Doğuma Hazırlık Doğum meselesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
4 yıl olmuş çok rahat bir şekilde normal doğum yapabilirsiniz. Ssvd uzmanına sizin durumunuzda gerek yok ki, onlar özellikle sezeryan daha tazeyse destek olur zaten ssvd için en az 2 yıl ara gerekir sizin durumunuzda vücut çoktan toparlanmış. normal doğumdan vazgeçmeyin derim.

Riske atnayın.Saglıkla geksın toparlanırsınız .Merak etmeyın .

Ben ilk doğumu 10 yıl önce zorunlu sezeryan olarak yaptım. İkinciyi sizin gibi normal istedim başta. Ama her doktor buna yanaşmıyor. Bende zorlamadim. Sezeryan günü almak için beklerken. En can alıcı noktaya geliyorum. İkinci çocuk 1 ay erken geldi. Ve yine zorunlu sezeryan oldum. Yani normal doğum istesem gideceğim doktora onca ekstra para verecektim ama yine de sezeryan olmak zorunda kalacaktım demekki.

Birde şunu söyleyeyim. Ben ilk çocukta normal doğum çok istedim. Bide genel anestezi olunca çocuğu doğduğu zaman görmedim diye hep içimde kaldı. Duygusal çöküntü ve isteksiz olarak sezeryan olmamdan kaynaklı toparlanma zor oldu. Ama bu sefer sezeryan olacağımı biliyordum ayrıca lokal anestezi ile olduğum için 0 acı çekerek bebeğimin doğuşunu izleyip sohbet muhabbet eder doğum yaptım. 5 saatte ayağa kalktım. 2. Gün refakatçim yoktu bebeğime kendim baktım. Normal doğum yerine bunlara kendimi psikolojik olarak hazırladım kendime gaz verdim. Gelen ebe bile beni ayakta görünce şaşırdı. İki çocuğum da gayet sağlıklı zaten önemli olan bu bende öyleyim. Doğumdan bana çok güzel anılar kaldı.

Kuzenim ssvd yaptı Allah korusunda kız ölümden döndü doktor özel bi hastanenin ünlü doktoru sayfasında paylaştı doğumda çok zorlanmış tam doğurdum derken acil bişey oldu damar mı patlamış öyle bişey çok kanama olunca zannediyoki normal doğumda olur daha sonra komalık bi şekilde sabaha kadar kan takviyesi aldı ertesi gün kendime geldim diyo üstüne birde operasyon geçirdi ama doktor ingtagramda ona dair bişey paylaşmadı riskleri çok fazla ben olsam sezeryan olurdum olumsuz konuşmak için yazmadım görünce fikir vermek istedim 7 8 ay önceki bi durum

İlk doğumum benim de acil sezaryen oldu çok yıprandım. Zor kabullendim. Bir daha aynı şeyi yaşamak istemiyorum. 2 olursa doğrudan sezaryen isteyeceğim planlı şekilde.

Benim de arkadasimin ssvd sirasinda bebek dogamadi, arkadasin catisi dar oldugu icin diyeyim bebek kemige takilip cikamamis. Bebekte kalici hasar kaldi. Meshur instagramer doktor cok basarili bir dogum olarak hikayesinde paylasti. Bebek dogdugundan beri tedavi goruyor. Asla inanmiyorum o doktor sayfalarina.

Gecen de yine ayni doktoru bu kez dogum fotografcisi paylasmis gordum, bebek o kadar uzun sure kanalda kalmis ki kafasi kirkagac kavunu gibi olmus. Gerek var mi yavruyu bu kadar zorlamaya.

Ssvd cok arastirdigim bir konu degil ancak instagramda olesiye savunan doktorlarin bunu sadece para icin yaptiklarini dusunuyorum.

Ben normal dogurdum. Cok guzel bir dogumdu. Bu ne demek? Cok saglam agri ve aci cektim o kadar ki o anlari hatirlamasam da artik agdaya giderken bile cok geriliyorum cunku zihnim artik aciyi cok buyuk algiliyor. 3 dikisim vardi, popomun ustene oturamadim. Dikislere bir sey olursa diye korkudan buyuk tuvaletimi yapmayi erteledim, sonra o bolgede catlak olustu ve cok buyuk acilar cektim. Daha dun iki kisi mesaj atmis bende de catlak oldu nasil cozum buldunuz diye.

Kisacasi soylemeye calistigim sey her tur dogumun kendine gore rahatlik ve sikintilari var. bence dogum bir arac. Onemli olan saglikla bebegi kucaga alabilmek.

Zorunlu sezeryan doğum yapalı 3 yıl olacak, ikinciye hamileyim, ilk doğumumu yaptıran doktorum ssvd yaptıran bir doktordu ikinciye hamile kalırsan normal deneyeceğiz demişti ancak başka şehre gitmek zorunda kaldı, gitmemiş olsaydı da muhtemelen yine sezeryan isterdim. Bir tane evladımız var, eşimiz var, o riski almaya değer mi sizce, dikişleriniz açılsa iç kanama olsa Allah korusun canınızdan olursunuz. Ben ilkinde sabahtan akşama kadar suni sancı çekip, hastane koridorlarında acıdan yerlerde süründüğüm için, o anları o acıyı bir daha yaşamak istemiyorum zaten. Mis gibi çantamı alıp gideceğim doğuma

Ben hep sonuca odaklanan bir insanım bebek doğdumu doğdu normal doğummu yoksa sezaryen doğummu hiç önemli değil.Yeterki bebek sağ salim doğsun.
Bazı kadınları anlamıyorum normal doğum yapmacınya kendilerini eksik hissediyorlar.Biz normal yaptık'ta ne oldu daha iyimi anne olduk ya da taçmı taktık.Zaten bu süreçte en çok yıpranan yine anneler iyi düşünün iyi olsun hem artık tecrübe sahibisinin az çok ne olacağını kestiyorsun hemen toparlarsın yeterki kendini acıya şartlama.

Eksik hissetmiyorum annelikle ilgili değil benimki. ama karnımda dikiş olması karnımın tüm iç katmanlarıyla kesilmiş olması düşüncesi bildiğin ameliyat olmuş olmak vs vs kabullenemedim ben. Hala dikiş yerime dokunamıyorum.

Bu kadar doktorun hayir dedigi bir dogum seklini neden istiyorsunuz anlamiyorum. İlk dogumumu normal yaptim yine oyle isterim ama bu rahat bir dogum oldugu icin degil. Zaten normal yapsaniz neden diretmisim diye pisman olursunuz. Acik ve net yaziyorum cok cok zor. Zor kelimesi bile kolay kalir. Oyle dogum bitti toparlandim diye birseyde yok ayrica sonucta onunda dikisi var. Dogum ve dogum oncesi zaten anlatilmaz. Yinede evet ilki normal olsaydi istemekle haklisiniz ama sezeryan olmus bir kere kesilmis zaten neden simdi istemiyorsunuz O kadar riske girilmemeli. Hayir insan bu kadar riske kolay ve acisiz birsey icin girer ee oda degil.

Her insanın bünyesi farklı ..Ben her ikisininde deneyimledim . Sezaryen ilk birkaç gün zordu evet ama üç gün zaten hastanedesiniz..Eve geçtikten sonra ben herşeyi kendim yaptım.

Normal doğum yaptım, 3 tane dikişim olmuştu sonra o dikişler iyileşirken keloid diye bişey oldu. Meğer dokular fazla iyileşmiş. Tekrar kesip diktiler. Üstelik vajina ve pelvik tabanda sarkma oldu. 3 senedir bu sıkıntıyla mücadele ediyorum. Yani bi daha düşün bence :)

Şöyle bir durum var. eğer 3. çocuğu düşünüyorsanız ssvd mantıklı bir seçenek olabilir ama 2 tane yeter diyorsanız bence gerek yok ssvd'ye. Çünkü zaten sezeryan olmuşsunuz bir daha vajinal doğumla kendiniz yormanıza gerek yok.

Bu kadar doktor reddediyorsa ısrar etmeyin normal doğumda.
Doğumla birlikte 2 çocuk annesi olacaksınız.
Ben binde bir risk var deseler yine de bakımıma muhtaç iki yavru varken onların annelerini riske atmazdım.

Evet ama normal doğumda ağir oluyor vajinaya bildiğin kesik atıyorlar sonra dikiş yapılıyor oda çok zor birde sancılar varki ne yapacağını şaşıriyor insan cok zor doğumun iki türlüsü.

Toparlanmanız kolay olduysa neden normal doğum istiyorusunuz? Sezaryende de 39. haftalarda doğum yapılabiliyor.

bu kadar kısa sürede normal doğum onayı vermeleri bana garip geldi ,
8-10 yıl sonrasına ok diyorlar

bu kadar kısa sürede normal doğum onayı vermeleri bana garip geldi ,
8-10 yıl sonrasına ok diyorlar
Benim arkadaş kızı 3 yaşındayken ssvd yapmıştı. Ama onu doktor bilerek sezeryana almış. kıza sormadan normal doğuma almadan direk sezeryan. 2. ve 3. çocuğunu normal doğurdu kız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…