Doğum korkusu

İki defa spinal sezaryenle doğum yaptım. Doğum yapacağım gün belli olduğu için saçlarımı, makyajımı yaptım. Hatta hemşire anestezi doktoruna "Size acayip rahat bir hasta getirdim." demişti. :)

Dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Doğumdan sonraki gün neredeyse hiç yatmadığım için bayağı bir bel ağrısı hissettim ilk doğumda. Yatıp dinlenince geçiyordu neyse ki.

İkinci doğumda da ilk anestezi tutmadığı için ikinci defa yapıldı. Bir hafta boyunca inanılmaz derecede migrenim sapıttı. Spinal sonrası baş ağrısı yaygınmış. Bir hafta sonra kendiliğinden geçti.

Bunları siz yaşayacaksınız diye bir şey yok ama yan etkilerini bilin. Bunlar haricinde hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Herkese ayrı ayrı tesekkur ediyorum bir nebze de olsa beni rahatlattığınız için insallah hersey yazdığınız kadar kolay olur benim için

canım benimde her hangi bir rahatsızlığım yok ama bende korkuyorum
sürekli endişeliyim ne olacak nasıl olacak diye
Rabbim kolaylığını verecektir inşaallah
yoksa kimsenin birden fazla bebeği olmazdı demi

normal doğum en güzeli en doğalı, ben normal doğurdum tavsiye edecegim tek şey hareketli olun merdivenleri yüryerek inip çıkın, fırsat oldukça yürüyün, ufak egzersizler yapın evde, sancılarınız başlar başlamaz hastaneye gitmeyin mümkünse ılık bir duş alın, yemek yemeyin ve sancılarınız 2 dk da bire düşerse gidin hastaneye....

İlk doğumum epidural ikincisi genel anesteziyle sezeryan. Çok şükür ikisinden de sağ salim çıktım. İçini ferah tut canım neden en kötüsünü düşünüyorsun. Doğumdan sonra bebeğini kucağına alacağın koklayacağın anları hayal et.

Bende spinal olmustum doktor hazirmisin dedi evet dedim butun yaptiklarini hissediyorsun ama aci yok. :) zaten basinda anestezi teknikeri oluyo surekli seni konusturuyo :) aklin zaten karnina gitmiyor bile. Ben kizla arkadas olacaktim az kalsin. dogumdan ciktim agri kesici vurmaya geldiler benim agrim yok ki vurmayin igne demistim. Canim benim zaten basinda zaten doktor oluyor o nabzini tansiyonunu sabit tutar bi farklilik olursa mudahelede bulunurlar :) rabbime dua et. Bn dogum yaptikdan 4gun sonra esimin esyalarini bile utulemistim :) cok cok guzel bir duygu. Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin

Ben bu ameliyat işlerinden çok korkan bir insanım. Hasta ziyareti yaparken bile kötü olurum. Spinal sezeryan oldum. (Beni tamamen bayıltın dayanamam spinale demiştim. Bebeğin kilosu az diye kabul etmediler.) Mecburen belden uyuşturdular. Çok rahat geçti. Hep bilincim yerindeydi. Çocuğun ağlamasını ilk ben duydum. Perdenin üstünden gösterdiler. Hiiiiç bir sorun yaşamadım. Ağrı sızı bile hatırlamıyorum. Allah yardımcınız olsun.

İnsallah bende sizler gibi cok rahat geçiririm bir arkadas dışında sorunn yaşayan kimseyi görmedim insallah benim de böyle anlayabileceğim güzel bir hikayem olur bebeğime kavuşmak en büyük arzum sadece ameliyathane ortamı beni gerer diye düşünüyorum

Spinal gayet güzel bir yöntem. Bebeğinizi ilk siz göreceksiniz. İğnesi de hiç öyle abartıldığı gibi değil. Şahsen benim canımı hiç yakmamıştı. Stres yapmayın.
Hayırlı doğumlar :)

Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin

Kendi tercihim hep sezeryandan yanaydi doktoruma basko yapiyordum neyse ki bebek kilolu benim cati dar olunca gönlüme gore oldu.hic korkulacak 1 sey degil.dusunme bile anin tadini cikar

Merhaba..benim son 2ay carpintim olmustu. 145 nabizla basliyordum gune. Calsiyum,demir duzenli almama ragmen rahatlayamiyordum. Cok cabuk yoruluyordum. Kan degerlerime bakildiginda, ölmusum de aglayanim yok falan diye dalga gecerdim kendimle. Demirim falan cik azdi. Gunde 2tablet bile ancak yetiyordu falan..
Dogum oncesi son kontrolde ,bu arada sezeryan oldum spinal ile, ekg cekildi. O carpintilara ragmen olumlu sonuc rapor edidi ve dogumumda bir sorunla karsilasmadim. Normal dogum oncesi de bakilir. Yoksa bile siz talep edin bence..

Spinal sezeryanla doğum yaptım,çok rahattı.. bebeğimin ilk anını gördüm.. hiçbişey hissetmiyorsun ameliyatta,eşin gelsin yanına destek olur sana.. sadece heyecan ve korku oluyor ilk anda bu çok normal.. inanılmaz rahat geçti doğum ve sonrası sürecim bidaha doğursam kesinlikle yine spinal isterim.

Ben de epilepsi hastasıyım doktoruma sordum normal yapabilir miyim diye? Doktorlar bu durumlarda risk almaz istemez doğum sırasında Allah korusun nöbet geçirip kasılırsan bayılırsan bebeğe zarar gelir. Ben Allah'ın hikmeti işte normal doğum yaptım epilepsi etkilemedi ama olabilirdi de.. Çabuk geliştiği için öyle oldu. Yoksa planlı bir doğum olsa risk almak istemezdim.

Spinalden şikayet eden daha duymadım. Rahat olduğunu söylüyorlar. Kendi kuruntularını değil bebeği düşünmek zorundasın burada. Doktorunu dinle. Ve kimsenin de tuhaf doğum hikayelerine kulak asma. Herkes farklı yaşar..

Ah canım seni şuan o kadar çok iyi anlıyorumki neden mi ?4 gün sonra spinal sezeryan olucam ve cok korkuyorum hatta telaş heycan korku stress panik hepsi var napıcam bilmiyorum.ilk cocuğumda sezryan ama genel anesteziydi cok zorlu gecmişti ayılmam ağrı cocukla ilgilenememem bu yuzden zorlanmıştım.spinalede anestezi uzmanı karar verdi belli hastalıklarım olduğu için.istersen doğumdan sonra yazarım nasıl gectiğini.

Benim de çarpıntı vs olurdu dr a danışın ama korkmayın. Ben illa eşimi istiyordum yanında panik atağım var benim deyip aldırdım eşimi de :)
Çok çok rahattı doğumum, sancısı bile güzeldi. Üstelik suni sancı vermişlerdi. Deneyimsizlikten epidural aldım ama ikinci Allah nasip ederse almam sanırım.
İyi düşünün iyi olsun inşallah :)

genel olarak bütün gebeler doğuma yakın bu korkuya kapılıyor canım ,bende kapılmıştım,nitekim yavruceylanım 23 yaşına giriyor inşaallah..zaman su gibi akıyor farketmeyeceksin bile bir bakmışsın doğum günü gelmiş bir bakmışsın doğumgününü kutluyorsun

ben de spinal istemiştim ama nedense bana etki etmedi. sonra genel anesteziye çevirdiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…