- 11 Mart 2021
- 282
- 131
- 23
- 31
- Konu Sahibi Alittlesunshine
-
- #1
Yani normal değil mi şimşek falan? Yok yüzün şişmiş elin şişmiş diyor bi de ısrarla.. Bende valla düşünüyorum hastane de bunların derdinde mi olucam?Sağlıcakla doğsun yavrunuz.
Hamile kadına şişmişsin diyene de ne denebilir bilmiyorum
Hiç bir süslü şey almadım. Tek kriterim kumaş kalitesi ve rahatlık oldu. pişman değilim.
İnsanların bir çoğu bu baskıyı yapıyor maalesef. Ben normalde zayıf biriyim hamilelikte de dikkat ettim çok kilo almadım ama yolda bir arkadaşım gördüğünde haftamı sordu, söylediğimde aaa demek ki bebeğin kilolu demişti. Ki bebeğim 3 kilo bile doğmadı. Doğumdan sonra da keza 3. Gün göbek muhabbetiMerhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Öncelikle doğumuna az kalmış bir anneyim ama çok stresliyim. Hem milletin yorumları hem değişen vücudum ki doğum stresi de var.. İnsanların beni görür görmez tepkisi aaaa nasıl şişmişsin ya biliyorum ama elimde olan bişey değil.. Ödem topladım dikkat te etmeme rağmen. Ve sürekli akıl vermeleri hastane için şunu al, şundan yaptır. Ben çok öyle sevmiyorum ne biliyim süslü püslü şeyler. Ama bakıyorum diyorlar lohusa seti al taç al şundan al bundan yaptır. Yürüyüş yap, oturup durma, yiyip durma. Bu psikolojil baskı muhtemelen doğumdan sonra daha beter oluyordur.. Nasıl başa çıkarım ben zaten pimpirikliyim kafama takarım her şeyi.. Stres olurum.. Yani hastane de hepiniz de böyle şatafatlı mı oldunuz gerçekten ben hiç sanmıyorum o acıyla onların derdinde olacağımı onu da merak ediyorum :))
Şundan bundan yaptır diyene sen yaptır da hediye et de. Şişmişsin diyene de Allah nasip etsin inşallah sanki senin elinde. Bu insanların tek işi adamı strese sokmak başka bir sey değil gerçekten.Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Öncelikle doğumuna az kalmış bir anneyim ama çok stresliyim. Hem milletin yorumları hem değişen vücudum ki doğum stresi de var.. İnsanların beni görür görmez tepkisi aaaa nasıl şişmişsin ya biliyorum ama elimde olan bişey değil.. Ödem topladım dikkat te etmeme rağmen. Ve sürekli akıl vermeleri hastane için şunu al, şundan yaptır. Ben çok öyle sevmiyorum ne biliyim süslü püslü şeyler. Ama bakıyorum diyorlar lohusa seti al taç al şundan al bundan yaptır. Yürüyüş yap, oturup durma, yiyip durma. Bu psikolojil baskı muhtemelen doğumdan sonra daha beter oluyordur.. Nasıl başa çıkarım ben zaten pimpirikliyim kafama takarım her şeyi.. Stres olurum.. Yani hastane de hepiniz de böyle şatafatlı mı oldunuz gerçekten ben hiç sanmıyorum o acıyla onların derdinde olacağımı onu da merak ediyorum :))
Ben hamile kaldığım da zayıf değildim bu nedenle de mecburen baya dikkat ettim, toplam 10 kilo aldım. Ancak koca bir göbeğim vardı, normalde 36 numara olan ayaklarıma uygun bir terlik bile bulamadığımdan 5. aydan sonra plastik erkek terliği giydimYani normal değil mi şimşek falan? Yok yüzün şişmiş elin şişmiş diyor bi de ısrarla.. Bende valla düşünüyorum hastane de bunların derdinde mi olucam?
Aynen öyle ilk başta da karnın yok diye laf ediyorlardı aslında bebde haz etmem kapı süsü fln ama öyle bir bahsediyorlar ki sanki onu yapmazsam eksik olurr muşum gibi :)İnsanların bir çoğu bu baskıyı yapıyor maalesef. Ben normalde zayıf biriyim hamilelikte de dikkat ettim çok kilo almadım ama yolda bir arkadaşım gördüğünde haftamı sordu, söylediğimde aaa demek ki bebeğin kilolu demişti. Ki bebeğim 3 kilo bile doğmadı. Doğumdan sonra da keza 3. Gün göbek muhabbetiŞimdi düşünüyorum da boşuna takılmışım ama o zaman ki psikoloji öyle bir şey ki hormonlar sebebiyle ister istemez takılıyosun.
süs püs gibi şeylerden hiç haz etmem. Yapmadım niye yapmadın demediler ama deselerdi takılmazdım sanıyorum. Yok tac yok şerbet yok kapı süsü benlik değil. Bir gecelik, bir normal terlik aldım onları bile giyemedim zaten. Poşetinde duruyor hâla.
Aynen öyle ben kilolu hamile kaldım biraz şişiince de haliyle dikkat çekti sanırım ama ne gerek var değil mi öyle cümlelere.. Direk görür görmez şişmişsin vs ya sanane sananeBen hamile kaldığım da zayıf değildim bu nedenle de mecburen baya dikkat ettim, toplam 10 kilo aldım. Ancak koca bir göbeğim vardı, normalde 36 numara olan ayaklarıma uygun bir terlik bile bulamadığımdan 5. aydan sonra plastik erkek terliği giydimçok normal bir durum bu. herkesin bedeni de farklı tepki verir. ve hayatınızın çok özel bir dönemii bu. böyle cahil düşüncesiz insanların lafıyla heba etmeyin. keyfini çıkarın.
Aynen onu dedşm zaten pandemi var kim gelecek olur mu diyorlar yok gelen olurmuş ki bizde uzaktayız ailelerden.. Yani benim organizasyon fln tutmam gerekiyor bunlara kalırsa.. İnsanlar bi alem yaHe deyin geçin yani niye bu kadar takiliyorsunuz. Bende sistim. Umrumda değil bebek sağlıklı olsun kilo veriliyor. İlk doğumum değil benim, hiç bir cocugumda süslü birşeyler almadım. Oda suslemedim. Yani onlara verilecek para ile başka şeyler yapılır, ihtiyacı olanlara yardım edilir yazık günah. Yok isimli zibinlar, anne bebek kombinleri, isimli battaniyeler saten lohusa gecelikleri süslü terlikler :) pamuklu zibinini göbeğine kadar çektin mi tamamdır benim için :) bana da çok söylüyorlar resim filan atiyolar ama gülüp geçiyorum niye takıyorsunuz:) zaten pandemi de hastaneye gelen olamaz, eve de misafir kabul etmeyin kafanız rahat olsun.
Zaten sordukça mutlu oluyorlar böyle başına buyruk edince bi laf sokma eğilimi dikkat ediyorum. Biraz sivriltsem olur cidden onun dediklerinin yanında hiç te abes olmaz azıcık sivriltmemHamileyim, kimsenin fikrini sormuyorum fikir belirtene de He diyip geçiyorum çünkü ne dersem diyim her halükarda o ağız açılacaktır. Bildiğinizi yapın, sizin bebeğiniz sizin bedeniniz, bu günlerin tadını çıkartın. Çok sinir bozucu geliyorlarsa ki gelmişler belli ki dilinizi sivriltin, tavrınızı netleştirin. Kibarlıklar anlamaz zorbalar.
İnsan ilk başta fikir alayım diye soruyor hem muhabbet olsun sonra bakıyorsun abartıyorlar ay daha yapmadın mı onu falan en iyisi hiç fikir sormamak kafanın dikine gitmek gerçekten. Zaten eleştirmeye yer arıyorlarAh canım o milletin lafı sözü tavsiyesi hiç bitmez. Biliyorum zor ama duymamaya çalış. Bana arkadaşım bebeğime bebek odası takımı yaptırmadım diye kötü anneymişim muamelesi yaptıama bitmiyor bi de doğumdan sonra bebek için herkes senden daha iyi bildiğine inanıp bebeğin ile ilgili bir sürü şey söyleyecek. Lohusa kafasıyla çok zorluyor bu durumlar ama sen serin kal, lafını yapıştır geç. Bu dönemlerde hiçbir şey senin huzurundan önemli değil. Allah bi avazda kurtarsın, bebeğine kavuşacağın ana odaklan
Aslında çok takmadım ama biraz stres oldum bunların sürekli şehzade doğumu gibi herşeye hazırlanmam gerektiğini ikaz etmeleri, kilo yorumları vs dün canımı sıktıNiye taktınız bunlara? Ben çok şişmiştim, 25 kilo almıştım. Yüzüm tanınmaz haldeydi. Kimsenin söylediği umrumda olmadı. Hamilelik bu, normal tabii ki. Lohusa geceliği ve sabahlık almıştım sadece. O tarz şeylere gerek duymadım.
Oncelikle hayirli olsun saglicakla kucağımıza alin evladınizi. Soyledikleri tum o yorumlara hamileyim normal yani, ben bu kadar dert etmiyorum sen hiç kafana takma de gec. Ben suan 18 kilo aldım hic aldırmıyorum bile denilenler neticede sonra veririm ve eski halime donerim. Diger süslü şeylere gelince 4 gun sonra dogumum ne kapi susu yaptim ne hastane odasi süslemesi, hediyelik bile hazirlamadim neticede korona kimseyi kabul etmeyeceğim ev içinde. Herkesin kendi zevki ben sevmiyorum dedim gectim. O nedenle herkese kulak verirseniz kimsenin isteği ve vereceği akil bitmez. Banada diyen çok oluyor ozellikle esimin ailesi ama gerek yok diyorum geciyorum. Bunu şimdiden edinin cunku dpgum sonrası daha beter oluyor insanlar ilk çocuğunda baya deneyimledim. Ve o dönem beni bile o kadar bunalttilarki ağlamaktan helak olmustum. Simdi ne deseler hayir benim kararım diyorum. İlkinde akıllandım simdi logusalikta herkesi geriye atiyorum. Suan basit ornek vereyim. Süs hazırla diyor gorumcem diyorum korona var hastanede ziyaret yasak, evde bebeğimle kimseyi kabul etmeyeceğim, bunlari kime verecegim gerek yok diyorum. Yok yine bizden gelen olur olsun yap sen. Bende en son kimseyi eve kabul etmeyeceğim sizin tarafa soyle kapidan bile almam dedim. Konu kapandı. Kimse alınmasın gucenmesin.Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Öncelikle doğumuna az kalmış bir anneyim ama çok stresliyim. Hem milletin yorumları hem değişen vücudum ki doğum stresi de var.. İnsanların beni görür görmez tepkisi aaaa nasıl şişmişsin ya biliyorum ama elimde olan bişey değil.. Ödem topladım dikkat te etmeme rağmen. Ve sürekli akıl vermeleri hastane için şunu al, şundan yaptır. Ben çok öyle sevmiyorum ne biliyim süslü püslü şeyler. Ama bakıyorum diyorlar lohusa seti al taç al şundan al bundan yaptır. Yürüyüş yap, oturup durma, yiyip durma. Bu psikolojil baskı muhtemelen doğumdan sonra daha beter oluyordur.. Nasıl başa çıkarım ben zaten pimpirikliyim kafama takarım her şeyi.. Stres olurum.. Yani hastane de hepiniz de böyle şatafatlı mı oldunuz gerçekten ben hiç sanmıyorum o acıyla onların derdinde olacağımı onu da merak ediyorum :))
Stres yapacak kadar ciddiye almayın bu tarz insanları. Doğuracak olana şiştin diyen boş konuşuyordur.Aslında çok takmadım ama biraz stres oldum bunların sürekli şehzade doğumu gibi herşeye hazırlanmam gerektiğini ikaz etmeleri, kilo yorumları vs dün canımı sıktı
Kimseyi memnun edemezsiniz ama önemli de değil, sadece sizin memnun olmanız önemli. Bana geceliği arkadaşlarım öyle bir anlattı ki aslında etkisinde kalmazdım ama alayım dedim basiretim bağlandı heralde:) Kapı süsü, ikramlar vs bunlar gerçekten hiç benlik değil sizin de içinizden gelmiyorsa sırf başkaları için yapmayın. Valla maruz kaldığım tüm o baskıları anlatmaya kalksam kitap çıkar, o derece çok. Takmamaya çalışın yalnız değilsiniz.Aynen öyle ilk başta da karnın yok diye laf ediyorlardı aslında bebde haz etmem kapı süsü fln ama öyle bir bahsediyorlar ki sanki onu yapmazsam eksik olurr muşum gibi :)
Aynen öyle ben kilolu hamile kaldım biraz şişiince de haliyle dikkat çekti sanırım ama ne gerek var değil mi öyle cümlelere.. Direk görür görmez şişmişsin vs ya sanane sanane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?