doğum sonrası ilk iş günü :))

bebişime babası dün akşam mama aldı..süt sağmakla olmuyor..yetiştiremiyorum..annem oğlumun doymadığını söyleyince içim parçalandı...
bir de annem işten geç döneceğimi düşünerek sağdığım sütün yarısını vermiş..doymadığı halde çektim ağzından istemeyerek dedi..geldiğimde sütün yarısı duruyordu..nasıl üzüldüm bir bilseniz..annem de çok üzüldü..hemen ilk onu verdik..süt bitince ağlamaya başladı.. hemen emzirdim..
düşünün o anda orda olmasaydım doymayacak ağlayacaktı..

Canım senin yaşadıklarının aynısını bende yaşayacağım. Ramazan bayramından sonra çalışmaya başlayacağım ama bebeğimi nasıl bırakacağım o bensiz bocalayacak mı diye kara kara düşünmeye başladım. Bende senin gibi anneme bırakacağım için bir bakıma şanşlıyım. Ama süt olayı nasıl olacak? ben öğlenleri gelemeyeceğim bütün gün için kaç ml süt gerekecek? daha bir çok soru işareti var kafamda burda bizlerle deneyimini paylaşman çok güzel. Bunun için sana teşekkür ediyorum. Bir bakıma bende ne tür problemlerle karşılaşacağımı görebiliyorum. İnşallah bebeklerimiz ve bizlerin hakkında hayırlısı onların gelecekte daha iyi yaşayabilmeleri için çalışmak zorundayız.

ridacım canım ya içim cız etti okuyunca annelik böyle bişiy o dysun sağlığı iyi olsunda bizim gözümüzde başka bişiy yok zaten canım arkadaşım üzülme olamdı annen mam versin hergün acaba açmı diye düşümnecen muhahmed aç kalacak ağlayacak sen kahrolacan ne yapasın zatn en önemli sütlerini aldı
ama mümkün olduğunca kaşıkla verse annen memeyi bırakamz kuzucuğun
alalh yardımcın olsun

rida çok üzüldüm oğluşuna insan anne olunca nasıl başka okuyo bu yazıları anne olmasaydım belki bu kadar etkilenmicektim anında kendi kuzucuğum gelio gözümün önüne içim acıyo yaa

bebişini bırakıp çalışmak zorunda olmak her anne için zor. bu duyguyu bende yaşıyorum 11 ağustos da iş başı yaptım ama hala kendimi

Son düzenleyen: Moderatör:
bebişini bırakıp çalışmak zorunda olmak her anne için zor. bu duyguyu bende yaşıyorum 11 ağustos da iş başı yaptım ama hala kendimi tam anlamı ile işime veremiyorum. Benim yavrumun hem babanne yönünden hemde anaanne yönünden şansı yok. Bakıcı bakıyor sabahları 6:30 da emziriyorum sonra sabah 9:30 da 150 ml anne sütü içiyor öğlen 12:30 da 120 ml mama (golden goat) keçi sütü bazlı. 15:30 da varsa eğer 120 ml anne sütü yoksa yine mama. akşam 17:30 da evde oluyorum gelince hemen emziriyorum ve yatana kadar böyle devam ediyor. Bizim doktorumuz bu şekilde hem bebişin yemek yeme disiplini kazanması hemde uykularının düzene girmesi için böyle yapmamı önermişti bizde böyle devam ediyoruz. Ama oğluşum biberonun rahatlığına alıştı beni emerken genelde oyun oynamak için emiyor. Çalışan ve iş başı yapacak annecikler hepimizin Allah yar ve yardımcısı olsun

canım dayanmak gerekiyordu işte benimde içim sızladı ağlarken ama napim dayandım 2.günde memeyi kaptı :)) sırnaşık şey

ridacım evde olunca mızırdandıkça emziriyordum bebeğimizde sık sık emdiği için sütümüz oluyor ama çalışınca öyle değil işte..ramazanı tutmucam sanırım dediğiğn gibi ters bir zaman ALLAH korusun sütüm olmaz mamaya alışırsa bide yazık olur.s

aadet keçi sütü bazlı mama diyordun nasıl birşey?bi inceleyelim belki daha iyidir.beslenme uzmanı milupa aptamili önerdi bana...keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş mamasıda öyledir belki

canım rica ederim..tabi ki paylaşacağız bu portal bunun için açılmış öyle değil mi...birbirimizin yaşadıklarından çok dersler çıkarıyoruz eminim..ben bu portalda çok şey öğrendim..bilgiler paylaştıkça çoğalıyor, dostluklar paylaştıkça gelişiyor.. dolayısıyla tecrübelerimizi birbirimize aktardıkça kadınlar olarak güçleniyoruz..iyi de yapıyoruz bence :lepi:

Ramazandan sonra bebeğin 3 ayı doldurmuş olacak galiba tıpkı benim bebişim gibi..öğlen eve gelemeyeceğine göre sağdığın (ne kadar sağarsan bilmiyorum ama..)süt asla yetmeyecek..sağmak da öyle kolay iş değil..ben gece 3 te kalktım yarısını doldurdum, kalan yarısını da sabah doldurdum ama yarım saat işe geç geldim.. hepsi sadece 125 cc için..ama damla damla geldiği için harab ettim kendimi..göğüs uçlarım çok acıdı..
bu sorunları tekrar yaşamamak için aptamil 4.ay mamasını aldık..büyük ihtimalle senin de böyle yapman gerekecek..benim oğlum ilk iki gün aç kaldı..ben öğlen emzirdim, tekrar süt sağdım filan o halde yetmedi yani..mamadan sonra sorun yaşamadığını söyledi annem..
işten çıkış saatin kaç onu bilmiyorum ama ben 16:00 da işten ayrılıyorum 15-20 dk sonra evimdeyim..
sonra bebişimle vakit geçiriyorum bol bol..canım yavrum beni tanıyor..görünce gülümsüyor..:CüvCüv:

rida çok üzüldüm oğluşuna insan anne olunca nasıl başka okuyo bu yazıları anne olmasaydım belki bu kadar etkilenmicektim anında kendi kuzucuğum gelio gözümün önüne içim acıyo yaa

canancım gerçekten insanın içi parçalanıyor, daha süt kuzusu bizim yavrularımız..evdeyken memeyi buluncaya kadar ne çekerdi yavrum..öyle sanıyorum ki oynuyordu..
şimdi resmen saldırıyor ve öyle hızlı bulup emmeye başlıyor ki hem de çeke çeke sorma...
cokacimcoook

teşekkür ederim gizemcim..anneme söyleyeyim bakalım şu kaşıkla verme işini..dediğin gibi dün gece biraz huysuzlandı...hmmm ondan olabilir belki...

Tüm çalışan annelerin sorunu bu maalesef, sadece ve sadece onların geleceği için gitmek zorunda olduğunuz bir işiniz var diye düşüneceksiniz, ben de geçtim tüm o yollardan oğlum 16 yaşında şu anda yaşadıklarımı anlatsam içiniz kararır, akşam eve gelince kuzularınızı koklayınca herşeyi unutursunuz yeniden doğmuş gibi olursunuz, Allah evlatlarımızı esirgesin

:smiley-cool:

ridacım bebreğin 4 aylık olmadan o mamayı kullanmaman gerekiyor.beslenme uzmanı öyle söyledi bana 0-4 aylık olanı kullanman gerekiyor.açılan mama 1 ay içinde bitmezse atmak gerekirmiş bebeği zehirleyebilirmiş ALLAH korusun.mamayı açınca açılış tarihini üzerine yaz mutlaka...sütü nasıl sağıyorsun ellemi??mekanik pompalar var altında biberon olan onlar biraz daha hızlı sağıyor ele nazaran

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=301138&productid=oyunbamT002

Son düzenleme:
dogumdan sonra ıse donmek zorunda olan bır anne adayı olarak benı aglattınız
bende annem bakacak ve evımın yakın olmasına ragmen daha sımdıden dusunuyorum nasıl bırakıp gelıcem mınıgımı dıye
allah yardımcımız olsun sonucta hersey onlar ıcın

cok zor bi durum olsa gerek henüz anne değilim ama neler hissettiğini anlayabiliyorum
ama sen onun geleceği için calısıyorsun. allah yardımcın olsun a.s.

Yaseemincim gönderdiğim linki tıkla incele orda GOLDEN GOAT http://www.e-bebek.com/Products.aspx?SectorID=119&BrandID=174 keçi sütü bazlı bebek maması .

Hitap Ettiği Yaş Aralığı: 0-6 Ay Arası Bebekler

Özellikleri:
0-6 ay arası bebeklerin gelişmesini destekleyerek, beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde formüle edilmiştir.
Anne sütüne en yakın süt olan, keçi sütünden üretilmiştir.
Keçi sütünün özel protein yapısı ve daha küçük yağ kürecik çapı sayesinde kolay bir sindirim sağlar ve bebeklerin sindirim esnasında daha rahat olmalarına yardımcı olur.
Keçi sütünün özel protein yapısı sayesinde daha az alerjik yüke sahiptir.
Folik asit ve gerekli diğer vitamin ve minerallerle takviye edilmiştir.
Nükleotidler, poliaminler ve serbest amino asitler gibi biyoaktif bileşikler içeriğinde doğal olarak ve anne sütüne benzer seviyelerde mevcuttur.
İçeriğine ilave edilmiş bitkisel yağlar, anne sütündekine daha yakın seviyelerde esansiyel yağ asitlerinin alınmasını sağlar.

valla yasemincim eczacı vermiş...ben de takıldım bu 4.ay olayına ama bebişlerimiz şu an 3.ayı bitirdikleri için herhalde bu nedenle verilmiştir, doğrudur diye düşündüm..üzerinde bir ay içinde tüketilmesi gerektiği yazıyor..ama nerdeee bitmez ilk ay da doktor vermişti öylece çöpe gitti..bu da çöpe gider muhtemelen..hatırlattığın iyi oldu üzerine açtığım tarihi yazayım..Anneme de diyeyim kullanmasın onu...
yine sağmaya devam...bu gece 4 gibi kalkıp sağdım 150 cc ..sertleşmişti göğüslerim..
Rabbim rızkını bol versin yavrularımızın..
altında biberon olan pompalardan kullanıyorum canım..elle daha zor olurdu..doğumdan önce almıştık..şimdi çok işime yarıyor...ilk zamanlarda zorlanmıştım ama şimdi kolayını buldum rahat sağmaya başladım..kaydirigubbakcemile2

cok zor bi durum olsa gerek henüz anne değilim ama neler hissettiğini anlayabiliyorum
ama sen onun geleceği için calısıyorsun. allah yardımcın olsun a.s.

evet canım gerçekten çok zor...ama inan anne olunca daha iyi anlayacaksın..bundan emin ol..yarım kalmak diye bir deyim var ya..sen tamamını orda bırakıyorsun...aklını, fikrini, yüreğini,gözlerini....
sanırım yeni evlisin..sana bir ömür boyu mutluluklar diliyorum..Allah mesut etsin, hayırlı evlatlar nasip etsin inş. (amin)

ridacım göğüs dolu olunca sağması kolay oluyo ama dolu değilse damla damla geliyosa malesef sağılmıyo ancak bebek çekince geliyo...acaba hani şu mototrlu sağma makinaları var onları kiralayabiliyorsun onlar çok iyi sağıyor.işe başlayım belki ben kiralıcam ilksütle beraber son sütüde alabiliyorsun böylece

arkadaşlar 20 Ağustos bizim 2.evlilik yıldönümümüzdü...Oğluşumun derdinden ikimiz de o günü unutmuşuz..(Hediyesini günler öncesinden almıştı ama )dün ona mail attım..şimdiden unuttuk ilerde hiç hatırlayamayacağız diye...o da çok utanmış..üstelik o gün ikimiz de çok yorgunduk ve onun beli ağrıdığı ve benim sıcaklardan bunalıp salonda yatmak istememden dolayı o gün birbirimizin yüzünü bile çok az gördük...
bu akşam (oğlumuzla birlikte) yemeğe çıkacağız..
haaa bir de dün ne oldu biliyor musunuz..
oğlum 6 gündür kakasını yapamıyordu..eşim doktor olan arkadaşına durumu anlattı..o da fitil önerdi..telefonu kapattı ben mutfakta yemek hazırlıyordum bir çığlık
AŞŞŞKIIIIIIIIIIIIIIM GEEEEELLL
kaydirigubbakcemile
aman ALLAHım ne oldu diye salona koştum
OĞLUM KAKA YAPMIŞŞŞ diye sevinç naraları atıyor.. BENİM OĞLUM ASLAAAN diye bağırıyor..:lepi:
daha detaylı bakınca..işin vahamiyetini anladık..kafamçokkarıştı
öyle bir kaka yapmış ki..bezinden beline ve yanlara kadar çıkmış..eşim altını açınca çarşafa filan öyle bir aktı ki...hemen kapatmaya çalıştı..panik oldu üzerindekini de çıkarmaya çalıştı...
sen git suyunu hazırla ben bebişi getiririm dedim..hem suyunu hazırladı hem bebişi banyoya götürdü...ben işin içinden çıkamadım bezini kontrol etmek öyle zordu ki..sizin anlayacağınız her yeri kaka götürüyordu:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…