Doğuma Hazırlık Doğum meselesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bizimde süreç aşağı yukarı öyle oldu. Saatlerce sancı çektim ama olmayınca olmuyormuş işte. Arkadaşlarım falan der hep biz hiç beklemezdik o kadar diye

normal doğurunca daha iyi anne olmayacaksınız.
özelde sezeryan olmanız hem kafa acısından hem maddi rahatlık acısından daha iyi .kendinizde demissiniz normal diye gitsemde sezeryana donebilir diye.
Mesele o değil. Sezaryenlilere göre çabuk toparlandım. Normalde acı eşiğim yüksektir öyle mızmızlanmam ama sonuçta bi ameliyat yani doğum sonrası kolay ayağa kalkabilmek için istiyorum ve belki 3. Çocuk için. bana ihtiyacı olan bir çocuğum daha var en çok onun için erken toparlanmak istiyorum.

Doğum şekli sizin anneliğinizi etkilemeyecek. Bunu aklınızda tutun lütfen. Ben de ilk doğumumu acil sezaryenle yapmıştım. Arkadaşlarımdan sezaryen sonrası normal doğum deneyenler oldu ama geri sezaryene döndüler. Bu çok daha yıpratıcı bir süreç. İkinci doğumumu hiç ustelemeden sezaryen oldum tekrardan. Doktorum da bu şekilde yönlendirdi. Acil sezaryen olunca ameliyathane stresine girmiyorsunuz. Ama hazırlıklı olunca biraz strese girmisim ben. Tansiyonum düştü midem bulandı ama sorunsuz halloldu şükür. Maddi olarak da zorlanacaksınız hiç kendinizi yormayın bence. Ama tabii karar sizin. İçinizden ne geliyorsa onu yapın.

Öncelikle hayırlı olsun kendi istediğiniz doktorunuz (özel muayenehane) eğer özel hastanelerle anlaşması varsa gelebilir bende öyle doğum yapmıştım
Ayrıca sezaryen olan biri ikinci defa da sezaryen olması gerek diye duymuştum
Benim doktorumun özel hastanelerle anlaşması vardı ve bende bu yüzden hastanenin doktorundan değil de kendi doktorumu yani dışardan geldi..ve tabiki sezaryen oldum erken doğum yaptım

Benim ilk bebegim normal dogum beklerken 40 hafta doldugunda suni sanci aldim. Ancak acil sezeryana döndü ve dogum sezeryan oldu.
Kizim 2 yaşındayken 2. Hamileligimi ogrendim. 3 aylik hamileyken doktoruma kontrole baslamistim ve sezeryan dikislerimin 2 yıla göre iyi iyilesmedigini soyledi ve dikislerime ara ara hep bakardi. Daha sonra 34 haftalikken benim agrilarim artmaya başladı. Şiddetli çatı ağrısı vardi. Doktorum erken dogum riskim olduğunu söyledi ama sebebini soylemedi bende sormadim. 36 hafta bittikten sonra kontrole hazirlikli gelmemi istedi. O kontrolde acil doguma karar verdi. Zaten karnim iyice asagidaydi agrilarim siddetliydi. Meger bebek cok asagi inmiş ve rahim yirtilma noktasına gelmiş. Doktorumun dedigi şey rahmin şuan kagit kadar incelmiş.
Normal doğum beklemek sizin tercihiniz ama hazir sigortaniz varken, ssvd nin epey riski varken cok iyi düşünün. Ben sadece normal seyrinde giden bir gebelikte bile risklerin oldugunu anlatmak istedim

Ya yakın çevremdeki tek sezaryenli bendim ve kadın kadının kurduymuş gerçekten hastane ziyaretlerimde bile normal doğumlarını destansı anlatanlar olmuştu. Lohusa psikolojisi bi yandan o ağrıyla gerçekten içim cız etti sanki ben yapamamışım gibi. Çok üzülmüştüm hala da o konuşmalar içimde uktedir.

Doktoru araştırdım ssvd alanında tecrübeli. Nasip tabi en nihayetinde sezaryen bile olsa 38 te gel çocuğu alalım diyen bir doktor istemiyorum. Karnımda gelişimini tamamlayabilsin istiyorum. En azından kendi seçsin geleceği süreyi

Teşekkür ederim doktorumda doğumunu anlaştığı hastanelerde yapıyor. Maddi açıdan hastanede çalışan bi doktorun yapması daha iyi oluyor çünkü aşırı derecede zam gelmiş herşeye

Öncelikle çok geçmiş olsun ucuz kurtulmuşsunuz. Evlatlarınızla sağlıklı uzun ömürler dilerim size. Takip ettiğim ssvd sayfaları gaza getiriyor beni sanki hepsi başarılı ilerliyor gibi.

Bu arada dikişlerinizi nasıl muayene etti doktor? Dışardan mı alttan mı? Rahmin inceldiğini hangi muayene göre söyledi? Ona göre bende hazırlıklı gideyim

Ben sadece rahim yırtılabileceğini biliyorum. Diğer riskler ne peki aydınlatır mısınız

Teşekkür ederim doktorumda doğumunu anlaştığı hastanelerde yapıyor. Maddi açıdan hastanede çalışan bi doktorun yapması daha iyi oluyor çünkü aşırı derecede zam gelmiş herşeye
Rica ederim ne demek
Haklısınız herşey çok pahalı yakında nefes alıp vermeye de para ödemezsek iyidir
Doktorunuza anlatırsanız belki indirim yapabilir
Birde kendi doktorunuzun anlaştığı özel hastanelerde mesela sezaryen epidural olarak düşünürsek 12 bin bunun yarısını hastane yarısını doktorunuz alıyor benim öyle olmuştu..yani sigortanız karşılıyorsa sorun yok

İlk doğum neden sezaryen oldu? Bence sigorta, para mevzularını düşünmeden sadece kendi ve bebeğin sağlığını düşünerek karar verin. Normal doğum o kadar süper bir şey değil, sizin yerinizde olsam kesinlikle riske atmaz sezaryen olurdum. İlk doğumum normal, ikincisi sezaryen oldu, iki bebek de 4 kilo üstünde doğdu, doktorunuza güvenin hangisini uygun görürse onu yapın.

Normal doğum yapıp daha kolay toparlanmayı sırf ilk çocuğum için istiyorum. Birde doğum sonrası benimle kalacak insanlar sağlık açısından çok yeterli değil kendilerine zor yetiyolar onları da düşünüyorum kimseye muhtaç olmak istemiyorum.

İlk doğumumda ortamı bilmiyodum ama şimdi olacakları bilince biraz daha geriliyorum

Doğumhane çok mu sıcak bir ortam sizce? Doğuma girmeden önce bir odada bekliyorsunuz adı da sancı odası

Sezaryende ilk kalkış çok zor oluyor sonra yavaş yavaş kendine geliyorsun. Ayakta durmak zor oluyor ama işte. Halloluyor bir şekilde. Benim dogumumda annem yanımdaydı ama iş yaptirmamistim pek. Yemekleri dışardan söyledik, temizliği önceden halletmiştik. Büyük oğlum 5,5 yaşında onunla babası ilgilendi daha çok halloldu gitti. Allah sağlıkla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin. Umarım istediğiniz gibi olur. Hiçbir şey için kendinizi zorlamayın yormayın. Bir de kilonuza dikkat edin. Ben pandeminin de etkisiyle çok kilo aldım sıkıntısını çektim

Benim her iki doğumumda da 2. Gün ayakta her işimi yapıyordum, o konuyu dert etmeyin. Normal doğum sizi daha iyi bir anne yapmaz.

Bende ssvd istedim. Doktorumda destekliyordu. 38 haftalık oldum ne açılma ne suyum geldi ama sancılarım başladı. Doktorum acil Sezeryana almak istedi bende 38 haftayı beklemisim biraz daha beklemek istedim. Ama bebek ne kanala girdi ne suyum geldiği için doktor kilosuda iyi beklersen sıkıntı olur diyerek son dakika Sezeryana aldi. Eğer normali bekleyecek olsaydım kağıt imzalamam gerekiyordu hiç bir sorumluluğu hastane kabul etmedi. Hem normal sancılar çektim hem Sezeryan ağrıları. İkisi beni çok zorladı ama tekrar hamile kalsam yine ssvd ye zorlarim.

Bende ilk çocuğum ne yapacak diye çok düşündüm. Ve malesef Sezeryan oldum bakacak kimse olmayınca 2 gün hastanelerde süründü yattı kızım benimle. Malesef aileler çalışıyordu acil doğum olunca gelemediler malum pandemi de vardı. E eşimde benmle olunca kızımda hastanede bizimle kaldı ama zor oldu çocuk için. Siz guvendiginiz bir doktor bulup onunla konuşun . Zaten ssvd de planlı olmuyor malesef. Hamileliğin gidişine göre 37 38 haftada kesinleşiyor .

Merhabalar, ssvd ancak bazı kriterler sağlanırsa yapılabiliyor.

örneğin:

1. anne yaşı 40'ın altında olmalı
2. önceki c/s nin üzerinden en az 2.5-3 sene geçmiş olmalı
3.uterusta herhangi bir skar/yaranın kalmamış olması
4.annenin max. 2 kez c/s ile doğurmuş olması
5. EN ÖNEMLİSİ ise önceki c/s insizyon/kesi şeklinin mutlaka TRANSVERS şekilde atılmış olması gerekiyor. klasik kesi veya T insizyonu atıldıysa asla ssvd yapamazsınız.

doktorunuza ssvd nin mümkün olup olmadığını sorun,o size yukarıda saydığım kriterleri değerlendirerek uygun cevabı verecektir.

Toplum bize böyle oyunlar oynar. Üniversitede başarılı bir arkadaşım vardi. Ne zaman bir dersten kötü alsam 'a ben 80 aldim' derdi misalen. Doğum nasıl oldu diyenler sezeryani duyunca normal doğum başarılarını destansi bir anlatımla savunurlar. Ama aynı kisiler olası bir ssvd sıkıntısında keşke zorlamasaydin ben olsaydım bebeğimi riske atmazdim deyip sizi kötü anne yaparlar. Çevrenizdekilerin oyununa gelmeyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…