Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Doğum sonrası saç dökülmesi !

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Arkadaşım benimde çok dökülüyordu aile hekimine gittim d vitaminine bakmak için kan verdim 2.6 çıkmıştı yani çok düşük 5 kutu devit 3 verdi haftada bir içtim düzeldi doktorum tesettürlü bayanlarda d vitamini eksikliği daha fazla olduğunu söyledi çünkü güneş ışını eşarptan ve uzun kollu kıyafetlerden geçmiyor

M Maridraw 5aylık kızım var. Saçlarım zaten seyrekti. Çok daha kötü oldum. Fırsat bulunca gidip kestireceğim. Ancak o da nasıl görünür bilmiyorum. Tepem açıldı ve saç çizgim geriye çekildi. Sağlık ocağında kan tahlili verdim. Bakalım sonuç ne çıkacak?? İlk çocuğumda da dökülmüştü, sonra geri çıkmıştı birebir olmasa da.şimdi çıkar mı bilmiyorum, gidişat çok kötü

Vitaminlerine devam etmelisin...
3 yil oldu dogum yapali hala ara ara elevitin fanıyım

Hamileyken dökülmüyor çünkü vitamin aliyoruz, doğumda kan kaybi oluyor sonrasında ilac veriyorlar bende tam kullanmadım döküldü kan tahlili yaptırın

Doğum sonrasi bende de olmuştu.
Eşim kazit heryerde bu ne ya demisti kisecik kestirmiştim çünkü bende bezmiştim artık.
Demir çinko filan onlara baktır canım mutlaka sorun yoksada kestir hem bebegin minik rahat edersin...

hamilelik sonrasi bir donem boyle dokulme yogunlasiyor, o donemdesiniz sanirim.
bir kac ay surup sonra dokulmesi azalacaktir.
bu asamada kisa kestirebilirsiniz belki.
Kısa aslında saçlarım omuzlarımın üstünde daha kisaltirsam toplayamam

yazik degil mi bir tencere yemege ya. emzirmeden dolayi dokukuyor. 1.5 yasinda oglum daha yeni azalmaya basladi.

Tuvalete girerken başınızı kapatmanızı öneririm buda sebep olabilir günümüz erkeklerinin çoğu bu sebepten kel...

Daha önce söyleyen olmuştur belki ama doğumdan sonra oluyor böyle, muhtemelen Demir eksikliğindendir, doktora git ve takviye al derim. Yemeklerden çıkması benim için de tanıdık bir konu maalesef. Saçın uzunsa kestir, hani şu arkası kısa öne doğru tek tarafı hafif uzayan model olabilir, kısa sevmiyorsan bir alternatif bu. Eşarp taksak da kıyafetlerimize takılıyorlar düşüp, benim kahvein içinden bile saçım çıktı bi defa, çok iyi anlıyorum seni.

iyide bu normal.
bebekle beraber hemen hemen aynı dönemde saçlarınız dökülür.
benim önler bayağı açılmıştı mesela erkeklerin yanlardan açılır ya öyle.
ebru şallının bir kürü vardı ondan yaptım bayağı çıkarttıydı saçlarımı. bir bakın netten. sarımsak yağı falan konuluyordu içine. bir saç kökünün ölmesi çok uzun yıllar alıyormuş. dökülmesini fazla kafaya takmayın.

Hamileyken saçlar dinlenme evresine geçiyor ve dökülmüyor. Bu durum doğumdan sonra tersine dönüp, öbek öbek dökülmelere sebep oluyor. Aylarca dökülmeyen saçlar dökülmeye başlıyor. Vitamin eksikliğiyle alakası yok, tamamen hormonlardan kaynaklı. Bu dökülme süresi 6 ayı bulabiliyor.

hamılelık ve sonrası dokulmeler cok normal
sıkıca baglamak sac kaybına neden olur yemek yaparken baglayın ortun ama normalde bırakın serbest kalsın
pamuk saten nevresım kullanıp orme uzunlugundaysa yatmadan once ormenızı tavsıye ederım daha az yıpranıyor sac
sulfatsız sampuan kullanmanız lazım
cevız badem fındık gıbı kuruyemısler zeytınyagı ve balık cok buyuk besın kaynagı
doktorunuza danısın bıotın almanızda sakınca yoksa bıotın kullanın sacta tırnakta acayıp etkılı cıldınızde de
3 lıtre su ıcın
ucları esneyebılen yumusak fırca tarak veya dırek ahsap tarak kullanın

kazıtmak cozum degıl kazıtmanın sac dokmesıne care oldugu veya sac cıkardıgı falan da yok sonucta kokler sabıt kokunuz neyse o cıkar kazıtınca yenı kokler olusmuyor kı degısım olsun

Doğumdan sonra dökülmesi kaçınılmaz, saclarim uzun ve cok güzeldi. Kestirmeye kiyamadim.Dökülmesin diye bikac yol denedim.
Malesef engel olamadim..
Bebegimde yanimizda ve yüz üstü uyumaya başlayınca ,gözüne ağzına girer diye kisacik kestirdim.
Biraz uzadi baktim hâlâ dökülüyor
Yine kestirdim..
Oglum 1.5 yasinda simdi..dökülmeler anca azaldi...

bebekle fırsatınız olmaz ama sıze tavsıyen haftada 1 gun 1 gece bekletmek sartıyla
bepanten bemık evıgen ampullerı zeytınyagı ıle sac dıplerıne surup bone takıp yatıp
sabahında sacları asla suya dokundurmadan dırek bebek sampuanıyla masaj yapıp sonra avuc avuc su yedırerek kopurtup yıkamanız
basınız one egık sekılde tabı

bu durdurur dokulmeyı ve yenı sacların hızlı cıkmasını saglar

suya dokunmadan once sampuanlamamızın bır sebebı var ... saclarda yag oldugu ıcın once suyla arındırmaktan uzak durmak gerek saca yagı sabıtlerız 487487 kere de yıkasanız sac yaglı yaglı durur
ama dırek sampuanlar yavas yavas ılık suyla avuc avuc kopurtursek tamamen yag arınır

Doğumdan sonra bir dönem feci dökülüyor. Eğer yeni doğum yaptıysanız tabi. Bir arkadasim bıktım artık saç dokuntusunden deyip sıfıra vurdurdu. Zaten kapalıydı dışarda da sıkıntı olmadı. Sıkı bağlamak daha çok döküyor ayrıca. Kür tavsiye edenler olmuş o da mantıklı vakit varsa deneyin derim.

Canım, hamilelikteyken saçlar çok güçleniyor. Doğumdan sonra ise hızlı bir dökülme başlıyor. Ben de bir arkadaşıma sarımsaklı şampuan almıştım, macit efendi ydi galiba markası.

Doktorda değerlerine bir baktır, ygüçlendirici yağlar ve şampuan kullanabilirsin. Loreal Expert markasının özel şampuanları var. Dükkanlarda satılmıyor, kuaför ve internette var. Pahalı ama işe yarıyor.

O raddeye gelmeden bir çözüm bulamazmiyim ki dediğiniz doğru saç derim de rahatlar ama üzülüyorum ya kisalar zaten omuzlarımın üstünde.
Kiyamam uzulmeyin ya
Eger gereken tum hormonal kontrolleri yaptirdiginiza ve saglikli beslendiginize inaniyorsaniz stresten de olabilir diyorum ben. Kazitmak da cok korkunc bir sey degil acikcasi,tesetturlu olsam bana da sicak gelebilirdi bu fikir hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…