Doğum stresi, anlayışsız insanlar.

Hamileyken şişmesen de şişti derlerdi. Hiç kafanı takma o insanlar için. 12.haftada neredeyse hiç bir şey yiyemiyorum sürekli bulantı kusma, ona rağmen her sabah dudaklarım yüzüm ellerim şiş uyanıyorum. Vücudumuz dönüşüyor ve yapacak hiç bir şeyimiz yok.
Açıkçası ben de süs püs sevmiyorum. Önü düğmeli rahat pijama, üzerine de ince bi sabahlık yetmez mi?
Siz yaşayacaksınız boşverin başkalarını.

0 satafat yaptim, sacma buluyorum. Iyi ki de yaptirmamisim. Dogumdan iki saat sonra bebegim yogun bakima alindi. O susleri gormek canimi cok sikardi sanirim, ki eve gelince hazirladigim ikramlik cikolatalari bile kaldirdim gormeyeyim diye. Bebegim eve gelene kadar da cikarmadim. Ben genel olarak kimsenin dedigini takmam. Kendimi, karakterimi, isteklerimi kabul ettirebilen bir yapim var. Kimse beni bu tarz seyler icin uzemez. Cok sukur hic pisman olmadim bu halimden.

Pimpirikli olduğunuz için takıyorsunuz.
Doğumdan önce öyle şiştim ki kimsenin söylemesine gerek kalmadı, ben apaçık ortada olanla ilgili konuşup durdum.
Siz de şişmişsinizdir, beslenme kaynaklı olabilir bendeki gibi, insanlar evet söylemese keşke ama patavatsızlar söylerler.

O şatafat bilmem ne bir ara kafamı karıştırmadı değil, herkes az çok bir şey yapıyor çünkü.
Halbuki ben sevmem.
2 çocuğa da sadece çikolata yaptırdık.
Özel bir şey giymedim, oda süslemesi, fotoğraf çekimi, magnet, mevlit vs hiçbir şey yapmadık.
Hoşlandığınız bir şey varsa içinizde kalmasın, ama millet yapıyor diye ne masrafa girin ne kafanızı yorun.

Hastaneye ben eşim kv görümce anne ve babam geldi. Başka kimseyi istemedim, haber dahi vermedik. Odayı süslemedim, loğusa elbisesi almadım, kafama taçlar takmadım ,doğum fotoğrafçısı ayarlamadım. Ki korona yoktu bile o zaman ama ben bin tane insan gelecek çeşit çeşit virüs var ne gerek var dedim. Çünkü bence süper saçma bunların hepsi. Bir günlük sonra bütün o kıyafetler eşyalar baza altında çürüyecek.

Çok zor bir gebelikten sonra 17 saatte doğurdum ve çok fazla şey kötü gitti. Öyle ay inanılmaz bir an yaşamadım yani son derece yorgun ve halsizdim. Ayrıca evet felaket şişmiştim ama şişmişsin diyenler insanlara vallaha mı, yemin et, Cidden mi , Allah Allah karnım burnumda diye mi acaba diye pis pis cevaplar verdim hep tersim biraz pis hatta 40. güne kadar misafir de almadım. Gelmek istiyoruz diyene gelmeyin sinirlerim bozuk dedim , annem ayıp olur diye lopusa depresyonu dedi hatta

Süs olarak bir çöp bile almadım. Aşırı saçma geliyor. Sağlıklı doğsunlar benim için yeter

Rahat ol arkadasim, hepimiz hamileyken sistik, somun ekmek gibi ayaklarla dolastik. Illa vardir bebekler gibi gebelik geciren ama cogunlugumuz patates oluyoruz ne yazik ki :) gayet de normal.

Benim lohusa setim filan olmadi. Hastane suslerim olmadi. Penye bir gecelik, sabahlik takim, normal bir terlik.. odamda bir lohusa serbeti, bir kurabiye, bir kapi susu.. o kadar.

Iyi niyetli bulmadigin hic bir soze kulak verme. Bosver..

Kim diyor ki bunları size . Ben de hamileyim öyle süslü şeyler almadım kimse de bişy demedi. Muhatap olmayın öyle kişilerle..veya cevabınızı verin ben böyle uygun gördüm diye

Kardeşim hamileliğinde çok kilo almadı hatta benimle aynı göbeği vardı.
Ama yüzünde ellerinde ve ayaklarında ödem vardı.yazik hamile zaten zor dönem geciriyor ona rahatsız olacağı tek kelime etmedik.
Böyle laf soyleyenlerden nefret ederim ağzının payını da veririm.hamilelik bu tabii kilo alınacak odem olacak.
Doğuma gelince şatafatlı bişey yapmadı.zaten erken doğum da çocuğun derde kendi derdi derken biz gösteriş düşünmedik.
Yan odamızda bı doğum oldu oda öyle bir süslendi ki görseniz şok olurdubuz ikramlarin biri geldi biri gitti.yatagin başına su padişah yataklarında ki gibi süslemeler yapılmış falan.gorseniz doğum değil prens doğmuş ahali tebrige gelmiş gibi.
Bence abartıya gerek yok.zsten doğumdan çıkmışsın ağrın oluyor,bebeği düşünmen gerekiyor.
Hem masraf ne gerek var.

Kv bana hediye olarak 48 beden kıyafetler getirmiş bak o geldi aklıma . Ki hamilelikte sadece 12 kilo aldım

Sordukları şey kaç kilo aldın bebeğin kaç kilo. Ben de minyon biriyim bebeğim de biraz minyon gidiyor soran aaa küçük değil mi bizim arkadaşın bu dönemde bilmem kaç kiloydu o senin gibiydi ama 4 kilo doğurdu falan demeye başlıyorlar. Bunları söylemenin moral bozmaktan başka ne faydası olabilir ya gerçekten aklım almıyor. Yani süs püs kilo boy herşeyden moral bozabiliyorlar. En mantıklısı takmamak ama hassas bir dönemdeyiz ve bazen insanın elinde olmuyor maalesef.
Ha bu arada hastane için bi tane süs, dantelli tüllü gecelik de dahil hiçbişi almadım. Hatta kapı süsü bile yaptırmadım çünkü bunları seven bir insan değilim ayrıca allah korusun bebeğim yoğunbakıma girmek zorunda falan kalırsa onlara bakmak moralimi daha bozar gibi geliyor. Ayrıca pandemi var onları bi de hastane ortamından eve getirmek istemiyorum

Daha 8 gün önce Hala oldum Hamd olsun Rabbime.. Gelinimizin ve bebeğimizin sağlığı her şeyden önemli.. Tek derdimiz ikisininde sağlıklı olmasıydı.. Onu yap bunu yap demedi kimse.. Şiştiysen şiştin içinde bir can taşıyorsun.. Şu pandemi döneminde hastanelerde kuş uçurtmuyorlar.. Bebek ve anne odaya gelirken katlar asansörler boşaltılıyor ve ışık hızıyla odalarına götürülüyorlar.. Sen kendi dağlına ve bebeğinin sağlığına odaklan kim ne derse desin.. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin tatlım

Hormonal baskı üzerinizde. Gerilmeniz normal.
özellikle hamile arkadaşlara kilo ile ilgili bişey söylememek lazım. Gerçekten bu konu açılınca çok hassas oluyorlar.
süs konusuna gelince siz istediğiniz kadarını alın. Başkalarının görüşü önemli değil. Kimse çok ya da az diyemez. Herkesin kendi seçimi.

Bizim ülkemiz neden böyle acaba? Bu süs püs tüylü terlik dantelli pijama kimlerin icadı? Tabiki isteyen istediğini yapsın ama yapmayana da karışmasınlar. Sevmeyen bile sırf insanlar yapmadı demesin diye sosyal baskıdan yapmaya başladı. Avrupa’da asla böyle bir durum yok pazartesi Almanya’da sezaryenim var ve İnan pijama bile getirmemi istemiyorlar hatta çocuğun kıyafetlerini bile onlar veriyor kaldığın süre boyuncaki 3 4 gün de hastanede kalıyorsun. Bizim ülkedekiler o kadar zengin ki kibirden hastanenin verdiği geceliği bile giymez.Güya israf etme denilmiş dinimizde ama her işimiz israf gösteriş. Siz lütfen nasıl rahat olacaksanız öyle yapın. Bebeğinizin ve sizin sağlığınız herşeyden önde olsun. Biz kendi aklımızla hareket edebildiğimiz ölçüde özgürüz çünkü.

İki kez doğum yaptım ikisindede süslü şeyler almadım ablam taç getirmiş takmıştı rahat olması önemli bence çünkü süt vereceksin önü rahat açılan pijamalar olmalı bencede o anki acıyla zaten süsü püsü düşünmüyorsun ben kızımda anestesi zehirlenmesi geçirdim doğum sonrası kusma müthiş bi baş ağrısı inan bana bebeğimi gözüm görmedi ağrıdan kusmaktan hiç takılma çevreye Allah kurtarsın sağlıkla alın kucağınıza

Korona var zaten kimseyi almiyolar ne satafati yahu kendin ve refakatcin icin mi o kadar masraf

Dogumum coronaya denk geldi herkese ziyaretçi yasak dedim zaten de öyleydi o yüzden şişe puse gerek yok. Yanımda makyaj çantası götürdüm fotoğraf çekilmek için elimi oynatacak halim yoktu. Onu bunu boşver. Birisi yeni doğum yaptığımda ay sana ne olmuş ne kadar kilo almışsın dedi ona 'bana iyi bir şey söylediğini mi saniyosun amacın üzmek mi dedim utandı sen de utandir keyfine bak bebek bakmak zaten zor bı de milletle kafayı bozup bebeğine bunu yansitma

Ufak tefek kediciğim hamile kalmıştı 5 yıl önce. Anam oldu dana. Bazen şaşıyordum.
Demek istediğim Gayet normal biyolojik bir olay. Doğurdu, emzirdi. Eski haline döndü ponçiğim.
Paşa gönlün ne almak ne takmak istiyorsa onu al ve tak. Elaleme ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…