- 1 Eylül 2016
- 372
- 410
- 23
Görümcemin spinal sezaryende kesildiğini hissettiğini ve hissettiği anda direkt genel anesteziye alındığını, genel anesteziden feryat figan çıktığını gördüğüm andan bu yana ciddi anlamda sezaryenden korkuyorum...
Neden direkt genel anestezi ile yapmıyorlar?
Çok teşekkür ederim gerçekten duygularıma tercüman oldunuz negatif şeyler okuyunca gerçekten daha kötü oluyorum sanırım bu Doğum içi biraz da şans meselesi umayım şansım yaver giderArkadaşım sen bunlari bu hamile kadina yazmaktan cekinmedinmi gerçekten. Bukadar insan hissetmemis gorumcende bi talihsizlik olmuş bu kadını ne diye korkutuyorsun? Kendine saklasaydın olmazmiydi . Ben bir kez bile duymadım sezeryan ile dogumda kesilirken hissedeni. Hayret bişey. İşiniz gücünüz insanlara negatif enerji saçmak olmasin yani..
İnsallah bende anlattı günüz gibi kolay doğurabilirim Benin de canım cok kıymetliSon ana kadar normal doğum olacağına inandım bir sorunda gözükmüyordu normal doğum sancisinida tattım. 3 dk bire düşünce hastaneye gittik. Acil sezeryana alındım bebek çok kilolu ve dönmez dedi doktorum . Spnial oldu benimkide. Her gebelik için kan vermeye gittigimde korkuyla otururdum o sedyeye. Her seferinde hemde doktorlarda bikmisti benden . Bence sen o anı hiç düşünme akıp gidiyor hersey bi anda oluyor zaten amelyatta acı falan yok güle oynaya bitiyor. Sonda falan viz geliyor o heyecana bende hep o belden yapılan iğneye ve sondaya takılır korkuturdum kendimi hamileyken ama sinek ısırığı işte . Tüm samimiyetimle söylüyorum. Moralini yüksek tut. Ameliyattan sonra direk kalktim yürüdüm hiç yatmadim. Tabiki kolay değil ama agrikesici yapıyorlar zaten hastanede Kızımın herseyiyle ben ilgilendim 1 haftaya kendimi topladım. Tek sıkıntı bel ve boyun ağrısı çektim boyun agrisindan acile gitmiştim bir gün dayanilmayacak gibiydi tansiyonumda almış başını gitmişti onu hiç unutmam gözlerim kurumustu ağlamaktan. Simdide belim ağrıyor ara ara ama çok çok şiddetli değil bende tek biraktigi hasar bu oldu. Tabi herkez de olmuyormus. 7 ay oldu bile benki canı çok kıymetli kuruntulu kadın dogurduysam bilmiyorum yani :)
Offffff allahım ne kötü Ne zaman oldu bu olayBu arada bir komsumuzun kızı vardı. O da epilepsi hastasiydi ve normal doğumda vefat etti. Doktorun ne diyorsa onu yap sakin risk alma.Allahım yavrunu sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin.
Ay insallah Can'ım yaAyni korkulari cok yasadim ben de.
Ama o kadar rahat gecti ki.
Aklinizdan atin. Dusunmeyin.
O an geldiginde o kadar rahat olacak ki yasayip goreceksiniz. Akisina birakin.
Dogum yapicagin tarihi kacinci haftada aldin bnde sezeryan olcamda 34 haftadayim bu haftalar da tarih veriliyomuİki defa spinal sezaryenle doğum yaptım. Doğum yapacağım gün belli olduğu için saçlarımı, makyajımı yaptım. Hatta hemşire anestezi doktoruna "Size acayip rahat bir hasta getirdim." demişti. :)
Dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Doğumdan sonraki gün neredeyse hiç yatmadığım için bayağı bir bel ağrısı hissettim ilk doğumda. Yatıp dinlenince geçiyordu neyse ki.
İkinci doğumda da ilk anestezi tutmadığı için ikinci defa yapıldı. Bir hafta boyunca inanılmaz derecede migrenim sapıttı. Spinal sonrası baş ağrısı yaygınmış. Bir hafta sonra kendiliğinden geçti.
Bunları siz yaşayacaksınız diye bir şey yok ama yan etkilerini bilin. Bunlar haricinde hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Arkadaşım sen bunlari bu hamile kadina yazmaktan cekinmedinmi gerçekten. Bukadar insan hissetmemis gorumcende bi talihsizlik olmuş bu kadını ne diye korkutuyorsun? Kendine saklasaydın olmazmiydi . Ben bir kez bile duymadım sezeryan ile dogumda kesilirken hissedeni. Hayret bişey. İşiniz gücünüz insanlara negatif enerji saçmak olmasin yani..
Dogum yapicagin tarihi kacinci haftada aldin bnde sezeryan olcamda 34 haftadayim bu haftalar da tarih veriliyomu
Bi dr gitmistim bana iki hafta sonra gel dogum tarihini verelim demisti ama simdi baska dr gitcem oyuzden o verirmi vermezmi bilemedimBence o haftada vermez. Bana 38.haftada 39.hafta icin gun verdi.
Sezeryan olacagim kesin oldugu halde.
Bu ne demek anlamadım gerçektendoğumdan korkmak için biraz fazla geç kalmamışmısın tatlım?
Genelde 38. Haftada alıyorlar sezaryene.Dogum yapicagin tarihi kacinci haftada aldin bnde sezeryan olcamda 34 haftadayim bu haftalar da tarih veriliyomu
Kızlar deneyimli arkadaşlar dan bana yardımcı olmasını istiyorum 28 haftalık hamileyim ve epilepsi hastasıyım bu yüzden normal Doğum yapamayacağım doktorum risk alamayacağını söyledi hem nöroloji doktoru hemde kadın Doğum cu spinal sezeryan olmam gerekiyormuş yanlız gelin görün kı ben cok korkuyoeum uykularım kaçıyor sanki ameliyathaneden çıkmayacak mısım gibi hissediyorum bu korkumu nasıl yenebilirim
Bende anlamadım. Boş ver takma!Bu ne demek anlamadım gerçekten
Internette de oyle yaziyo :) p.tesi gtcm dr ozama belli olurGenelde 38. Haftada alıyorlar sezaryene.
Amin kuzum hepimizin evladına Allah uzun ömürler versin inşallahYaaaaa nede güzel anlat Mısın Rabbim evladına uzun ömürler versin insallah bende aynı şekilde anlatabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?