- 30 Ocak 2009
- 1.221
- 574
- 323
- 41
- Konu Sahibi buket_asude
-
işte o aralarda alınacak raporlar kurumca çoook büyük sıkıntı doğurur benim için.. diyorum ya rabbim doğru yolu göstersin..Benim çocuk yapmama sebeplerimden biri de bu
Annem ve kv yok
Hiç kimsemiz yok bulunduğumuz şehirde
Ücretsiz izin alsam eşimin maaşla geçinmemiz mümkün değil
Ee bu durumda imkansız yani :)
Bence heyet yerine işe başlayıp 20 gün rapor tekrar işe gelip 1 gün sonra tekrar 20 gün rapor şeklinde idare edin. 3 saat süt izni var zaten bildiğim kadarıyla. Öğledrn sonra çıkar gidersiniz evinize.
işte tamda mesele bu ben inanmıyorum bir çok kişi aynı durumda olsa aynı düşünceleri taşımam desin.. bir yol bulmaya çalışmam desin.. inanmıyorum.. ha doğrumu değil..Rencide olacak bir şey yok bence.
Bunun adı hırsızlık.
Ama şunu iddia edemiyorum, aynı zorlukları yaşasam ve aynı imkan bende olsa kesinlikle yapmam diyemem, aynı durumda değilim bilemiyorum. Arkadaşlar çaresiz kalmış olabilirler, buraya anlatmadıkları başka dertleri olabilir. Ama bu olayın yanlışlığını değiştirmez ki. Bunun dışında imkanı olan herkes yapıyor demek de hiç doğru değil, yapmayan da nice insan var.
Kendi yanlışlarımıza kılıf bulmayalım. Normalleştirmeyelim.
Zaten biz bunu yapıp bunu haklı göstermek için bir ton kılıf bulmaya çalışan ve bu yaptıkları hata ile kasılan kişileri eleştiriyoruz. Yapmayana neden laf edelim ki?
inanın sizin adınızada en az sizin kadar üzüldüm.. 5 yıl kendimi paraladım öğretmenlik için.. olmadı... 2010 yılında 90-90 yaptım sıfır matematikle ful çıkardım atanamadım.. olmadı.. çok şükür bir işim var .. isyan etmiyorum artık.. söyledikleriniz ne kadar güzel aldıkları maaş tatilleri ama ben geçemedim o sınavı geçemedim o hakkıda alamadım yapacak bişey yok.. şimdi 2300 liraya cezaevinde deli gibi çalışan bi memurum.. zaten en başta söyledim yaptığım doğru değil yüreğim sıkışıyor bir yol bulmaya çalışıyorum diye.. kul hakkı kim ister o vebale girmeyi.. ama şartlar .. aylardır ne yapacağımı düşünüyorum ki benTesadüfe bakın ki ben de öğretmenlik mezunuyum ve bölümüm gereği düz memurluklarda da alımım az olduğu için mecburen özel sektörde ekmek paramı kazanmaya çalışıyorum.
Emek karşılığının alınmaması ne demek ben de iyi bilirim. Meslektaşlarımız 2 ay tatil yapıp yarım gün okula gidip neredeyse 2 katı maaş alırken isyan etmemek için zor duruyorum...
ki ben şartlardan dolayı bir daha özelde iş bulamam diye hem kpss için dershaneye gidip hem de haftanın 5 günü işe geldim. iş çıkışları da ev-koca ve dersler arasında sabahladım.
evet kimse kimsenin hayatını bilemez ama bu yaptığınız-yapacağınız kul hakkıdır bilin isterim.
hepsini anlıyorum da "borcumuz çok ücretsiz izin alamam"ı anlayamıyorum
borcunuz ne borcu ev araba eşya borcu
paranız yettiği kadarı ile eşya alın yahut 25000 tl verip düğün yapmayın diyoruz gençlere olmaz ama el alem ne der diyorlar
evlendik hemen evimiz olsun; araba da lazım deniyor sonra da bakıcıya para nasıl verelim vs vs başlıyor
sonra annem geldi kv geldi ücretsiz izin alamadım gibi gibi yeni yeni konular çıkıyor
bence toplum olarak öncelik sorunumuz var
sormaya da senden daha az ücret ödemek için bölüm dışı insanlara aynı kadroda ekmek veren devletin seni sahiplenmemesi içler acısı.
ben senin samimiyetine inandım en başından beri.işte o aralarda alınacak raporlar kurumca çoook büyük sıkıntı doğurur benim için.. diyorum ya rabbim doğru yolu göstersin..
işte tamda mesele bu ben inanmıyorum bir çok kişi aynı durumda olsa aynı düşünceleri taşımam desin.. bir yol bulmaya çalışmam desin.. inanmıyorum.. ha doğrumu değil..
inanın sizin adınızada en az sizin kadar üzüldüm.. 5 yıl kendimi paraladım öğretmenlik için.. olmadı... 2010 yılında 90-90 yaptım sıfır matematikle ful çıkardım atanamadım.. olmadı.. çok şükür bir işim var .. isyan etmiyorum artık.. söyledikleriniz ne kadar güzel aldıkları maaş tatilleri ama ben geçemedim o sınavı geçemedim o hakkıda alamadım yapacak bişey yok.. şimdi 2300 liraya cezaevinde deli gibi çalışan bi memurum.. zaten en başta söyledim yaptığım doğru değil yüreğim sıkışıyor bir yol bulmaya çalışıyorum diye.. kul hakkı kim ister o vebale girmeyi.. ama şartlar .. aylardır ne yapacağımı düşünüyorum ki ben
Kayınvalidem 85 yaşında kendine bakacak hayrı yok, çocuğu mu bırakayım kadına eli ayağı tutmuyan -bastonla yuruyen kadına????
Param olsa ücretsiz izne çıkar paşalar gibi kendim bakarım çocuğuma ama çalışmak zorundayım, hayat şartları geçim ne yazıkki tek maaşla olmuyor ve eşimin iş garantiside yok çünkü özel sektörde ve borçlar var ödenmesi gereken...
Hem kimse kimsenin hakkını yada parasını çalmıyor, çalışan annelerin birçoğu bizim yaptığımızı yapıyor, sonrada bakıcı-kres destegıyle çocuklar büyüyor.
Ayrıca kimse ne annem ne başkası çocuguma bakmakla yükümlü değil, bakıcı ha deyınce bulunmuyor (bunun parasal yonu var, guven meselesı var, evladınızı ve evınızı emanet edecegınız bır kısıyı tanımanız sart, bunun ıcın bır sure aynı ortamda vakıt gecırmelısınız)
Herkesın maddı durumu da gullık gulıstanlık degıl kı ucretsız ızın alsın, ısı bıraksın, kocalarımız da para babası degıller..Devlet gereklı destegı yapsa zaten boyle bırseye basvurmayız ama verdıgı bır kerelık 300 tl +ayda 40 tl bu cocugun ne bakıcısına yeter ne bezıne mamasına... Bazı ıllerde bakıcı yardımı verıyor ama onuda bız memurlara vermıyor..
Belkı cocuk yapmayın dıyeceksınız ama ona karar verecek olan bızlerız.
Yanı kımse vatan mıllet sakarya demıyor, bız ve bızım gıbıler sartlardan oturu boyle bır yol cızıyor, sızın tuzunuz kuru olabılır ama bız buna mecburuz..
sormabu konularda o kadar yaram var ki durduk yere gözlerim doluyor diye forumda okumuyorum bile artık ama bu konu artık bardak taşırdı bende.
orda durun işte haddiniz değil kimsenin hangi işi hakkıyla yapıp yapmadığını sorgulamak.. okumadınız sanırım yazdığım her kelimede bunu yapmanın doğru olmadığını bir şekilde çıkış yolu bulmaya çalıştığımı anlatıyorum... herkesin görüşünede saygım sonsuz.. ama siz haddinizi aşıyorsunuz kusura bakmayın.. kaç kişi varmış acaba düşük yapa yapa işe gelen.. ben varım mesela.. hemde evladımı riske atarak..yıyın bıtırın devletı her yonden somurun !
szn yerınızde olmak ısteyen ısınıde hakkıyla yapacak cok ınsan var umarım szn gıbıler desıfre edılır ve atılır memurluktan!
kızım 12 de kreşten çıkıyor.. onuda annem almak durumunda bazen eşim.. annem bakarım diyor elinden gelenide yapar ama yanına yardımcı istemiyor sorun o..eğerki evladın kreşten dönüş saati 3 4 saat evde olacaksa sorun olmaz diye tahmin ediyorum
anneniz ne diyor bu duruma peki
işte o aralarda alınacak raporlar kurumca çoook büyük sıkıntı doğurur benim için.. diyorum ya rabbim doğru yolu göstersin..
işte tamda mesele bu ben inanmıyorum bir çok kişi aynı durumda olsa aynı düşünceleri taşımam desin.. bir yol bulmaya çalışmam desin.. inanmıyorum.. ha doğrumu değil..
inanın sizin adınızada en az sizin kadar üzüldüm.. 5 yıl kendimi paraladım öğretmenlik için.. olmadı... 2010 yılında 90-90 yaptım sıfır matematikle ful çıkardım atanamadım.. olmadı.. çok şükür bir işim var .. isyan etmiyorum artık.. söyledikleriniz ne kadar güzel aldıkları maaş tatilleri ama ben geçemedim o sınavı geçemedim o hakkıda alamadım yapacak bişey yok.. şimdi 2300 liraya cezaevinde deli gibi çalışan bi memurum.. zaten en başta söyledim yaptığım doğru değil yüreğim sıkışıyor bir yol bulmaya çalışıyorum diye.. kul hakkı kim ister o vebale girmeyi.. ama şartlar .. aylardır ne yapacağımı düşünüyorum ki ben
orda durun işte haddiniz değil kimsenin hangi işi hakkıyla yapıp yapmadığını sorgulamak.. okumadınız sanırım yazdığım her kelimede bunu yapmanın doğru olmadığını bir şekilde çıkış yolu bulmaya çalıştığımı anlatıyorum... herkesin görüşünede saygım sonsuz.. ama siz haddinizi aşıyorsunuz kusura bakmayın.. kaç kişi varmış acaba düşük yapa yapa işe gelen.. ben varım mesela.. hemde evladımı riske atarak..
kızım 12 de kreşten çıkıyor.. onuda annem almak durumunda bazen eşim.. annem bakarım diyor elinden gelenide yapar ama yanına yardımcı istemiyor sorun o..
cidden çok zor.Ablam da çocuğu 3 aylıkken işe geri dönmek zorunda kaldı.
Yeğenim baya büyüdü ama ablamın o zamanlar aklına geldiğinde hemen gözleri dolar.
Kusura bakmayın ama sizin açıklamanız da aynen şöyle olmuş: karnım aç napayım çalmak zorunda kaldım.
Adama sorarlar:
-sağlam mısın?
-sağlamsan neden çalışmadın?
iş bulamadım...
-gidip bir yerden neden yardım istemedin?
-çalmak son çare miydi?
Kvalide gelmesin, ev ev üstünde olmasın bilmem ne olmasın, tabi kandırılacak bir devlet var nasıl olsa bunu yapmak kvalide kaprisi çekmekten daha yenir lokma. Herkes böyle düşünürse ülkenin hali ne olur acaba?
Sonra da kalkıp siyaset sayfalarında vatan, millet, sakarya gösterisi yapılıyor. Lafım meclisten dışarı.
orda durun işte haddiniz değil kimsenin hangi işi hakkıyla yapıp yapmadığını sorgulamak.. okumadınız sanırım yazdığım her kelimede bunu yapmanın doğru olmadığını bir şekilde çıkış yolu bulmaya çalıştığımı anlatıyorum... herkesin görüşünede saygım sonsuz.. ama siz haddinizi aşıyorsunuz kusura bakmayın.. kaç kişi varmış acaba düşük yapa yapa işe gelen.. ben varım mesela.. hemde evladımı riske atarak..
kızım 12 de kreşten çıkıyor.. onuda annem almak durumunda bazen eşim.. annem bakarım diyor elinden gelenide yapar ama yanına yardımcı istemiyor sorun o..
cıkıs yolunu sahte rapor alarak haketmedıgınız maası alarak saglıyorsanız devletın sıze verdıgı gorevede layık degılsınız bu kdr acık ve net ! asıl sızın haddınız degıl devletı dolandırmak !orda durun işte haddiniz değil kimsenin hangi işi hakkıyla yapıp yapmadığını sorgulamak.. okumadınız sanırım yazdığım her kelimede bunu yapmanın doğru olmadığını bir şekilde çıkış yolu bulmaya çalıştığımı anlatıyorum... herkesin görüşünede saygım sonsuz.. ama siz haddinizi aşıyorsunuz kusura bakmayın.. kaç kişi varmış acaba düşük yapa yapa işe gelen.. ben varım mesela.. hemde evladımı riske atarak..
benim konum bardağını taşırmış ve senin yaşadıklarını en iyi ben anlıyorum.. ne kadar canın yandığını biliyorum.. en kötüsü ne biliyormusun.. benim her okul zilinde gözlerim doluyor.. kimse hakettiğini yaşamıyor..sormabu konularda o kadar yaram var ki durduk yere gözlerim doluyor diye forumda okumuyorum bile artık ama bu konu artık bardak taşırdı bende.
üzüldüğüm nokta bu.. inan bana.. asla aklımdan geçmezdi bu durum.. okadar dardayım ki oturup ağlıyorum bazen ne yapcam diyorum.. şuan ayaklarım davul gibi üzerine basamıyorum ameliyatım zorlanıyor daha bir yıl oldu sezeryan olalı.. karnım büyüdükçe dikişlerim acıyor ki yırtılma olasılığı var ama ben bırak raporu yıllık iznimi kullanamıyorum.. evet imtihan ediliyorum.. ama insanlar acımasızca yargılıyor.. yaptığım caiz değil inancıma ters her duamda allahım beni bunu yapmak zornda bırakma diyorum.. gerçekten acımasızca yargılamak dışardan çok kolay acaba yargılayanların kaç tanesi okadar yürekli olurda tüm ihtimalleri reddeder onu bilmiyorum işteben senin samimiyetine inandım en başından beri.
Sen niyetini güzel tuttuktan sonra emin ol Allah yardım eder. Bu da imtihan aslında. Hayatın basit rutini gibi ama değil özünde..
Su akar, yolunu bulur merak etme.
E niye gittiniz ki rapor alsaydınız. Hakkınızken almıyorsunuz :)orda durun işte haddiniz değil kimsenin hangi işi hakkıyla yapıp yapmadığını sorgulamak.. okumadınız sanırım yazdığım her kelimede bunu yapmanın doğru olmadığını bir şekilde çıkış yolu bulmaya çalıştığımı anlatıyorum... herkesin görüşünede saygım sonsuz.. ama siz haddinizi aşıyorsunuz kusura bakmayın.. kaç kişi varmış acaba düşük yapa yapa işe gelen.. ben varım mesela.. hemde evladımı riske atarak..
cidden çok zor.
evet benim annem beni 40 günlükken bırakıp işe gitmiş zamanında.
hala ağlayarak anlatır.
iş yerinde göğüslerim şişer sütüm tişörtüme geçerdi diye.
onu yapmazlar ama beni süründürür olmadık işlere verirler..hakem hastaneye sevini isterlerse ne yapacaksın? çalıştığın yerdekiler hukuku iyi bilen kişiler.. suçlu durumuna düşme. iyi düşün.
bulunduğum yerde servis yok ne yazıkkı..hem annenizin isteği olsun kızınızı servise verin o alsın o bıraksın hem 2 işe koşmamış olur
eminim anneniz o anda elinden geleni yapardı bişeyide düşünmezdi evlat söz konusu ..cidden çok zor.
evet benim annem beni 40 günlükken bırakıp işe gitmiş zamanında.
hala ağlayarak anlatır.
iş yerinde göğüslerim şişer sütüm tişörtüme geçerdi diye.
diyorumya eminim siz tüm bu haklarınız olsa hiç birini kullanmazdınız siz mükemmelsiniz.. kusura bakmayın.. ben okadar olamadım..cıkıs yolunu sahte rapor alarak haketmedıgınız maası alarak saglıyorsanız devletın sıze verdıgı gorevede layık degılsınız bu kdr acık ve net ! asıl sızın haddınız degıl devletı dolandırmak !
alamadım.. çünkü çalıştığm bürodaki üç arkadaşım yıllık izindeydi.. ay sonuydu yapılacak dünya iş ve ödeme bekleyen firmalar vardı.. devletin işi aksamamalıydı..E niye gittiniz ki rapor alsaydınız. Hakkınızken almıyorsunuz :)
Bu ülke de o kadar çok HIRSIZ varken küçük bi bebeğin Boğaz'ından 2 damla anne sütü geçmiş ağladığında sıcacık anne kucağını bulmuş bundan güzel ne var ....
Al arkadaşım boşver onu bunu
Diğer arkadaşlar da gidin haram hırsızlık hak yeme vs gibi konuşmaları doğum iznini 8 hafta ile sınırlandıranlara sorun....
Evde annesinin kokusuna hasret bebeden değil ...
Ha bu arada heyet raporu öyle zor ALINAN bişi değil burda bi doktor yazar diğerleri sadece imzalar ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?