Doğum korkusu!!!

Mouse

küçük bi kız ölmüş Ruhu büyüyüp kadın olmuş
Kayıtlı Üye
20 Mart 2016
2.053
2.563
133
34
Merhaba doğumuma az bi zaman kaldı ve bende korkular başladı nasıl olacak , ne kadar acı hissedeceğim diye düşünmekten gece sağlıklı bi uyku uyuyamıyorum en basiti şuan bile uyumam gerekirken tık yok .. Geçen adet sancısı gibi bi sancım oldu 10 dk falan soğuk ter döktüm rengim bembeyaz korkudan ,0doğuracak mıyım diye panik yaptım . Tecrübeli annelerden ya da bilgisi olanlardan yardım istiyorum uygulamaya gececeğim şuanda herhangi bi sıkıntı yok o yüzden normal doğum gözüküyor
-kolay doğum için önerileriniz neler?
-epidural normal doğum hakkında fikirleriniz?
-birde ne yaparsak yapalım vücut meselesimi bu iş

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, evinize sağlık mutluluk afiyet huzur bereket getirsin hiçbir tecrübem olmayarak olumlu şeyler düşün der ve darısı bizlere olsun diyerek hamile duası almak isterim.... çok çok kolay doğum yapman dileğiyle....

Elbette bunyeden bunyeye degisiyor,bazi insan daha fazla aci ceker bunu onceden bilemeyiz
Ama ne kadar agrili olursa olsun bitecegini dusunmen lazim,bitecek ve bebegini kucaklayacaksin.isin sonunu dusunerek kendini rahatlatip mutlu olabilirsin, ben epidural olmadim spinal oldum acilden giris yaptigim icin. Herhalde agri esigim yuksek ki oyle aman aman dogum sancim olmadi, adet sancisi kadar bile degildi, tok karnina ameliyata girdigim icin spinal oldu, belden asagisi uyusturuldu ve sezeryan oldum. Gayet de kolaydi. Ben de cok korkuyordum ama hepsi gecti. Epidural olarak anlasmistim zaten spinal ile arasindaki tek fark anestezinin verilme noktalari.

Zor doğum hikayelerini dinleme. Ben korkmuyorum diye telkinde bulundum kendime. İnsanlığın başından beri süregelen bu, dr lar yapabilirsin dediğine göre yaparım dedim. Benim çok kolay oldu doğumum. Acıyor acımasına ama hemen kucağına koyuyorlar ya bebeğini herşeyi bir anda unutuyorsun.

Ben coook korkuyodum hep kafamda sezeryan vardı doktor keyfi alanam dedi normal doğum yaptım suni sanciyla hem de.amaa yavrunu kucağına alinca onun sesini duyunca bütün ağrı sancı herşey unutuluyo muş bir daha doğum yapsam yine normal isterim hiç korkma hayırlı doğumlar olsun

ya o muhakkak her hamileye bir dönem geliyor sanırım :)

ilk doğumum planlı sezeryandi, o kadar rahat geçti ki.

ama şimdi yine aldı beni doğum korkusu, bazen kendime saldırıyorum, ne cesaret sen yeniden doğurursun diye, sanırsın ilk doğumumda sıkıntı çektim, yooo 2 gün sonra ayaktaydım valla :)

rahatlat kendini, dünyada bir günde o kadar çok kadın doğuruyor ki, sıkıntı çıkma ihtimali, sıkıntı çıkmama ihtimaline göre o kadar az ki...

Çok isterdim normal yolla doğumu ama malesef ilk bebeğim tombişti ,normale alındım, ama doğum yapamadım(suyum bir gün önce gelmişti),acilen sezeryana aldılar ,tabi 16 sene önce...İkisini de yaşadım sayılır;ikincide de aynı durumu yaşamaktan korktuğum için sezeryan olsun dedim,normal olabilir demişti doktorum,Allahtan normal doğum dememişim,meğersem rahimim dikilmemiş ilkinde,büyük tehlike atlattık iyi ki normal dememişsin dedi doktorum!umarım doğumun kolay geçer!

Ben normal doğurucağım diye tutturdum. 40+1 doğmadı dr sen gel istersen bebeği doğuralım dedi. Epidural ile doğurdum ilk dünyaya gözünü açtığı ana tanık oldum. Çok rahattım. Bir de eşini alabilirsen yanına al. Bu mucizeye o da tanık olsun

Bazen bana da geliyor o korku. Ben diyorum ki suan ne takicam, o zamanki wolfrog dusunsun

Dun kuafore gittim, kuaforum dogumunu anlatti. Dedi ki kabizken bile daha fazla agrim olurdu

Aynisi kuzenime de oldu, ishal oldum sanmis meger bebek geliyormus.

Demek ki guzel ihtimaller de var. Ben o ihtimalleri dusunmek istiyorum.

Allah herkese kolay dogumlar nasip etsin.

Evet böyle şanslı annelerde var pırt diye çıkartan
Benim babaannem diyorki doğuracağımı anladığım zaman yere çömelirdim pırt diye çıkardı bebek anlamazdım bile inşallah ona çekmişimdir
:)

Doğumu kolaylaştırmak, açılmayı kolaylastirmak için neler yapılabilir acaba?

Canim o korkuyu herkes yasiyordur... merak etme o aci bebegin dogar dogmaz gececek bitecek yani o an hic bitmeyecekmis gibi geliyor... 42. Haftamda dogum yaptım 12 saat sürdü acilma olmadi bende yoksa millet 6 saatte cikiyor. dogum baslasin diye suyumun akmasini sagladilar cunku hic gelmeye niyeti yoktu benimkinin
Sancim basladi ilk 8 saat cok rahatti adet sancisi gibi. Sonraki 4 saat zorladi biraz sma sanci aralarinda uyuyup ruya bile gordum yani
Dogum ani da cok rahattim .
Sen sadece gececek bitecek ve ben bebegimi kucagima alicam diye düşün.
Bol bol hurma ye su ic ve insirah suresini oku benim sana tavsiyem.
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin... ha birde sanci cekerken edecegin dualar kabul olurmus ben bebegimin sutu cok olsun sağlıkla kucagima alayim diye bi cok dua ettim cok şükür kizimin sutu boldu mamayla ugrasmama gerek kalmadi benim en büyük korkum ona bakıp besleyememekti... ama dogdugu andan itibaren sanki o senle yillardir varmis gibi cok bilincli hareket ediyorsun.
Sen rahat ol ve olumlu düşün. Ha bu arada sanci aralarinda yürü ve tuvalette oturuyormus gibi dur ara sira acilmaya yardimci oluyormuş bi yerde okumustum.

Benim ödüm patlardı
Şimdi ikinciyi olsa korkmam
Gözümüzde büyütüyoruz bilmediğimiz için
Ben normalden daha çok korktuğum için, sezaryen istedim
15 dk kızımı aldılar, 10 dk beni diktiler 25 dk da odamıza geçtik
Belden iğne vurdular cin gibiydim herşeyi gördüm , önüme set koysalarda yukarıda kocaman lambanın çerçevesine herşey yansıyodu

Doğum korkusunu her hamile kadın yaşar çok normal bir şey bu
Ben de yaşadım ,doğruana kadar da yaşarsın
Ama şöyle düşün bunca kadın doğuruyor ve hatta tekrar çocuk istiyor
Rahat olmaya bak ve bu son günlerde bol bol dinlen

Acı eşiğine bağlı ama bol yürüyüş,hamile pilatesi,namaz kılmak doğumu kolaylaştırıyor

benimkini anlatmiyayim.. doguma gitmeden onceki aksam ablam bak dedi hic korkma soyle dusun gok gurluyor yagmurlar yagiyor simsek cakiyor sonra bi bakiyosun gunes acmis heryer piril piril..ama ne gok gurultuleri ne simsekler...gunes acti sukur...

Ben hep eğer çooook büyük bir acı çekilseydi kimse 2. Çocuğu yapmazdı diye düşünüyorum.

Umarım kolayından hayırlısından normal doğum nasip olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…