doğum sonrası makatta çatlak

eslemesra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
13
1
86
Çanakkale
hanımlar bende doğumdan bir ay sonra kabızlık sonrası dışkılama esnasında ağrı ve kanama oldu kanamm geçti ama bir aydan fazla süredir ağrıya devam doktor tavsiyesiyle üç gündür merhem kullanıyorum oturma banyosu yapıyorum ne kadar sürede geçer yaşayan varmı

ben bunu 4 yıldır çekiyordum..hamilelik süresince yoktu düzenli tuvalet alışkanlığım vardı..doğumda lavman yapmaları sonucu kabızlık çektim ve sonrasında erteleyince çocuk yüzünden kanamalar tekrar başladı..ama kafaya takma stres çok fena yapıyor..
normal doğum yapanlarda çok rastlanan bişey..
günde en az iki kez sıcak suya otur..ben limon uyguladım bir süre yeni keşfettim, yani hemoroid için duymuştum denedim. çok yakıyor ama çatlaktan eser yok 3 aydır..bir de gece yatarken 2 kuru kayısı yedim,sabaj aç karnına zeytinyağı üstüne ılık bal şerbeti içitim(sütte yapıyor) sıkıntılı dönemlerde.

canım bendede aynı sorun vardı hatta çok çok kötüydüm ama 15 gün sabah akşam bol zeytin yağlı pamuk koydum gerçi kıyafetler batıyor ama çok faydası oldu geçti tavsiye ederim

dogumdan sonra oluyor canım bazıları geceyor bazıları uzun sure gecmıyor
hemen gecer dılerım

arkadaşlar çok teşekkür ederim paylaşmak bile insanı rahatlatıyor önerilerinizi uygulayacağım merhemde işe yaramadı inşallah geçer...

bende aynı dertten muzdaribim canım doğumdan sonra bebeğin yanına nurtopu gibi birde hemoroid hediye ediyolar :)

doğum yapalı 1 ay oldu bende aynı dertten muzdaribim bakalım doktora gitcem kremi bide fitili varmıs galiba

krem fitil hak getire beni de öldürüyor bu ağrı. şu limonu merak ettim.
nasıl kullanıcağımızı açıklarmısın arkadaşım.

off off bende halen gecmedi 10 ay oldu doğum yapalı

benimde kızım bana bir hemoroid ve fissür hediye etti doğumuyla. doktor muaynede bunları gördü bide geride daha var mı endoskopi istedi haftaya olucam.sonrasında tedaviye başlıycaz.

Bende bu durumu yaşadım doktara gittim yarım saat kadar süren bir operasyon geçirdim ama yinede arada kanamalar olur.

bende de oluştu dün fark ettim yaa...burdaki bi arkadaşın dediği şeyi denedim.bol zeytinyağlı pamuğu koydum bir kaç saat bekledim.bugün biraz rahatladım iyileşme var hissettim.derdim ilaçsız çözmekti zaten.akannehir

size tavsiyem anestol krem ve bepanthen kremi karıştıp özellikle banyo sonrası ve gece yatmadan sürün ve günde 2 kez batikonla o bölgeyi temizleyin.
benim doğum yaptıktan 40 gün sonra bu sorun oldu ve bu uygulamayı yaptıktan sonra 1 hafta 10 gün içinde düzeldi.şuan bir sıkıntım yok bunu doktor tavsiye etmiş arkadaşıma.
geçmiş olsun umarım sizde hemen kurtulursunuz bu dertten ...

kızlar öncelikle geçmiş olsun hepinize. bende doğumdan sonra bunu yaşadım ama inanılmaz bişey bu yaa ağlıyodum resmen nasıl bi ağrı anlatılmaz yaşanır yani. doktora gitmeyede çekiniyorum gitmek istemedim ama sonra dayanamadım ve gitttim. çatlaklarım çok vardı geçmezse ameliyat dedi çok korkmuştum. fitil ve krem verdi kullandım 1 hafta 10 gün sonra geçti allahın izniyle. bence dr gitmekte fayda var..

bende bu konuda başlık açmıştım ve allah razı olsun bi arkadaş bepanten önerdi onu kullanalı çok rahatım...................

kızlar bende zeytinyağını denedim azıcık kanamam ve tuvalet esnaında yanma devam ediyo öyle şiddetli ağrılarım yok ama üzülüyorm doktora gitmek istemiyorum.....pamuğu çok içine girdirmesekde oluyomu

Arkadaslar bende dogumdan sonra 10 aydr cekiyrum bunu hangi bolume cikicaz bunun icin bende dayanamiyrun artik

Genel cerrahi ye gitmek gerekiyor. Genelde el ile muayene yapılır hazırlıklı ol. çok sıkıntıdaysan duphalac surup ve oturma banyosu doktora gidene kadar rahatlatır. Bir de sabah, akşamdan bir su bardagı suda ıslanmış birkaç kayısıyı aç karnına ye ve suyunu iç. Faydası oluyor.
Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…