- 12 Aralık 2011
- 1.440
- 290
- 173
- 40
Çözüm yanında kimse olmaması değil, doğru kişi olmalı.bence çözüm yanında kimse bulundurmamak falan değil, doğum sonrası hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak sana destek verebilecek birilerinin muhakkak yanında olması gerekiyor tabi doğru kişilerin. Seni yüreklendirecek, bugünlerde geçecek diye kendi anılarını olumlu anlatacak, ev işleri ve senin ve bebeğin bakımı konusunda titiz sabırlı,becerikli birilerinin senin yanında olup sen demeden, kafa yormadan yemek,ev işleri,misafirler konusunda gerekli işleri yapması çok iyi olur. Öbür türlü kendine güveniyorsan tabiki üstesinden gelirsin ama doğru insanlar yanındaysa keyfini çıkararak bebeğinin ilk günlerini psikolojik olarak kolay atlatırsın diye düşünüyorum. Öyle imrenirim ki, annem geldi şunu yaptı, bunu etti gitti diyip anne sevgisiyle destek alanlara, tabi bu kimse eş, iyi bir arkadaş yada kayınvalide de olabilir. Ancak doğum öncesi elektrik almadığınız insanları kesinlikle doğum anında yada sonrasında pek yanınızda bulundurmayın, bir yolunu bulup engelleyin. Birde her bayan az çok bunu yaşıyor diyerek kendinize telkin de vermek lazım, çünki çocuk sahip olduktan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak sen bile.
hiç bunları düşünme..evet öyle bi olay var sende yaşarsan çook normal ama şimdiden düşünme.. bende doğurmadan önce duymuştum yok artık nasıl olurki bu demiştim ama çok ciddi bir depresyon yaşadım..bebeğime zarar vermek asla aklımdan bile geçmedi..kendimi ise camdan atmak istedim bi çok sefer..sürekli herşeye ağlıyodum..bebeğim hep öyle küçük kalacak hiç büyümeyecek ben hep evde oturacağım herkes beni bebekle bırakıp gidecek sanıyodum..ve elimde değildi..sadece kendini şimdiden hazırla bir çok şeye.. hayatın komple değişecek..lafta değil bu gerçekten komple..uyku, yeme içme, özel hayat ,oturup sakin sakin yemek yemek , dışarda gezmek , sinema alışveriş, tv de bir filmi başından sonuna kadar izleme felan biraz unut bunları:) ben o dönemde şunu dediğimi hatırlıyorum bu saydıklarımı keşke daha çok yapsaymışım şimdi canım istemezdi belki bunları yapmayı:) ama şunu da bilki dünyanın en güzel en tarif edilmez duygusunu tadacaksın..ben yaklaşık 4 ay sonra çıkabildim lanet depresyondan..kızım ay sonunda 2 yaşını bitirecek..allahın her günü şükrediyorum onu doğurduğum hayatımda olduğu için..depresyon yüzünden başlarda çookk pişmandımm:))umarım sen yaşamasın.. yaşarsanda bu depresyonu hep kendine geçeceğini söyle olurmu..nasıl başladığı ve nasıl geçtigi için belirgin bişey söyleyemem..zamanla heralde bu hayatı kanıksıyosun eski hayatının unutup onunla yaşamaya alışıyosun ve bu hayat normal gelmeye başlıyo..bende en azından bu süreç böyle oldu:) ben 5. gün falan girmiştim depresyona..ama ben evde oturmaktan nefret ederdim..bebek olunca malum hep evdesin..ve ağlayıp duran sana muhtaç minicik bi canlı var..ne yapacağını bilemiyosun..panikliyosun hastamı diye..şimdi diyorum o zamanlar acaba ne bekliyodumki oyuncak bebekmi:)
hiç bunları düşünme..evet öyle bi olay var sende yaşarsan çook normal ama şimdiden düşünme.. bende doğurmadan önce duymuştum yok artık nasıl olurki bu demiştim ama çok ciddi bir depresyon yaşadım..bebeğime zarar vermek asla aklımdan bile geçmedi..kendimi ise camdan atmak istedim bi çok sefer..sürekli herşeye ağlıyodum..bebeğim hep öyle küçük kalacak hiç büyümeyecek ben hep evde oturacağım herkes beni bebekle bırakıp gidecek sanıyodum..ve elimde değildi..sadece kendini şimdiden hazırla bir çok şeye.. hayatın komple değişecek..lafta değil bu gerçekten komple..uyku, yeme içme, özel hayat ,oturup sakin sakin yemek yemek , dışarda gezmek , sinema alışveriş, tv de bir filmi başından sonuna kadar izleme felan biraz unut bunları:) ben o dönemde şunu dediğimi hatırlıyorum bu saydıklarımı keşke daha çok yapsaymışım şimdi canım istemezdi belki bunları yapmayı:) ama şunu da bilki dünyanın en güzel en tarif edilmez duygusunu tadacaksın..ben yaklaşık 4 ay sonra çıkabildim lanet depresyondan..kızım ay sonunda 2 yaşını bitirecek..allahın her günü şükrediyorum onu doğurduğum hayatımda olduğu için..depresyon yüzünden başlarda çookk pişmandımm:))umarım sen yaşamasın.. yaşarsanda bu depresyonu hep kendine geçeceğini söyle olurmu..nasıl başladığı ve nasıl geçtigi için belirgin bişey söyleyemem..zamanla heralde bu hayatı kanıksıyosun eski hayatının unutup onunla yaşamaya alışıyosun ve bu hayat normal gelmeye başlıyo..bende en azından bu süreç böyle oldu:) ben 5. gün falan girmiştim depresyona..ama ben evde oturmaktan nefret ederdim..bebek olunca malum hep evdesin..ve ağlayıp duran sana muhtaç minicik bi canlı var..ne yapacağını bilemiyosun..panikliyosun hastamı diye..şimdi diyorum o zamanlar acaba ne bekliyodumki oyuncak bebekmi:)
Bir türlü cevap yazmayı beceremedim. Yazdiklarinizi tesadufen gordum. Ayni hisleri yasiyorum. 15 günlük bebeğim. Sürekli bende eski günleri dusunuyorum. Ruya olsaydi keske diyorum. Sonra tabiki bunlari dusundugum icin pismanlik hissediyorum. Kendime güvenimi tamamen sifira vurdum. Yorgunlukta cabasi. Uykusuz gecelerde çok yordu beni ve bunun kisa zamanda bitmeyecegini biliyorum. Annesi okdugum icin bebegimin sanssiz oldugunu dusunuyorum ve daha neler neler. Böyle paylaşımlar da yapacak biri değildim normalde ama yazdiklarinizi okuyunca dayanamadim :) geçeceğini biliyorum birbirimize alışacağız biliyorum ama mutsuzlugumu atamiyorum. Evin eski düzenini esimle basbasa vakitlerimizi özlüyorum. Esimi her gordugumde aglayasim geliyor hele ki bana nasilsin diye sormasin. O zaman yandi iste :) ne diyim allah affetsin akil fikir versin. Geçici elbette biliyorum ama geçene kadar etrafimdakileri bunaltmam insallahhiç bunları düşünme..evet öyle bi olay var sende yaşarsan çook normal ama şimdiden düşünme.. bende doğurmadan önce duymuştum yok artık nasıl olurki bu demiştim ama çok ciddi bir depresyon yaşadım..bebeğime zarar vermek asla aklımdan bile geçmedi..kendimi ise camdan atmak istedim bi çok sefer..sürekli herşeye ağlıyodum..bebeğim hep öyle küçük kalacak hiç büyümeyecek ben hep evde oturacağım herkes beni bebekle bırakıp gidecek sanıyodum..ve elimde değildi..sadece kendini şimdiden hazırla bir çok şeye.. hayatın komple değişecek..lafta değil bu gerçekten komple..uyku, yeme içme, özel hayat ,oturup sakin sakin yemek yemek , dışarda gezmek , sinema alışveriş, tv de bir filmi başından sonuna kadar izleme felan biraz unut bunları:) ben o dönemde şunu dediğimi hatırlıyorum bu saydıklarımı keşke daha çok yapsaymışım şimdi canım istemezdi belki bunları yapmayı:) ama şunu da bilki dünyanın en güzel en tarif edilmez duygusunu tadacaksın..ben yaklaşık 4 ay sonra çıkabildim lanet depresyondan..kızım ay sonunda 2 yaşını bitirecek..allahın her günü şükrediyorum onu doğurduğum hayatımda olduğu için..depresyon yüzünden başlarda çookk pişmandımm:))umarım sen yaşamasın.. yaşarsanda bu depresyonu hep kendine geçeceğini söyle olurmu..nasıl başladığı ve nasıl geçtigi için belirgin bişey söyleyemem..zamanla heralde bu hayatı kanıksıyosun eski hayatının unutup onunla yaşamaya alışıyosun ve bu hayat normal gelmeye başlıyo..bende en azından bu süreç böyle oldu:) ben 5. gün falan girmiştim depresyona..ama ben evde oturmaktan nefret ederdim..bebek olunca malum hep evdesin..ve ağlayıp duran sana muhtaç minicik bi canlı var..ne yapacağını bilemiyosun..panikliyosun hastamı diye..şimdi diyorum o zamanlar acaba ne bekliyodumki oyuncak bebekmi:)
Cok eski bir mesaj ama ben sonucu merak ediyorum 2 ay sonra bebek olacak allah nasip ederse.. Ben şimdiden bu anlattıklarınızı yasıyorum pişmanlık duyuyorum eşime duygularım sizin gibi karnımdaki bebekten onu kıskanıyorum... Siz şimdi nasılsın? Nasıl gecti bu zaman?pişman mısınız? Anne olmak nasıl bir duygu eskiden BEN düşüncesini siliyor mu aklınızdan?yazdıklarını okuyunca çok şükür beni anlayabilecek biri var dedim..
senin yaşadıklarını şu an galiba daha agır bir şekilde yaşıyorum. kızım 3 aylık oldu ama ben eski hayatımı özlemekten kurtulamadım bir türlü. dışarı çıkp gezebiliyorum, eşim sagolsun cok anlayıslı ne istersem yapıyor kızımızı da alıp cıkıyoruz ama ne yana baksam eski BEN'i goruyorum. orda eskiden ne yaptıysak onu yapmak istiyorum ve eşimle başbaşa olmak istiyorum.bizim cok guzel gunlerimiz oldu eşimle, kendisine hastalık derecesinde aşıgım zaten, şimdi hala o aşık aşık gezmelerimizi özlüyorum. beynim sürekli flash back yapıyo nereye gittiysek aklıma geliyor hava da ucak gorsem duygulanıp aglıyorum dugunumuze giderken binmştik diye...bu kadarı normal gelmiyor bana 3 ay sonra hala mutsuzum ve geçmişte yaşıyorum sanki. eşim hala aynı adam ama onu o kadar yordum ki huysuzluklarım ve sinirliliğimle, adamcagız da artık dha gergin tepkiler vermeye basladı. ben artık bugünü yasamalıyım, özgür BEN gerilerde kaldı ama bak bu cümleyi yazarken bile içimde bir yangın var sanki... nasıl kurtulacagım yardım almalıyım belki de bu hallerim bana hiç normal gelmiyor...((
Cok eski bir mesaj ama ben sonucu merak ediyorum 2 ay sonra bebek olacak allah nasip ederse.. Ben şimdiden bu anlattıklarınızı yasıyorum pişmanlık duyuyorum eşime duygularım sizin gibi karnımdaki bebekten onu kıskanıyorum... Siz şimdi nasılsın? Nasıl gecti bu zaman?pişman mısınız? Anne olmak nasıl bir duygu eskiden BEN düşüncesini siliyor mu aklınızdan?
cok teşekkür ederim canım cevabın için... insan bazı seyleri bilse de bizzat yasayanlardan duymak istiyor.. insallah herkes için herşey daha guzel olur hep...Canım arkadaşa sormuşsun ama ben kendiminkini söyleyeyim, ben yaşamadım. Eşim bebeğimizi sevdikçe mutlu oluyorum. O bizim bebeğimiz ve ben onu nasıl seviyorsam o da öyle seviyor. Düşünsene karnında ve Dünya'ya gelmeye hazırlanıyor. Tanıdığı tek kişide sensin. Iki ay oldu doğum yapalı ama eski günlerimizi özlüyorum desem yalan olur. Eskiden mutluyduk, şimdi daha mutluyuz. Hiç pişman Değilim. Hamileyken acaba erken mi diye düşünmüştüm ama doğduğundan beri "iyiki" diyorum sadece. Ve pişman olursam Allah elimden alır diye korkuyorum... Sonuçta bebek kokusuna hasret nice insanlar var...
Âmin canım inşaAllah :)cok teşekkür ederim canım cevabın için... insan bazı seyleri bilse de bizzat yasayanlardan duymak istiyor.. insallah herkes için herşey daha guzel olur hep...
Bende bir depresyon adayiyim oyleyse:) araba kullanmayi sosyal aktiviteleri sinemayi tv yi alisveris merkezlerinde gezmeyi ve zaman zamanda evde yalniz kalmayi seven biriyim.bunlardan nasil odun veririm bilmiyorum ve bebegin başima kalma duygusundanda nefret ediyor hirslaniyorum.hazir mi degilim ne :) sanirim bende suan bir oyuncak bebek bekliyorum.hiç bunları düşünme..evet öyle bi olay var sende yaşarsan çook normal ama şimdiden düşünme.. bende doğurmadan önce duymuştum yok artık nasıl olurki bu demiştim ama çok ciddi bir depresyon yaşadım..bebeğime zarar vermek asla aklımdan bile geçmedi..kendimi ise camdan atmak istedim bi çok sefer..sürekli herşeye ağlıyodum..bebeğim hep öyle küçük kalacak hiç büyümeyecek ben hep evde oturacağım herkes beni bebekle bırakıp gidecek sanıyodum..ve elimde değildi..sadece kendini şimdiden hazırla bir çok şeye.. hayatın komple değişecek..lafta değil bu gerçekten komple..uyku, yeme içme, özel hayat ,oturup sakin sakin yemek yemek , dışarda gezmek , sinema alışveriş, tv de bir filmi başından sonuna kadar izleme felan biraz unut bunları:) ben o dönemde şunu dediğimi hatırlıyorum bu saydıklarımı keşke daha çok yapsaymışım şimdi canım istemezdi belki bunları yapmayı:) ama şunu da bilki dünyanın en güzel en tarif edilmez duygusunu tadacaksın..ben yaklaşık 4 ay sonra çıkabildim lanet depresyondan..kızım ay sonunda 2 yaşını bitirecek..allahın her günü şükrediyorum onu doğurduğum hayatımda olduğu için..depresyon yüzünden başlarda çookk pişmandımm:))umarım sen yaşamasın.. yaşarsanda bu depresyonu hep kendine geçeceğini söyle olurmu..nasıl başladığı ve nasıl geçtigi için belirgin bişey söyleyemem..zamanla heralde bu hayatı kanıksıyosun eski hayatının unutup onunla yaşamaya alışıyosun ve bu hayat normal gelmeye başlıyo..bende en azından bu süreç böyle oldu:) ben 5. gün falan girmiştim depresyona..ama ben evde oturmaktan nefret ederdim..bebek olunca malum hep evdesin..ve ağlayıp duran sana muhtaç minicik bi canlı var..ne yapacağını bilemiyosun..panikliyosun hastamı diye..şimdi diyorum o zamanlar acaba ne bekliyodumki oyuncak bebekmi:)
Allahım senden razı olsun çok sağol moral verdin banaAma bu kadar yazmışsin canim neden kimse bisey yazmamış çok üzüldüm valla yazık sana.Rabbimin merhameti sana yetişsin sana o yardım etsin inşallah biliyorum su an çok ama çok zor bi durumdasin.Geceyi çekip aydınlığa kavuşturan Rabbim seni de bir an evvel aydınlığa çıkarsın inşallah.. Canım yaa çok üzüldüm valla.
Merhaba. Ben de 1 aralik 2015te dogum yaptim. 24 gunluk lohusayim. Dogumdan sonraki gun evime geldim ve ertesi gun basladi panik ataklarim. Yogun.bir uyku hissi ve bitkinlik olsa da icime dolan heyecan hizlanan kalp atislarim nedeniyle uyuyamadim gunlerce. Kadin dogum doktoruma danisarak gunde 2 kasik passiflora surup kullanmaya basladim. Artik geceleri uyuyabiliyorum ve gunun bazi saatlerinde olumsuz duygulardan tamamen.siyrilip iyi oluyorum. Ama bu surekli olmuyor ne yazik ki. Surekli tekrar ediyor. Ben anneme gittim ve bebegimin herseyiyle annem ilgileniyor, ben yalnizca emziriyorum. Ama kendimi iyi hissettigim anlarda oyle enerji doluyorum ki bebegimi sarip sarmaliyorum ve onu sevdigimi ancak ozaman hissediyorum. Kotuyken ise bebegimle hicbirsekilde ilgilenmek istemiyorum daha dogrusu bunun icin gerekli enerjiyi kendimde bulamiyorum. Ustelik kotu oldugum anda mide bulantisi da aninda geliyor ve birsey yiyemiyorum. Yemezsem enerjimi.daha da kaybederim, bu dusunce de bende daha fazla strese yol aciyor. Bu gelgitli haller artik iyi olma umidimi kirmaya basladigi icin ben.bir psikolog arastirmaya basladim en kisa.zamanda bir psikolog bulup gidicem insallah. Benim ablam daha once depresyon tedavisi gordugu icin bana cok yol gosteriyor ve bubdurumun gecici oldugu konusunda surekli telkin veriyor. Ailem de bu konuda tecrubeli oldugu icin hepsi olumlu anlamda yanimdalar. Esim ve onun ailesi de ayni sekilde. Ben yukarida yazanlarin aksine aglamiyorum, aksine aglayamiyorum. Donuk bir yuz ifadesiyle dolasiyorum evde. Kendi evimde huzurlu oldugum gunleri oyle ozluyorum ki. Dogumdan beri annemin evinde onun yataginda bebegimle ve annemle yatiyorum. Arada iyi oldugumda kendime guvenip evime gittim ancak yine kotu olup anneme geri dondum. Yine de iyi oldugum anlarim icin sukrediyorum, kotu oldugum anlarin da gecmesini bekliyorum sabirla. Cok zor bir durummus. Ablami hic anlamamisim diyorum, bu hissi yasamayan anlayamaz. Siz de yakin zamanda dogum yapmissiniz. Suan nasilsiniz. En kisa zamanda feraha kavusuruz umarim. Selamlar.Nolur acil yardım bir aylık bi kızım var ve depresyonu dibine kadar yaşıyorum umutsuzluk karamsarlık endişe atakları yüreğimi sıkıyorda sıkıyor ölüyorum sanki ne olur bana yardım edin hiç bitmeyecek gibi geliyor bu illet yaşayıp atlatan arkadaşlarım Allah rızası için bana destek olun.bugün ağlama krizin bebeğin aşısı sırasında tuttu ve 2saat ağladım bi psikoloğa gittim hem ağladım hem anlattım oda bana seninki tamamen hormonların etkisi yoksa çok güçlüsün ve bunu yenmeyi istiyorsun sadece üzüntüveren hormonların bugünlerde daha aktif dedi psikiyatriste sevketti emziriyorum dedim sütüne geçsede zarar vermeyecek ilaçlar var dedi ordayken iyiydim eve geldim kabus yine çöktü üzerime siz nasıl yendiniz bana bi akılverin eski yaşam dolu haline dönmeyi çok istiyorum cevaplarınızı bekliyorum
CANIM benim eğer hala yaşıyorsanız bu depresyon u cevapla çok ağır geçirmiş bir anne olarak sana yardimci olmak isterimNolur acil yardım bir aylık bi kızım var ve depresyonu dibine kadar yaşıyorum umutsuzluk karamsarlık endişe atakları yüreğimi sıkıyorda sıkıyor ölüyorum sanki ne olur bana yardım edin hiç bitmeyecek gibi geliyor bu illet yaşayıp atlatan arkadaşlarım Allah rızası için bana destek olun.bugün ağlama krizin bebeğin aşısı sırasında tuttu ve 2saat ağladım bi psikoloğa gittim hem ağladım hem anlattım oda bana seninki tamamen hormonların etkisi yoksa çok güçlüsün ve bunu yenmeyi istiyorsun sadece üzüntüveren hormonların bugünlerde daha aktif dedi psikiyatriste sevketti emziriyorum dedim sütüne geçsede zarar vermeyecek ilaçlar var dedi ordayken iyiydim eve geldim kabus yine çöktü üzerime siz nasıl yendiniz bana bi akılverin eski yaşam dolu haline dönmeyi çok istiyorum cevaplarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?