Doğum raporu parası

luckymum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2015
229
237
Merhaba güzel anneler;
Ben 3 nisan da doğum iznine ayrıldım bizim kız erkenci çıktı 35.haftamda 7 mayıs ta doğdu. Bu nedenle doğum iznim 23 temmuz da bitti. Doğum raporu parası için başvuru yapmıştım ama e devletten bakıyorum ne gelen var ne giden.. Emzirme parasını almıştım çok önceden..
Doğum raporu parasını alan var mı ne zaman aldınız?

Bir de ücretsiz izin için ne işlem yapmam gerekiyor bilen var mı? Yaz tatili sebebiyle muhasebeye ulaşamıyorum :KK54:

merhaba hanımlar ,
ben sigortalı çalışandım bir yıldır 5 aylık hamıleyım 2 hafta önce işten ayrıldım,
dogum parası ıcın tekrar sıgorta gırısımı bıryerlerde yaptırmayı dusunuyorum ,
sigorta bugune kadar 6000 tl maaşım üzerinden yattı şimdi mecburen asgari ücretten yatırıcam kendım ,
dogum parası alma hakkım mevcut olur mu sıgorta gırısı yaptıgımda onumuzdekı ay gırısımı yaptırmayı dusunuyorum ara vermıs olmam sorun olur mu bılgınız var mıdır?
sürec hakkndada bilgim yok tanıdık muhasebeci yok etrafımda bilgi alamıyorum yardımlarınızı rıca ederım.

canım doğum yaptığında son bir yıl içinde en az 90 gün priminin yatmış olması lazım işyeri değiştirmen önemli değil. ama doğum iznine ayrıldığında mutlaka sigortalı olman lazım.. ama doğum parası izne ayrılmadan son yatan maaşına göre hesaplanıyor malesef

canım doğum yaptığında son bir yıl içinde en az 90 gün priminin yatmış olması lazım işyeri değiştirmen önemli değil. ama doğum iznine ayrıldığında mutlaka sigortalı olman lazım.. ama doğum parası izne ayrılmadan son yatan maaşına göre hesaplanıyor malesef

teşekkür ederim canım :) 90 gunde sıkıntı yok zaten sevindim buna :)

X