Doğum sonrası kararsızlığı

Ahles

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
798
629
303
Merhaba kızlar

Ben önümüzdeki iki hafta içinde Allah nasip ederse Doğum yapacağım. Sizden fikir almak istiyorum, şöyle ki; ilk doğumum olacağı için tecrübesizim yani birilerine ihtiyacım olacak, annem iki küçük yeğenime baktığı için ona kıyamıyorum benimle ilgilenmesini orda kalmayı veya bana gelmesini istemiyorum zaten rahatsız ve fazlasıyla yoruluyor. Bu durumda kayınvalidem de kalacağım onun da ilk torunu ama kendisi bekar kızıyla beraber benden daha hevesli oldukları imajını vermeye çalışıyor. Daha önceleri de çocuğumuz olduğunda bize sormadan istediği zaman alıp memlekete götüreceğini fln söylüyordu etrafındakilere.
Size biraz şahıslarla ilgili bilgi vereyim, eşim yanımızda olmadığı her zaman görümcem(benden altı yaş küçük) ve kayınvalidem sürekli eşimin eskiden onlara yaptığı özel şeyleri onları ne kadar başkalarından kıskandığını herşeyi onlarla yaptığını ve onlarında hayatlarını sanki eşime adadıklarını gösteren laflara maruz kalıyorum ve eşimle bu muhabbetleri konuştuğumuzda yalan olduğunu söylüyor ve bu konuşmalara çok şaşırıyor. Görümcem lise terk, çalışmayan ve evden annesiz çıkmayan ama yine da fazla çirkef biri ben iki üniversite okudum ve hamilelik öncesine kadar çalışan ve sosyal hayatı olan biriydim, küçümsemiyorum ama hiç bir açıdan benimle kıyaslanacak durumu yokken sürekli kv kp bana kızlarını övüp şımartıp bana densiz konuşabilme cesareti verirler, örneğin görümce: artık bu yaz fındık toplamaya gidersin çocuğunu bana bırakıp bahanen yok, diyebilecek kadar densiz. Ve ayrıca çocuk doğunca bana sormadan bizde kalacağını söylüyor. Herneyse uzattım sizce Herşeye benden daha fazla hakları olduğunu düşünen bir aileyle lohusalık dönemimi geçirmeli miyim yoksa bi haftadan sonra eve geçip kendi başıma idare etmeye mi çalışmalıyım? Tabi Allah’ın izniyle sağlıklı bir Doğum geçirdiğim taktirde.

Neden kendi evinizde kalmıyorsunuz?
Birçok arkadaşım kendi kendine yetti kendi evinde.
Yetişemem diyorsanız da annenizde kalın 1-2 hafta. Toparlayınca kendi evinize geçin.
Kp rahatsız olduğu için onu yalnız bırakamıyorlar maalesef

Son sorunun cevabını veriyorum
Eviniz dışında hiç bir yerde rahat olmazsınız
Doğum şeklinz nasıl olacak bilmiyorum ama
Ben sezeryan doğum yaptım ve kimseye ihtiyaç duymadım çok şükür kimseyi de yanımda istemedim eşim dışında bebegim le kendim ilgilendim her şeyi ile
Zaten doğumdan önce bir bayan getirip genel temizlik yapmıştım
Geriye yemek bulasik vs kalıyor onu da esin halledeblir diye düşünüyorum
Ya da tek yapamam diyorsanız kaynananin dan başka çare yoksa o sizin evinizde gelsin kalsn size yardımcı olur

Lohusa bir bayanın yanında kesinlikle annesi kalmalı.

Dogumuz nasıl olacak toparlanma siteniz ne kadar olacak. O kişiden kişiye değişebilir ama, ben sezeryan doğum yaptım ve bir hafta tuvalette egilemedim annem sildi altını afedersiniz.

2 küçük yegeniniz bakacak enerji varsa annenizde size de bakabilir.

İnsan hayatında kaç kez doğum yapıyor sanki, kaç kez annesine bu kadar ihtiyaç duyuluyor.

Kesinlikle anneniz yanınızda olsun, kaynanamizi geleceksen bile anneniz de gelsin

Lohusalık çok zor derler. Yaşayıp göreceğiz bunu ama herkes diyorsa doğrudur. O yüzden bence onlara güvenmeyin ve gitmeyin diyeceğim. Başka hiç kimse yok mu :/ anneniz 2 haftalığına bile gelse o arada iyi olur ayağa kalkar alışırsınız bence. Anlattığınız şeyler çok gerdi Beni

Kendi evinizde kalın

Eşiniz izin alsın

Kv vs de ilk günler gelirse gelsin ama asla 40 gün değil

Konuşturmazsanız konuşamazlar

Bebeği bırakıp fındık toplamaya gisersin deyince ne münasebet ben bebeği neden bırakayım fındığı sen toplarsın evde oturup ne yapacaksın ki zaten dersin olur biter

Aynen o cevabı çoktan verdim zaten ama yüzsüzler işte laf sokmaları bitmiyor

Kendi kendine kal bacım ben sezaryan oldum ilk gece annem kaldı diğer başka hiç kimse bir gece bile kalmadı toparlandım bebeğimi de yıkadım evimi de az çok gördüm yetersin aslında ilk çocuk olunca insana böyle geliyor birine ihtiyaç duyucak gibi ama değil hem o zaten hep emer uyur gazı olur eşiniz de yardımcı olursa misss gibi bakarsın kafan rahat olunca herşey daha kolay İnan.

Aslında eşim her konuda destekçi bana ama çocuk konusunda hiçbişey yapamıyacağını gerileceğini söylüyor yani o da korkuyor. Beni de aslında biraz o gerdi

Çok iyi bile olsalar, hiçbir sorununuz bile olmasa kendi evinizde tek olmanızı tercih ederim. Birde tarafınızı belli edin şimdiden. Kim nerede durması gerektiğini bilsin.

Aman ha sakın evinden bir yere ayrılma hastaneden çık evine gel gerekirse bir yardımcı tut ben bunu tecrübe ettim arkadaşım lohısalığın burnundan gelsin istemiyorsan mesafenin koru

Ben sezaryen oldum eve geldim tek basıma kaldım.. zaten bebek bir kaç hafta sürekli uyuyor size pek eziyet etmiyor lohusalık depresyonunun dibine vurursunuz ne onlarda kalın ne onlar gelsin.. terbiyesizlik izin istemeden kalırım coxugu alırım götürürüm ne demek! Çok sinir bozucu

Kp rahatsız olduğu için onu yalnız bırakamıyorlar maalesef

O çok bilmiş kızları bakıversin babasına.

Onu geçtim de niye onlarda kalmayı düşünüyorsun ki? Sağlıklı bir doğum geçirirsen, kendin de gayret edersen kimseye ihtiyacın olmaz. Bebeğim şu anda 7 aylık çok şükür, normal doğumdan acil sezaryene alındım bebeğimin kalp atışlarını alamadığımız için. Çok çok şükür, sezaryen olmama rağmen kimseye ihtiyacım olmadı. 3 günlüktü oğlum kayınvalidem ve kardeşim evimi taşıdılar, 4 günlüktü bebek mağazasında alışveriş yapıyorduk. Sonra da zaten kayınvalidem de kardeşim de gitti, kendim baktım bebeğime. Eşim yıllık izin aldı, araya bayram tatilini kaptırdık. Kırkımız çıkana kadar babaylaydık yani. (İlk iki hafta kadar eşim çalıştı ama) çok zorlandığım zamanlarda oldu ama hallettim hep. :)

Yani demem o ki, kendi evinde kal, kendin bak. İnanki yaparsın. Yeterki sağlıklı ol. :)

Ay bide desin ki bebeği sen mi emzireceksin sen git fındığa çöpsüz üzüm

Ben bu dogum sonrasini anlamiyorum. Ordami kalsam burdami. Neden kendi eviniz degil ? Diyeceksiniz ilk cocuk tecrübesizim. Ben 19 yasinda dogum yaptim sezaryanla iki gun hastanede kaldiktan sonra evime geldim. Ailelerimizde kimse yoktu. Esim annesini aradi gelemem 20 gun sonra anca dedi. Ise donme mecbureyeti vardi ve gitti. Cocugum emedi. Ama tek basima baktim. Allah onun sabrini vererek, sanki yillardir cocuk bakiyormusun gibi baktiriyor. Ben sasriyorum biri bana baksin diyene. Sonucta o cocugu biz kendimiz yapiyoruz. Herkes kendi basina bakabilir bence heleki siz ünuversitede okudugunuzu belirtmisiiniz ,bunun altindan kalakabilirsiniz.

Bence yegenlerinizin annesi babasi bi sure cocuklariyla kendileri ilgilensin anneniz sizinle kalsin eğer bu sureci annenizle geciremezseniz de tek gecirin yinede kv ve gorumceyle kalmayi dusunmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…