Dogum sonrasi psikoloji

ABurcu89

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
5
0
1
36
Merhaba,

Ben 15 gün önce dogum yaptim. Cok garip bir psikoloji icindeyim. Surekli agliyorum cok uykusuz ve yorgunum. Garip korkularim var. Belki yalniz degilimdir diye buraya yeni üye oldum. Benimle belki ayni seyleri yasamis veya yasayan insanlarla icimdekileri paylasmak istiyorum.

Kesinlikle aynı şeyleri yaşadım.ev aşırı kalabalıktı bir de her kafadan bir ses düşünün .sma eşim çok yardımcı oldu.sürekli ağlıyordum herkesin yaptığı dediği gözüme batıyordu.normalde çok sakin bir insanım.bebeğim de çok yaramazdı hiç uyumazdı gerçi altı aylık oldu hala öyle.size tavsiyem yarım saatliğine de olsa bir yere çıkın dolaşın gelin.bir de vakit geçirmekten hoşlandığınız size hem yardımcı olabilecek hem de kafanızı dapıtabilecrğiniz kişileri davet edin ve yardım istemekten cekinmeyin.bni çok yalnız bıraktılar mesela.bn de gurur yaptım kimseyi yardıma çağırmadım ve hersey daha beter oldu ilk bebeğiniz mi eğer öyleyse tecrübesizlik de yoruyor insanı..

Evet cikmaya baslamistim toparlaniyodum..simdide 27 günlük bebegim yogun bakimda enfeksiyon kapmis kimseyi yanina almiyolar 3 saatte bir süt sağmaya gidiyorum hastaneye. Hic iyi degilim..bunada sukur tabi ama bebegimi cooook ozledim

Evet cikmaya baslamistim toparlaniyodum..simdide 27 günlük bebegim yogun bakimda enfeksiyon kapmis kimseyi yanina almiyolar 3 saatte bir süt sağmaya gidiyorum hastaneye. Hic iyi degilim..bunada sukur tabi ama bebegimi cooook ozledim
Rabbim sağlıkla kavuştursun bebeğine hastanede falan mı mikrop kaptı ki.inşallah Can'ım üzüldüm ama önlemini almışlardır merak etme.kırkın çıkınca daha da toparlanırsın üzülmeyeter ki sağlık olsun inanın her şey yokuna girer..

Tesekkurler. Nerden kaptı bilmiyoz. Dun taburcu olduk cok sukur. Valla bir an once hayatin normale donmesini istiyorum psikolojim hic iyi degil ne zaman normalleşcek ne zmn diger aileler gibi olcaz..cok zormuş

Baba olmak ne kdr rahat gece boyunca doya,doya uyu istedigin zmn istedigin kdr gez disariya cik...herseyi biz yasiyoruz...cocugumu alip ne zmn gezebilcem disariya cikabilcem...herkes bana batar oldu...esime bile soguk davraniyorum istemeden...offf cok daraldim

:KK200::KK200:
Baba olmak ne kdr rahat gece boyunca doya,doya uyu istedigin zmn istedigin kdr gez disariya cik...herseyi biz yasiyoruz...cocugumu alip ne zmn gezebilcem disariya cikabilcem...herkes bana batar oldu...esime bile soguk davraniyorum istemeden...offf cok daraldim
Geçecek canım hepsi hiç merak etme.kadın olmak gerçekten çok zor ..babalar seviyor çocukları o kadar baksalar bile onlar zaten bize muhtaçlar.ama sevdiklerin den destek almaktan cekinme Can'ım gerekirse Bi müddet yanında kalsınlar.yalnız kalmak gerçekten bu dönemde daha da psikolojisini bozuyor insanın .bebeğin sağlıklı ya çok şükür ona bak.ben de kışın doğum yaptım dört ay hiç Bi yere çıkamadım başlarsın bir ay sonra sen de sağlıkla büyüt bebeğini

Bizde de öyle canım eşim çok yardımcı geceleri kalkıp yardım ediyo ama yapabileceği sınırlı sonuçta taze Bebek sürekli emmek istiyo anneye muhtaç.biz de 2 aylık olduk dışarı çıkmak istiyorum eşim çıkarıyo ama bebeğimiz gürültüden uyuyamıyo sürekli meme istiyo her yerde rahat emziremiyorum derken biraz daha büyüyene kadar dışarı çıkmama kararı aldık :) Bu arada bebeğime yalnız bakıyorum yani o uyuduğunda kendime vakit ayırabiliyorum Mutlu oluyorum dizi film falan izlemek bile iyi geliyo artık.

Yalniz degilim sagolsun annem babam dogumdan beri yanimda zaten kayinvalidemlerle ayni binadayiz.ama sanirim kalabaliktanda bunaldim artik biraz. Bn kendime hic vakit ayiramiyorun. Bebek cok uzun sureli uyumuyo zaten uyusada bnde uyumanin pesindeyim gunde 3-4 saat anca uyuyorum. Kendimi bile unuttum...

Back
X