doğum kilalarıma güle güle sonraaaaaa yeni bir bebişe merhaba

ayakkabıyla nerdeyse bir kilo fark ediyo cnm kaban varsa 2 kilo düşün ben evde 58.7 gelmiştim sağlık ocağında 61 geldim . ama önemli olan aldığın kilo oran değişmez çünkü

canımm ben oğluşumu 11. haftada öğrenmiştim

Bebişim ilkin erkek gibi hissediyodum.Ama şimdi belim kalınlaştı ve karnım da çıktı aklıma kız düşüncesi girdi kızım olacak sanırsam
ayy hadi inşallah canım benim. ben ilkinde erkek hissetmiştim üç kişi rüyamızdada görmüştük oğlum oldu. şimdi yine erkek hissettim iki kişi beni rüyasında erkek doğurduğumu görmüş üstelik hamile olduğumu bilmiyorlar bile hayırlısı sağlıklı olsun tabi ama inşalllaaaahh bir kızım olur hayırlısıyla

vitaminlerde iştahımızı mı açıyor acaba canım
bende bikere rüyamda erkek olduğunu gördüm ama hayırlısı bakalım..ben folik asit ve b12 içeren bi vitamin içiyorum şimdilik sadece.benim ilk günden beri iştahım iyiydi canım masallah hiç bulantım yoktu kurt var gibi içimde sürekli yemek istiyordum.

bende şuan folik asit b12 iyotlu birde kan ilacı kullanıyorum. benimde bazen midem kazınıyor sanki

Mantı resmi gördüm, ama yapamadım canım
O kadar enerjim yoktu, benim bi kızım var , erkek hissediyorum ama erkek istediğimden erkek hissediyor olabilirim
Sağlıklı sıhhatli eli ayağı düzgün olsun da Rabbim hayırlısını versin
Benim annem de daha hamile olduğumu öğrenmeden 10 gün önce oğlum Olduğunu Görmüş bakalım çıkacak mı Rüyası

Menüm ;

Sabah
yarım simit
1kase süZme yoğurt
10 yeşil zeytin
4 siyah zeytin
Yeşillik
3 şekersiz açık Çay

Ara
4/3 büyük Deveci armut

Öğlen
2 yumurta ile yapılmış , kaşar ve tereyağı ile lezzetlendirilmiş bol menemen
Çeyrek simit
1 büyük bardak ayran

Ara
1 kurabiye ( ev Yapımı)

Akşam 3 kase yayla Çorbası

2 tl su, bol bol uyumalı hiç hareketsiz bi gün
Şimdi uyuyacağım ara yemem daha

menü cok güzel canım özellikle aksam çorba içmen harika olmuş zaten ne varsa aksamda var o kilo yapıyor. ben dün iki saat yürüyüş yaptım iş yerinden izin alıp hem de esime hediye aldım iyi oldu hareketsiz kalınca da kötü hissediyor insan Allah gönlüne göre versin canım genelde rüyalar cıkıyor cinsiyet konusunda hayırlısı ile sağlıklı bir oğluşun olur inşallah:)

benim menüm dün bayağı karışıktı aslında ayy çok yemişim abur cuburu ya utandım yani yazmaya bu ne

sabah 8 iki küçük dilim burmalı kadayıf( gece tatlı yaptık yemedim sabah aç karna yedim şerbeti cok az koyduk)+bir bardak süt+3 tane yulaflı bisküvi +bir kaşık nutella (hep tatlı yemişim kriz geçirmiş gibi)

ara 10,30 beşer tane leblebi+badem+fıstık+fındık tuzsuz hepsi

öğle 13 soğan kebabı 5 tane küçük soğan içi kıyma iki ince dilim patates(ekmeksiz)+ arkadaslar pizza soylemişler dayanadım 4 dilim yedim (hamuru cok ince cıtır olandan)

ara 15 ıhlamur

ara 16 bir elma

aksam 20 üç tane yulaflı bisküvi+azıcık nutella +bir bardak süt (yemek yapamadım eşimde gec geldi oğluşum bırakmadı)

2 lt su 2 saat yürüyüş

Oh oh 2 saat yürüyüş Süpersin canım , devam böyle inşallah...ben de hava güzel oldukça çıkıp yürüyorum 2 gündür yağmurlu çıkamadım, Rabbim sana da sağlıklı sıhhatli hayırlı bi kız evlat nasip etsin inşallah

Menüye gelince şeker komasına girecekmişsin sabah

Sonrası fena değil pizzalar ince imiş e akşam da bişey yenemişsin yürüyüş de yapmışsın, oldu da bitti maşallah

aminn kuzum. sabah sabah tatlı krizini bende anlamadım yaa arada geliyolar bana yürümek çok güzel de ah birde vakit bulabilsem .çık çık yürü yarım saat te olsa iyi olur cnm . yazın oğluşu alır cıkarım bebe arabasıyla artık akşamları.mantıyı cok severim bol sarımsaklı bir gün yapayım inşallah

Inşallah , çık çık Yürü de hava kötü yawrum hemen soğuk alıyor ben de annem kayınvalidem bendeyse ya da hava çok rüzgârlı değilse çıkıyorum , bugün eşim baktı 1 saat Yürüdüm menüme gelince

Sabah
Yarım kase süzme yoğurt
10 tane yeşil zeytin
1 dilim çavdar ekmeği
Yeşillik
2 tane şekersiz açık Çay

Ara
Yarım Deveci armut
Yarım portakal

Öğlen 16.00
6 adet ızgara köfte ( 2 tanesi kaşarlı )
1 dilim tam buğday ekmeği
1 dilim yabanmersinli Cevizli ekmek
6-7 tane kızarmış patates ( ketçap mayonezle)

Akşam
8 adet kestane
1 büyük bardak limonata ( ev Yapımı )

2 lt su, 1 saat yürüyüş

Menüyü yazıcam diye motive ediyorum az yiyorum sayenizde kızlar

Bugünkü menüm;

Sabah
1 dilim çavdar ekmeği
3 kibrit kutusu kadar peynir
8 tane yeşil zeytin
2 açık Çay şekersiz

Öğlen
Yarım kase yayla Çorbası
4 sıkım çiğköfte
Çeyrek ince lavaş
2 Kaşık menemen

Ara
Yarım Deveci armut
1 mor erik
Çeyrekyeşil elma
Yarım kivi

Akşam
Fırında balık
1 büyük tabak salata
1 dilim çavdar ekmeği

Ara
Büyük bir bardak limonata
Kibrit kutusu kadar helva

2 tl su, 45 dk yürüyüş

tatlım limonatayı evde mi yapıyorsunuz ne güzel her gün yürüyüş yapmışsın yaaa birde saat kaçta kapatıyorsun cnm en son yemeği aksam ben genelde erken yiyemiyorum evde olmadığım için

menüm
sabah 10 bir dilim ekmekle peynir yarım patates bir yeşil bir kırmızı biber kızartması bir tabak salata + şekersiz çay

öğlen 13 bir elma bir portakal

akşam 17 bir tane çipura balık soğan sarımsak kırmızı biberle fırınlandı. bir tabak salata

ara 19 yarım avuç az tuzlu çekirdek
2 lt su

tatlım limonatayı evde mi yapıyorsunuz ne güzel her gün yürüyüş yapmışsın yaaa birde saat kaçta kapatıyorsun cnm en son yemeği aksam ben genelde erken yiyemiyorum evde olmadığım için

Ben çalışmıyorum ya canım saatleri ayarlıyorum Yemeğe eşimi beklemeyorum yoksa 20.30 gibi yemem gerekiyor ben 6-7 gibi yiyorum ara öğünü de 9 gibi yiyorum, geç saatlere kadar yediğimde gece rahat uyuyamıyorum hamilelikten sonra daha da hassas oldum
Evet canım limonatayı evde yapıyorum şekeri az koyuyorum ( yarı Ölçü) ve harika bi içecek oluyor tavsiye ederim, bazen insanın canı ayran istemiyor malum hazır içecekler çok Zararlı , hem çok kolay bi tarif ;

Bu tarifime iyi sahip çıkın. Yıllardır ev yapımı limonata da istediğim lezzeti bulamamıştım. Limon kabuğunu rendeleyip şekerle ovardım yine de tam koku ve aromayı elde edemezdim. Bu tarif inanılmaz lezzetli. Limonatanın rengi kokusu aroması yoğunluğu tam yerinde. Üstelik çok da bereketli. 1 limon 1 portakal ile 3 lt limonatamız oluyor. Aslında 5 lt su eklesem de aynı olurdu eminim ama ben yoğun olsun istedim. Vereceğim ölçü tamdır lütfen deneyin. Buyrun tarifim.

• Malzemeler:
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 litre su
Hazırlanışı

Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor. 1 gün önceden bırakın dondurucuya iyice donsun. Bu işlem limon ve portakal kabuğunun acı tadının olmaması için. İlk keşfedeni bulup tebrik etmek isterdim:)

Limonatayı hazırlayacağınız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarın. 10 dakika kadar bekleyin. Çokta beklemeyin öyle kendini bırakmasın. 4′ e bölünecek kıvamda olsun yeterli.

Robota portakal ve limonu dilimleyin ve içine koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin. Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada zaten o yüzden dikkat edelim. Robotu çalıştıralım ve iyice ezilene kadar çekelim. Öyle dakikalar sürmüyor 1-2 dakika yeterli. Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz.

3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim, 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim. Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin. Benim ailem kalabalık yetmez derseniz 5 lt su ekleyin şekeri ve limon tuzunu da arttırın tabi.

Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın. Tülbent olması önemli. Hazır gibi oluyor hatta tadı daha güzel kaliteli markaların bile önüne geçen bir lezzet. Belki onlar da böyle yapıyordur:)

Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın. En yoğun renk sıkınca çıkıyor. Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz. Renk vermeyi bırakana kadar. Bakmayın böyle uzun uzun yazdığıma tek tek limon sıkıp yaptığımız limonatadan çok daha kolay ve lezzetli. Umarım denersiniz ve beğenirsiniz.

Size nacizane bir de önerim olacak. Kıştan dondurucuya bol bol limon, portakal hatta mandalina koyun. Yazın bol bol bu tarifi uygularsınız, özellikle Ramazan ayında çok işinize yarayacaktır. Ben öyle yapacağım şahsen:)

Nefis limonatamız hazır, afiyet olsun:)

Çok sağlıklı ve güzel bi menü olmuş canım

sAbah 10.00
1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
3 siyah zeytin
Domates Salatalık
Yeşillik
1 dilim kepekli ekmek
2 Çay

Ara 12.00
Çeyrek Deveci armut
Çeyrek elma

Öğlen 14.00
4-5 sıkım çiğköfte
Çeyrek lavaş
Boool yeşillik , domates Salatalık Soğan
2 büyük bardak ayran

Ara 16.00
1 tabak yuvalama Çorbası

Akşam 18.00
1 büyük dilim rulo pasta
2 avuç beyaz leblebi
3 Çay

2 lt su, 1 saat yürüyüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…