- 16 Mart 2014
- 6.547
- 6.079
- 448
- Konu Sahibi sagliklihayat
-
ooo teşekkürler canım inşallah bir gün yaparım hazır meyve sularını hiç sevmem zaten peki bu limon tuzu yerine limon sayısını arttırsak olu mu acabaBen çalışmıyorum ya canım saatleri ayarlıyorum Yemeğe eşimi beklemeyorum yoksa 20.30 gibi yemem gerekiyor ben 6-7 gibi yiyorum ara öğünü de 9 gibi yiyorum, geç saatlere kadar yediğimde gece rahat uyuyamıyorum hamilelikten sonra daha da hassas oldum
Evet canım limonatayı evde yapıyorum şekeri az koyuyorum ( yarı Ölçü) ve harika bi içecek oluyor tavsiye ederim, bazen insanın canı ayran istemiyor malum hazır içecekler çok Zararlı , hem çok kolay bi tarif ;
Bu tarifime iyi sahip çıkın. Yıllardır ev yapımı limonata da istediğim lezzeti bulamamıştım. Limon kabuğunu rendeleyip şekerle ovardım yine de tam koku ve aromayı elde edemezdim. Bu tarif inanılmaz lezzetli. Limonatanın rengi kokusu aroması yoğunluğu tam yerinde. Üstelik çok da bereketli. 1 limon 1 portakal ile 3 lt limonatamız oluyor. Aslında 5 lt su eklesem de aynı olurdu eminim ama ben yoğun olsun istedim. Vereceğim ölçü tamdır lütfen deneyin. Buyrun tarifim.
Hazırlanışı
- Malzemeler:
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 3 litre su
Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor. 1 gün önceden bırakın dondurucuya iyice donsun. Bu işlem limon ve portakal kabuğunun acı tadının olmaması için. İlk keşfedeni bulup tebrik etmek isterdim:)
Limonatayı hazırlayacağınız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarın. 10 dakika kadar bekleyin. Çokta beklemeyin öyle kendini bırakmasın. 4′ e bölünecek kıvamda olsun yeterli.
Robota portakal ve limonu dilimleyin ve içine koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin. Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada zaten o yüzden dikkat edelim. Robotu çalıştıralım ve iyice ezilene kadar çekelim. Öyle dakikalar sürmüyor 1-2 dakika yeterli. Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz.
3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim, 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim. Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin. Benim ailem kalabalık yetmez derseniz 5 lt su ekleyin şekeri ve limon tuzunu da arttırın tabi.
Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın. Tülbent olması önemli. Hazır gibi oluyor hatta tadı daha güzel kaliteli markaların bile önüne geçen bir lezzet. Belki onlar da böyle yapıyordur:)
Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın. En yoğun renk sıkınca çıkıyor. Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz. Renk vermeyi bırakana kadar. Bakmayın böyle uzun uzun yazdığıma tek tek limon sıkıp yaptığımız limonatadan çok daha kolay ve lezzetli. Umarım denersiniz ve beğenirsiniz.
Size nacizane bir de önerim olacak. Kıştan dondurucuya bol bol limon, portakal hatta mandalina koyun. Yazın bol bol bu tarifi uygularsınız, özellikle Ramazan ayında çok işinize yarayacaktır. Ben öyle yapacağım şahsen:)
Nefis limonatamız hazır, afiyet olsun:)
kız yuvalama çorbası bizim burdada var sen nerelisin kuşum :)sAbah 10.00
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
3 siyah zeytin
Domates Salatalık
Yeşillik
1 dilim kepekli ekmek
2 Çay
Ara 12.00
Çeyrek Deveci armut
Çeyrek elma
Öğlen 14.00
4-5 sıkım çiğköfte
Çeyrek lavaş
Boool yeşillik , domates Salatalık Soğan
2 büyük bardak ayran
Ara 16.00
1 tabak yuvalama Çorbası
Akşam 18.00
1 büyük dilim rulo pasta
2 avuç beyaz leblebi
3 Çay
2 lt su, 1 saat yürüyüş
bilmiyorum ama olur hatta daha doğal olur canımooo teşekkürler canım inşallah bir gün yaparım hazır meyve sularını hiç sevmem zaten peki bu limon tuzu yerine limon sayısını arttırsak olu mu acaba
kız yuvalama çorbası bizim burdada var sen nerelisin kuşum :)
menüm
sabah 8 bir dilim ekmekle peynir-zeytin-bir yumurtayla menemen
öğle 12,30 bir yemek tabağı tavuklu bulgur pilavı+bir kase salata
ara 14 bir tane elmalı kurabiye
ara 17 bir muz
akşam 20,30 bir lahmacun+yeşil biber
ara 21,30 yarım kivi+çeyrek elma+çeyrek portakal
2 lt su yarım saat yürüyüş
cnm ben Ankaralıyım Kahramanmaraş ta oturuyoruz ama bir ayağımız Gaziantep te cevremiz cok hemde eşim orada çalışıyor gidip geliyor bayılırım yuvarlamaya küçük küçük yapıyorlar burada etle nohutu pişirip yuvurlamasını katıyorlar en son süzme yoğurtla yumurtayı kıvam yapıp yemeğe katıyorlar üstüne de yağda kızmış nane mmhh harika olur ye sen bugün. bizim buzlukta yuvarlanmıs var hazırda canımız isteyince hemencik yapıyoruz yanındada tel şehriyeli pirinç pilavı olur mutlakaSEn GaziAntepli misin ?
Ben Adıyamanlıyım , eşim Malatya'lı
Ya instagram da bi Sürü yemek sitesine üyeydim, yemek menüleri için fikir oluyordu , şimdi her gördüğümü canım çekiyorsilmem Lazım o sayfaları yoksa uğraştıracak beni , anacığım o çorbayı yapmak da mesele 2-3 saatimi Aldı diyebilirim , aşamalı beklemeli
Değdi mi dersen
3 saat o kokuya maruz kaldım diye mi bilmem iştahlı bi şekilde yiyemedim belki bugün yerim
canım hiiiç süt istemiyor yaa alışamadım dahaAz öz güzel menü , calsiyum yok diyecektim ki sabah peynir var
cnm ben Ankaralıyım Kahramanmaraş ta oturuyoruz ama bir ayağımız Gaziantep te cevremiz cok hemde eşim orada çalışıyor gidip geliyor bayılırım yuvarlamaya küçük küçük yapıyorlar burada etle nohutu pişirip yuvurlamasını katıyorlar en son süzme yoğurtla yumurtayı kıvam yapıp yemeğe katıyorlar üstüne de yağda kızmış nane mmhh harika olur ye sen bugün. bizim buzlukta yuvarlanmıs var hazırda canımız isteyince hemencik yapıyoruz yanındada tel şehriyeli pirinç pilavı olur mutlaka
seni gidi seni hava ısındı hemen dondurmaya baslamışız şifa olsun canımSabah
2 tatlı kaşığı labne peyniri
Domates Salatalık
Göbek
Öğle
Yarım yufkadan yapılmış patatesli Gözleme
1 tabak kısır
Yarım kase Turşu
3 Çay
Ara
1 dondurma ( twister)
Akşam
1 kase yuvalama Çorbası
1 tabak salata
Ara
Yarım kase yoğurt
1 kestane
2 küçük Çikolatalı pişmaniye
2 lt su, 1 saat yürüyüş
Allahtan yürüyorum yoksa bu yemeye şimdiden kilo alırdım, Arkadaşımın dediği gibi normal hamilelerden Değilim
59,1 geldimmm üstelik tost yemiştim unuttum ac tartılmyı
tatlımm ya bende kötüyüm boğazım şişti grip oluyorum galiba heryerim kırılıyor resmen. bulantı çok kötü oluyor geçer inşallah canım@melegim66
Naber canım nasıl gidiyor, ben fenalardayım kokuya duyarlıyım sürekli midem bulanıyor falan çok az yiyebiliyorum ama ona rağmen aynı kilodayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?