amin sağolun. elimden geldiğince yürümeye çalışıyorumBuna doktorla karar verebilirsiniz doğrusu da bu zaten
Normal Doğum olacaksa ona göre bol yürüyüş ve kegel egzersizleriyle doğumu kolaylaştırabılırsiniz
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
kesi atılmıştır. kesinin iyileşme süreci nasıldı?
Ben sezaryanla Doğum yaptım. Sütüm hemen geldi. Bikaç. Saat sonra yürümeye başlattılar sonra da yatmadım devamlı yğrüdüm şükür toplasanız 4 gün yatmamışımdır sonra da Ayaga kalktım. Dikişlerde bir sorun olmadı şükür ayağımı üşütünxe inceden bi yanmam oluyordu o da bikaç haftaya geçti. Karnım da gidiyor hızlı kilo verdim. Ben cikcik memnun kaldım açıkcası. Normal Doğum tabi ki tavsiye. Ama onda da dikiş var tabi vajinal kaslar çok daha hızlı iyileşir tek kat dikiş aynı şey değil ama ben yaşamadım o yüzden bilmiyorum. Dogumuza henüz 4 ay ay var şimdilik düşünmeyin derim ben cünkü son an belli oluyor her şey. Ben normal Doğum diye bekledim 40 haftayım bitirdim ama hiç sancım yoktu ameliyata aldılar. Şimdi memnunun yani yine Doğum yapacaksam illa ki sezaryan olacak be hiç endişe etmiyorum. Allah yardımcınız olsun. İçinizi ferah tutun Allah yardım ediyor gerçekten okuduğumuz kulaktan duydugumuz kadar korkunc olmuyor. Hatta ne yalan söyleyim ben çok mutluydum ameliyattan çıkınca.merhaba. 5 aylık hamileyim. doğum şekline bir türlü karar veremiyorum. her iki doğum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
normal doğumu istiyordum başlarda. bebeğin ve benim sağlığım için. adı üstünde "normal doğum". ama eksileri de az değil:
*bebeğin uzun süren doğumda oksijensiz kalabilmesi, zekasına etki etmesi.
*bebeğin vakumla çekilmesi yada başka durumlardan dolayı omzunun çıkabilmesi, başının zedelenmesi
*vajinal yırtıklar.. üstüne oturduğumuz ve idrarımızı yaptığımız bölgenin dikişli olduğu düşüncesi çok ürpertici..
*vajina genişlemesi, mesane sarkması..
Sezaryen avantajları:
*bebeğin zedelenme riskinin en aza indirgenmesi.
*vajinaya dokunulmaması.
hepsi bu:))
dezavantajı daha çok gibi:
*bebeği hemen emzirememe
*rahim yeterince temizlenir mi?
*sonuçta bu bir ameliyat, iyileşme süreci daha uzun, riskleri daha çok. kesi yerinin iltihaplanması, dikişin açılması, acı çekme vb..
*yardımsız hareket edememe
*sütün az /gelmemesi
her iki doğumda da aynu gün ayağa kalkan veya haftalarca yatan var. biliyorum bünyeye göre değişiyor yaşanılanlar.
kafam çok karışık
annenin kendini toparlaması, bebeğin ciğerleri açısından evet daha sağlıklı. ama bebeğin oksijensiz kalması, kolunun çıkması yada kafasının zedelenmesi gibi riskleri de var
ne güzel geçmiş maşallah. allah bütün doğum yapacakların yardımcısı olsun. sağolunBen sezaryanla Doğum yaptım. Sütüm hemen geldi. Bikaç. Saat sonra yürümeye başlattılar sonra da yatmadım devamlı yğrüdüm şükür toplasanız 4 gün yatmamışımdır sonra da Ayaga kalktım. Dikişlerde bir sorun olmadı şükür ayağımı üşütünxe inceden bi yanmam oluyordu o da bikaç haftaya geçti. Karnım da gidiyor hızlı kilo verdim. Ben cikcik memnun kaldım açıkcası. Normal Doğum tabi ki tavsiye. Ama onda da dikiş var tabi vajinal kaslar çok daha hızlı iyileşir tek kat dikiş aynı şey değil ama ben yaşamadım o yüzden bilmiyorum. Dogumuza henüz 4 ay ay var şimdilik düşünmeyin derim ben cünkü son an belli oluyor her şey. Ben normal Doğum diye bekledim 40 haftayım bitirdim ama hiç sancım yoktu ameliyata aldılar. Şimdi memnunun yani yine Doğum yapacaksam illa ki sezaryan olacak be hiç endişe etmiyorum. Allah yardımcınız olsun. İçinizi ferah tutun Allah yardım ediyor gerçekten okuduğumuz kulaktan duydugumuz kadar korkunc olmuyor. Hatta ne yalan söyleyim ben çok mutluydum ameliyattan çıkınca.
off çok kötü olmuş. çok geçmiş olsun. inşallah herşey yolunda gider de sezeryan olmam..Normal doğumdan korktum sezeryan yaptım büyüklerim uyardı ama hiç dinlemedim ve cok cok pişmanım on beş gün yataktan kalkamadim çok feci ağrılarım oldu Allah im canımı al diye bagirdigimi biliyorum ilk iki gün bir ay süt gelmedi ağrılarımdan dolayi bebegimi kucağıma alamadım emziremedim sarılık oldu malesef halen dikiş yerlerim ağrıyor kemer kotun dugmesi degdimi ağrıyor soğuk alsam hele bu kış çok zor geçti halen kesi yeri kırmızı sis doktora gittim her beden farklı oluyo dedi keşke normal deneseydim olmadı yine sezeryan olurdum ikinci çocuk yapmak istemiyorum bu yüzden aynı ağrıları bir daha kaldıramam benim sürecim böyle geçti bu yüzden normali öneririm Rabbim doğal yol verrmisken tünel açmanın bir anlamı yok kızımın bir hafta önce bacağı kırıldı dok ilk sorduğu bana sezeryan m normal mi dedi keşke normal yapsaydin dedi bebeğin bağışıklık sistemi daha iyi gelişmiş oluyo çocuk doğarken bacaklariyla kendini iter buda bacak kemik ve kaslarının gelişimi için iyi dedi malesef sezeryan yaptım
çok teşekkğr ederimanlamsız geldi bana bunu düşünmeniz . Tercihe bırakılmamalı diye düşünenlerdenim bende .Doktorunuza güvenin ve normal se normal doğum yapın zaten zorunlu hallerde sezeryan olacaktır . Ben zorunlu sezeryan oldum sonrası da çok sancılı süreçti. Siz şu an gebeliğin iz in keyfini çıkarın. Sağlıklı doğumlar dilerim ...
herkes farklı süreçler yaşamış doğal olarak.. teşekkürler cvbınız içinSezeryan doğum yaptım.Zaten normal hiç istemiyordum.Doktorumun ısrarıyla bekledim.39. Haftada bebek tersti çatım dardı sancılarım başlamış ama ben farkında değildim hiç açılmam yoktu.Sezeryana karar verdi hemen doğuma girdim.Çok rahat geçti.Hemen sütüm geldi ogün ayağa kalktım.Hiç yatmadım öyle denildiği gibi.Korkmayın yani şimdiden doğumu düşünmeyin daha zaman var.Doğuma yakın doktorunuzla birlikte karar verirsiniz
öyle yapayım ben:) sağolunDaha 4 ayiniz var konu sahibi,zamanla saglik durumunuz neyi elverirse onu secersiniz. Doktorunuza guvenin ve karari ona birakin derim ,ben oyle yaptim pusman degilim. Sezeryan her bunyede farklidir. Sutum hemen geldi,ayni gun ayaga kalktim hatta yemek bile yaptim.
10-15 gün civarıydı yanlış hatırlamıyorsam içerden 3 dikiş vardı benim.normal doğum yapıp epizyotomi olan arkadaşlar, kesinin iyileşme süreci nasıldı?
ayy sağol ya:) ben normal olursa epidural bile almayı düşünmüyorum.liliyaa sevgili arkadaşım lütfen şimdiden doğum şeklini ya da acıları düşünüp düşünüp kendini de bebişini de rahatsız etme.
su akar yolunu bulur. hangisi sağlık açısından gerekliyse öyle olmalı.
zaten şöyle düşün, eğer bu bebeği taşımamız dünyaya getirmemiz mümkünse doğum yapmamız da elbette mümkün.
sen henüz doğum yapmadın hakkında hiçbir şey bilmiyorsun ama bebeğin ve vücudun herşeyi biliyor.
zamanı geldiğinde eğer sağlık açısından bir sıkıntı olmazsa kendini bırak ve vücudunu dinle.
eğer özel hastanede doğum olacaksa doula (doğum koçu) ile beraber yapmanı tavsiye ederim.
ben 40+5 'te 7cm'e kadar kendi sancımla, sonrası suni destekli normal doğumla aldım oğlumu kucağıma çok da memnunum. doğum koçum da annemdi bu arada
su gibi akan doğumlar nasib etsin Rabbim. sağlıcakla alın bebelerinizi kucağınıza...
Oho daha yolun yarisindasin simdiden dogum.secenekleri seviyosun.canim oncelikle yaradan eger yazdiysa herturlu basina gelcek olan gelir.simdi doktorlar hic bir riske atmiyorlar bebegi.normal dogum oldugunda bile kalp atislarindan bebegin durumu izlem altinda oluyo.sen normal dogumdan korktufundanmi secenek ariyosun . Bebek icinde senin icinde sen saglikli durum normal dogum.merhaba. 5 aylık hamileyim. doğum şekline bir türlü karar veremiyorum. her iki doğum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
normal doğumu istiyordum başlarda. bebeğin ve benim sağlığım için. adı üstünde "normal doğum". ama eksileri de az değil:
*bebeğin uzun süren doğumda oksijensiz kalabilmesi, zekasına etki etmesi.
*bebeğin vakumla çekilmesi yada başka durumlardan dolayı omzunun çıkabilmesi, başının zedelenmesi
*vajinal yırtıklar.. üstüne oturduğumuz ve idrarımızı yaptığımız bölgenin dikişli olduğu düşüncesi çok ürpertici..
*vajina genişlemesi, mesane sarkması..
Sezaryen avantajları:
*bebeğin zedelenme riskinin en aza indirgenmesi.
*vajinaya dokunulmaması.
hepsi bu:))
dezavantajı daha çok gibi:
*bebeği hemen emzirememe
*rahim yeterince temizlenir mi?
*sonuçta bu bir ameliyat, iyileşme süreci daha uzun, riskleri daha çok. kesi yerinin iltihaplanması, dikişin açılması, acı çekme vb..
*yardımsız hareket edememe
*sütün az /gelmemesi
her iki doğumda da aynu gün ayağa kalkan veya haftalarca yatan var. biliyorum bünyeye göre değişiyor yaşanılanlar.
kafam çok karışık
İlk 3 gün acıyor. Rahat oturamıyorsun. Ama oturabiliyorsun. Ayağa kalkıp işini gücünü hallediyorsun. Dayanılmaz bir acı değil, başağrısı gibi düşünün. 3-4 gün sonra kaşınmalar başlıyor ve dikişler kaynıyor. Ben acıda değil de kaşınma evresinde dellenmiştim. Koparasın geliyordu orayı:) her tuvaletten sonra batikon ve gazlı bez uygulayınca hızlı iyileşiyor. 1 hafta sonra acı kalmadı. 1 ay sonra da dikiş kalmadı.4 ay oldu. Şimdi eskisi gibi işte:)normal doğum yapıp epizyotomi olan arkadaşlar, kesinin iyileşme süreci nasıldı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?