Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Doğum sonrası saç dökülmesi !

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
O da iyiymiş.Benimde kardeşim kılları ayrı koyun seven var ,sevmeyen var derdi

saç dökülmeleri en az bir sene devam edip sonra 2/3 oranında azalacaklar.
yani bende tiroit yok bakıldı vitamin mineral eksikliğinden zamanla vucut oturdukça düzene giriyor demişti dermatoloğum

tiroit ve kalsiyum degerlerinize baktirdiniz mi

yeni dogum yapanlar için vitamınler var onlardan alma imkanın varsa dr sor ondan al
dogum bütün vucudumuzu bitiriyor

Aynı sorun bende de var. Doktorunuza danışarak hamilelikte kullandığınız kan ve demir haplarını tekrar kullanmaya başlayın. Doğum sonrası çok normal bu dökülme. Geçen haftaya kadar benim de öyleydi. Saçıma duşta elimi atsam yarısı elime geliyordu. Şimdi azalmaya başladı. Saçınızı çok sıkı toplamayın, koparak dökülecekler bu defa.

Canım Bebişler bizi tanımaya başlıyorlar benim de saçım çok dökülüyor biraz daha sabret geçici bişey

Ende aynı durumdaydım. Kan testi yaptırdım normal çıktı. Dr bi şampuan verdi bitkisel. Istersen özelden adını yazabilirim.

Ben de aynı durumdayım doğum sonrası dökülmeler arttı. Hamilelikte duşta bir tel bile gelmezdi elime. Şimdi oluk oluk bi de çok uzundu saçlarım kısacık kestirdim de kafam rahatladı. Tahlil yaptırmayı düşünüyorum. Yorumlar bana da iyi geldi :)

Hamilelikten sonra saç dökülmesi çok normal ama... Tam da doğumdan 3-4 ay sonra başlıyor hatta bu dökülmeler. İlk doğumumdan sonra benim de olmuştu. Hamilelik esnasında dökülmesi gereken saçlar dökülmüyormuş, hormonlardan kaynaklı olarak... Hatta o yüzden hamileyken saçlar bir gürleşiyor filan... Hamilelik sonlanınca o dökülmesi gereken saçlar topluca dökülüveriyor. Sonra toparlıyor merak etmeyin. Ben bir dermatoloğa da gitmiştim, ne olur ne olmaz diye. O da her şeyi normal görmüştü. Öyle laf olsun diye sanırım dökülme önleyici sprey, vitamin kapsülü filan vermişti ama hiçbir halta yaramadılar. 2-3 ay sonra dökülme kesildi, zamanla da saçlar toparlandı. 3 hafta önce ikinci doğumumu yaptım. Yani önümüzdeki aylarda aynı döngü beni bekliyor.

Benim de şu an dökülüyor
İlk bebeğimde de 3-4 aylıkken dökülmeye başlamıştı bunda da tam anlattığın gibi
Normal süreç yani ben biraz kısalttırdım sen ne yaparsan yap onlar dökülecek
Dökülmeyi hızlandırmak için sık sık tarardım dökülenler iyice dökülsün süreç çabuk bitsin diye
Öyle okumuştum bi yerden

Ben de aynı sorunumu kızımda yaşamıştım.anlıyorum sizi ama saçınızı sıkı sıkıya toplamanın zararı olur saçlarınıza bence kısacık kestirin hiç toplamak zorunda kalmayın saça faydalı vitaminleri alın kuruyemişlerden örneğin badem. Ve kapsamlı bir tahlil yaptırın mutlaka

Çinko seviyenize baktırın. Çinko düşük olduğu durumlarda saç dökülmesi had safhada olur. Sonuca göre takviye alırsınız

Saça sarımsak ve zeytinyağı kürü yapın çok kokuyor ama benimkini azaltmıştı
Bence kapalıysanız kazımak daha mantıklı
Ben kapalı olmadığım için cesaret edemiyorum

Saçınızı erkek saçı gibi kestirip evde bakım uygulayın sarımsağı ezip zeytinyağıile karıştırıp maske yapın kremli şampuanları bırakın bunu mutlaka yapın. Ben üç yıldır bıraktım şampuanı zeytinyağlı sabun kullanıyorum eğer bulamazsam dalan ın sabununu alıyorum şampuan binde bir o da bebek şampuanı. Sabunu bir yıl falan kullandıktan sonra şampuanın deterjandan hiçbir farkı olmadığını anlayacaksınız zaten ha şampuan saçı arada kurutuyor hemen alışamaz hatta arada kaşıntı yapar kepek yapar böyle durumlarda yumurta sarısı bitkisel yağlar ben çörek otu yağ ve Hint yağı kullanıyorum çok etkili oluyor anında sabunun yaptığı rahatsızlıkları gideriyor

hangi marka

Belliki demir eksikliğin var bi dr gidip tahlil yaptırmalısın

Toplayip esarp da bagliyorsaniz her yemekten meyveden sudan nasil cikiyor anlamadim?

Mutfaga girmeden once ustunuzde kalanlari toplayij bence
Yoksa sıkı sıkı baglanan sactan dokulmemesi lazim

En igrendigim.seydir sac.
Kendi sacim bile ciksa ki hic cikmadi asla yemem o yemegi.
Esim de yemez cocuklar da.
En hassas oldugumuz konu.

Daha dikkat edin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…