Doğum sonrası kaç kilo verdiniz

papatya233

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2025
62
37
3
29
Kızlar merhaba doğumdan sonra kaç kilo verdiniz 28 haftalık hamileyim 75 kilo ile hamile kaldım şimdiye kadar 6 kilo aldım yağlı bir kilom olmadığı için çok belli etmiyor ama üzülüyorum son oniki haftada bir 6 daha alırsam 87 falan olacağım. Uzun süre progestan kullandığım için hareketsiz bir hamilelik geçirdim

Kızlar merhaba doğumdan sonra kaç kilo verdiniz 28 haftalık hamileyim 75 kilo ile hamile kaldım şimdiye kadar 6 kilo aldım yağlı bir kilom olmadığı için çok belli etmiyor ama üzülüyorum son oniki haftada bir 6 daha alırsam 87 falan olacağım. Uzun süre progestan kullandığım için hareketsiz bir hamilelik geçirdim
Normal kilodasınız dert etmeyin
Doktorlar da 10-12 kiloya kadar ideal diyor.
Ben 12 kilo aldım.
Bebeğim 1 haftalıkken 6’sı gitmişti. Bebeğim 3,5 kilo doğmuştu zaten. Bu da o 6’nın içinde.
Emzirmek en önemlisi. Çünkü kalori harcıyorsunuz ter içinde kalıyorsunuz ilk zamanlar emzirirken. Ciddi zayıflamaya yardımcı.
İkincisi de süt artırımı için bol su içiyorsunuz bu da size yardımcı. Bir taşla iki kuş.
Diğer 6 kilo da böyle gitmişti. İlk 3-4 ayda hepsini vermiştim ben

doğumdan sonra 10 kilo aldım 😂😂😂

3.aydan sonra diyete başladım su an doğumdan sonrali kiloma düstüm. hala diyete devam .. doğum öncesi kiloma inmeye calisiyorum

75 ile hamile kaldim 83 ile doguma gittim
Cocugum 1 yasindayken 70 kgdum
Emzirince kolay gidiyor

Normal kilodasınız dert etmeyin
Doktorlar da 10-12 kiloya kadar ideal diyor.
Ben 12 kilo aldım.
Bebeğim 1 haftalıkken 6’sı gitmişti. Bebeğim 3,5 kilo doğmuştu zaten. Bu da o 6’nın içinde.
Emzirmek en önemlisi. Çünkü kalori harcıyorsunuz ter içinde kalıyorsunuz ilk zamanlar emzirirken. Ciddi zayıflamaya yardımcı.
İkincisi de süt artırımı için bol su içiyorsunuz bu da size yardımcı. Bir taşla iki kuş.
Diğer 6 kilo da böyle gitmişti. İlk 3-4 ayda hepsini vermiştim ben
Moral oldu teşekkür ederim ☺️

20 kilo aldım doğumdan 6 ay sonra -22 kilo😊 bende doguma 84 85 civarı girmiştim ikiz mi karnın diye soran oluyordu 6 ayda hamile kaldığım kilonun bile altına düştüm sütüm olsun diye çok yemeye kalkışmayın bol bol sıvı tüketin düzenli beslenin ilk bebegimde o hatayı yaptım ve tam tersine verdiğim kiloları bile geri almıştım ve ilkinde hiç sütüm yokken ikinci bebegim sadece anne sütüyle büyüdü önemli olan sık sık emzirmek sağım yaparakta sutunuzu arttirabilirsinjz

61 ile hamile kaldım 12 kilo aldım ikinci hafta 65e düştüm. Emzirdiğim için deli gibi acıkıyorum iki saatte bir yiyorum hiç boğazımdan kesmiyorum kessem 60ın altına düşerim net ama gereksiz tatlı yemiyorum. Çok iyi kahvaltı yapıyorum tak Türk usulü ara öğün olarak yulaf lapası yiyorum ( sanmayın küçük kase bildiğiniz üç kişilik😄) içine ev yapımı yoğurt ceviz ve ev yapımı biraz reçel koyuyorum akşam yemeğinde de protein ve sebzeli yiyorum yatmaya yakın da maalesef ekmek arası peynir yiyorum yoksa gece emzirmesinde baygınlık geliyor. Arada hurma dut kurusu tahin hoşaf vs ama benim yapım kilo almaya müsait değil. 36 bedendim şu an 38 bedenim. Sayılara da takılmayın bence bir şekilde veriliyor. Sadece çok tatlıya abanmayın onun yerine hurma gibi daha doğal şeylerle karşılayın emzirirken ihtiyacınızı.

55 ile kaldım 85 ile doğum yaptım yani tam tamına 30 kg aldım. Bebeğim 6,5 aylık ve 27 kilo verdim hala +3 var biraz mola verdim açıkçası sıkıldım çünkü sjdkld. 40 gün geçtikten sonra diyet değil sağlıklı beslendim paketli gıda tüketmedim karbonhidrat minimum tükettim akşam 7den sonra bir şey yemedim ve gayet iyi oldu milleti de dinlemedim anca bikbik konuşuyorlar hala emziriyorum sütüm de bol bol geldi bebişim de çok güzel kilo aldı sağlıklı beslenin akşam yemek yemeyin bol su tüketin gidiyor kilolar

Back
X