Doğuma Hazırlık Doğum meselesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

madamecocos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2021
143
76
28
31
Merhaba hanımlar. Sizlere danışmam gereken bir konu var. İlk doğumum yaklaşık 4 yıl önce zorunlu/acil sezaryenle oldu. Toparlanma sürecim diğer sezaryenlılara göre hızlıydı bende gayretliydim. Şimdi 16 haftalık hamileyim ve bir bebek bekliyorum. Ve nasip olursa normal doğum yapmak istiyorum.

Eşim bana özel sigorta yapmıştı senelerdir de her sene yeniletir. Aslında zorunlu hallerde pek doktora gitmem ama sigortam doğuma dair bütün masrafları karşılıyor o konuda baya avantajlıyım.

Şuan takipte olduğum doktorum kendine özel muayene açtı. Ssvd yi (sezaryen sonrası normal doğum) destekliyordu. Ama doğumda daha rahat olmak hem sigortamdan yararlanmak için hastaneden bi doktor bulmam gerekiyordu. Hastanenin bütün doktorları riske girmek istemediler.

Sigortamla anlaşması olmayan bir hastanede savd destekçisi bir doktor buldum onunla görüşeceğim ama onda da sigortamın hiçbir hükmü kalmayıp herşeyi sgk lı gibi cepten ödeyeceğim ama en azından hastane takipli olacağım.

Yani özetle sezaryeni kabul etsem hiçbir ücret ödemeyeceğim ama normal doğuma zorlasam da normal olacağının bir garantisi de yok sonuç yine sezaryene dönebilir. Ama bende planlı sezaryeni istemiyorum. Doktorların kabul edeceğini bilsem sancılarım başladığında sezaryen olmayı kabul ederim bari bebeğim gelmek istediği zamanda gelsin.

Maddi açıdan çok açılamayacağım bir süreçteyim şu ara. Eşim bana bırakıyor tercihi. Çevremdeki herkes de riske girme rahimde yırtılma da olabilir veya başka sorunlar bence hiç kalkışma diyor. Çok düşünüyorum ama vakit ilerliyor. Bazen normal doğumdan korktuğumu hissediyorum ama daha kolay toparlanmak istiyorum. Doktora veya doğum şekline karar vermem lazım.

Çok uzun oldu ama fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız napardınız?

Sezaryen olun zaten olmuşsunuz

İlk doğum sezeryan olmuş normal doğum imkansız değil ama kendinizi ve çocuğunuzu riske atmaya değmez derim.ben iki sezeryan oldum tabiki normal doğum çok sağlıkli ve kesinlikle normal doğum yanlisiyim ama iki doğumunda da normal doğum yapana göre daha sağlıklı ve çabuk toparlandim bu tamamen şans işi bünye işi .hayırlısı olsun hakkınızda bir cocugunuz daha var bence kendinizi hiç riske atmayın

Sezeryandan sonra normal doğumu tercih etmezdim, tabi tıbbi boyutunu bilemiyorum. 2 kez sezeryanla doğum yaptım herhangi bir sağlık problemi ile karşılaşmadım ama tabi bu herkes için genel geçer bir kural değil. Sağlıkla ilgili mevzular buradan akıl alınarak karar verilecek konular değil.

normal doğum yapma isteğinizi anlıyorum ve çok haklı buluyorum. Fakat maddi konunuz bir yanda riskler diğer yanda. bu durumda size iki önerim olacak; ilk olarak hatanede bulduğunuz ssvd yi kabul eden dr u iyi araştırın, ssvd özel bir alan bu konuda tecrübesi var mı vs.

ikincisi de ben tıbbi olarak gerekli gördüklerinden sezaryen doğum yaptım fakat doktorumla konuştuk, doğum beklentilerimi. 39+5e dek bekledi (yine bebeğin gelişimi vs ile takip sonucu karar verildi) ve sancım başladıktan sonra sezaryana alındım.

Bende ilk doğum sezeryan oldum. 10 saat sancı sonrası normal doğum yapamadım çok istesemde.
İkincide gönül isterki evt normal olsun ama sanırım sağlığımı riske atamazdim. Sezeryan olurdum ben.
İlla normal olsun deyip kendimi riske atmam. Toparlanma süreci zor evt ama geciyor bir şekilde

Benimde ilk doğumum mecburi sezaryen oldu çok istiyodum normal olmasını. Çok güvendiğim bi dr var ssvd destekleyen ve genelde normal doğumu zorlayan bi dr. Bende hep ssvd yapıcam diyodum ama onun bi açıklaması beni bu inattan çevirdi. Çok ciddi komplikasyonlar oluşabiliyomuş sezaryenden sonra normal doğumda. Yine siz bilirsiniz tabiki ama riske girmeye gerek yok gibi görüyorum artık

İlk doğumunun neden sezaryen oldu?

Ilk cocugumda normal dogumu bekledik. 40+1 oldu, hala yeterli sancı yok. Doktor suni sancı verdi. Öğlen 12de hastaneye yattım sancıyı verdiler, 4 cm açılmadan öte geçmedi. Ertesi gün öğleden sonra 4te doktor kontrole geldiğinde artık "kesin beni" diye yalvardım resmen sancı bir yandan, pideci küreği gibi zırt pırt açılma kontrolü bir yandan, 30 saat olmuş doğuramamak öte yandan. Resmen eziyet oldu bana. Oğlumda normal doğum denesem mi diye kısacık bir düşünce geçti ama hiç üstüne durmadım 39+5te sezaryenle aldık kucağımıza danamızı. Sizin kafanız nasıl rahat edecekse öyle yapın.

Annem riskleri duyunca düşük ihtimal olmasına rağmen sezaryen diyor ama o ameliyathane ortamını hatırladıkça geriliyorum. Birde normal doğumu çok merak ediyorum

Ah keşke benimde öyle olsa. Hep dileğimdir çok kolay bi normal doğumum olsun :))

Açıkçası risklerden bende korkuyorum ama sezaryen de bir ameliyat ve ben ilk kez doğumda ameliyathaneye girmiştim. Soğuk gergin bir ortam bence. Birde normal bekleyip sezaryen olması modumu aşırı düşürmüştü. İlk kalkış gerçekten zordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…