doğum sonrası ilk iş günü :))

bende pazartesi başlıcam bakıcı cuma günü gelcek.sabah sütüm olmuyo benim gece baya emiyo mert

yasemincim, hayırlısı olsun inşallah.. 4 gün ne yapacaksın bakıcı olmadan..kime bırakmayı düşünüyorsun mert'i

Canım bende burda birlikte coğu şeyi paylaşmaktan cok mutluluk duyuyorum,Artık gün içerisinde bolca kızımla uğraşıyorum ,gündüz uykusu cok az ve yanında olmadan durmuyor konuşmamı istiyor,ağız hareketlerimi izlemek istiyor, bende birarada bolca konuşuyorum masallar anlatıyorum gezdiriyorum falan..geri kalan zamandada yedirmekle uğraşıyorum canım...en kötü sahne şimdilik yedirmek olsa gerek..

ridacığım,işyerimdeki arkadaşım her 3 saatte bir boş bir oda vardı,bu odada sütünü sağar buzluğa koyardı..sonrada eve götürüp diğer bir gün içerisinde içirilmesini sağlardı...eğer sütünü gün içerisinde sağmazsan azalabiliyor..hemde gögüsler sertleştiği için canın aqcıyor..o yüzden bir an önce sağmaya çalış anım hem oğluşun hem kendin için...

arkadaşlar çok teşekkür ederim..tavsiyenizi dikkate alıcam inşallah...

oğlum biberona alışmış çok acıkmadıkça meme almıyor..bir de emzik olmadan uyumuyor...dün gece beni 23'den 2:30 a kadar ayakta tuttu..emmiyor, oturunca ağlıyor emzik olmayınca susmuyor..ne yapacağımı şaşırdım..anneme kaşıkla ver mamayı demiştim ama kaşıkla dışarı püskürttüğü ve dudağını büzdüğü için verememiş..aç kalmasın diye biberonla vermeye devam ediyor..öğlen gittim eve..bir memeye dönüp iki üç çekiyor sonra arkasını dönüyor..sürekli tekrarlıyor gülüyor, sanırım oynuyor..bir kaç gündür de böyle yapıyor..ağzını açıyor diliyle memeyle oynuyor çok sevimli oluyor ama aç kalacak diye korkuyorum..bu kez annem dayıyor mamayı ağzına..
ne yapacağım bilmiyorum..
huyları değişti sanki..aceba diş mi çıkarıyor diyorum memeyi vermek istediğimde almıyor ve emziği ağzına götürene kadar sinirle ve hışımla elini ağzına götürüyor..hatta arada emziğin arasından parmağını götürüyor ağzına..şaşkınımm çok acayip hareketler yapıyor..
sizin bebişlerin böyle halleri var mı merak ettim..
işe başlayınca daha da arttı bu hareketleri..

ridacım bak biberona alışmış emzikte verme memeyi bırakacak muhammed dikkat et.kaşıkla versin mamayı annen.memeyi bırakırsa üzülürüm yaaa

valla arkadaşım korkuyorum ne yalan söyleyim..canım sıkılıyor..sütüm de azaldı..sanki bir 150cc lik biberonu dolduramadım...işe gelmeden 2 saat uğraştım 100cc doldurabildim..dün oruç tuttum..bugün de niyetliyim Allah kabul ederse...bol su içiyorum sahurda..iftarda da öyle...Allah büyüktür...inşallah ramazan sonunda tamamen sütsüz kalmaz oğluşum...

ben oğlumu çok özledim yaaa...bugün bırakırken uyanıktı..çok tatlı gülümsüyordu..annem gözünüz arkada kalmasın..dedi gülerek nasıl baktım öptüm oğlumu bilmiyorum..annem öyle dedi...

canım senin anlattıklarını benim oğluşta yapıyor. bir meme çekiyor bi etrafa bakıyor. pc başındayken filan memeyi tutturana kadar canım çıkıyor. ne anlıyorsa oda bakıcak. izliyor iki saat sonra alıyor memeyi. oyun oynuyorlar.
anca aç olucak yada uykusu olucak aralıksız emiyor bazen uyku gözlerinden aktığı zaman bile yapıyor yatarak emzirirken çekiyor kafasını gözler kapalı bi oyana bi buyana çevirip kafasını tekrar meme ve tekrar tekrar aynı hareketleri yaparken dalıyor bi süre sonra.
muhammed de tok olduğu için yapıyordur. gelme saatlerine yakın bişey vermesin annen. akşam yatmadan önce, sahurda karpuz yersen sütün çok olur. benimde sütüm azalmıştı bu aralar eskisi gibi taş gibi her an dolu değildi.
bende tutacağım diye öyle yaptım akşam, sahurda yemekten sonra bol yedim sabah yine eskisi gibi doluydu gögüslerim kalkar kalkmaz önce sağ, sonra emzir onlar çekince çıkıyor zaten yine. karpuz bana acayip süt yapıyor. aşırı yiyordum bu aralar yemedim ondan azaldı sütüm sanırım.
Allah kabul etsin orucunuda zorlanmıyorsundur inş. benimde şu regl bitsin bende tutucam Allah'ın izniyle. anlamadım valla ramazanmı değilmi yine:sm_confused:

rida ne güzel annen bakıyo şanslısın.bende kayınvalideyi getirticem galiba en azından yanında durur bakıcının diye napim içim biraz dah arahat ederbenneyaptımki

Bende işe başladığım zaman kayınvalidemi çağırdım sağolsun 4 gün kaldı sadece. sonra rahatsızlandığı için gitmek zorunda kaldı. İnşallah senin kayınvaliden gelirde en azından sen ve bebek bakıcıya alışana kadar kalır için biraz olsun rahatlar canım.

benim kızımda memeyle oynuyor.doğru dürüst emmiyor sütüm azaldı iyice.sanırım biberona alışıyor.daha 2 gün oldu işe başlayalı o da 4 saat ama bakıcı bu 4 saatte 3 kere mama vermiş ben gelince emmiyor yine mama istiyor çünkü emince sanırım süt çok az geliyor

nasıl yani 3 kere mama vermiş 4 saatte. kaç cc vermiş mama.

120cc*3=360 cc vermiş.biliyorum ki çok.ama durmadan ağlıyormuş.mamayı verince susuyormuş.dün iki kere vermiş ama bugün aradı beni nasıl ağlıyordu telefondan duydun ver dedim 3. yü de verdi

annem de korkuyor mama vermeye..2 ölçek verdim diyor..ben gösterdim 30 cc de bir ölçek diye ordan anlıyor..ağladıkça sadece o kadar veriyormuş..bazen 3 ölçek veriyormuş, doymayınca ağlayıp kollarını titretiyormuş annem de korkuyormuş..çok komikler yaaa :))

120cc*3=360 cc vermiş.biliyorum ki çok.ama durmadan ağlıyormuş.mamayı verince susuyormuş.dün iki kere vermiş ama bugün aradı beni nasıl ağlıyordu telefondan duydun ver dedim 3. yü de verdi

canım bu kadar fazla mama tüketmesi iyi değil dr. ile görüşsen iyi olur. 3 satte bir 120 cc yeterli bebek için. 4 saat içinde 360cc yemesi normal olamaz diye düşünüyorum. Mama nın fazlası obezlik yapar. sen bende hemen doktorunu ara bir konuş canım.

arkadaşlar,

ne şanslısınız bebeğinizi güvenli birilerine bırakabiliyorsunuz en azından, benim 3 aylık oğlum var, işyerim ücretsiz izin hakkı vermedi, 1 agustos işe başlamam lazım, kayınvalidem kızının kızına bakacak, kendi annem de yok, bakıcı arıyorum şu anda, ama bir yandan da kararsızım işe başlayıp başlamamakta tereddütteyim, çalışmak istiyorum, ama oğlumu da bırakıp işe gitmek zor olacanı da biliyorum, güvenilir bakıcı bulmak da zor bugünlerde, tanıdık akrabam da yok oturdugum ilde, ne yapacamı bilemiyorum, kafam karışık, canım sıkkın....

Nazgül, benim kizim da 15 inde 2 aylik olacak ve benim de birakacak kimsem yok. 6 agustosta iznim bitiyo, yillik izin kullancam bi de kullanabildigim kadar ucretsiz izin... Ama sonra ne olcak hic bilmiyorum

Nazgül, benim kizim da 15 inde 2 aylik olacak ve benim de birakacak kimsem yok. 6 agustosta iznim bitiyo, yillik izin kullancam bi de kullanabildigim kadar ucretsiz izin... Ama sonra ne olcak hic bilmiyorum

Ben de aynı durumdayım canım günlerimiz de birbirine çok yakın...doğum izninden sonra yıllkık iznim var 20 gün..o da bitince ücretsiz izin alayım dedim ama bi sürü ödemelerimiz var tek maaşla zor gibi..kara kara napacaz diye düşünüyorum...üstelik ben doğuda görev yapıyorum ve yanıma gelebilecek kimse yok bakmak için...bakıcıyıda nasıl bulacam kime güvenecem bilmiyorum...şimdiden streslerdeyim....

Benim annem gelebilir aslinda super olur ama orda da babamla kardesim nasil idare edicekler? Bakici olursa simdiden bulmak lazim. Bi sure ev islerine yardim eder, ise baslayinca da tanimis guvenmis olursun. Yani ben oyle dusunuyorum, hatta tanidik birilerinin bakicisi olursa daha da iyi olur... Ama iste nasil denk gelcek bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…