Sağlık açısından normal doğuma engel sadece bebeğin doğum kanalına girmiş olması kilosu vs değil anne eğer kendini normal doğuma hazır hissetmiyorsa anksiyetesi varsa o da engel sayılabiliyorevham değil de bence bunu tercih konusu yapmanız garip geldi. sonuçta normal doğum asıl olandır. normal doğum uygun görülmez ise sezeryana yönelinir. şşu anda herhangi bi sıkıntı veya sğalık çısından engeliniz yokken sezeryana yönelmemelisiniz bence.
Siz yine tek örnek görmüşsünüz ben bu şekilde engelli olan 186 çocuk hikayesi dinledim maalesef
Kuzum özür dilerim kasten yapmadım tabi ki hayatın acı yanı sadece benim daha çok dezavantajım var tüm hamileliğim o ortamda geçti her gün onları görüp dinleyince insan 32. hafta raporuna safak sayıyorGunes sagolasin ya:)) zaten korkuyordum sen de iyi ki soyledin bunu:)))
Sezeryan sekli nasıldı genel mi spinal mi? Bende sezeryan olacağım onun için merak ettim. Birde o dezavantajları yasamamak göbek kalmaması için lateks korse giymek işe yarıyor diyorlarCanım tabii tamamen senin tercihin ama ben sezeryanda saydığın dezavantajların hiçbirini yaşamadım.Sadece onu söylemek istedim.Insallah 2.de de öyle sorunsuz geçiririm.Sende sağ salim atlatırsın inşallah.
aman allahım... tabi ki herşeyde risk var ama dediğin gibi önlemini alıp takdiri allaha bırakabiliriz. işin içinde olan birinden bunları duymak da epey korkutucu..Canım öncelikle sağlıklı gebelik süreci dilerim bende basından beri tereddütler içindeydim aynı şekilde düşünüyoruz.
Ben sonlara yaklaştım ve spinal sezeryana karar verdim sebebi sağlık sektöründeyim ve son 3 yılımın normal doğum komplikasyonları yüzünden zihinsel ve bedensel engelli olan çocuklarla geçmesi. Doktorum da zaten benim meslek grubumu asla normal doğuma ikna edemediğini belirtti oysa normal doğum destekleyen biri.
Elbette hersey Allahtan olacağı varsa kaderde bir imtihan varsa elbette olur ama insan yinede önlemi almak istiyor. Sezeryan olan çok tanıdığım var hiçbiri bahsettiğin dezavantajları yaşamadı
off inanılmaz... yazık vallahiSiz yine tek örnek görmüşsünüz ben bu şekilde engelli olan 186 çocuk hikayesi dinledim maalesef
şu anki doktoruma birçok referans sonucu gittim. anlayışlı sevecen bi doktor ama bazı anlar oluyor ki şüphe ediyorum.Doktoruna yeterince güvenmiyorsun ben sadece bunu anladım. Başka bir doktora gitmeye ne dersin? Bazı doktorlar daha güven verici olabiliyorlar.mesela 7 haftalık hamileyim bir yıllık çocuk isteme sürecinde 7 doktor gördüm ama şu an hiçbirisi benim doğumu düşüneceğim doktor değil. Hala hem aklıma yatacak hem güven verecek doktor arayışındayım.
inşallah sorunsuz geçer canım hayırlısyla. çok sağolCanım tabii tamamen senin tercihin ama ben sezeryanda saydığın dezavantajların hiçbirini yaşamadım.Sadece onu söylemek istedim.Insallah 2.de de öyle sorunsuz geçiririm.Sende sağ salim atlatırsın inşallah.
o korse için rahimde yapışıklık yapıyor diyorlarSezeryan sekli nasıldı genel mi spinal mi? Bende sezeryan olacağım onun için merak ettim. Birde o dezavantajları yasamamak göbek kalmaması için lateks korse giymek işe yarıyor diyorlar
allah kurtarsın canım. normal doğum en güzeli evet.. hayırlısı buymuş demek bebekler sağlıklı olsunlar da..İki bebeğimde de dönme olmadı 39. Haftanın sonlarına kdr beklenildi ve sezaryen oldum. Sütüm de o an geldi. İlki geneldi ve çok acı çektim sadece 1 gün. İkinci epiduraldi ve inanın doğum yaptım mı yapmadım mı anlamadım, ne doğumdan sonra ne de eve gelince. Şimdi yine hamileyim ve son haftalarım, epidural sezaryen olucam. Ama keşke bebeklerim dönseydi ve ben normal yoldan o güzel duyguyu yaşayabilseydim.
Hadi ya hiç duymamıştım ama toparlaması için bi çare bulmak lazımo korse için rahimde yapışıklık yapıyor diyorlar
Spinal oldu.Zaten doğumda 5 kilo gitmişti.5 kiloda 1 haftada gitti.Zaten çoğu kısmı ödem.Günlük yaşantımda hiç zorlanmadım.Hemen ayaklandım.Sezeryan sekli nasıldı genel mi spinal mi? Bende sezeryan olacağım onun için merak ettim. Birde o dezavantajları yasamamak göbek kalmaması için lateks korse giymek işe yarıyor diyorlar
Teşekkür ederim öyle yapacağımSana bi ebe olarak en etkili yorumu yapiyorum
İYİ OLACAĞINI DÜŞÜN VE EN ÖNEMLİSİ OLURUNA BIRAK.
doğum planli bişey degildir (2. Sezeryanlar, makat gelis vb sorunlu gebelikler dışında ) gebeler neye kendini yakın hissediyorlarsa genelde o yönde ilerliyor dogum şekilleri. İyiyi düşün ve iyiyi çağır.
haklısın herkesin yaşadığı deneyim farklı. amin inşallah hepimizeHerkesin cok farklı tecrübeleri var dogum konusunda , sezeryanda olsa normal dogumda olsa olumsuz hikayelere takılmamalıyız ,ben normal dogumdan korkmama ragmen normal dogum istiyordum fakat zorunlu sezeryan olacagım,bebeğim ve benim için hangi dogum şekli saglıklı olacaksa o olsun diyorum , güzel düşünelim güzel olsun :)
Kolay ve saglıklı dogumlarımız olsun inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?