• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum nedeniyle Mobbing

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yıllık izin almak amirin takdirindedir 10 sayfada bunu yazan sadece üç kişi var kafana göre izin alamazsın.

Amirinle konuşup ücretsiz izin planını anlatman gerekti önceden
Yıllık izin tarihine kafana göre karar veremezsin. Üstünle konuşup uygun tarihlerde çıkabilirsin. Benim bildiğim bu şekilde. Yani müdür, bu tarih uygun değil yıllık iznini başka tarihte kullan deme yetkisine sahip.

Yani siz müdürü şikayet etseniz de bir şey olmaz. Ama müdür sizi sahte rapor aldı diye şikayet ederse yanarsınız.

Müdür haklı. Siz önceden müdürle konuşmanız lazımdı. Benim analık iznim bitiyor, 15 gün yıllık izin sonra ücretsiz izne çıkacağım diye. Adam siz başlayacaksınız diye diğer memurlara yıllık izin vermiş olabilir. Sonuçta yaz ayındayız herkes izin kullanmak istiyor. Yıllık izin hakkınız olsa bile kullanma zamanı biriminizin durumuna ve müdüre bağlı.

Yıllık izin almak için kurum amirinin onayı gerekli. Eğer kurumda size ihtiyaç varsa amir izin vermeyebilir.

siz memur olduğunuz için mi okuğunuz metnin context'i kaybediyorsunuz, yoksa kendi özel yeteneğiniz mi?
Ya o kadar hiç bir okuduğunuzu anlamıyorsunuz ki söylemeyeyim dedim devamlı başka konuya başka cevaplar verdiniz ben memur değilim zaten izin alıp izin verilmeyen kırbaç vurulan da ben değilim isterseniz birilerine sürekli laf sokmaya kalkmadan önce biraz konuyu takip edin çünkü ben her sayfada memur olmadığını belirttim 🤗

Ay bazı kadınlar devlete yüksünüz demiş. Devlet işe alırken bu hakkı vermiş zaten kim kime yük oluyor Allah aşkına bırakın hasetliği
Sadece bu şekilde kadroyu dolduran kadınlar değil birçok hem kadın hem erkek memur devlete yük. İşleri güçleri yok boşa devletin parasını yiyorlar.

Herkes özel sektöre sallamış da her özel sektörü apartmandan bozma plaza sanıyorlar sanırım. Birçok özel sektör haklar konusunda daha kapsayıcı. Tabi ki keşke hem özel hem devlet nerede çalışan olursa olsun herkese aynı haklar verilse. Doğum izinleri babalara da bölüştürülse. O zaman bu kadar memnuniyetsiz insan olmazdı herhalde.

Resmen suistimal ya devlet o hakkı atan kadroyu doldur işe gelme diye tanımıyordur yani böyle arka arkaya üremenin mantığı ne hiç mi düşünmüyorsun ben gitmezsem iş yükü nasıl olur yahu kimsenin hakkına girer miyim ya daha zaten doğum yapalı 2-3 sene olmamış az bi kendime gelim kocamla rahat rahat sevişelim yani çözemiyorum ben bazı şeyleri ya çalışasınız yoksa evde oturup çocuk bakmak istiyorsanız atanmayın kardeşim atanamadı diye cebinde 5 tl ile intihar edenler var ya boş kadro israfı

Sen de kazan sen de atan bu nasıl bir bakış açışı yok artık

geçen hafta kreş tatil oldu , yaz okulu başlayana kadar bir hafta izin almak istedim , müdür "annen yok mu gelip baksın" dedi .izni vermezse rapor alacaktım. Maalesef ülkemizde kadınlar için hayat çok zor.
Herkesin annesi olmak zorunda mı ya olsa bile 60 yaşında insanlar bunlar bakabilecek mi ?

Ya o kadar hiç bir okuduğunuzu anlamıyorsunuz ki söylemeyeyim dedim devamlı başka konuya başka cevaplar verdiniz ben memur değilim zaten izin alıp izin verilmeyen kırbaç vurulan da ben değilim isterseniz birilerine sürekli laf sokmaya kalkmadan önce biraz konuyu takip edin çünkü ben her sayfada memur olmadığını belirttim 🤗

Bunun benim ablamla mı yoksa kendi konunuz gibi canhıraş savunmanızla mı ilgisi var sizce? Ayrıca sçyüce bir şahsiyet olarak sizin meslepinizi bilemediğimiz ya da aklımızda tutamadığımız için çok özür dileriz. Bu ne büyük ayıptır size karşı!
Laf sokmaya kalktığımı söylüyorsunuz? Siz hiç dönüp kendi yanıtlarınıza baktınız mı? Eliniz belinizde insanlarla konuştuğumuzda insanlar geri adım atmayınca laf sokuldu diye feveran etmeyiniz.

Bu sizin suçunuz değil, kanun hak tanımışsa kullanın ama mesela o raporu alınca belki başkasının iznine engel oldunuz. Herkes izin tatil planını yapmıştı ama siz rapor alıp ben gelmiyorum dediniz. Başkasının hakkına girmemeniz gerek. Ben iznim var diye her şeyi planlasam ama müdür gelip umurumda izin planlamasını bozdu rapor almış senin iznin iptal dese çok bozulurdum 2,5 senedir izin kullandınız ve 2,5 sene daha kullanacaksınız, arada kalan günler için niye gitmiyorsunuz? Bebeği ne yapayım diyorsunuz, kaç defa sordum babası niye izin alıp bakmıyor bebeğe? Yıllık izin vereceksiniz yoksa gider rapor bulurum yapmaya gerek var mı, izin hakkı var ama herkese var, sadece size mi uygulansın bütün haklar?
Durum öyle bir durum değil. Müdürün haberi vardı izin kullanacağımdan. Yıldırmak için yapıyor kimsenin iznini vs etkilemedi benim durumum adam benim doğurmamdan dolayı gıcıklık yapıyor. Eşim özel sektörde çalışıyor ayrıca sadece anne sütü alan bebeğe nasıl baksın. Rapor bulurumu ben söylemedim kendisi dedi.

Gerçekten böyle düşünmeniz çok üzücü.
Bu nasıl bir zorbalama .
Yazdıklarınızin kaynağı ya da sebep olanı konu sahibi ve onun gibi doğuran ve çalışanlar değil.
İster 5, ister 15 doğurur , bakabildikten sonra bu kimseyi ilgilendirmez.
Allah’a çok şükür bakabiliyorum. Eşim sağolsun bir dediğimi iki etmez herşeyin en iyisini alırız çocuklara. Eşimin maaşı iyiyken neden kendim bakmayım çocuklarıma. Kaldı ki zaten bakacak birileri yok ailelerden farklı şehirdeyiz. Ben bu forumda her gün şok oluyorum yazılanlara.

Resmen suistimal ya devlet o hakkı atan kadroyu doldur işe gelme diye tanımıyordur yani böyle arka arkaya üremenin mantığı ne hiç mi düşünmüyorsun ben gitmezsem iş yükü nasıl olur yahu kimsenin hakkına girer miyim ya daha zaten doğum yapalı 2-3 sene olmamış az bi kendime gelim kocamla rahat rahat sevişelim yani çözemiyorum ben bazı şeyleri ya çalışasınız yoksa evde oturup çocuk bakmak istiyorsanız atanmayın kardeşim atanamadı diye cebinde 5 tl ile intihar edenler var ya boş kadro israfı ya
evde kalıp çocuk bakmayı kolay sanan birine laf anlatamam. Bir an önce büyüyüp kreşe verip çalışmak istiyorum 10 yıllık memurum ben dünkü memur değilim. Kreş yaşına gelince verip bir an önce işe dönmek istiyorum. 90 puanla atandım ben mühendisim. Atama yapmayan devlete sövün sövecekseniz.

Bunun benim ablamla mı yoksa kendi konunuz gibi canhıraş savunmanızla mı ilgisi var sizce? Ayrıca sçyüce bir şahsiyet olarak sizin meslepinizi bilemediğimiz ya da aklımızda tutamadığımız için çok özür dileriz. Bu ne büyük ayıptır size karşı!
Laf sokmaya kalktığımı söylüyorsunuz? Siz hiç dönüp kendi yanıtlarınıza baktınız mı? Eliniz belinizde insanlarla konuştuğumuzda insanlar geri adım atmayınca laf sokuldu diye feveran etmeyiniz.
Vallahi bu kez size papatya çayı öneriyorum 😅 zira ben burada hiç kimseyle tartışmadım benimle tartışmış olan varsa söylesin siz dan diye konunun sonunda geldiniz herşeyi çorba yaptınız mesleğimi söylemedim zaten aklınızda tutamazsınız memur değilim dedim çat çat her yazdığıma cevap verecekseniz bir zahmet konu akısındanda haberdar olun yanıtlayıp devam ettirmeyiniz lütfen 🥰

Yıllık izin almak amirin takdirindedir 10 sayfada bunu yazan sadece üç kişi var kafana göre izin alamazsın.

Amirinle konuşup ücretsiz izin planını anlatman gerekti önceden
Önceden söylemiştim zaten mesajlara bakarsanız yazdım öncesinde haberi olduğunu.

Haklısınız böyle saçma yorumlar görünce geriliyorum
Yok hamileymişssiniz geri aldım içmeyin siz gerilmeyinde bosverin bebisi strese sokmayın çok korkunç yorumlar yapanlar var siz daha hassassınızdır suan

Önceden söylemiştim zaten mesajlara bakarsanız yazdım öncesinde haberi olduğunu.
Öncesinde istediğiniz tarihleri onaylayıp sonradan mı vazgeçti? Eğer öyleyse müdür haksız tabi ama eğer siz sadece ben şu tarihlerde gidicem diye önceden haber verdiyseniz bu bir şey değiştirmez. Müdürün de buna ok demesi lazım. O kurumda sadece siz çalışmıyorsunuzdur diye düşünüyorum. Yaz ayları olduğu için başkaların istediği tarihle çalışabilir sonuçta.
Bu arada neden ısrarla ilk önce doğum iznini girmiyorsunuz? Yarım maaş almamak için mi?

Avrupa ülkelerinde çalışan annelere tanınan hakların yakında Türkiye'deki ne ki? Kafayı mı yediniz yav, size ne milletin üremesinden? Devlet veriyor bu hakkı, tabii ki kullanacak. Ne kadar ajite etmişsiniz, bir de bayılın isterseniz hahshshsh.

Müdür cebinden vermiyor maaşını ki zaten kadın da “ücretsiz” izne ayrılmış. Diğer memurluklarda nasıl oluyor bilmiyorum ama milli eğitimde yerine zaten başka birimden/okuldan birileri görevlendiriliyor ihtiyaç varsa. İş yüküne göre de parasını alıyor herkes. Diğer bazı kurumlarda da böyle. Sanırım konu sahibinin durumu böyle değil, ama zaten bu da onun sorunu değil. Burada kadının tek hatası yıllık izin düşüncesini önceden belirtmemesi.

İkinci ve son çocuğumu üç yıl önce doğurdum, o sayfayı kapattım. Ücretli izin isterse iki yıl olsun, birileri faydalanıyor ne güzel der geçerim. Burada da "özel sektörde niye yok, orada da olmalı" tartışması yerine kadının gece eşiyle rahat sevişmek varken neden ikinci çocuğu yaptığının lafı bile edilmiş. Hepi topu iki tane, kadına Suriyeli muamelesi yapılmış sgsgsgs. O kadroları boş yere işgal edip devletin sırtına yük olan o kadar insan var ki 30 yıllık çalışma süresinin üç yılını bebeklerine bakmak için kullanan bir annenin yükü onların yanında sıfır. Nüfus senaryolarına bakarsak Türkiye'yi pek iyi şeyler beklemiyor, o yüzden bu uygulamaların özel sektöre de inmesi lazım.

Herkesin annesi olmak zorunda mı ya olsa bile 60 yaşında insanlar bunlar bakabilecek mi ?
Hanımefendi, doğum izninizi kullanmak en doğal hakkınız kimse buna bir şey demiyor anladığım kadarıyla zaten diyemez de AMA çocuğunuz da olsa hastanız da olsa yıllık izinleri istediğiniz tarihe giremezsiniz! Sizin çocuğunuz var diye( ben de anneyim) başkaları izin tarihini size göre ayarlamak zorunda değil. Bakıcı tutarsınız olur biter. Bir çok anne bakıcı tutmak zorunda kalıyor sizin özelliğiniz nedir?

Sadece bu şekilde kadroyu dolduran kadınlar değil birçok hem kadın hem erkek memur devlete yük. İşleri güçleri yok boşa devletin parasını yiyorlar.

Herkes özel sektöre sallamış da her özel sektörü apartmandan bozma plaza sanıyorlar sanırım. Birçok özel sektör haklar konusunda daha kapsayıcı. Tabi ki keşke hem özel hem devlet nerede çalışan olursa olsun herkese aynı haklar verilse. Doğum izinleri babalara da bölüştürülse. O zaman bu kadar memnuniyetsiz insan olmazdı herhalde.

Kadın çocuğuna bakıyor işsiz güçsüz değil okumuş sınava hazırlanmış ve atanmış 💖
Doğum izni babalar içinde var tabi siz özel sektörü savunmak için yine bir bahane bulursunuz 💖 çalışın efendim en yüksek plazalar sizin çalıştığınız yer olsun her katta ayağınızı kaydıran çok olur ama yan hakkınız çoktur sizin yanlaya yanlaya kayarsınız 🤪

Öncesinde istediğiniz tarihleri onaylayıp sonradan mı vazgeçti? Eğer öyleyse müdür haksız tabi ama eğer siz sadece ben şu tarihlerde gidicem diye önceden haber verdiyseniz bu bir şey değiştirmez. Müdürün de buna ok demesi lazım. O kurumda sadece siz çalışmıyorsunuzdur diye düşünüyorum. Yaz ayları olduğu için başkaların istediği tarihle çalışabilir sonuçta.
Bu arada neden ısrarla ilk önce doğum iznini girmiyorsunuz? Yarım maaş almamak için mi?
Doğum iznini girmiyorsunuz derken ne demek istediğinizi anlamadım ? Sorduğunuz ücretsiz izinde eğer ayın 15ini bekletiyor kurum maaş al ver olmasın diye.

Doğum iznini girmiyorsunuz derken ne demek istediğinizi anlamadım ? Sorduğunuz ücretsiz izinde eğer ayın 15ini bekletiyor kurum maaş al ver olmasın diye.
Diğer soruma da cevap verseydiniz.
Müdürünüz daha önce istediğiniz tarihleri onaylamış mıydı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X