Doğum korkusu!!!

Kizlar cogunuz cok guzel moral vermissiniz. Umarım hepimize kolay ve sağlıklı dogumlar nasip eder Rabbim. Ben hamile yogasi ve gunluk min 3 km yuruyus yapıyorum dogumu kolaylastirmasi icin. Umarim pit diye alirim kizimi kucagima.

Gizlifidancim,saglikla kucagina almayi nasip etsin allah

Kafani bunlarla yorma illa normal dogum yapicam diye dusunme, dogum bu son ana kadar hersey degisir kendini hic bir sekil icin hazirlama akisina birak :) normal isteyip sezeryana dönen biri olarak söylüyorum :) epidural+spinal sezeryan oldum rahat ettim

Normal dogumda da epiduralin iyi oldugunu biliyorum ama tabi belli bir acilma olduktan sonra anestezi yapiliyor erken yapildiginda uyusuk oldugun icin ikinman zor olur

Ek olarak ,herkesin vücudu farkli, tepkisi farkli, agri esigi farkli,insallah istedigin gibi olur hersey

Bir de hurma yiyin diyen arkadaslar kacinci ayda baslamali ve kac tane?

Ay ben daha üç aylık hamileyim.ben ne seneryolar kuruyorum kafamda bi bilsen.kan sulandırıcı kullanıyorum.ya doğumda çok kan kaybedersem ya ölürsem diyorum..halbuki yarınımızın garantisimi var dimi.beni tek sakinleştiren şey bi tek ben yaşamıyorum bu korkuyu.

Sen şuan eminim ki çok kötü mide bulantısı çekiyorsun düşünme bunları daha çok erken senin için
Bende sana teselli verim bari :))

Ha bi de operasyonu seyrettin yani?

Normal doğumdan korkanlar niye sezaryan düşünmüyor? Hamileyi birak evli bile değilim ama bu doğum olayı beni de korkutuyor.

İlla normal doğum deniyorsa, sanırım açılmayı evde beklemek lazım, ilk sancı ile hasteneye koşmamak gerek. Eski insanların kolay doğum hikayeleri bundan.

amin teşekkür ederim :))
Valla ağrı eşiğim kesin çok düşüktür canım tatlıdır biraz

Sen şuan eminim ki çok kötü mide bulantısı çekiyorsun düşünme bunları daha çok erken senin için
Bende sana teselli verim bari :))
Hehe körker sağırlar birbirini ağırlar oldu :) hemde ne mide bulantısı iki günde bir serum yiyorum..bazen doğuma razıyım bi an önce 9ay geçsin diyorum.neyse sen hayırlısı ile doğur , bide ben konu açarım korkuyorum diye :)

Bende sana yorum yazarım bak ben doğurdum korkma diye
Teşekkür ederim amin rabbim tüm hamilelerin yardımcısı olsun bir köşede de benim

benim arkadaşım 1 ay önce doğum yaptı
son ay özellik bol yürüyüş yaptı (bunu doktoruna sormadan yapma bazı gebelikler riskli oluyor)
8 aylık kontrolünde doktor dönmemiş hala sezeryan olacak dedi ki 6 aylıktan beridir öyle diyordu
arkadaşım kontrol için çarşamba öğlen gidiyor doktor dönmüş açılma da var normala alıyorum demiş
kız nasıl oldu anlamadım bile biz eşimle şakalaşyorduk tabi sık sık sancı oluyordu ama eşim beni güldürmekle meşguldu yattım 3.kontrolde tamam deyip aldılar beni yarım saat içinde ben çıktım millet çocuğu görmeye gitmişdi :) demişti

hiç keyfini kaçırma Yarabbim bir avazda nasip eylesin

Teşekkür ederim :)
Tam benim hayalimdeki doğum valla :))

sezaryan olma ben 15 gün bebeğime bakamadım 20 gün gece gündüz ağrılarım oldu pisikolojim allak bullak olmuştu bak hatırladıkça yine kötü oluyorum

Bu sizinle ilgili bir şey. Demek ki size öyle denk gelmiş, korkutmayın kimseyi.
37. haftamda acil sezaryen oldum ve aynı gece kalktım çok şükür 4 yıldır hiç oturmadım.
Üstelik tahmin edemeyeceğiniz kadar fazla ödemle gezdim durdum.
Bunu özendirmek için yazmıyorum bu arada bilinsin.
Her iki doğumunda kendine göre elbet can yakıcı tarafları vardır.
Neticede her ikisinin de sonunda hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alıyoruz.
Bence bunu düşünmek bile yeterli

Bende cok korkardim, sonucta bi sekilde cikacak geri dönüs yok hem eskiden kadinlar evlerde yardimsiz kac cocuk dogurmus diye teselli ederdim kendimi... Asil ilk dogum korkusu bisi degil nasil bi aci bilmiyorsun ama ikincide az cok tecrübe oldugu icin daha bi ates basiyor... Allah kolaylik versin olur hic merak etmeyin, bol yürüyüs yapin...

sezaryan olma ben 15 gün bebeğime bakamadım 20 gün gece gündüz ağrılarım oldu pisikolojim allak bullak olmuştu bak hatırladıkça yine kötü oluyorum
Aynen bende sezeryan oldum 40. Haftada..

2 gun hastanede yattim 3. Gun kendim bakiyodum annem de yardim ediyodu. 5gunlukken sikildim kocamla avmye gittim. 20gunlukkeb tek basima bebegi alip avmye gittim.

size mi soracağım ben yaşadığımı anlattım ve düşüncemi belirttim sizde kendi düşüncenizi başkalarını dahil etmeden yazabilirsiniz

Amin... Ben de bes bucuk kilo kuzenimi daha eve yetisemeden salvarinin icine doguran halama cekmisimdir

epiduralli normal dogumumda çok ama çokkk konforlu bır dogum yaptım..şiddetle tavsiye ederim.. mutlaka araştırın..
sohbet ederek dogum yaptım resmen...tek onerım bu yonde olur :)

Ben banyoda iken 36+4 de nişan geldi az az çamaşırda ıslanıyordu suyum akıyordu .ağrı sancı sadece belimde oldu doğum sancısı bilemeden spinal sezeryan oldum hiç açılma yoktu bebek taşikardi oluyordu zaten sonradan öğrendim ki çatım da darmış .isterdim normal doğum ama nasip bebeğim küvezde bile kalmadı kilosu 3400 dü .hiç korkma bence sağlıkla gelsin bebeğin.

bence dogum en kolayı
benım hamılelıgım coook agır gectı
dogumum sezeryandı ıyıkıde sezeryan olmusum cunku sag yumurtam komple alındı 38 cm yumurtalık kisti
ona ragmen cok rahattım
dogum sonrası bebıse alısma surecı daha zor
her turlu dogurursun onu dusunme bıle

Millet tuvalete diye gidip doğum yapıyo. Her insanda farklı tabi zor olanlarda var ama kesinlikle düşüncelerin bu süreci etkileyecek.

O yüzden rahat takıl. Stres yapma.

Bana doktor kontrolünde yarın gel yatışını yapalım dedi. Ben gittim ama güle oynaya. Çünkü benim hiçbiseyim yok doğum olmaz diyodum.

Annemle kayinvalime siz asansörle çıkın ben yürüyerek gelirim falan diyip edep yapıyorum bide

Iki saat sonra oğlum kucağımdaydı. Normal doğum yapmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…