Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Doğum sonrası saç dökülmesi !

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Kadın hormonlarında doğum sonrasında değişim ve loğusalık: Hamilelikte saçların yaklaşık %95 kadarı anajen (büyüme, gelişme ) fazına geçer ve saçlar gürleşir, sayısı artar. Doğumdan 3 ay sonrasında kadınların yaklaşık 1/3 ya da yarısı kadarında telojen effluviuma bağlı saçlarda dökülme görülebilir.

Maalesef çoğumuzun doğum sonrası yaşadığı bir sorun, ben o dönem saçlarımın öbek öbek döküldüğünü bilirim, kel kalacağım diye sinirlerim bozulmuştu.

Hamilelikte benimkiler dokulmuyor su an 1 2 tel onu saymiyorum tararken. Dogum sonrasi da oyle bi sıkıntı yasamadim ama ben emzirmeye bagli oldugunu bir de vucudun yenilenme surecine bagli okdugunu düşünüyorum. Yeterli ve dengeli beslenmek pek cok seyin anahtari bence psikolojimizin bile. Bir de bol su icmek..

Teşekkür ederim Kazen ben korktum biraz ilk kızımda böyle dokulmemisti hiç en azından yemekten sudan çıkacak kadar ben randevu alıp gideceğim hastaneye kalan saçlarımın sağlığı için.

Dengeli besleniyorum lakin stres olabilir uykusuzluk özellikle

Maalesef çoğumuzun doğum sonrası yaşadığı bir sorun, ben o dönem saçlarımın öbek öbek döküldüğünü bilirim, kel kalacağım diye sinirlerim bozulmuştu.
Şuan o durumdayım mune gerçekten dökülmesi de geçtim yemeklerden çıkan saçlar delirtiyor beni

Sağlık ocağından tüm değerlere baktırın... Ayrıca hamilelikte kullandığımız vitamini doğum sonrasıda bir dönem kullanmak gerekiyor ben kullandım 2 günde bir içiyordum şükür saç dökülmesi olmadı pek

Şuan o durumdayım mune gerçekten dökülmesi de geçtim yemeklerden çıkan saçlar delirtiyor beni
Berbat bir süreçti, ki hamilelikte gayet gür ve sağlıklıydı saçlarım, doğum sonrası çok kötü hissetmiştim, aahhh o yemeklerden çıkması da ayrı bir hüsran, yemek yaparken kıyafetinin üzerine öğretmen doktor önlüğü gibi birşey giymek ve saçları bağlamak işe yarar.

Genel olarak ailede saç genetiğiniz ne durumda, benim dökülmeler durmuştu ama açılma erkek tipi dökülme olmadı ama anne tarafımda da baba tarafımda da gür saç olmadığından, eskisi kadar gür bir saçım olamadı.

benim ki her zaman bağlar wc ye girerken sorsaydın söylerdim mune

Bilgisizliğimden hep keşke sorsaydım.

sen benim mesajımı okudun mu.
bak bul netten yap onu bayağı bayağı saçlarım çıktı o zaman o tarif sayesinde
Tarifine bakacağım ama ciddi ciddi soruyorum dalga geçme kötü yaparım :))) benim gibi ihtiyarlarda da etkili mi formül, deneyen ve sonuçtan memnun olan 45+ kadın örnekleri istiyorum :)

ahaha valla mune ben ikinciyi 37 de doğurdum 40 yaş üstü denemedim yani. benim önler bildiğin erkek saçı gibi yanlardan açılmıştı. basbayağı yeni saçlar çıktı hatta biraz uzayınca kirpi gibi idi önlerim:)
saç kökünün ölmesi çok uzun yıllar alıyormuş. saç dökülse ve yenisi çıkmasa bile kök ölmüyor yani onu harekete geçirince yeni saç çıkıyor.

Bende doğum sonrası erkek tipi dökülme olmadı ama epey döküldü, aynı ertugrulunhalimesi gibiydim, yastıktan başımı kaldırınca kafamı orada bırakmışcasına dökülüyordu, aylar sonra dökülme durdu yeni saçlarda çıktı ama zaten aile genetiğimizde gür saçlı kalabilen yok, o yüzden de genç kızken ki saçlarımı arar hale geldim, tek avantajım saçlarım aşırı ince telli değil ve dalgalı.
Senin formülü denerim, arada benim kız da mevsimsel dökülmelerden şikayetçi, sarımsak şampuanı aldı onu kullanıyor, bir nebze faydasını gördü lakin her çözümü denemek de yarar var :)

Hamileyken hormonlardan dolayı dökülmesi gereken saçlar dokulmediginden doğum sonrası ilk 6 ayda özellikle o saçlar biraz toplu dökülüyor aynı sorunu ben de yaşadım caresi yok süreç tamamlanacak 6-7 aydan sonra düzene girer. Bağla saçını ya da ben hep bone takarım ozellikle mutfakta işe yarıyor.

hadi inşallah işe yarar

Hayır yapmıyorum bilimsel açıklamasıda var araştırıp görebilirsiniz
Adamlarin WC ye girerken kafasını mi ortelim yani? Olmadı peçete koysunlar tam tepeye.
Bu da olur birşey bulamazlarsa.

Adamlarin WC ye girerken kafasını mi ortelim yani? Olmadı peçete koysunlar tam tepeye.
Bu da olur birşey bulamazlarsa.
Arkadaslar polemik icin degil ama duydugum kadariyla peygamber efendimiz tuvalete giderken basini ortermis ama kellikle ilgili kismi anlayamadim bilimsellikle alakali degil galiba diger kisinin soyledigi birde ciddi cozum bulan varsa soylesin kel olmak uzereyim

Mune başka işin yok mu benimle dalga geçiyorsun amaç ne?Benden 20 yaş büyüksün ayıp ya!Gözardı ettiklerim gibi görmeyi ver beni Allah Allah...Dini katmadık bilimsel açıklaması var dedik ne diyelim başka!Tövbe ya gece gece sinirim bozuldu.

Bilimsel açıklamasıda var dini konular yasak olduğu için öyle dedim zaten.

Alıntıladığım yorum size mi yazılmış? Hayır, size yazmamışım, dini yorum yasak evet, aslında dini olduğunu bildiğiniz şeyleri bilimsel diyerek yazmayınız, kuralları ucundan kıyısından ihlal ederim mantığına gitmeyiniz lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…