herşey yolunda giderse normal doğum istiyordum ama eksileri korkutuyor beni. doğum sancısı umrumda bile değil.Doktor karar vermeli zaten doğum şekline.
Hamileliğin gidişatına da bağlı.
Hiç kafanı bulandırma, bir şekilde çıkıyor.
ikisinin avantajları ve dezavantajları var çünkü. yoksa normal doğumun daha sağlıklı olduğunun bilincindeyim.normal doğum için bi engel yoksa serzeryanın tercih konusu yapılmasına anlam veremedim.
merhaba. 5 aylık hamileyim. doğum şekline bir türlü karar veremiyorum. her iki doğum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
normal doğumu istiyordum başlarda. bebeğin ve benim sağlığım için. adı üstünde "normal doğum". ama eksileri de az değil:
*bebeğin uzun süren doğumda oksijensiz kalabilmesi, zekasına etki etmesi.
*bebeğin vakumla çekilmesi yada başka durumlardan dolayı omzunun çıkabilmesi, başının zedelenmesi
*vajinal yırtıklar.. üstüne oturduğumuz ve idrarımızı yaptığımız bölgenin dikişli olduğu düşüncesi çok ürpertici..
*vajina genişlemesi, mesane sarkması..
Sezaryen avantajları:
*bebeğin zedelenme riskinin en aza indirgenmesi.
*vajinaya dokunulmaması.
hepsi bu:))
dezavantajı daha çok gibi:
*bebeği hemen emzirememe
*rahim yeterince temizlenir mi?
*sonuçta bu bir ameliyat, iyileşme süreci daha uzun, riskleri daha çok. kesi yerinin iltihaplanması, dikişin açılması, acı çekme vb..
*yardımsız hareket edememe
her iki doğumda da aynu gün ayağa kalkan veya haftalarca yatan var. biliyorum bünyeye göre değişiyor yaşanılanlar.
kafam çok karışık
Ay allah korusun.. işte en büyük korkum o.. kendimi de geçtim, bebeğimi dünyaya onun açısından en konforlu şekilde dünyaya getirmek en büyük isteğim. bu onun hakkı.Benim konum bu:)) ben de aynen senin gibi liste yaptim :)) listen hosuma gitti ve hekim hatasi vs yuzunden bebegin zarar gormesi en buyuk korkularimdan birisi cunku arkadasimin yegeni bu yuzden tamamen saglikli bir bebekken, engelli oldu.
ikisinin avantajları ve dezavantajları var çünkü. yoksa normal doğumun daha sağlıklı olduğunun bilincindeyim.
doktorlara da pek güven olmuyır. herşey yolundaysa bile sırf kendi işlerine geldiği için Sezaryena yönlendirebiliyorlarDoktor karar vermeli zaten doğum şekline.
Hamileliğin gidişatına da bağlı.
Hiç kafanı bulandırma, bir şekilde çıkıyor.
amin inşallah allah hayırlısıyla kurtarsın:)Ben de 5 buçuk aylık hamileyim. Doğum konusunu hiç düşünmüyorum. Doktoruma bıraktım ve bu konu hakkında hiç konuşmadık. Hakkımızda hayırlı ve sağlıklı olan neyse o olsun modundayım :)
yazdım ya:) bebek daha rahat doğuyor. komplikasyonlar daha az.e normal doğum daha sağlıklı ise neden sezeryan?
Ay allah korusun.. işte en büyük korkum o.. kendimi de geçtim, bebeğimi dünyaya onun açısından en konforlu şekilde dünyaya getirmek en büyük isteğim. bu onun hakkı.
peki doğum yaptın mı?
allah yardımcısı olsun. bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallahX
Yok yapmadım ama normal doğum yapamam zaten sanırım çünkü miyom ameliyatı da olmam lazım, ve sezeryan ile ikisi de aynı anda olmuş olacak.
Ben de aynı zamanda bu doğum komplikasyonlarından korkuyorum arkadaşımın yeğenini öğrendikten sonra, tabi istisnadır bu olan ama yinede bır çekınce oluştu bende.
en iyi norml dogummerhaba. 5 aylık hamileyim. doğum şekline bir türlü karar veremiyorum. her iki doğum şeklinin de avantaj ve dezavantajları var.
normal doğumu istiyordum başlarda. bebeğin ve benim sağlığım için. adı üstünde "normal doğum". ama eksileri de az değil:
*bebeğin uzun süren doğumda oksijensiz kalabilmesi, zekasına etki etmesi.
*bebeğin vakumla çekilmesi yada başka durumlardan dolayı omzunun çıkabilmesi, başının zedelenmesi
*vajinal yırtıklar.. üstüne oturduğumuz ve idrarımızı yaptığımız bölgenin dikişli olduğu düşüncesi çok ürpertici..
*vajina genişlemesi, mesane sarkması..
Sezaryen avantajları:
*bebeğin zedelenme riskinin en aza indirgenmesi.
*vajinaya dokunulmaması.
hepsi bu:))
dezavantajı daha çok gibi:
*bebeği hemen emzirememe
*rahim yeterince temizlenir mi?
*sonuçta bu bir ameliyat, iyileşme süreci daha uzun, riskleri daha çok. kesi yerinin iltihaplanması, dikişin açılması, acı çekme vb..
*yardımsız hareket edememe
*sütün az /gelmemesi
her iki doğumda da aynu gün ayağa kalkan veya haftalarca yatan var. biliyorum bünyeye göre değişiyor yaşanılanlar.
kafam çok karışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?