• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası kanama (rahim atonisi) geçiren var mı

Doğum sonrası ameliyatlarla toplam 3 ameliyat geçirdim en son
Kocama evladımı teslim edip olüyodumki ALlahın işi daha vaktim varmış evladıma beni bağışladı
Oğluum her güne anne bu gün harika bir gün diye başlıyo
Ben böyle bir evdın annesiyim onun içîin sizîn hayatınızı hiçe sayann
Hiç değer vermeyen bütün drlardan uzak durun
Bazen evlat sahibi olmak onu yaşamaktan daha değersiz olabilîr
Evlatsız kalmayın ama siziöldürüp evlatsız bırakanlardan uzak durun

Canım yanmasa aîlemin benim için canı yanmasa
Ne böyle konu açarım ne konuşurum demekki canım çok yandı
İsteyen tepe tepe okusun syn Halit fırat erden beni öldürüyodun
Hatta öldürdün şükürki profların sayesinde yaşıyorum affetmem hakkımda haram
Zehir olsun

hepinize çok geçmiş olsun allah evlatlarınıza bağışlasın benim kuzenimede yaptı doktorun biri ve öğrendikki o doktorun tüm hastaları kanamadan öteki tarafa gitmiş gemiş önce mahvetti sonra ünv hastanesine postaladı ben beceremedim naparsanız yapın durumu. hastane ve doktor adı verinki kimse yaşamasın aynı sorunu bazı doktorlar hep aynı hatayı yapıyomuş kuzeniminki gibi

hepinize çok geçmiş olsun allah evlatlarınıza bağışlasın benim kuzenimede yaptı doktorun biri ve öğrendikki o doktorun tüm hastaları kanamadan öteki tarafa gitmiş gemiş önce mahvetti sonra ünv hastanesine postaladı ben beceremedim naparsanız yapın durumu. hastane ve doktor adı verinki kimse yaşamasın aynı sorunu bazı doktorlar hep aynı hatayı yapıyomuş kuzeniminki gibi

O zaman Allah belasını verir canım

O zaman Allah belasını verir canım

bela okumuyorum böylelerine ama allah havale ediyoruz o en iyisini bilir yapacak bişey yok malesef düzen böyle gelmiş böyle gidiyo onların dokunulmazlığı var hep haklılar:47: mesela gittiğiniz doktorların hastaları memnunmu değilmi forumdan x doktorun hastalrı gibi bi topik açıp araştırabilirsiniz şimdi geldi aklıma baya var böyle topikler forumda :34:

İyi günler;
Ben bir sorunumu araştırırken sizin de aynı durumu yaşadığınızı açtığınız başlıktan anladım ve bu yüzden rahatsız ediyorum; lütfen beni bağışlayın..
Ben de 3 yıl önce doğum yaptım sezeryanla ve doğum sonrası kanama yani atoni yaşadım. Doktor rahmimin toparlanmadığını söylemişti. Karnıma bastırıp alttan eliyle müdahale etmişti ve tabi ben o anın acısıyla bağırıyordum, eşim dikişlerimin bile kanadığını söylemişti..
Oğlum 3 yaşında, kardeşi olsun istiyorum, bir doğum doktoruna danıştım, tekrar olabilir de olmayabilir de dedi. Ama hamile kaldığınızda bu durumdan doktorunuzu haberdar edin dedi.. Sorum şu; siz tekrar doğum yaptınız mı? Yani aynı durumu yaşayıp yaşamadığınızı merak ettim..
Şimdiden çok teşekkür ederim,, Rabbim bizi evlatlarımıza bağışlasın inşallah..

Merhaba, ben 3 kez sezaryenle doğum yaptım. İlk bebeğimi ne yazık ki kaybettim, 2.de ise kanamalı ve sorunlu bir hamilelik yaşadım, bu yetmezmiş gibi bir de sezaryen sırasında atoniye girmişim, anestezinin etkisi geçtiğinde doktorum ameliyatta yaşadığım sıkıntıları ve ölümden döndüğümü anlattı ve kesinlikle en az 3-4 yıl cocuk yapmamamı söyledi. 5 yıl aradan sonra tekrar hamile kaldım ve bir çocuğum daha oldu elhamdülillah ve ameliyatım çok sorunsuz geçti. Velhasıl kelam her seferinde aynı sorunu yaşayacaksınız diye bişey yok, içiniz rahat olsun...

Merhaba, ben 3 kez sezaryenle doğum yaptım. İlk bebeğimi ne yazık ki kaybettim, 2.de ise kanamalı ve sorunlu bir hamilelik yaşadım, bu yetmezmiş gibi bir de sezaryen sırasında atoniye girmişim, anestezinin etkisi geçtiğinde doktorum ameliyatta yaşadığım sıkıntıları ve ölümden döndüğümü anlattı ve kesinlikle en az 3-4 yıl cocuk yapmamamı söyledi. 5 yıl aradan sonra tekrar hamile kaldım ve bir çocuğum daha oldu elhamdülillah ve ameliyatım çok sorunsuz geçti. Velhasıl kelam her seferinde aynı sorunu yaşayacaksınız diye bişey yok, içiniz rahat olsun...

Allah razı olsun benim de böyle bi açıklamaya ihtiyacım vardı. 2. Ye hamileyim 1. De kanama problemim oldu. Siz nerelisiniz acaba doktorunuz kimdi merak ettim

Ben de ilk doğumumda uterin atoni geçirdim. Yani rahim toparlaması gerekirken gevşek kalıyor açıkta kalan damar uçlarından kan boşalıyor. Benimki gibi yaşayan var mıdır bilmiyorum ama rahim masajı ve ekstra birşeylerle durduruldu kanamam ama. Bir hafta hastanede yattım. Ve 8 ünite kan verildi. Dikiş yerlerim aşırı şişti. Yirmi gün neredeyse şişlikler geçmedi. Üç yıl geçtikten sonra tekrar hamile kaldım ancak 9 haftalıkken kalbi durmuş bebeğin ve kürtaj oldum. Kürtaj sırasında da bu ihtimal var dedi doktor çok şükür ki olmadı. Ben ilkinde kanaması olup ikinci doğumunda yaşayıp yaşamayanları merak ediyorum.

Üzerinden baya geçmiş ama yazmak istiyorum.. ben de 40. Haftamı doldurduktan sonra mide bulantısı ve kusma şikayeti ile doktoruma gittim doktor nts çekti sancılar başlamış 3cm açılman var sabah gel suni sancı verelim doğurursun dedi.. ben de o kadar huzursuzdum ki sabah hemen gittim sancı falan hiç hissetmiyordum. Suni sancıyı taktılar saat 09.30 gibi bir saat boyunca yavaş yavaş verdiler sonra biraz hızlandırdılar sancılarım başlamadı doktor birden çok hızlı vermeye başladı sadece sırtımda ağrı vardı masaya aldı suyumu patlattı ve açılmam arttı bu sırada saat 11.40 gibiydi sonra biraz yürüdüm bebeğin kafası yerleşsin diye ama yerleşmedi tekrar masaya aldı ve karnıma bastırdılar nefes alamıyordum bu sırada sancılar sık sık geliyor ama 3sn sürüyordu.. bırakın bastırmayın dedim doktor sancın gelirse ıkın dedi bebeğin başı yanlış yerleşmiş dedi öyle deyince ilk sancıda ıkındım ve doğum gerçekleşti.. bu arada ikinci doğumum benim. İlk bebeğimde bebek doğar doğmaz sancılarım kesilmişti bu bebeğimde sanki arttı.. kendimi hiç iyi hissetmiyordum.. doktorum odaya aldı ama kanamadık fazlaydı.. biraz bekledim yatakta hafif bir doğruldum yatak ve her yer kan oldu ebeyi çağırdım geçer birazdan dedi bekledim bira daha süreyi hatırlamıyorum hala devam ediyordu ebe geldi beni doğumhaneye tekrar aldı doktorum dışarı çıkmıştı ( özel hastane) başka doktor vardı hemen geldi ultrason ile baktı kürtaj yaptı sonra kanamam durdu çok şükür.. çok kan kaybettiğim için bir ünite kan verdiler sonra kendime geldim. İyileştikten sonra kontrole gittim rahim atonisi geçirdin çoğu kişi bunu geçirdiğinde ya rahimi alınıyor ya da ölüyor dedi çok şükür sen hafif atlattın dedi.. aklıma takılan şu ben atoni geçirseydim ilk doğumum da da sıkıntı yaşardım.. ikinci doğumumda suni sancının birden hızlandırılması mı etkili oldu anlayamadım .... rabbim kimsenin evladını anasız bırakmasın...

1 yıl önce sezaryenle doğum yaptım.her şey yolundaydı ama 17. günün gecesinde musluktan akar gibi kanamam başladı.küçük bir şehirde yaşıyorum,gece 3 hastaneye gittim hiçbiri anlamadı ne olduğunu ve normal deyip gönderdiler.1,5 saat kadar oluk oluk kan kaybettim ,Allah yüzüme bakmış da gece fenalaşmadım.ertesi gün kendi doktoruma gittiğimde ölümden döndüğümü söyledi.içimde 'çikolatalı gofret' büyüklüğünde diye tarif ettiği bir pıhtı oluşmuş.1 hafta her gün muayene etti ve kanamayı kontrol altına alacak ilaçlar kullandım.çok şükür,kürtaja gerek kalmadan parça kendiliğinden eriyerek kanamayla düşmüş.yalnız doktorum bana 2. gebelikle ilgili hiçbir şey söylemedi,belki sizinkiler kadar zorlu geçirmediğimdendir.(tabi sizinkine göre öyle görünüyor benimki,en azından kürtaj olmadım) şimdi sizinkini okuyunca moralim bozuldu,bir hayli riski varmış demek ki:KK43:
Merhaba ben de sizinkine benzer bir deneyim yaşadım malesef. Ben normal doğum yaptım her şey yolundaydı, 13. Gün büyükçe pıhtılar düşürdüm ama önemsemedim. Ertesi gün sabah şiddetli kanamayla hastaneye gittim ve kanamayı durdurmak için bir sürü ilaç verildi. Hastanede elimden büyük parçalar düşürdüm. O gece de hastanede yattım. Ölümden döndüm ben de. Doktorum doğru düzgün bir açıklama yapamadı korktu sanırım dava ederim diye. Siz bir daha doğum yaptınız mı? Bu durumu tekrar yaşayan duydunuz mu 2. Doğumunda?

Merhaba ben de sizinkine benzer bir deneyim yaşadım malesef. Ben normal doğum yaptım her şey yolundaydı, 13. Gün büyükçe pıhtılar düşürdüm ama önemsemedim. Ertesi gün sabah şiddetli kanamayla hastaneye gittim ve kanamayı durdurmak için bir sürü ilaç verildi. Hastanede elimden büyük parçalar düşürdüm. O gece de hastanede yattım. Ölümden döndüm ben de. Doktorum doğru düzgün bir açıklama yapamadı korktu sanırım dava ederim diye. Siz bir daha doğum yaptınız mı? Bu durumu tekrar yaşayan duydunuz mu 2. Doğumunda?
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.
Ben ikinci doğumumu yaptım evet. Benim sorunum rahmimin kasılmamasından kaynaklanıyormuş. Durum bilindiği için doğumdan hemen sonra ilaçlara başlandı. Biraz fazla ağrım oldu sürekli rahim kasıldığı için ama mecburduk tabi.
10 gün kadar rahim kasıcı ilaç aldım. Her şey yolunda gitti, 10 günün sonunda denemek için ilacı kesti doktorum. Haftasına kalmadan rahimde yine pıhtı toplanmaya başladı. Sonra tekrar ilaca başladım. Sanırım 40 ım çıkana kadar ilaca devam ettim, sonrasında da belli aralıklarla kontrole gittim. Şükür sıkıntı yaşamadım.
Bu işteki en büyük sıkıntı çok fazla bilinmemesi. Bilinince hiç beklenmeden müdahale edilip kontrol altında olunuyor. Hamilelikte de doktorum hiçbir sorun olmayacağını söyledi, şükür öyle de oldu.

Back
X