıl ücretsiz doğum izninden faydalanırdınız..niye başlangıç yapmadınız...neyse,herşeyde vardır bir hayır...ben de istifa etmeyi düşünüyorum kızıma kendim bakmam için...2 yaşında da olsa hala küçük ve anneye ihtiyacı var çünkü..ama Allahım pişman etmesin diye korkuyorum..karar aşamasındayım,sürekli düşünüyorum..hepimizin hakkımızda hayırlısı olsun,Allah pişman etmesin...

Merhabalar,

Bende 6 aylık hamileyim. 2 ay önce hamile olduğum için işten çıkarıldım. Kurumsal bir firma olduğu için tüm haklarımı ve 4 maaşta vererek çıkardılar. İşsizlik maaşı falanda alıyorum ama erken çıkarıldığım için bebek doğduktan 2 ay sonra maaşlar kesilecek. Tazminatta biraz idare eder. Bende bebek 4 aylık olduğunda iş aramaya başlayacağım. Eşim kendini zor geçindiriyor. Eve ve bebeğe bakabilecek kapasitesi yok. Bende isterim 3 yaşına kadar kendim bakmak ama olmayınca maalesef olmuyor.:50::50::50:

anne sütü emen emerkende annesinin göğsünde uyuyan bir bebeği bırakmak çok zor .devlet aylardır yeni düzenleme yapıcaz diyorlar ama nerdeee iznim bitti şu kreşler madem 2 yaşında alıyorlar o zman devlet bari 2 yaşına kadar izin verse tüm özelde yada devlette çalışan bayanlara bide işsizlik sigortasından yararlandırsa ne olur sanki tek maaşla kiracı olarak bebek büyütmek çok zor .

merhaba arkadaşlar,

endişelerinizi gülerek biraz da sizi anlayarak okudum, ben maalesef sizin kadar şanslı değildim, oğlumu 2 aylıkken bakıcıya bıraktım, 6 bakıcı değiştirdim, sonunda birine karar kıldık, açıkçası ne kadar erken bırakırsanız o kadar iyi geç kalınca işte böyle oluyor sanırım :) güvenilir bir bakıcı bulduğunuz an hiç düşünmeyin, inanın bakıcı bulmak çocuğu bırakmaktan daha zor :)

Arkadaşlar malesef benim kızımda bakıcı ile büyümek zorunda kaldı. Piyasada doğru düzgün bakıcı yok gibi. Zaten iyi olan bakıcıların iş bulması sorun olmuyor, baktığı çocuk büyüdüğü zaman hemen tavsiye ile iş bulabiliyorlar ama piyasadaki bakıcılar sırf bu işi kolay para kazanma olarak görüyorlar. Eğer tavsiye ile bakıcı bulmadıysanız mutlaka aşağıda yazdıklarıma uygulayın.

1- İstediğiniz tüm işleri yazın ve görüşmeye gelen kadına okutup, kabul ederse imzaladın. Sözleşmeyi kadına vermeyin sizde kalsın.
2- Mutlaka referans isteyin. Evlatlarımız deneme tahtası değil.
3- Bir senet düzenleyin, 20 bin civarında olabilir. Sonuçta evimizi emanet ediyoruz.
4- Yurtdışından saat şeklinde gizli kamera siparişi verin. İnternet üzerinden çin den sipariş verebilirsiniz. Tanesi kargo dahil 50 TL civarında, 2 adet olmasında fayda var.
5- Tanımıyorsanız veya referans yoksa kendi evimde bakarım diyenleri hemen eleyebilirsiniz. Hem evimin işini yaparım, hem kendi çocuklarıma bakarım, hemde para kazanayım diyenlerin çocuğunuza bir yararı olmaz.
6- Asla fazla para vereyim de çocuğuma daha iyi baksın diye düşünmeyin. 1 de versen 10 da versen çocuğa aynı şekilde bakar. Fazla verdiğiniz miktarı da ben hak ettiğim için aldım diye düşünürler.
7- Asla baştan fazla samimiyet kurmayın, ismi ile hitap edin. Abla,teyze gibi sıfatları kullanmayın. Otoriter olun. Siz onun yaşına hürmeten iyi davranırsınız, o yüz bulup astar ister.
8- Parayı bankaya yatırmayın, elden teslim edin. İlerde işten çıkardığınız zaman sigortamı yapmadılar diye sizi şikayet edebilirler. Mümkün olduğu kadar fotoğraf çektirmeyin, kanıt olarak sunabileceği malzeme vermeyin.
9- Aracı kurumlarda çok farklı değil.

Bu işi çocukları sevdiği için yapan insanları bulabilirseniz, hiç kaçırmayın. Piyasada ki 10 bakıcıdan 1 en fazla 2 si böyle. Sırf temizliğe gitmek çok yoruyor, çocuk bakmak hem kolay hemde garanti para diye düşünüyorsa işiniz zor.

arkadaşlar bende aynı durumdayım kızım 1 yaşında sürekli düşünüyorum napacam diye kreş mi bakıcımı çok zor yaa Allah yardımcımız olsun...

Back
X