Doğum sonrası heyet raporu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
işte o aralarda alınacak raporlar kurumca çoook büyük sıkıntı doğurur benim için.. diyorum ya rabbim doğru yolu göstersin..
işte tamda mesele bu ben inanmıyorum bir çok kişi aynı durumda olsa aynı düşünceleri taşımam desin.. bir yol bulmaya çalışmam desin.. inanmıyorum.. ha doğrumu değil..

Zaten biz bunu yapıp bunu haklı göstermek için bir ton kılıf bulmaya çalışan ve bu yaptıkları hata ile kasılan kişileri eleştiriyoruz. Yapmayana neden laf edelim ki?

inanın sizin adınızada en az sizin kadar üzüldüm.. 5 yıl kendimi paraladım öğretmenlik için.. olmadı... 2010 yılında 90-90 yaptım sıfır matematikle ful çıkardım atanamadım.. olmadı.. çok şükür bir işim var .. isyan etmiyorum artık.. söyledikleriniz ne kadar güzel aldıkları maaş tatilleri ama ben geçemedim o sınavı geçemedim o hakkıda alamadım yapacak bişey yok.. şimdi 2300 liraya cezaevinde deli gibi çalışan bi memurum.. zaten en başta söyledim yaptığım doğru değil yüreğim sıkışıyor bir yol bulmaya çalışıyorum diye.. kul hakkı kim ister o vebale girmeyi.. ama şartlar .. aylardır ne yapacağımı düşünüyorum ki ben

Evet,
Mesela hamileyken kemerler sıkılıp kenara biraz para atılabilir, bu para ile de izin birkaç ay uzatılabilir.
Bu bile bir çözümdür.

eğerki evladın kreşten dönüş saati 3 4 saat evde olacaksa sorun olmaz diye tahmin ediyorum
anneniz ne diyor bu duruma peki

ben senin samimiyetine inandım en başından beri.
Sen niyetini güzel tuttuktan sonra emin ol Allah yardım eder. Bu da imtihan aslında. Hayatın basit rutini gibi ama değil özünde..
Su akar, yolunu bulur merak etme.

Hak etmediğiniz bir maaşı almak için başvuracağınız yolu nasıl da masum bir kılıfla anlatmışsınız , tebrik ederim.

Tuzu kuru diye tabir ettiğiniz BenIpek , özel sektörde 15 yıldır çalıştığını yazmış. Onun yazdıkları sizin haksız yere çıkarlarınız için heyet raporunu suistimal etmenizle alakalı. Buradan nasıl tuzu kuru kanısına vardınız ?

sorma bu konularda o kadar yaram var ki durduk yere gözlerim doluyor diye forumda okumuyorum bile artık ama bu konu artık bardak taşırdı bende.

Ablam da çocuğu 3 aylıkken işe geri dönmek zorunda kaldı.
Yeğenim baya büyüdü ama ablamın o zamanlar aklına geldiğinde hemen gözleri dolar.

yıyın bıtırın devletı her yonden somurun !
szn yerınızde olmak ısteyen ısınıde hakkıyla yapacak cok ınsan var umarım szn gıbıler desıfre edılır ve atılır memurluktan!
orda durun işte haddiniz değil kimsenin hangi işi hakkıyla yapıp yapmadığını sorgulamak.. okumadınız sanırım yazdığım her kelimede bunu yapmanın doğru olmadığını bir şekilde çıkış yolu bulmaya çalıştığımı anlatıyorum... herkesin görüşünede saygım sonsuz.. ama siz haddinizi aşıyorsunuz kusura bakmayın.. kaç kişi varmış acaba düşük yapa yapa işe gelen.. ben varım mesela.. hemde evladımı riske atarak..
eğerki evladın kreşten dönüş saati 3 4 saat evde olacaksa sorun olmaz diye tahmin ediyorum
anneniz ne diyor bu duruma peki
kızım 12 de kreşten çıkıyor.. onuda annem almak durumunda bazen eşim.. annem bakarım diyor elinden gelenide yapar ama yanına yardımcı istemiyor sorun o..

hakem hastaneye sevini isterlerse ne yapacaksın? çalıştığın yerdekiler hukuku iyi bilen kişiler.. suçlu durumuna düşme. iyi düşün.

hem annenizin isteği olsun kızınızı servise verin o alsın o bıraksın hem 2 işe koşmamış olur

Ablam da çocuğu 3 aylıkken işe geri dönmek zorunda kaldı.
Yeğenim baya büyüdü ama ablamın o zamanlar aklına geldiğinde hemen gözleri dolar.
cidden çok zor.
evet benim annem beni 40 günlükken bırakıp işe gitmiş zamanında.
hala ağlayarak anlatır.
iş yerinde göğüslerim şişer sütüm tişörtüme geçerdi diye.

Hani büyüklerimiz der ya " gel alnından öpeyim " , yorumunu okuduğumda hissettiğim tam olarak bu.

Benim kayınvalidem de yardımcı istemiyordu, ev işini bile ben yaparım diyordu, ben yine de ev işleri için birini buldum, haftada bir gün gelmesine rağmen kayınvalidem şuan alıştı, zaten yapamazdım işleri diyor. Bence yardımcı fikrine alıştırmaya çalışın. 3 çocuk varsa sonrasında bile size gerekecek.

cıkıs yolunu sahte rapor alarak haketmedıgınız maası alarak saglıyorsanız devletın sıze verdıgı gorevede layık degılsınız bu kdr acık ve net ! asıl sızın haddınız degıl devletı dolandırmak !

sorma bu konularda o kadar yaram var ki durduk yere gözlerim doluyor diye forumda okumuyorum bile artık ama bu konu artık bardak taşırdı bende.
benim konum bardağını taşırmış ve senin yaşadıklarını en iyi ben anlıyorum.. ne kadar canın yandığını biliyorum.. en kötüsü ne biliyormusun.. benim her okul zilinde gözlerim doluyor.. kimse hakettiğini yaşamıyor..
ben senin samimiyetine inandım en başından beri.
Sen niyetini güzel tuttuktan sonra emin ol Allah yardım eder. Bu da imtihan aslında. Hayatın basit rutini gibi ama değil özünde..
Su akar, yolunu bulur merak etme.
üzüldüğüm nokta bu.. inan bana.. asla aklımdan geçmezdi bu durum.. okadar dardayım ki oturup ağlıyorum bazen ne yapcam diyorum.. şuan ayaklarım davul gibi üzerine basamıyorum ameliyatım zorlanıyor daha bir yıl oldu sezeryan olalı.. karnım büyüdükçe dikişlerim acıyor ki yırtılma olasılığı var ama ben bırak raporu yıllık iznimi kullanamıyorum.. evet imtihan ediliyorum.. ama insanlar acımasızca yargılıyor.. yaptığım caiz değil inancıma ters her duamda allahım beni bunu yapmak zornda bırakma diyorum.. gerçekten acımasızca yargılamak dışardan çok kolay acaba yargılayanların kaç tanesi okadar yürekli olurda tüm ihtimalleri reddeder onu bilmiyorum işte

E niye gittiniz ki rapor alsaydınız. Hakkınızken almıyorsunuz :)

cidden çok zor.
hala ağlayarak anlatır.

Aslında bence konu sahibi de bu tarz zorlukları görerek böyle bir çözümü düşünüyor. Zaten 2 çocukta ne çektiğini o bilir. Çevresinde de bu çözümü normalleştiren kişiler varsa ve teşvik ediliyorsa bu psikolojide olması normal.
Ama işte doğru dediğimiz şey genelde zor olan seçimi yapmak oluyor.
Ben kişisel yorumlardan kaçıyorum ama maalesef ki hak hukuk anlayışımız çok yanlış yöne gidiyor toplum olarak.

Bu ülke de o kadar çok HIRSIZ varken küçük bi bebeğin Boğaz'ından 2 damla anne sütü geçmiş ağladığında sıcacık anne kucağını bulmuş bundan güzel ne var ....

Al arkadaşım raporunu boşver onu bunu bizim milletimiz ahkam kesmede bi numara hepsi eleştirir akıl verir... Bu iş Allah la kul Arasında ...

Diğer arkadaşlar da gidin haram hırsızlık hak yeme vs gibi konuşmaları doğum iznini 8 hafta ile sınırlandıranlara sorun....

Evde annesinin kokusuna hasret bebeden değil ...

Ha bu arada heyet raporu öyle zor ALINAN bişi değil burda bi doktor yazar diğerleri sadece imzalar ...

hakem hastaneye sevini isterlerse ne yapacaksın? çalıştığın yerdekiler hukuku iyi bilen kişiler.. suçlu durumuna düşme. iyi düşün.
onu yapmazlar ama beni süründürür olmadık işlere verirler..
hem annenizin isteği olsun kızınızı servise verin o alsın o bıraksın hem 2 işe koşmamış olur
bulunduğum yerde servis yok ne yazıkkı..
cidden çok zor.
hala ağlayarak anlatır.
eminim anneniz o anda elinden geleni yapardı bişeyide düşünmezdi evlat söz konusu ..
diyorumya eminim siz tüm bu haklarınız olsa hiç birini kullanmazdınız siz mükemmelsiniz.. kusura bakmayın.. ben okadar olamadım..
E niye gittiniz ki rapor alsaydınız. Hakkınızken almıyorsunuz :)
alamadım.. çünkü çalıştığm bürodaki üç arkadaşım yıllık izindeydi.. ay sonuydu yapılacak dünya iş ve ödeme bekleyen firmalar vardı.. devletin işi aksamamalıydı..

Her hırsızlık hikayesi için benzer kılıf ve bahaneler bulunabilir. Doğum izninden sonra ücretsiz izin hakkı olmasına rağmen , maaşım olmadan olmaz deyip aslı olmayan heyet raporunu almanın savunulacak bir yönü yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…