doğum şekli

liliyaa

🌼
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
9.389
16.079
248
merhaba. 5 aylık hamileyim. doğum şekline bir türlü karar veremiyorum. her iki doğum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
normal doğumu istiyordum başlarda. bebeğin ve benim sağlığım için. adı üstünde "normal doğum". ama eksileri de az değil:

*bebeğin uzun süren doğumda oksijensiz kalabilmesi, zekasına etki etmesi.
*bebeğin vakumla çekilmesi yada başka durumlardan dolayı omzunun çıkabilmesi, başının zedelenmesi
*vajinal yırtıklar.. üstüne oturduğumuz ve idrarımızı yaptığımız bölgenin dikişli olduğu düşüncesi çok ürpertici..
*vajina genişlemesi, mesane sarkması..

Sezaryen avantajları:
*bebeğin zedelenme riskinin en aza indirgenmesi.
*vajinaya dokunulmaması.
hepsi bu:))

dezavantajı daha çok gibi:
*bebeği hemen emzirememe
*rahim yeterince temizlenir mi?
*sonuçta bu bir ameliyat, iyileşme süreci daha uzun, riskleri daha çok. kesi yerinin iltihaplanması, dikişin açılması, acı çekme vb..
*yardımsız hareket edememe
*sütün az /gelmemesi

her iki doğumda da aynu gün ayağa kalkan veya haftalarca yatan var. biliyorum bünyeye göre değişiyor yaşanılanlar.

kafam çok karışık

Son düzenleme:
Dogum seklinin tercihe birakilmasi da bir bizim gibi geri kalmis ulkelerde mevcut
Dogum olagan seyrinde baslar, gerekirse sezaryen olur. Olmasi gereken bu yani. Bizde masallah bebek gorundugu andan itibaren basliyor muhabbeti.
Siz bunlara kafayi takmayin daha cok var, o zaman geldiginde düşünülür

Normal dogum yapabiliyorsaniz ne ala ama ben kendi istegimle sezeryan oldum ve hic pisman degilim.
Spinal anestezi oldum. Tek aciyi anestezinin etkisi gecmeye basladigi zaman cektim ve ilk ayaga kalktigimda. Ama dayanilamayacak bir agri degildi.
Onun disinda hastaneden ertesi gun ciktim ve sadece ilk gun destek alarak kalktim. Sonraki gun her seyi kensim yaptim hicbir destek almadan.
Sutum ayni gun geldi ama azdi. Suan hala az o benle alakali bir durum.
Dogum sekline duruma gore doktorla karar verirsiniz zaten.

Benim konum bu:)) ben de aynen senin gibi liste yaptim :)) listen hosuma gitti ve hekim hatasi vs yuzunden bebegin zarar gormesi en buyuk korkularimdan birisi cunku arkadasimin yegeni bu yuzden tamamen saglikli bir bebekken, engelli oldu.

Doğum şekline siz değil bebeğiniz karar verir.

Sezaryenle doğum yapan bir kadın olarak söyleyeyim, sezaryen bir doğum şekli değildir.
Normal Doğum olmuyorsa yada riskli ise bebeğin ve annenin hayatını riske atmamak için yapılan müdahaledir.

İkisinin de anne ve bebek açısından riskleri var.
Bunları kıyaslamak doğru değil.
Mesela ikisinde de komplikasyon sonucu ölüm olabilir. ama ölürüz diye dogurmamazlık yapmıyoruz...

Benim konum bu:)) ben de aynen senin gibi liste yaptim :)) listen hosuma gitti ve hekim hatasi vs yuzunden bebegin zarar gormesi en buyuk korkularimdan birisi cunku arkadasimin yegeni bu yuzden tamamen saglikli bir bebekken, engelli oldu.
Ay allah korusun.. işte en büyük korkum o.. kendimi de geçtim, bebeğimi dünyaya onun açısından en konforlu şekilde dünyaya getirmek en büyük isteğim. bu onun hakkı.
peki doğum yaptın mı?

Ben de 5 buçuk aylık hamileyim. Doğum konusunu hiç düşünmüyorum. Doktoruma bıraktım ve bu konu hakkında hiç konuşmadık. Hakkımızda hayırlı ve sağlıklı olan neyse o olsun modundayım :)

X
Ay allah korusun.. işte en büyük korkum o.. kendimi de geçtim, bebeğimi dünyaya onun açısından en konforlu şekilde dünyaya getirmek en büyük isteğim. bu onun hakkı.
peki doğum yaptın mı?

Yok yapmadım ama normal doğum yapamam zaten sanırım çünkü miyom ameliyatı da olmam lazım, ve sezeryan ile ikisi de aynı anda olmuş olacak.

Ben de aynı zamanda bu doğum komplikasyonlarından korkuyorum arkadaşımın yeğenini öğrendikten sonra, tabi istisnadır bu olan ama yinede bır çekınce oluştu bende.

Hamileliğimin başından beri normal doğum istiyordum, tahmini doğum tarihinin sabahında da sancım tuttu. Ama bebeğim doğum kanalına giremediği için sezeryana alındım. Tam 24 saat doğum sancısı çektim. Buna rağmen normal doğum sezeryanın yanında ballı lokma tatlısı. Ameliyattan sonraki o acılar, ağrılar, yardımsız hareket edememe, o kalan göbek vs bir insan bile isteye kendine bu kötülüğü neden yapar hiç bir zaman anlamayacağım.

allah yardımcısı olsun. bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah

en iyi norml dogum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…