Slm.Doktor hanım.Size bir sorum olacak.27 haziranda düğünüm var.nişanlımla 1 sene çocuk yapmayı düşünmüyoruz.bu yüzden düğünden ne kadar önce doğum kontrol hapı kullanmalıyım?hangi hapı önerirsiniz?yan etkisi az olan...bide annem doğum kontrol hapı kullananların çocukları zor oluyo diyor ne kadar doğru?
İyi akşamlar..
Bir sorum olacak.
Doğum kontrol hapım gynerayı 21 gün kullandım.
Cuma günü son hapımı içtim.
Bugün 4.gün oldu ama hala adet olamadım.
Neden olmadı hala,bir sorun mu var acaba yoksa normal midir?
merhaba doktor hanım. benim sorunum adet günümüm düğünüme denk gelmesi. Mcrogynon adlı doğum kontrol hapı verdiler sağlık ocagından bu hap ne kadar etkili bir ilaçtır hormon içeriği açısından uygun mudur sizce? ben bu doğum kontrol hapını kullandığım takdirde adetim düğün günüme rastlıyor. bu konuda ne yapabilirim?
peki ara vermeden başladığım 2. kutuyu da bitene kadar kullanacağım ozaman değil mi yani 42 gün ara vermeden bu ilacı içeceğim daha sonra normal şekilde kullanmaya devam edeceğim doğru mu anladım acaba?
iyi günler doktor hanım,
yaklaşık 4 yıldır pko olduğu için doğum kontrol hapı kullanıyorum dooktorum doç.dr. kullan bi sorun olmaz dedi evlendim hala kullanıyorum bir sorun olur mu sizde uzun düre kullanımdan dolayı
selam hayırlı olsun. muhtemelen balayı sisitini oldun fitil yerine monurol adlı idrar antiseptiği daha çok işine yarayabilir tek doz. ilaç arasındayken koruma etkisi sürer ilaçtan 3-4 gün sonra normale göre azalmış bir kanama yaşarısın endişelenme. 8. gün yeni kutuna mutlaka başlamalısın.Merhabalar doktor hanım.
Düğünüm oldu artık,nihayet atlattım bu dönemi.
Biraz sıkıntılı oldu çünkü sanırım balayında girdiğim havuzdan enfeksiyon kaptım.
Tuvalet esnasında aşırı bir yanma hissediyordum.
Dün eczanede bi vajinal fitil ve hap verdiler.Umarım iyi gelir.Bu konuda bir şey söyleyebilir misiniz acaba?
Benim asıl sorum şu:
Doğum kontrol hapı ile korunuyorum ben şu anda.
21 günlük hapım cuma günü bitti.
Şu anda 7 günlük aradayım fakat hala adet olmadı.
Acaba adet olana kadar geçen sürede ek bir korunma yöntemi uygulamak gerekir mi?
Yoksa gerek yok mudur?
Cuma günü
merhabalar, ben yasmin doğum kontrol hapına adetimin 5. günü başladım. ancak 5. günü geç bir saatte,gece içtim. geç oldu ancak düzenli kullanırsam korunur muyum? koruma geçerli olur mu?
Merhaba, ginera hapı kullanıyorum. Dün 3. kutuma başladım. 8.gündeydim.
Normalde hergün 22.00'de içiyordum. Ancak dün akşam aradan sonra ilk gün olduğu için unutmuşum.
Gece 01.30 da aklıma geldi ve hemen içtim.
Bugün yine 01.30'da mı içiyim yoksa 22.00'de içsem birşey olurmu?
Teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?