- 10 Haziran 2010
- 2.155
- 598
- 198
iyiymiş. buna benzer birşeyi yapmştım. 38. haftada nst de sancım yüksek çıktı doktor acil sezeryana alacağım dedi. (ilki sezeryan olduğu için) ben de bir eve gideyim deyince o zaman öğleden sonra nst ye bağlayalım, doğumu yaparız dedi. ben de mesai bitimine yakın gitmiştim. bir anda doğum korkusu basmıştı. o gün doğumdan yırtmıştım :)Hamileliğimi öğrendiğim gün bu korku sarmıştı beni.. Gitgide büyüyor...Ama şu an bende çatı muayenesi korkusu var..doktorum 37. haftada muayene edeceğini söyledi.. 36. haftadan sonra doktora gitmesem mi diyorum sınavdan kaçan çocuklar gibi kafamda deli sorularr
Zaten hep bebeğime kavuşacağım anı hayal edip sakinleşiyorum.. Zafere gidilen yolda çekilen çile kutsaldır.. Biran önce zaman geçse doğursam , beklemek çok zor ya rüyamda görüyorum hep doğum anınıkorkuların normal. hep yaşadık. ama şöyle düşün doğum o kadar kötü ve zor birşey olsa kimse ikinci, üçüncü çocuğu yapmaz. maalesef henüz doğumun gelmeden o sancı çekenleri görmek iyice korkutuyor. büyük oğlumda sancı odasında öyle doğumlar görüdm çığlıklar işittim. başlayan sancım bile durdu. ayrı odada olsaydım büyük ihtimalle normal doğum yapacaktım.
rahat ol, bebeğini kucağına alacağın anı düşün. zaten onu kucağına aldığında ona kavuşmak için çektiğin tüm acılara değdiğini göreceksin.
ben de ikinci bebeğim için nstye girdiğimde yanımda yeni doğmuş annesini bekleyen bir bebek vardı. uyuyordu ne zaman annesi de ameliyattan çıktı, bebek ağlamaya başladı.
Yaw hanimlar hic mi adet sancisi cekmediniz. Ne guzel normal dogum sansiniz var. Haftalariniz belli doguracaginiz zaman belli agri hissedip hastaneye gidip ertesi gun minicik bir mucizeyle geri geleceniz. Ya ben ne ediyim. Ikizlerim var sezeryan olacagim. Erken dogum riski var. Hastaneye planli gitmeyi o kadar istiyorum ki. Dr. 36 ya gelebilirsek alalim diyor. Siz daha 36 da ne guzel muayenenizi filan olacaksiniz. Yanimda kimse yok planli olursa memleketten ablam velecek yoksa ani birseyde yalnizim.Bugun doktor kontrolüm vardı nst ye çıktım bekliyordum Bebeğimin kalp sesini dinleyerek kurban olurum dünyanın en güzel şarkısı sanırım bu diye hayallere dalarken yan odada kadının biri doğum yapıyordu ciyak ciyak bağıra bağıra ölüyorumm bittim Öldürün benii doğurmicam vs... Bebek çıktı sonra Ağlayarak kuzum benim nasıl ağlıyor ne güzel kadın rahatladı bebeğine kavuştu oh darısı bana derken baktım başka bir kadın daha doğruyor açılma bekliyor falan ağlaya ağlaya eşime sarıldım zor attım yanına kendimi doğurmam diye sonra doktor çağırdı yanına beni rahatlattı biraz ama içimde çoook büyğk korkular oluştu kadının çığlıkları gitmiyor aklımdan nasıl bu pskolojıyı atlatıcam çok korkunç nasıl doğurcam bilmiyorum Birbirimize destek olalım kızlar
Allah yardımcın olsun inşallah bebeklerin 36. haftaya kadar bekler. ben spinal anesteziyle sezeryan oldum. arkadaşlarım benden dua istedi. doğum anında aileme dua ettim ama heyecandan arkadaşlarımın adını,dualarını falan unuttum :) ben de "Allahım benden dua isteyen arkadaşlarımın dualarını hayırlısıyla kabul et" dedimYaw hanimlar hic mi adet sancisi cekmediniz. Ne guzel normal dogum sansiniz var. Haftalariniz belli doguracaginiz zaman belli agri hissedip hastaneye gidip ertesi gun minicik bir mucizeyle geri geleceniz. Ya ben ne ediyim. Ikizlerim var sezeryan olacagim. Erken dogum riski var. Hastaneye planli gitmeyi o kadar istiyorum ki. Dr. 36 ya gelebilirsek alalim diyor. Siz daha 36 da ne guzel muayenenizi filan olacaksiniz. Yanimda kimse yok planli olursa memleketten ablam velecek yoksa ani birseyde yalnizim.
dogumunuza bir hafta kala bol bol hurma yiyin hanimlar hastaneye de goturun o agrilarinizin arasinda yiyin . Bakin cok kolaylasacak dogumunuz hem kabizliginiza da iyi gelecek.
Akliniza gelirmiyim bilmiyorum ama dogum sirasinda yapilan dualar kabul olurmus. Lutfen bana da dua edin.
spinal olunca ne kadar surede uyaniyorsunuzAllah yardımcın olsun inşallah bebeklerin 36. haftaya kadar bekler. ben spinal anesteziyle sezeryan oldum. arkadaşlarım benden dua istedi. doğum anında aileme dua ettim ama heyecandan arkadaşlarımın adını,dualarını falan unuttum :) ben de "Allahım benden dua isteyen arkadaşlarımın dualarını hayırlısıyla kabul et" dedim
spinalde uyumuyorsun sadece belden aşağısını uyuşturuyorlar. benim ilk doğumum genel anesteziyle olmuştu. spinal genelde çok daha iyi. hem doğumdan sonra ağrıyı hissetmiyorsun hem de ayağa daha çabuk kalkıyorsunAmin Allah kabul etsin dualarinizi.
spinal anesteziyi siz mi sectiniz. Hemen sutunuz geldi mi
Ben normal dogum yapamayinca epidural mi olsun bebeklerimi hemen goreyim dokunayim alayim istiyorum ama epidural icin riskli diyorlar ya bilemiyorum.
spinal olunca ne kadar surede uyaniyorsunuz
İnşallah canım yaaa o cesaret ve özgüven gelirde pat diye kavuşurum meleğime. Çok teşekkür ederim cesaret verdiğin içinAdasu canım şöyle düşün doğum fizyolojik bir olay yani kadının vücudu buna gore programlı.tabi extra gebelik veya bebekle ilgili sorunlar dışında.ben de normal doğum yaptim ve ben Meslegim gereği o kadar çok normal doğuma girdimki.ama sezeryanada girdim inan o kadar kotu birşey olsa hic bir sağlıkçı ,Dr,vs..doğum yapmazdı.ve sorun yoksa normal doğumu tercih et derim ben doğum yapınca dikiş atılırken bir an önce bitsede diye beklemiştim çünkü bebegim karşımda duruyordu sonra personel hemen ben daha masadayken bebeğimi getirdi ve emmesi için kucağına verdi bende bu kadar cabukmu dedim tabi oda mukafatini alsın dedi müthiş bir duyguydu zaten bütün isi yapıp seni bezliyorlar.sonrada beni tekerlekli sandalyeye aldılar oglumuda kucağıma verdiler doktoruma dedimki bende sanki yeniden dünyaya geldim dedim ve yaşadıklarımı bi anda unuttum sanki o sancıları ben cekmemistim.Allah sanada kolaylıkla atlatmayi nasip etsin inşallah ama emin ol bu sürecin içinde allah bir cesaret veriyor ve hic korkmuyorsun .
aa bak ben spinal i genel anestezi gibi dusundum de hic bakmadim arastiemadim hep epidurale yogunlastim. Ay cok cahil hisettim kendimi. Allah razi olsun ne diyim hakikaten kac haftadir dusunuyordum nasil etsem ne yapsam diyespinalde uyumuyorsun sadece belden aşağısını uyuşturuyorlar. benim ilk doğumum genel anesteziyle olmuştu. spinal genelde çok daha iyi. hem doğumdan sonra ağrıyı hissetmiyorsun hem de ayağa daha çabuk kalkıyorsun
Hamileliğimi öğrendiğim gün bu korku sarmıştı beni.. Gitgide büyüyor...Ama şu an bende çatı muayenesi korkusu var..doktorum 37. haftada muayene edeceğini söyledi.. 36. haftadan sonra doktora gitmesem mi diyorum sınavdan kaçan çocuklar gibi kafamda deli sorularr
Bugun doktor kontrolüm vardı nst ye çıktım bekliyordum Bebeğimin kalp sesini dinleyerek kurban olurum dünyanın en güzel şarkısı sanırım bu diye hayallere dalarken yan odada kadının biri doğum yapıyordu ciyak ciyak bağıra bağıra ölüyorumm bittim Öldürün benii doğurmicam vs... Bebek çıktı sonra Ağlayarak kuzum benim nasıl ağlıyor ne güzel kadın rahatladı bebeğine kavuştu oh darısı bana derken baktım başka bir kadın daha doğruyor açılma bekliyor falan ağlaya ağlaya eşime sarıldım zor attım yanına kendimi doğurmam diye sonra doktor çağırdı yanına beni rahatlattı biraz ama içimde çoook büyğk korkular oluştu kadının çığlıkları gitmiyor aklımdan nasıl bu pskolojıyı atlatıcam çok korkunç nasıl doğurcam bilmiyorum Birbirimize destek olalım kızlar
Canım inşallah 36 haftayı görürsünn ve iki meleğinede kavuşursun.. Ben adet sancılarını çoook ağır çekiyordum duvarları yumruklayıp Sonra acillik oluyordum öyle rahatlıyordum serumla o acıyı çok iyi biliyorum ve bu gebelikten önce düşük yaptım acıdan bayıldım nolur ölim dedim yani o acıların daha kötüsünü yaşarım diye korkuyorumYaw hanimlar hic mi adet sancisi cekmediniz. Ne guzel normal dogum sansiniz var. Haftalariniz belli doguracaginiz zaman belli agri hissedip hastaneye gidip ertesi gun minicik bir mucizeyle geri geleceniz. Ya ben ne ediyim. Ikizlerim var sezeryan olacagim. Erken dogum riski var. Hastaneye planli gitmeyi o kadar istiyorum ki. Dr. 36 ya gelebilirsek alalim diyor. Siz daha 36 da ne guzel muayenenizi filan olacaksiniz. Yanimda kimse yok planli olursa memleketten ablam velecek yoksa ani birseyde yalnizim.
dogumunuza bir hafta kala bol bol hurma yiyin hanimlar hastaneye de goturun o agrilarinizin arasinda yiyin . Bakin cok kolaylasacak dogumunuz hem kabizliginiza da iyi gelecek.
Akliniza gelirmiyim bilmiyorum ama dogum sirasinda yapilan dualar kabul olurmus. Lutfen bana da dua edin.
Çok teşekkür ederim.. Allah hepimize sabır versinRica ederim canım ben şuan 2. Ye hamileyim bir sorun çıkmazsa yine normal istiyorum merak ettiğin öğrenmek istediğin şeyler olursa sorabilirsin. Allah bütün gebelerin yardımcısı olsun
Amiiin çok sağol canım.. İnşallah çatı muayeneside güzel geçer .. Bide senin gibi benim çatımda uygun değilse
Korkulacak bişi değil çatı muayenesi.. Doktorunuz işinin ehli ise hiçbişi anlamıyorsunuz çok kısa sürüyor... Ve kendinizi asla kasmayın rahat bırakırsanız doktor da kısa sürede bitiriyor 5 saniyelik bi işlem... Doktor eldiven takıyor parmaklarına jel sürüyor ve sonra alttan bakıyor...
Öncelikle tebrik ederim Rabbim sağlık sıhhat versin yavrunla sana... Ben gebe kaldığım günden doğuma kadar hep normal istedim o kadar güçlü hissediyordum ki kendimi.. Ben doğururum ben doğurucam bebeğimi görücem derdim... Çatı muayenesinde doktorum çatımın dar olduğunu ve orda ekstradan bir kemik daha olduğunu bunun işi daha da zorlaştırdığını söylediği an bittim ben... Bakalım dedi bebek daha iri olmazsa denerim normal doğumu dedi ve bebeğim kiloluydu baya.. Sezeryan günü almıştık.. Bi gün öncesinden Bi sabah 7 de başladı sancılarım normal adet sancısı gibi... Nişanım da gelmişti.. Öğleden sonra baya sıklaştı.. 3-4 dk ya inene kadar evde çektim ve akşam 11 gibi hastaneye gittik.. Ve artık hiç ara vermemeye başladı sancılar.. Vurduğu an elimde teleonu bile tutamıyordum gerçekten can yakıyor ama sonra nefes alıyorsunuz ve asla dayanılmayacak ağrılar değil.. (Doğum anını yaşamadım muhakkak ki biraz daha farklıdır) Sonra baktılar alttan en ufak açılma yok bebek yukarda gece sezeryana aldılar.. Epidural sezeryan oldum... Doktorum o anda rahminde perde varmış çok sancı çekmişsin rahmin baya incelmiş ama bebek o yola girememiş dedi.. Çektiğim sancılar da kar kaldı yanıma.. Lütfen hep pozitif doğum hikayelerini oku sürekli bana onlar daha da güç vermişti... Emin ol zamanı gelince herşey kendiliğinden öyle güzel gidiyor ki... Normal doğum şansınız varsa nolursunuz sezeryanı isteğinizle tercih etmeyin... Rabbim bir avazda doğurmanı nasip etsin...
Spinal le epudral arasındaki fark ne?spinalde uyumuyorsun sadece belden aşağısını uyuşturuyorlar. benim ilk doğumum genel anesteziyle olmuştu. spinal genelde çok daha iyi. hem doğumdan sonra ağrıyı hissetmiyorsun hem de ayağa daha çabuk kalkıyorsun
Amiiin çok sağol canım.. İnşallah çatı muayeneside güzel geçer .. Bide senin gibi benim çatımda uygun değilseNişan nasıl oluyor ?
Spinal le epudral arasındaki fark ne?
korkma . 2 kez normal doğum yaptım. bazen bazı bayanlar öyle çığlıklar atıyor.Bugun doktor kontrolüm vardı nst ye çıktım bekliyordum Bebeğimin kalp sesini dinleyerek kurban olurum dünyanın en güzel şarkısı sanırım bu diye hayallere dalarken yan odada kadının biri doğum yapıyordu ciyak ciyak bağıra bağıra ölüyorumm bittim Öldürün benii doğurmicam vs... Bebek çıktı sonra Ağlayarak kuzum benim nasıl ağlıyor ne güzel kadın rahatladı bebeğine kavuştu oh darısı bana derken baktım başka bir kadın daha doğruyor açılma bekliyor falan ağlaya ağlaya eşime sarıldım zor attım yanına kendimi doğurmam diye sonra doktor çağırdı yanına beni rahatlattı biraz ama içimde çoook büyğk korkular oluştu kadının çığlıkları gitmiyor aklımdan nasıl bu pskolojıyı atlatıcam çok korkunç nasıl doğurcam bilmiyorum Birbirimize destek olalım kızlar
Cok tesekkur ederim amin insaAllah hepimiz sorunsuz saglikla aliriz evlatlarimizi kucagimiza. Sen tecrubelisin o zaman benimki tereciye tere satmak oldu biraz o zaman kusura bakmaCanım inşallah 36 haftayı görürsünn ve iki meleğinede kavuşursun.. Ben adet sancılarını çoook ağır çekiyordum duvarları yumruklayıp Sonra acillik oluyordum öyle rahatlıyordum serumla o acıyı çok iyi biliyorum ve bu gebelikten önce düşük yaptım acıdan bayıldım nolur ölim dedim yani o acıların daha kötüsünü yaşarım diye korkuyorum
Öyle yapıcam canım artık düşünmemeye çalışıyorum akışına bırakmak istiyorum hayırlısı olsun inşallah bebeğime sağ dalım kavuşimde başka bişe istemiyorum.. Bende bu duygu için normal doğum istiyorum işte meleğimi hemen görüp kucağıma alıp kokusunu içime çekmek için
Güzel düşüncelerle git sen... Akışına bırak.. Yapısal bişi zaten o sen ne düşünürsen düşün değişmeyecek.. Uygun değilse de değildir Rabbim bir şekilde sağlıkla kucağına versin inşallah... Nişan da böyle kahve yada kırmızı gelen bir tutam kan O sabah gelmişti benim...
İkisi de belden yapılıyor... Sadece yapılış yerlerinde farklılık var diye biliyorum yani sonuç olarak aynı yine belden uyuşuyorsun ve bebeğini doğar doğmaz görüyorsun ben göbek kordonuyla görmüştüm ilk ağlamasını duydum o sıcacık yanağına ilk dokundum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?