• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum sonrasi

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.620
2.537
133
Merhabalar. Yeni doğum yaptım sezaryenden sonraki gün eve geldik. Bnm ağrılarım vs vardı oturup kalkamiyorum bir yandan bebeğimi beslemek istiyorum bir yandan ağrılar. Sutum yok eşim sen kafaya takıyorsun ondan olmuyor sutun fln dedi. Sonra bn mama verelim dedim bebeğe ac kalmasın diye eşim ve kv yok mamaya alışmasın sanki ben sutum var da emzirmek istemiyormuşum gibi davrandılar bana. Yanı ben bu konuda bunlara açıklama yapmak zorunda kadim tuhaf bir şekilde.
Yine dogumdan sonraki 2. Günde eşim bana bebekle ilgilenmiyorsun başkasının çocuğu gibi davranıyorsun dedi. Kvalide de ayninsekilde bazı kelimelerden bu anlamı çıkardım. Neyse tabi ben eşimin söylediklerine karşılık verdim. Size mi kaldı benm bebekle nasıl ilgileneceğim fln dedim. Yeni doğum yapmış daha 2 günlük anne olan birine böyle konuşulur mu diye söyledim..
Sonra özür diledi gitmiş pasta fln almış.
Ama ben eşimin bu davranışlarını affetmiyieum hic onunla konuşasım yok bütün ilgim zten bebekte şu an. Kendimi ona aşırı uzak hissediyorum. En çok ilgiye ihtiyacım oldgu zaman da böyle konuşmalar duymak beni üzdü.

Yani babası o da, kendince evladının iyiliğini düşündüğünü zannediyor. Tabi ki annesinden daha çok kimse düşünemez bir bebeği ama, o da kendince evham yapmış işte 😊

Bence uzatmayın, özür dilemiş, pasta almış, eğer gözümden kaçan bir cümleniz olmadıysa gönlünüzü almaya çalışmış gibi duruyor.

Bu kadar yaptığını unutamıyorum vb kinlenecek bir durum yok bence, bir daha aynısını tekrarlarsa o zaman kızarsınız 😊

Lohusasınız şu an, duygularınız karmakarışık, küçük şeyleri kafaya takıp da kendinizi üzüp yormayın, bebeğinizle geçirdiğiniz vaktin tadını çıkarın ❤️

( bu arada sadece mama konusundan bahsediyorum, bebeği kendi evladın gibi görmüyorsun falan, bu biraz hadsizce olmuş. Anne yüreğini bilmeden konuşmuş. )

bir de kafama takıldı, neden bebeğinizi sevmediğinizi düşündü ki? Lohusa halinizle yorgunsunuz, depresyonda bile olabilirsiniz çok normal bir süreç, bunu anlayamayacak bir adam mı? Yoksa bu saydıklarım dışında bir davranışınızı falan mı kast etti?

Sağlıkla büyütün yavrunuzu.Bunlar ne yazık ki hep duyduğumuz şeyler.Kafaniza takmayın bu zamanların tadını çıkarın.Eşiniz de taze baba oldu böyle evham yapması ve sizin bu ruh hali içinde olmanız normal .Geçiyor hepsi ama :)

Merhabalar. Yeni doğum yaptım sezaryenden sonraki gün eve geldik. Bnm ağrılarım vs vardı oturup kalkamiyorum bir yandan bebeğimi beslemek istiyorum bir yandan ağrılar. Sutum yok eşim sen kafaya takıyorsun ondan olmuyor sutun fln dedi. Sonra bn mama verelim dedim bebeğe ac kalmasın diye eşim ve kv yok mamaya alışmasın sanki ben sutum var da emzirmek istemiyormuşum gibi davrandılar bana. Yanı ben bu konuda bunlara açıklama yapmak zorunda kadim tuhaf bir şekilde.
Yine dogumdan sonraki 2. Günde eşim bana bebekle ilgilenmiyorsun başkasının çocuğu gibi davranıyorsun dedi. Kvalide de ayninsekilde bazı kelimelerden bu anlamı çıkardım. Neyse tabi ben eşimin söylediklerine karşılık verdim. Size mi kaldı benm bebekle nasıl ilgileneceğim fln dedim. Yeni doğum yapmış daha 2 günlük anne olan birine böyle konuşulur mu diye söyledim..
Ama ben eşimin bu davranışlarını affetmiyieum hic onunla konuşasım yok bütün ilgim zten bebekte şu an. Kendimi ona aşırı uzak hissediyorum. En çok ilgiye ihtiyacım oldgu zaman da böyle konuşmalar duymak beni üzdü.
Kayınvalıdenızı guzellıkle gonderın bence kırmadan..
Esınızle dıyalogunuz tatlıya baglanır
Kayınvalıdeyle kusluk dargınlık olur
Benım kızkardesım yanımdaydı
Annem ve kayınvalıdem rahmetlıydı zaten..
Stres vb yorgunluk ınsanlara hosgorulu olamıyor ınsan..
Ben onedenle kızkardesımı gondermıstım yıne gelırsın dıye
Esım calısoyordu..aksam gelınce elınden geldıgınce yardım edıyordu..guzel gecmıstı..kendınıze guvenın
İnternette bebek bakımı ıle ılgılı hersey var zaten..yıne bır sorunuz olursa bızlerde buradayız
Cok ortmeyın bebeği☺

Kasım'da sezeryan doğum yapmış bir anneyim sizi anlıyorum
Şimdi sezeryanda hemen süt gelmiyor bu zaten insanı geriyor
Bebek aç surkeli emmek istiyor ve doymuyor doymadikca ağlıyor ve annede hâliyle stres yapıyor
Çevrede kim varsa anne kaynana eş hemen başlıyor meme ver meme ver
Sanki süt varsa biz vermiyoruz havasına giriyorlar
İlk başta benim bebeğim sarılık oldu süt gelmeyince mecburen mama verdim yoksa hastanede yatmak zorunda kalacaktık
Sütü olmayan ve mama vermeyen arkadaşlarım hastanede kaldı bri hafta
Şimdi ilk başta bol bol hoşaf için ve birsuru süt artırıcı damla var onu kullanin
Önce siz elinizden geleni yapin
Ne varsa deneyin sonra hala gelmezse mecburen mama vereceksiniz
Ve tavsiyem mamayı biberonla vermeyin çünkü biberona alışınca anne sütünü bırakmaya çalışıyor çünkü çok uyanıklar bol bol gelince biberon peşinde oluyorlar.
Benim bebeğim alerjikti sütüme karsi
İlk 5 ay çok çektim emdikçe agliyor
Doktor özel mama çıkarttı çünkü sindiremiyor benim sutumu
Her emmeden sonra ağlıyordu saatlerce
Bir yandan anne sütü bir damla girisn diye uğraştım bir yandan ağlayan bebek
Ve doymuuordu az olduğu için ozelmama da verdim basta çok yorucu cidden
Etrafındakilerin çenesini onemsemeyin verin lafı otursunlar yerlerine.

Aralıkta sezeryan oldum
İlk günler elbette ki süt fazla gelmiyor
Doktorunuzun önerdiği miktarda mama verin yoksa sarılık olabileceğini eşinize söyleyin
Ben mamayı şırınga ile veriyordum
Biberona çabuk alışıyorlar çünkü

Olmayan sutu icat etmeni bekliyorlar galiba bunlara bakıp bebeğinizi aç bırakmayın. Daha yeni olduğu için göğüs ucunu zor kavriyordur sezeryan doğum süt zor gelir . Ağrın var lohusasin zor bir süreç daha tazecik 2 günde ne yapmanı bekliyorlar. Yeterince ilgi gösterdiğine de eminim ... hiçbirine taviz verme hassasiyet gösterecekleri vakitte ağızlarından çıkanlara dikkat etsinler .

Benimde sütüm çok az ve altmis gün kadar olmuştu bubyaoiylada alakalı.insnalarnvirnvocugu emziremedin beceremedim deyip durdular siz lafa söze bakmayın bebeğiniz ve kendinize bakın bol bol su için ve dinlenin annenin uyuması dinlenmesi beslenmesi de çok etkilermiş

Süt yoktur gibi düşünmeyin memede kalsın bebeğiniz, o öyle emip dururken süt gelecek ilk günler farklı bi süt geliyor onu sıkıp anlamanız imkansız, dokuz ay karnınızda büyüyen bebenin ihtiyacı olan süt mutlaka o memelerde vardır. Ben bu mantıkla mamasız sadece anne sütüyle büyüyen bebekler büyüttüm.

Haklısınız

Hepsi geçecek

Hastanede mama vermediler mi

Kendi sancısı ile olmayan planlı sezaryenlerde bir tık daha geç geliyormuş süt

Hastanede otomatik makine ile sağdılar henüz yok deyip bebeğe mama verdiler

Küçük şurup ölçeği gibi kaplarla kedi gibi içiyor ondan

İki gece yatıp çıktık evde de bir iki verdik sonra birden memeye süt doldu bu sefer de çok diye içemedi

Onu da sağdık biraz sonra alıştık ikimiz de

Sizinki de düzelecek meme kremi alsın eşiniz eczaneden eğer yoksa çok işe yarıyor yara olmasın diye

Eşiniz de ne yapacağını bilmiyor elinden sadece korumak geldiğini düşünüyor tek muhatap da sizi buluyor

Verin kucağına gezdirsin evde siz de dinlenin hem o alışır hem de siz

Kv yi takmayın bazı cümleler iyiliğine söylenir ama siz farklı anlarsınız, burada verilen tavsiyeler içinde geçerli bu

Hoşunuza gideni yapın ama size eleştiri vs geleni unutun, “biberona alışmasın”ı herkes der ama kv deyince batar

Sağlıkla huzurla büyütün

Eşinize bebek aç kalırsa sarılık olur atlatamazsa hastane de ışık tedavisi görür diyin bu ona yeter.

15. Haftadan itibaren kolotstrom ilk süt orada bekliyor bebeğinizi zaten sütüm yok deyip strese sokmayın kendinizi sıkıp süt gelmiyor diye de düşünmeyin bebeğiniz o sütü çeker alır saatli emzirmeyin her arandığında her istediğinde verin yani bol bol emzirin ve bol su için.

Doğum sonrası neler neler yaşadık bir bilseniz. Eşiniz zemzem suyuyla yıkanmış en güzel günleri zehir etmeyin kendinize tadını çıkartın ❤️

Şuan lohusasınız eşinizin bunu %100 anlaması imkansiz. Eşşeklik etmiş ama telafi etmiş sonucta. Kendinizi kasmayin. En kısa zamandada kaynananizi güzel bir dille kırmadan yolcu edin.
Mama verme konusuna gelince oglum 1 haftalikken idrarinda kırmizilik görmüştük doktora götürdük . Doktor beslenememis demisti. Halbuki sütüm fazlaydi. Doktorum gerekli durumda mama ver dedi. Eger sizde bebeginizin doymadigini düşünuyorsaniz doktorunuzun yaninda bunu dile getirin içi rahatlasin. Eminim kaynananiz esinizi mama konusunda korkutuyordur. Benim kaynanamda sürekli falancanin bebegine hazir mama vermisler öldü diye anlatir korkuturdu.
Tavsiyem kemikli et suyu için. Bol bol yeşillik yiyin ve bol su icin. Benim ilk sütüm et suyu icince gelmisti. Birde bebek her uyudugunda sizde uyuyun.

Süt yoktur gibi düşünmeyin memede kalsın bebeğiniz, o öyle emip dururken süt gelecek ilk günler farklı bi süt geliyor onu sıkıp anlamanız imkansız, dokuz ay karnınızda büyüyen bebenin ihtiyacı olan süt mutlaka o memelerde vardır. Ben bu mantıkla mamasız sadece anne sütüyle büyüyen bebekler büyüttüm.
İlk üç gün sütüm gelmemişti. İkinci veya üçüncü gün akşam 10 cc mama vermiştim sadece. Sonra da geldi zaten başka vermedim. Evet bebeğin devamlı kucakta memede olması sütün gelmesini kolaylaştırıyor. Bana da devamlı emzir emzir demişti annem ve kv, çok kızmıştım o zaman. Ama sonra 2 yaşa kadar emzirebildim, 9 ay sonrası işe dönmeme rağmen sütüm bitmedi. Sinirlenmek lohusalığın doğasında var ama büyükleri de dinlemek lazım

İlk üç gün sütüm gelmemişti. İkinci veya üçüncü gün akşam 10 cc mama vermiştim sadece. Sonra da geldi zaten başka vermedim. Evet bebeğin devamlı kucakta memede olması sütün gelmesini kolaylaştırıyor. Bana da devamlı emzir emzir demişti annem ve kv, çok kızmıştım o zaman. Ama sonra 2 yaşa kadar emzirebildim, 9 ay sonrası işe dönmeme rağmen sütüm bitmedi. Sinirlenmek lohusalığın doğasında var ama büyükleri de dinlemek lazım

Ben de konusahibinin aksine ilk bebeğimde mama ver baskılarıyla mücadele etmiştim, doğum öncesi hazırlık kursuna gitmiştim ısrarla sütümün olduğunu düşündüğümü söylüyordum ilk bikaç gün, midesine bişe gitmese bezini ne çıkartıyor demiştim, kayınvalidemle bildiğin savaşmıştım, eşim destek olmasa mama verebilirdim o güveniyordu bana, sonraları bikaç aylık olunca ayda birer kilo alınca kayınvalidem özür dilemişti sen haklıymışsın diye, her büyük de doğrusunu bilmiyor ne yazık ki 😔

Bu arada ben de 2 şer yıl emzirdim iki çocuğumu da , size de maşallah 🧿

Keşke kızımı dogurdugumda annem ve eşimde sütün var daha cok artacak mamaya gerek yok diye bana destek olsalardı. Ben mama vermemek için kendi kendime savastım. Emzirdikce gelecek artacak sütün haklılar aslında. İnan sürekli insanların sütün yok mama ver diye baskası çok daha kötü

Ben de konusahibinin aksine ilk bebeğimde mama ver baskılarıyla mücadele etmiştim, doğum öncesi hazırlık kursuna gitmiştim ısrarla sütümün olduğunu düşündüğümü söylüyordum ilk bikaç gün, midesine bişe gitmese bezini ne çıkartıyor demiştim, kayınvalidemle bildiğin savaşmıştım, eşim destek olmasa mama verebilirdim o güveniyordu bana, sonraları bikaç aylık olunca ayda birer kilo alınca kayınvalidem özür dilemişti sen haklıymışsın diye, her büyük de doğrusunu bilmiyor ne yazık ki 😔

Bu arada ben de 2 şer yıl emzirdim iki çocuğumu da , size de maşallah 🧿
Burada kv mama verme demiş , konu sahibi de kızmış ya ona istinaden dinlemek lazım büyükleri dedim. Mama ver diyen nineler duymamıştım açıkçası

Böyle zamanlar için en iyisini ablam yapmıştı, tüm hamilelere tavsiye edeyim;
Bebek sağlıkla dogduktan sonra tüm aileye 'dogum başladı,sezaryana aldilar' dediler (ki öncesi kimsenin stresini yasamasinlar) , ilk gece dahil asla kimseyi yanlarında istemediler, karı koca bir şekilde bebeğe alışıp ilk gunden kendi düzenlerini kurdular.
Sütü olmadigi zamanlar 'emzirme kampi' yaptılar, evde üst kısım ciplak şekilde bütün gün tentene temas ve her fırsatta bebeğin emzirilmesi üzerine kurulu bir sistem. Onda ise yaramisti. Googlea yazsan uzun uzun nasıl yapacağın anlatılır.
Tabii ki ilk olarak evdeki fazlalıkları kovmak gerekir:)
Böylece pek sevgili aileler 'sut yetmiyor, bu bebek aç, bebek sarı, beslenmezse sarılık olur, öyle tutma, öyle yatırma, sütun beslemiyor' gibi yorumlarını içinde tuttular ,kimse annenin anneligini eleştirmedi, baba 'yi doldurmadi, el birliğiyle bir şekilde düzenlerini kurdular.
Herkese tavsiye ederim.

Sizin konuda da baba ne anlar sütten bilmemneden. Anneisnin ağzından aldığını kendi ağzıyla söylemiş işte. Kötü bir koca ozelligi, çabuk dolduruşa gelmis. Ama lohusa halinizle bir de ona enerjinizi harcamayin,derim ben. Tez elden kaynanayi yollayın, kocanizla beraber bakın çocuğa..
Benim bir yakın arkadaşım var..o da doğurdu, kendi ailesi karıştı 'bu bebek ac' , eş ailesi karıştı 'bakamiyorsun cocuga' , ilk günden aile zoruyla mama verdi falan.
Sonra önünü alamadı, nasıl başladıysa öyle gitti. Resmen kızı annelikten soguttular.
Bugün çocuğu iki yaşında, hala annesi diyor 'bu niye konuşmuyor, yaşıtları bülbül gibi,sen ne bicim annesin' , kaynanası diyor 'bebek zapzayif,vitaminsiz. Ne biçim annesin' , kocası diyor 'bebekle ilgilenmiyorsun,hep elinde telefon,ne bicim annesin'
Yani ben onlardayken bile çıldırıyorum
Bebek konuşmuyorsa kaç yaşında görmüş geçirmiş kadınsın, pratik yap çocukla - ilgilen biraz,konuşmaya çalışsın. Vitaminsiz olduğunu düşünüyorsan her hafta dört gün gördüğün çocuk, meyveli sebzeli sütü blendirdan geçir ver, sendeyken besin değeri güzel şeyler yap. anne o an ilgilenmiyorsa sen de babasin, 'annesiiii, telefonu birak ilgilen cocuklaaa' diye bağırmak yerine al çocuğunla sen ilgilen.
Demek istediğim, bunlara baştan müsamaha gösterirsen ne hatalarını anlarlar, ne eleştirilerine son verirler.
Önce her birini güzel guzel uyar, tekrar yaparlarsa biraz sert cik, üçüncüde 'kucuk bir cinnet geçir' derim ben

Son düzenleme:
Back
X