Eşinizle vakit geçiriyor musunuz?
Veya 3 kişilik ailenizle vakit geçiriyor musunuz?
Görümceni gönderebilmek gibi bir ihtimalin yoksa ,o ev senin evin ve evin kurallarını özellikle bebek yönünden sen belirle. Eller yıkanmadan bebeğe dokundurma, hasta olan eşin bile olsa bebeğe yaklaştırma.Emzireceğin zaman odadaysa çıkmasını iste.Böyle içine ata ata devam edersen alimallah sütün kesilir.psikolojin bozulur.
22 aylık kızım var benden ve kızımdan izin almadan kimse öpemez.öyle alıştırdım herkesi. Tavsiye ederim çok iyi oluyor.
Doktorun söylediğini hatırlatarak ellerini yıkmayanı ve hasta olanı uzak tut bebeğinden.Doktor eşimin önünde birinden mikrop kaptığını söyledi Allahtan. Açıkça söyledim ona ellerini yıkamadan yaklaştığını, hastayken dahi nefesini yüzüne verdiğini. Artık eşim dahi kimseye yaklaştırmayacam zaten ona da açıkça söyleyeceğim bebeğimin hassas bi dönemde olduğunu. Kırılmasın dedikçe ben mahvoldum sütüm azaldı artık(
Eşimle başbaşa kalamıyorum artık. Haftasonları programlarımzda bile 4 kişiyiz. Büyük bir kızım var anlayacağınız. Şaka gibi...
Hormonal olabilir mi doğum sonrası buna benzer şeyler okumuştum. E bide evde misafir var. Yakınlaşacaksanızda mümkün olamaz. Ben nedense soğuduğunuzu sdüşünmedim psikolojik gibi geldi
Eşimle tartışmalı oşduğumuz bi dönemim sonunda barıştığımızda işten eve gelmesini dahi istemezdim yani barışmamıza rağmen istemezdim. İnsan içinde bulunduğu duruma alışıyor hemen. Psikolojik olarakta yorgun iseniz daha da etkileniyorsunuz. Sanki bu yorgunluğa (çocuk ve görümce de dahil) o sebep olmuş gibi içten içe bilinç altında ondan uzaklaşıyorsunuz. Uzak olunca dinleniyormuşsunuz gibi o gelince yorucu bi karmaşa olacakmış gibi.Uzun süredir başbaşa kalmadığımız için yaklaşamıyoruz birbirimize zaten. Birlikte bi sosyal aktivitemiz dahi yok. Zamanla artık alıştık ikimizde birbirimize uzak olmaya. Şimdi fırsatımız olsa da değerlendirmiyoruz ondan uzak olmak daha güzel geliyor bana. İçimden gelmiyor yakınlaşmak onunla konuşmak bile. Soğudum yani.
Eşimle tartışmalı oşduğumuz bi dönemim sonunda barıştığımızda işten eve gelmesini dahi istemezdim yani barışmamıza rağmen istemezdim. İnsan içinde bulunduğu duruma alışıyor hemen. Psikolojik olarakta yorgun iseniz daha da etkileniyorsunuz. Sanki bu yorgunluğa (çocuk ve görümce de dahil) o sebep olmuş gibi içten içe bilinç altında ondan uzaklaşıyorsunuz. Uzak olunca dinleniyormuşsunuz gibi o gelince yorucu bi karmaşa olacakmış gibi.
Ama birkez dinlenip yakınlaşınca bunlar geçiyor umarım sizinde böyle olur mutlu olursunuz
Böyle yapmayın küçük küçük adımlarla yaklaşın eşinize.Sarılın arada ,ne bileyim kaçamakça öpücük kondurun.Aranızdaki etkileşimi yavaş arttırın ki soğukluğunuz kalıcı olmasın. Geçiyor bu sıkıntılar yeter ki siz biraz zorlamayla bile olsa adım atın.Sağlıkla mutlulukla büyütün bebeğinizi.Ahh kızlar ahh gerçekten çok kötüyüm içime atıyorum çünkü kimse beni anlamıyorbabamın evine geliyorum burada daha rahatım ama bu kez aklım evde kalıyor hem gitmek istemiyorum hemde daha 2 senelik mutlulukla hayallerle dizdiğim yuvama girmek istememem beni kahrediyor
Kaç senelik bu okul
Ne kadar kalacak ki daha
Böyle yapmayın küçük küçük adımlarla yaklaşın eşinize.Sarılın arada ,ne bileyim kaçamakça öpücük kondurun.Aranızdaki etkileşimi yavaş arttırın ki soğukluğunuz kalıcı olmasın. Geçiyor bu sıkıntılar yeter ki siz biraz zorlamayla bile olsa adım atın.Sağlıkla mutlulukla büyütün bebeğinizi.
Eşinizden değil şuan içinde bulunduğunuz heyecansız tekdüze ve yupratıcı derecede yorgunluk içeren hayatınızdan sıkılmışsınız. Ama aynı zamanda da alışmışsınız küçük çaplı depresyonda gibisiniz biyandan bişeyler ters gidiyor farkındasınız ama biyandanda bundan kurtulmak istemiyorsunuz. Eşiniz size yaklaşırsa bu durumdan çıkacak olmaktan da korkar duruma geliyorsunuz. Ben bunu kendimr bakarak gidermiştim. Zorla dışarı çıkarak zorla süslenerek alışveriş yaparak. Sizi heyecanlandıracak en ufak bişey sizde aksi bi istek uyandıracaktır. Ve vücut bu hissin devamını isteyecektir sizden. Ço çabuk duygu değişimi yaşayan biriyim oyğzden anlayabiliyorum artık ne neden olurEvet tamda anlattığınız gibi ama bizde görümce faktörü de olduğu için yakınlaşmak gibi bi durumumuz olmuyor o yüzden daha çok uzuyor bu durum. Başbaşa yemek yemelerimizi bile özlüyorum bazen. Babamın evine geldiğimde dönmek istemiyorum kalabildiğim kadar kalıyorum. Elimde olsa sene bitene kadar da dönmem.
İyide onun istemesiyle olacak iş mi oHaziran'a kadar işte. 1 senesi kaldı bitirmeye evlendiğimiz için son seneyi bizde geçirmek istiyor. Ailesi uzakta.
Eşinizden değil şuan içinde bulunduğunuz heyecansız tekdüze ve yupratıcı derecede yorgunluk içeren hayatınızdan sıkılmışsınız. Ama aynı zamanda da alışmışsınız küçük çaplı depresyonda gibisiniz biyandan bişeyler ters gidiyor farkındasınız ama biyandanda bundan kurtulmak istemiyorsunuz. Eşiniz size yaklaşırsa bu durumdan çıkacak olmaktan da korkar duruma geliyorsunuz. Ben bunu kendimr bakarak gidermiştim. Zorla dışarı çıkarak zorla süslenerek alışveriş yaparak. Sizi heyecanlandıracak en ufak bişey sizde aksi bi istek uyandıracaktır. Ve vücut bu hissin devamını isteyecektir sizden. Ço çabuk duygu değişimi yaşayan biriyim oyğzden anlayabiliyorum artık ne neden olur
ben bunun içgüdüsel olduğunu düşünüyorum. sanki evladımızla ilgilenmemiz ve ondan kopmamamız için harekete geçen bir içgüdü... hatırlıyorum ilk zamanlar bana da eşimin ve çevremin her hareketi batardı. ne garip duygular...
hormonal olduğunu düşünüyorum. sonuçta 9 ay boyunca salgılanmayan bazı hormonlar harekete geçiyor. Mesela hamilelik boyunca saçımız dökülmez sonra avuç avuç gider. Adet görememe de var. (ben doğumdan 8-9 ay sonra ilk adetimi oldum) Bir de bende bunlara ek olarak hamilelik sonrası hipertiroidi çıkmıştı ki onun da üzerimde çok etkisi oldu. Bebek söz konusu olduğunda altını bile kimseye değiştirtmezdim pars gibi bişey olmuştum
"ben bunları hiiiç yaşamadım" diyen olursa saygı duyarım ne mutlu, ama hormon başka bişey kadınların tüm hareketlerini etkiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?